Prospect Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie

Substanța activă: combinatii
Producator: Schering-Plough Corporation USA
Clasa ATC: [S01CA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinflamatoare si antiinfectioase in combinatie >> corticosteroizi si antiinfectioase in combinatie
Categoria: Afectiuni oftalmologice
Grupa farmaceutică: asocieri de corticosteroizi cu potenta mare cu antibiotice. Cod ATC: D07C C01
Tip: Picaturi oftalmice/auriculare, solutie

Indicații Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie:

GARASONE. picaturi oftalmice/auriculare, solutie amelioreaza edemul, roseata si pruritul asociate unor afectiuni oculare, inclusiv cele asociate alergiilor sau infectiilor bacteriene suspectate sau dovedite.
GARASONE poate fi utilizat si in tratamentul afectiunilor alergice sau infectioase ale conductului auricular extern.

Contraindicații:

GARASONE nu se va administra pacientitor care au avut reactii neobisnuite sau alergice (cum ar fi: respiratie suieratoare, rash, urticarie sau alte semne de iritatie) la acest medicament sau la oricare din componentii produsului, la alte medicamente cortizonice sau la alte antibiotice aminoglicozidice.

GARASONE nu se va administra pacientilor care prezinta infectii, cum ar fi: vaccinia (infectie datorata vaccinarii), varicela, infectie cu herpes simplex sau alta infectie virala oculara, infectie fungica oculara sau auriculara.

Acest medicament nu se va administra pacientilor care au fost supusi oricarui tip de interventie pentru extractie de corp strain din comee (cum ar fi cei patrunsi in urma unor rani oculare).
In timpul tratamentului cu GARASONE aplicat la nivel ocular, nu se vor purta lentile de contact.
GARASONE nu se va utiliza la nivel otic in cazurile cu timpan perforat sau absent.

Administrare Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie:

Medicul de familie sau medicul specialist va stabili dozajul si durata tratamentului pentru afectiunea oculara de care suferiti.
Administrarea GARASONE, picaturi oftalmice/auriculare, solutie:
Tineti capul aplecat pe spate sau stati intins pe spate. Cu degetul aratator indepartati pleoapa inferioara a ochiului afectat si picurati solutia, inchizand apoi usor ochiul. Nu clipiti si nu frecati ochiul. Tineti ochiul inchis timp de aproximativ 1 minut pentru ca solutia sa vina in contact cu zona iritata. Indepartati excesul de solutie din jurul ochiului cu ajutorul unui tampon curat.
AURICULAR
Medicul de familie sau medicul specialist va stabili dozajul si durata tratamentului pentru afectiunea auriculara de care suferiti.

Administrarea GARASONE, picaturi oftalmice/auriculare, solutie:
Inaintea administrarii solutiei, curatati urechea externa. Stati intins sau aplecati capul intr-o parte, cu expunerea zonei auriculare afectate. Nu introduceti picuratorul in ureche. Instilati in ureche numarul de picaturi recomandat. Ramaneti in aceasta pozitie timp de cateva minute, pentru a permite solutiei sa patrunda in conductul auricular extern.

Compoziție Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie:

Un mililitru GARASONE picaturi oftalmice/auriculare, solutie contine gentamicina 3 mg, sub forma de sulfat de gentamicina, betametazona 1 mg, sub forma de betametazona sodiu fosfat si exciplenti: dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, borat de sodiu, citrat de sodiu dihidrat, clorura de sodiu, edetat disodic, clorura de benzalconiu, apa distilata.

Betametazona sodiu fosfat este un medicament cortizonic care ajuta la ameliorarea edemului, a rosetii si a pruritului.
Sulfatul de gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu rol in profilaxia si tratamentul infectiilor.

