Prospect Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Novartis Pharma GmbH
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic
Substanţa activă din Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală este diclofenac potasic.
Voltfast aparţine unui grup de medicamente numite „antiinflamatoare şi antireumaticenesteroidiene” (AINS), care sunt utilizate pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei.

Indicații Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală:

Voltfast poate fi utilizat pentru tratamentul de scurtă durată la adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani al următoarelor afecţiuni:
- Luxaţii, entorse şi alte leziuni.
- Durere şi inflamaţie după o intervenţie chirurgicală.
- Cicluri menstruale dureroase.
- Dureri de cap intense, care se repetă, însoţite de greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină (atacuri de migrenă).
- Dureri de spate, umăr blocat, cotul de tenisman (dureri de cot) şi alte tipuri de reumatism ale ţesuturilor moi.
- Infecţii ale urechii, nasului şi gâtului.
În cazul atacurilor de migrenă, Voltfast este eficient pentru calmarea durerii de cap şi ameliorarea simptomelor cum ar fi greaţă şi vărsături.

Contraindicații:

Urmaţi cu atenţie toate instrucţiunile date de medicul dumneavoastră. Acestea pot diferi de informaţiile generale conţinute în acest prospect.

Nu utilizaţi Voltfast
- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la diclofenac potasic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament; - Dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică după utilizarea de medicamente pentru tratamentul inflamaţiilor sau durerii (de exemplu, acid acetilsalicilic, diclofenac sau ibuprofen). Reacţiile pot include astm (dificultate la respiraţie apărută brusc, senzaţie de apăsare la nivelul pieptului, tuse şi respiraţie şuierătoare), nas înfundat, erupţie cutanată, umflarea feţei. Dacă dumneavoastră credeţi că puteţi fi alergic, cereţi sfatul medicului dumneavoastră;
- Dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal;
- Dacă aveţi sângerare sau perforare la nivelul stomacului sau intestinului, ale căror simptome sunt vărsături cu sânge sau sânge în materiile fecale sau materii fecale de culoare neagră;
- Dacă aţi avut vreodată afecţiuni ale stomacului sau intestinului, precum ulcer gastric, sângerare sau scaune de culoare neagră, sau aţi prezentat disconfort gastric sau arsuri după administrarea, în trecut, de medicamente antiinflamatoare;
- Dacă sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.
- Dacă aveţi boală renală sau hepatică severă;
- Dacă aveţi insuficienţă cardiacă congestivă diagnosticată şi/sau boală cerebrovasculară, de exemplu, dacă aţi suferit un atac de cord, un accident vascular cerebral minor (AVC), aveţi blocaje ale vaselor de sânge la nivelul inimii sau creierului sau dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea blocajelor sau efectuarea unui bypass la acestea;
- Dacă aveţi sau aţi avut probleme cu circulaţia sângelui (arteriopatie periferică);
- Dacă crizele de astm bronşic, urticarie sau rinită acută sunt agravate de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Informaţi-vă medicul fără a utiliza Voltfast dacă oricare dintre situaţiile menţionate mai sus se aplică în cazul dumneavoastră.

Dacă credeţi că sunteţi alergic, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Administrare Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât Voltfast să utilizaţi
Nu depăşiţi doza recomandată de către medicul dumneavoastră. Este important ca dumneavoastră să utilizaţi cea mai mică doză care vă ameliorează durerea şi nu trebuie să utilizaţi Voltfast mai mult timp decât este necesar.

Medicul dumneavoastră vă va spune exact câte plicuri de Voltfast trebuie să utilizaţi. În funcţie de cum răspundeţi la tratament, medicul dumneavoastră vă poate sugera o doză mai mică sau mai mare.

Adulţi
Pentru adulţi, la începutul tratamentului, doza recomandată este, în general, de 100 până la 150 mg diclofenac potasic (care se va administra în 2-3 prize). În cazurile mai uşoare, este suficientă o doză de 50 până la 100 mg pe zi (care se va administra în 1-2 prize). Nu utilizaţi mai mult de 150 mg pe zi.

În cazul ciclurilor menstruale dureroase, începeţi tratamentul cu o doză de 50 până la 100 mg, imediat ce apar primele simptome. Continuaţi cu utilizarea a 50 mg până la de 3 ori pe zi pentru câteva zile, în funcţie de necesitate. Dacă după administrarea dozei maxime zilnice de 150 mg nu se obţine o ameliorare suficientă a durerii pe parcursul a 2–3 cicluri menstruale, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi până la 200 mg pe zi, pe parcursul următorului ciclu menstrual. Nu depăşiţi 200 mg pe zi.

