Prospect FLOGOFENAC, gel

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Ecobi Farmaceutici
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic

Indicații FLOGOFENAC, gel:

Flogofenac gel este indicat in tratamentul durerilor si inflamatiilor de origine reumatismala sau traumatica ale articulatiilor, musculaturii, tendoanelor sau ligamentelor.

Contraindicații:

Sensibilitate la diclofenac, acid acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nonsteroidiene, la propilenglicol si izopropanol.

Administrare FLOGOFENAC, gel:

Numai pe suprafetele interesate, dureroase, se aplica, prin frictionare usoara, de 3-4 ori pe zi 2-4 g Flogofenac gel.

Acțiune:

Flogofenac gel este un preparat antiinflamator si analgezic pentru uz extern. Contine o cantitate de principiu activ echivalenta cu 1% diclofenac sodic. Flogofenac gel se absoarbe in piele prin masare usoara si, datorita continutului sau in apa si alcool, exercita un efect relaxant. In afectiunile de origine traumatica sau reumatismale, proprietatile antiinflamatoare si analgezice ale Flogofenacului gel determina un raspuns clinic semnificativ care se traduce prin diminuarea tumefactiei si a durerii. Durerile la presiune sau la miscare sunt, si ele, sensibil diminuate.

Precauții:

Flogofenac gel nu se aplica decat pe suprafetele de epiderma integra, evitand zonele cu plagi sau escoriatii, zona oculara sau mucoasele. Se aplica numai extern.

Sarcina si alaptare: Ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene (FANS), Flogofenac gel nu este recomandat in caz de sarcina si in perioada de alaptare.

Reacții adverse ale FLOGOFENAC, gel:

In mod obisnuit, Flogofenac gel este bine tolerat. Totusi, uneori, pot aparea eruptii cutanate, senzatie de mancarime sau usturime a pielii. Daca aplicarea Flogofenac gel se practica timp indelungat, nu este exclusa aparitia efectelor secundare sistemice, caz in care trebuie consultat medicul.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu FLOGOFENAC, gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul FLOGOFENAC, gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.