Prospect Diclosin 1% gel

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Sintofarm SA Romania
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Categoria: Articulatii, oase, muschi

Indicații Diclosin 1% gel:

Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.
Edeme postoperatorii si posttraumatic.
Produsul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
Produsul se administrează numai la adulţi, datorită absenţei studiilor de siguranţă la copii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatorii nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului; leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi.

Administrare Diclosin 1% gel:

Diclosin® se administrează extern, 2 - 4 aplicaţii pe zi, la nivelul zonei afectate.
Produsul se administrează numai la adulţi.
Pentru a realiza absorbţia gelului se efectuează un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi / sau inflamate.
După fiecare utilizare, mâinile se spală atent.

Acțiune:

Antiinflamatorii nesteroidiene de uz topic.

Reacții adverse ale Diclosin 1% gel:

Rar, apar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat.

Supradozajul:

În cazul administrării Diclosin® este puţin probabil să se producă supradozajul. Totuşi, in acest caz, suprafaţa pe care s-a aplicat gelul trebuie spălată cu o cantitate mare de apă.

Reacţii de hipersensibilitate:
- dematologice;
- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacienţii cu hipersensibilitate la antiinflamatoriile nesteroidiene (AINS);
- generale: foarte rar, reacţii de tip anafilactic şi in caz de absorbţie cutanată crescută.
Alte reacţii adverse sistemice comune AINS (de exemplu, digestive si renale) pot sa apară in funcţie de absorbţia cutanată crescută a substanţei active, cantitatea mare de gel aplicat, suprafaţă largă de aplicare, prezenţa leziunilor cutanate, durată lungă a tratamentului şi utilizarea de pansamente ocluzive.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Datorită absorbţiei sistemice mici a Diclosin, in cazul utilizării conform recomandărilor, este puţin probabil să apară interacţiuni medicamentoase

Administrarea de Diclosin 1% gel în sarcină / alaptare:

Produsul se administrează in primele 5 luni de sarcină numai dacă este absolut necesar; incepând din luna a 6-a utilizarea sa este contraindicată, datorită riscului de toxicitare cardiopulmonară fetală, deteminat de eventuala sa absorbţie sistemică marcată. În caz da administrare in doze mari, aplicate fiecvent şi timp indelungat.
În cazul altor căi de administrare, antiinflamatoriile nesteroidiene se excretă in laptele maten. Prin extrapolare şi ca masură de precauţie, se recomandă evitarea utilizării Diclosin® la femeile care alăpteaza.

Prezentare ambalaj:

Tub 40 g gel

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare inscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25 C, in ambalajul original.
A nu se lăsa la indemâna şi vederea copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Diclosin 1% gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Diclosin 1% gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.