Prospect CHLORAPRED, sol. oft.

Substanța activă: combinatii
Producator: Demo
Clasa ATC: [S01CA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinflamatoare si antiinfectioase in combinatie >> corticosteroizi si antiinfectioase in combinatie

Indicații CHLORAPRED, sol. oft.:

Inflamatii ale ochiului si anexelor sale atunci cand este necesara asocierea unui antiinfectios tratamentului steroidian.

Contraindicații:

Alergie la unul din componentii produsului. Herpes cornean.

Administrare CHLORAPRED, sol. oft.:

Initial 1-2 picaturi in ochiul afectat la 2 ore apoi 1-2 picaturi la 4-6 ore.

Acțiune:

Chlorapred insumeaza actiunea puternic antiinflamatoare a Dexamethazonei cu actiunea chloramfenicolului - considerat un bacteriostatic activ fata de un larg spectru de microorganisme gramnegative si grampozitive cum sunt: E. coli, H. influenzae, Staphilococcus aureus.

Compoziție CHLORAPRED, sol. oft.:

Dexamethasone sodium phosphate 1 mg/ml; Chloramphenicol 5 mg/ml.

Reacții adverse ale CHLORAPRED, sol. oft.:

Pot aparea fenomene de intoleranta locala. In mod absolut exceptional poate aparea hipoplazie medulara inclusiv anemie aplastica ca urmare a aplicarii locale de cloramfenicol. Utilizarea prelungita a steroizilor poate determina la persoanele cu glaucom afectarea nervului optic, tulburarea acuitatii vizuale si a campului vizual, formarea de cataracta posterioara subcapsulara. In cazul utilizarii pentru o perioada mai mare de 10 zile trebuie masurata presiunea intraoculara periodic.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CHLORAPRED, sol. oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CHLORAPRED, sol. oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.