Prospect DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.

Substanța activă: combinatii
Producator: E.I.P.I.C.O.
Clasa ATC: [S01CA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinflamatoare si antiinfectioase in combinatie >> corticosteroizi si antiinfectioase in combinatie

Indicații DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.:

Afectiuni oftalmice: Afectiuni ale polului anterior al ochiului complicate cu infectii cu germeni sensibili la neomicina: keratite superficiale; keratite profunde; herpes zoster oftalmic (a nu se utiliza in Herpes simplex); conjunctivite (alergice, catarale) si iridociclite nepurulente; irite; ulceratii marginale recidivate; leziuni corneene; alergii palpebrale; blefarite catarale, nepurulente si alergice; terapie antiinflamatorie postoperator. Prin atenuarea leziunilor inflamatorii din uveitele anterioare, glaucomul secundar uveitelor poate fi controlat indirect prin administrarea colirului oftalmic. Tratamentul nu va fi prelungit in mod nejustificat si in acest timp presiunea intraoculara va fi tinuta sub observatie. Afectiuni otice: Afectiuni ale conductului auditiv extern cand sunt complicate cu suprainfectii cu germeni sensibili la neomicina. Este de asemenea indicat in tratamentul local al neurodermatitei, dermatitei seboreice, eczemei si otitei externe (daca timpanul este intact).

Contraindicații:

Infectii oftalmice cu microbacterii, viroze ca: varicela, herpes simplex incipient si stadiile acute incipiente ale majoritatii afectiunilor virale corneene si conjunctivale; infectii acute purulente ale conjunctivei si pleoapelor produse de germeni rezistenti la neomicina; daca se suspecteaza infectii fungice oftalmice sau auriculare, perforari ale timpanului sau la pacientii cu antecedente de sensibilizare la oricare dintre componentele solutiei; utilizarea acestei combinatii este in general contraindicata dupa extragerea unui corp strain corneean.

Administrare DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.:

Doza adecvata va fi stabilita de medic. Durata tratamentului depinde de tipul de leziune si poate fi de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de raspunsul terapeutic. Recidivele, mai dese in leziunile cronice, in general raspund la tratament. Administrare oftalmica: Se instileaza 1 - 2 picaturi de colir Dexamethasone cu Neomycin in sacul conjunctival la fiecare ora in timpul zilei si la 2 ore in timpul noptii, ca tratament de inceput. Cand apare raspunsul favorabil doza se reduce la o picatura la 4 ore. In timp se reduce doza la 1 picatura de 3 - 4 ori pe zi, aceasta fiind suficienta pentru suprimarea simptomatologiei. Administrare otica: Se curata meticulos canalul auricular si se usuca. Se instileaza solutia direct in canalul auricular prin intermediul unui picurator. Doza initiala recomandabila este de 3 - 4 picaturi de 2 - 3 ori pe zi. Cand se obtine un raspuns favorabil doza se reduce progresiv. Daca se prefera, se poate folosi si un tampon imbibat cu o solutie de Dexamethasone cu Neomycin. Se mentine tamponul umed si se inlocuieste dupa 12 - 48 ore. Tratamentul poate fi repetat de cate ori este necesar, la recomandarea medicului.

Acțiune:

Produsul este o solutie combinata de antibiotic si corticosteroid pentru uz local, folosita in unele afectiuni ale polului anterior al globului ocular si ale conductului auditiv extern. Acest colir combina efectul antiinflamator al dexamethazonei cu efectul bactericid al neomicinei, permitand astfel un tratament eficient al afectiunilor mentionate.

Compoziție DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.:

1 ml solutie oftalmica si auriculara contine: Dexamethazona Phosphate (sare de sodiu) 1 mg. Neomicina (sare de sulfat) 3,5 mg

Precauții:

Ca toti corticosteroizii, Dexamethazona poate masca, activa sau intensifica infectiile. Daca raspunsul la acest tratament nu este prompt, se va intrerupe administrarea pana cand infectiile pot fi oprite adecvat prin alte masuri. Fiecare substanta poate sa produca ocazional sensibilitate cutanata, iar daca se observa reactii ce pot indica o astfel de sensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt. Ca si la alti corticosteroizi, cresterea tensiunii intraoculare poate urma unui tratament prelungit (1-2 saptamani sau mai mult) cu dexamethazona local; deoarece cresterea tensiunii intraoculare poate conduce la pierderea vederii, administrarea locala a dexamethazonei trebuie facuta numai sub control tonometric adecvat, in special la pacientii cunoscuti cu glaucom actual sau in antecedente.
Sarcina si alaptare: Siguranta unui tratament local cu steroizi, intensiv sau prelungit nu este certa.

Reacții adverse ale DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.:

Daca apar simptome neobisnuite se va consulta imediat medicul.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, sol.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.