În cazul migrenelor, începeţi tratamentul cu Voltfast imediat ce simţiţi primele semne ale unui atac iminent. Doza iniţială este de 50 mg. În cazurile în care ameliorarea durerii în interval de 2 ore de la prima doză nu este suficientă, poate fi administrată o a doua doză de 50 mg. Dacă este necesar, doze ulterioare de 50 mg pot fi luate la intervale la 4 până la 6 ore, totuşi, nu depăşiţi 200 mg pe zi.

Adolescenţi
Pentru adolescenţi cu vârsta de 14 ani sau peste, o doză zilnică de 50 până la 100 mg este, de obicei,suficientă, administrată în 1-2 prize (pentru doza de 100 mg se recomandă administrarea în două prize). Nu depăşiţi doza totală de 150 mg pe zi.

Când să luaţi Voltfast
Se recomandă să luaţi Voltfast înaintea mesei.

Cum trebuie utilizat Voltfast
Conţinutul unui plic trebuie să fie dizolvat prin agitare într-un pahar de apă ne-carbogazoasă. Soluţia poate rămâne uşor tulbure, dar acest lucru nu ar trebui să influenţeze eficacitatea medicamentului. Soluţia trebuie să fie înghiţită de preferinţă înainte de masă.

Cât timp trebuie utilizat
Voltfast Urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră. Dacă urmează să luaţi Voltfast mai mult de câteva săptămâni, mergeţi la medic pentru examinări regulate pentru a fi sigur(ă) că nu suferiţi de reacţii adverse pe care le treceţi cu vederea.

Dacă aveţi întrebări despre cât timp trebuie să luaţi Voltfast, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Voltfast decât trebuie
Dacă aţi utilizat accidental mai mult Voltfast decât vi s-a prescris, informaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul sau mergeţi de urgenţă la spital. Este posibil să aveţi nevoie de îngrijiri medicale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Voltfast
Nu dublaţi următoarea doză pentru a o recupera pe cea uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acțiune:

Voltfast ameliorează simptomele inflamaţiei, cum sunt tumefacţia şi durerea şi, de asemenea, reduce febra, blocând sinteza moleculelor (prostaglandine) responsabile de inflamaţie, durere şi febră. El nu are efect asupra cauzelor inflamaţiei sau febrei.

Dacă aveţi orice întrebare despre cum acţionează Voltfast şi de ce v-a fost prescris acest medicament, întrebaţi medicul dumneavoastră.

Monitorizarea în timpul tratamentului cu Voltfast
Dacă aveţi o boală cardiacă stabilă sau prezentaţi riscuri semnificative de apariţie a unei boli cardiace, medicul dumneavoastră va reevalua periodic dacă trebuie să continuaţi tratamentul cu Voltfast, mai ales dacă sunteţi tratat mai mult de 4 săptămâni.

Dacă aveţi orice tulburare hepatică, renală sau afectare a sângelui, vi se vor face analize sanguine în timpul tratamentului. Acestea vă vor monitoriza fie funcţia hepatică (valoarea transaminazelor), sau funcţia renală (valoarea creatininei) sau numărul de celule din sânge (numărul globulelor albe şi roşii şi al trombocitelor). Medicul dumneavoastră va lua în considerare aceste analize sanguine pentru a decide dacă administrarea Voltfast trebuie întreruptă sau dacă doza trebuie modificată.

Compoziție Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală:

Substanţa activă este diclofenac potasic. Fiecare plic cu pulbere pentru soluţie orală conţine diclofenac potasic 50 mg.

Celelalte componente sunt: manitol, aspartam, ulei esenţial de mentă, L-mentol, maltodextrină, gumă arabică, butilhidroxianisol (E 320), hidrogenocarbonat de potasiu, anetol, ulei esenţial de anason, benzionă, ulei esenţial de coriandru, ulei esenţial de fenicul (dulce), ulei esenţial de portocală (dulce), ulei esenţial de lămâie, maltodextrină, gumă arabică, dioxid de siliciu (E 551), butilhidroxianisol (E 320), zaharină sodică, glicerol dibehenat