Precauții:

GARASONE nu se va administra prin injectare sau pe cale orala. Nu dati nimanui acest medicament si nu-l folositi in tratamentul altor afectiuni; medicul a prescris acest medicament special pentru afectiunea de care suferiti dumneavoastra. Nu utilizati acest medicament mai des sau pe o perioada de timp mai indelungata decat cea recomandata de medic. Adresati-va medicului daca afectiunea dumneavoastra oculara nu s-a ameliorat dupa o saptamana, daca s-a agravat sau daca s-a complicat cu o infectie, deoarece este posibil sa fie necesara suplimentarea medicatiei sau instituirea unui alt tip de tratament.
Nu utilizati GARASONE irt cazul copiilor cu varsta sub 6 ani decat sub stricta supraveghere medicala.

Atenționări:

Utilizarea corespunzatoare a acestui medicament
Utilizati acest medicament numai conform indicatiilor formulate de medic pentru tratarea afectiunii oftalmice sau otice de care suferiti. Daca medicamentul va este prescris pentru o afectiune oculara nu trebuie sa il folositi pentru tratament auricular si nici invers.
Este foarte important sa pastrati acest medicament in conditii sterile, pentru a evita contaminarea. Spalati mainile inainte si dupa utilizarea produsului. Evitati contactul varfului picuratorului care contine solutia ottalmica/solutia auriculara cu orice suprafata, inclusiv cu ochiul, urechea, sau zonele din jurul acestora. Pastrati intotdeauna recipientul inchis ermetic atunci cand nu il folositi. Nu utilizati cantitatea de produs ramasa in recipient pentru tratarea unor afectiuni oculare sau auriculare ulterioare, inainte de a consulta specialistul.

Reacții adverse ale Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie:

Pe langa efectele sale favorabile, orice medicament poate provoca efecte adverse. Desi este posibil ca toate aceste efecte sa nu apara, in cazul in care apar, acestea necesita asistenta medicala.
Efectele care pot fi asociate cu administrarea de GARASONE includ: in momentul aplicarii senzatie de intepatura de scurta durata; cresterea presiunii oculare; glaucom, afectarea nervului optic; afectarea acuitatii vizuale; formarea cataractei; intarziere in vindecarea ranilor; midriaza; ptoza palpebrala.
Anuntati medicul daca apar aceste efecte sau oricare alte efecte suparatoare.

Supradozajul:

GARASONE se va utiliza numai in dozele recomandate de catre medic. Anuntati medicul de familie sau medicul specialist daca ati utilizat acest produs in cantitati mari sau pe o perioada mai indelungata decat cea indicata. Daca inghititi accidental GARASONE, adresati-va medicului.
Omiterea unei doze
Daca uitati sa utilizati GARASONE conform prescriptiei medicale, aplicati-l cat mai curand posibil, revenind apoi la schema terapeutica obisnuita.
Cum se intrerupe tratamentul
Medicul de familie sau medicul specialist va va recomanda cand sa intrerupeti folosirea GARASONE.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Adresati-va medicului de familie sau medicului specialist daca utilizati alte medicamente prescrise sau neprescrise de medic, in special medicamente cortizonice sau antibiotice.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utila|e
Daca apar tulburari de vedere temporare dupa administrarea oculara a medicamentului GARASONE, nu conduceti vehicule si nici nu folositi utilaje pana in momentul in care acuitatea vizuala revine la normal.

Administrarea de Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie în sarcină / alaptare:

Inaintea inceperii tratamentului cu GARASONE, informati medicul de familie sau medicul specialist daca sunteti insarcinata sau alaptati si in cazul in care suferiti de una dintre urmatoarele afectiuni: cataracta, glaucom (sau antecedente familiale de glaucom), infectie oculara herpetica sau orice alt tip de infectie oculara virala, tuberculoza oculara sau diabet zaharat. Informati medicul daca utilizati lentile de contact.
Este important sa informati medicul de familie sau medicul specialist daca sunteti alergic la vreo substanta, inclusiv la alimente, conservanti sau coloranti.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon din plastic continand 5 ml de solutie, prevazut cu picurator din polietilena si inchis cu capac filetat.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Garasone picaturi oftalmice/auriculare, solutie vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.