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Voltfast:
- Dacă aveţi o boală a inimii sau a vaselor de sânge stabilită (denumită şi boală cardiovasculară, inclusiv tensiune arterială mare necontrolată, insuficienţă cardiacă congestivă, boală cardiacă ischemică stabilă sau boală arterială periferică), deoarece tratamentul cu Voltfast nu este, în general, recomandat;
- Dacă aveţi o boală cardiacă (ca mai sus) sau prezentaţi factori semnificativi de risc, cum sunt tensiunea arterială mare, niveluri anormal de mari ale grăsimilor (colesterol, trigliceride) în sânge, diabet zaharat sau dacă fumaţi, iar doctorul dumneavoastră decide să vă prescrie Voltfast, nu trebuie să creşteţi doza peste 100 mg pe zi dacă sunteţi trataţi mai mult de 4 săptămâni;
- În general, este important să luaţi cea mai mică doză de Voltfast care vă atenuează durerea şi/sau umflarea şi pentru cea mai scurtă perioadă de timp pentru a menţine riscul de reacţii adverse cardiovasculare la un nivel cât mai mic posibil. - Dacă utilizaţi Voltfast împreună cu alte medicamente antiinflamatoare, incluzând acidul acetilsalicilic, corticosteroizi, anticoagulante sau ISRS.
- Dacă aveţi astm sau o afecţiune numită febra fânului (rinită alergică sezonieră), care se manifestă prin nas înfundat, secreţii nazale, strănut;
- Dacă aveţi colonul inflamat (colită ulceroasă) sau tractul intestinal inflamat (boala Crohn);
- Dacă aveţi afecţiuni hepatice sau renale;
- Dacă puteţi fi deshidratat (de exemplu, din cauza stării de rău, diareei, înainte sau după o intervenţie chirurgicală majoră);
- Dacă aveţi picioarele umflate;
- Dacă aveţi afecţiuni ale sângelui , incluzând o boală hepatică rară numită porfirie.
- Dacă aveți boli precum lupus eritematos sistemic sau o boală mixtă a țesutului conjunctiv.
- Dacă sunteți vârstnic, debilitat (slăbit) sau aveți greutatea mai mică decât cea normală;

Informaţi medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Voltfast dacă oricare dintre cele de mai sus sunt valabile pentru dumneavoastră.

Asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie următoarele înainte de a vi se administra diclofenac
• dacă fumaţi
• dacă aveţi diabet
• dacă aveţi angină pectorală, cheaguri de sânge, tensiune arterială mare, valori mărite ale colesterolului sau trigliceridelor.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Medicamente precum Voltfast se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Dacă, în orice moment în timpul administrării Voltfast, prezentaţi orice semne sau simptome ale unor probleme cu inima cum sunt: durere de piept, respiraţie dificilă, slăbiciune sau alte manifestări precum vorbire neclară, contactaţi imediat medicul.

Voltfast poate reduce simptomele unei infecţii (de exemplu, durere de cap, febră), astfel încât o infecţie poate fi mai dificil de observat şi de tratat adecvat. Dacă nu vă simţiţi bine şi doriţi să mergeţi să fiţi consultaţi de un medic, amintiţi-vă să menţionaţi că utilizaţi Voltfast.

Ca şi în cazul altor AINS, în cazuri rare, la administrarea de diclofenac, pot să apară reacţii alergice, inclusiv reacţii anafilactice/anafilactoide, fără o expunere anterioară la medicament; Voltfast, ca şi alte medicamente antiinflamatoare, poate produce reacţii cutanate alergice severe (de exemplu, erupţie cutanată).
Dacă prezentaţi simptomele descrise mai sus, contactați imediat medicului dumneavoastră.

Vârstnici
Pacienţii vârstnici pot fi mai sensibili la acţiunea Voltfast decât adulţii. Astfel, în mod deosebit, ei trebuie să urmeze instrucţiunile medicului cu atenţie şi să utilizeze numărul minim de plicuri care asigură ameliorarea simptomelor. Este important pentru pacienţii vârstnici să informeze imediat medicul lor despre reacţiile adverse care apar.

Copii şi adolescenţii
Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta mai mică de 14 ani. Pentru uz pediatric, se pot folosi alte forme de diclofenac. La copii şi adolescenţi utilizarea Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală în tratamentul atacurilor de migrenă nu a fost stabilită.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este improbabil ca Volfast să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi folosi utilaje sau de a desfăşura activităţi care necesită atenţie sporită.

Voltfast conţine aspartam.
Acest medicament conține aspartam care este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Reacții adverse ale Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală:

Ca toate medicamentele, Voltfast poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Unele reacţii adverse pot fi grave:
Aceste reacţii adverse mai puţin frecvente pot afecta între 1 şi 10 din 1000 pacienţi, mai ales când aceştia iau o doză zilnică mare (150 mg) pentru o perioadă lungă de timp
- Durere toracică bruscă şi severă (semn al infarctului miocardic sau al atacului de cord).
- Senzaţie de lipsă de aer, dificultate la respiraţie în poziţie culcată, umflarea picioarelor (semne ale insuficienţei cardiace).

Aceste reacţii adverse rare sau foarte rare afectează mai puţin de 1 până la 10 pacienţi la fiecare 10000 pacienţi
- Sângerări sau vânătăi spontane (semne ale trombocitopeniei),
- Febră mare, infecţii frecvente, durere în gât persistentă (semne ale agranulocitozei),
- Dificultate la respiraţie sau înghiţire, erupţii pe piele tranzitorii, mâncărimi, urticarie, ameţeli (semne de hipersensibilitate, reacţii anafilactice şi anafilactoide),
- Umflare în special la nivelul feţei şi gâtului (semne ale angioedemului),
- Gânduri sau dispoziţii ciudate (semne ale tulburărilor psihotice),
- Tulburări de memorie,
- Convulsii,
- Anxietate,
- Gât amorțit, febră, greaţă, vărsături, durere de cap (semne ale meningitei aseptice),
- Durere de cap bruscă şi severă, greaţă, ameţeală, amorţeală, incapacitate sau dificultate la vorbire, slăbiciune sau paralizia membrelor sau feţei (semne ale accidentului sau atacului vascular cerebral),
- Tulburări de auz,
- Durere de cap, ameţeli (semne ale tensiunii arteriale crescute, hipertensiune),
- Confuzie, amețeli sau leșin (semne ale tensiunii arteriale scăzute),
- Erupţii pe piele tranzitorii, pete roşu-purpuriu, febră, mâncărimi (semne ale vasculitei),
- Dificultate la respiraţie brusc instalată şi senzaţia de apăsare a cutiei toracice însoţite de respiraţie şuierătoare sau tuse (semne ale astmului sau pneumoniei, dacă apare febra),
- Vărsătură cu sânge (hematemeză) şi/sau materii fecale de culoare neagră sau cu sânge (semne ale hemoragiei gastrointestinale),
- Diaree cu sânge (semne ale diareei hemoragice)
- Scaune negre (semn al melenei),
- Durere de stomac, greaţă (semne ale ulcerului gastrointestinal),
- Diaree, durere abdominală, febră, greaţă, vărsături (semne ale colitei, inclusiv colitei hemoragice şi exacerbarea colitei ulcerative sau bolii Crohn),
- Durere severă de stomac (semn al pancreatitei),
- Îngălbenirea pielii sau a ochilor (icter), greaţă , pierderea apetitului alimentar, urină închisă la culoare (semne ale hepatitei/insuficienţei hepatice),
- Simptome similare celor ale gripei, oboseală, dureri musculare, valori crescute ale enzimelor hepatice în cadrul rezultatelor analizelor de sânge (semne ale tulburărilor hepatice, inclusiv hepatită fulminantă, necroză hepatică, insuficienţă hepatică),
- Erupții pe piele cu vezicule (semne ale dermatitei buloase),
- Piele roşie sau vânătă (semne posibile ale inflamării vaselor sanguine), erupţii pe piele cu vezicule, vezicule pe buze, ochi sau în gură, inflamarea pielii cu exfoliere sau descuamare (semne ale eritemului multiform sau, dacă apare febra, semne ale sindromului Stevens-Johnson sau ale necrolizei epidermice toxice).
- Erupţii pe piele cu exfoliere sau descuamare (semne ale dermatitei exfoliative),
- Sensibilitatea crescută a pielii la lumina solară (semne ale reacţiei de fotosensibilitate),
- Pete purpurii pe piele (semne ale purpurei sau purpurei Henoch-Schonlein dacă este cauzată de o alergie),
- Umflare, slăbiciune sau urinare anormală (semne ale insuficienţei renale acute),
- Exces de proteine în urină (semne ale proteinuriei),
- Umflarea feţei sau abdomenului, tensiune arterială crescută (semne ale sindromului nefrotic),
- Eliminarea unei cantităţi mai mare sau mai mică de urină, somnolenţă, confuzie, greaţă (semne ale nefritei tubulointerstiţiale),
- Scăderea severă a cantităţii de urină eliminate (semne ale necrozei renale papilare),
- Umflare generalizată (semne ale edemului).

Informaţi medicul dumneavoastră imediat dacă prezentaţi oricare din aceste reacţii adverse.

Unele reacţii adverse sunt frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
Durere de cap, ameţeală, vertij, greaţă, vărsături, diaree, indigestie (semne ale dispepsiei), durere de burtă, balonare, pierderea poftei de mâncare, valori anormale ale rezultatelor testelor funcţiei hepatice (de exemplu, nivel crescut al transaminazelor), erupţii pe piele.

Unele reacţii adverse sunt rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
Somnolență, senzație de oboseală, durere de stomac (semn al gastritei), tulburare hepatică, erupţii pe piele trecătoare cu mâncărimi (semne ale urticariei).

Unele reacţii adverse sunt foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 persoane):
Număr redus de globule roşii în sânge (anemie), număr redus de globule albe în sânge (leucopenie), dezorientare, depresie, tulburări ale somnului (semne ale insomniei), coşmaruri, iritabilitate, furnicături sau amorţirea mâinilor sau picioarelor (parestezii), tremurături (semne ale tremorului), tulburări ale gustului (semne ale disgeuziei), tulburări ale vederii (semne ale afectării vizuale, vedere înceţoşată, dipoplie), zgomote în urechi (semne ale tinitusului), constipaţie, leziuni ale gurii (semne ale stomatitei), limbă umflată, roşie şi dureroasă (semne ale glositei), tulburări ale tubului care transportă mâncarea din gât până în stomac (semne al unei tulburări esofagiene), crampe la nivelul abdomenului superior, mai ales după masă (semne ale unei afecţiuni caracterizate prin îngustări la nivelul intestinului asemănătoare unei diafragme), palpitaţii, durere la nivelul pieptului, erupţii cutanate cu mâncărimi, înroşire şi senzaţie de arsură (semne ale eczemei), înroşirea pielii (semne ale eritemului), căderea părului (semn al alopeciei), mâncărimi (semne ale pruritului), sânge în urină (semne ale hematuriei).

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile):
Stare de confuzie, halucinații, modificări ale senzațiilor, stare de rău general, inflamația nervilor ochilor, impotență.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă oricare din acestea vă afectează sever.

Medicamente precum Voltfast se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Voltfast împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Este extrem de important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele prezentate mai jos:
- Litiu sau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS); (medicamente utilizate pentru tratarea unor afecţiuni psihice, anumite tipuri de depresie);
- Digoxină sau alte glicozide cardiace (medicamente utilizat pentru afecţiuni cardiace);
- Diuretice (medicamente utilizate pentru a creşte cantitatea de urină);
- Inhibitori ECA sau beta-blocanţi (grupe de medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace);
- Alte medicamente antiinflamatoare, precum acidul acetilsalicilic sau ibuprofen;
- Corticosteroizi (medicamente utilizate pentru a reduce inflamaţia din diverse zone ale corpului),
- Anticoagulante (medicamente utilizate pentru a preveni formarea de cheaguri în sânge);
- Medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului (nivel crescut de zahăr în sânge), cu excepţia insulinei;
- Metotrexat (un medicament utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancer sau artrită);
- Ciclosporină, tacrolimus (medicamente utilizate în primul rând de către pacienţii cărora li s-a efectuat un transplant de organe),
- Mifepristonă (un medicament utilizat pentru întreruperea sarcinii);
- Trimetoprim (un medicament utilizat pentru prevenirea sau tratarea infecţiilor căilor urinare);
- Antibacteriene chinolonice (medicamente utilizate împotriva infecţiilor);
- Voriconazol (un medicament utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice),
- Fenitoină (un medicament utilizat pentru tratamentul atacurilor convulsive);
- Colestipol şi colestiramină (medicamente utilizate pentru scăderea grăsimilor din sânge).

Evitați să utilizaţi Voltfast împreună cu alte medicamente antiinflamatoare, incluzând acidul acetilsalicilic, corticosteroizi, anticoagulante sau ISRS.

Voltfast împreună cu alimente băuturi şi alcool
Este recomandat să utilizaţi Voltfast înaintea meselor.

Administrarea de Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu utilizaţi Voltfast în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar.

Ca şi alte medicamente antiinflamatoare, nu trebuie să utilizaţi Voltfast în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, deoarece acesta poate vătăma grav copilul dumneavoastră nenăscut sau poate determina probleme la naştere.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă alăptaţi.

Nu trebuie să alăptaţi în timpul utilizării Voltfast, deoarece acesta vă poate vătăma copilul.

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicamente.

Medicul trebuie să discute cu dumneavoastră posibilul risc asociat administrării Voltfast în timpul sarcinii sau alăptării.

Femei cu potenţial fertil
Voltfast poate face mai dificilă instalarea sarcinii. Dacă intenţionaţi să rămâneţi însărcinată sau aveţi probleme în a rămâne însărcinată, nu trebuie să utilizaţi Voltfast decât dacă este strict necesar.

Prezentare ambalaj:

Voltfast se prezintă sub formă de pulbere omogenă de culoare albă până la galben-deschis.

Este disponibil în cutii cu 3, 9, 21 sau 30 plicuri din hârtie/Al/PE.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Voltfast 50 mg pulbere pentru soluţie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.