Prospect Mucosolvan 30 mg/5ml sirop

Substanța activă: ambroxolum
Producator: Boehringer Ingelheim GmbH Germania
Clasa ATC: [R05CB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> expectorante fara combinatii cu antitusive >> mucolitice
Categoria: Afectiuni pulmonare

Indicații Mucosolvan 30 mg/5ml sirop:

Boli respiratorii acute si cronice, exacerbari acute in BPOC, prevenirea complicatiilor pulmonare postoperatorii.

Contraindicații:

Nu se recomanda pacientilor cu hipersensibilitate la ambroxol sau alti componenti ai produsului. Practic, Mucosolvan nu are contraindicatii, fiind un produs bine tolerat, pentru toate varstele.

Administrare Mucosolvan 30 mg/5ml sirop:

Sirop cu 30 mg ambroxol clorhidrat/5 ml (5 ml=1 lingurita): adulti si copii peste 12 ani: 10 ml (2 lingurite) de 2 ori pe zi. Aceasta doza este recomandata pentru tratamentul afectiunilor respiratorii acute si pentru tratamentul initial al afectiunilor respiratorii cronice, pe o perioada de aproximativ 14 zile. Copii 6 - 12 ani: 5 ml (1 lingurita) de 2 - 3 ori pe zi; copii 2 - 6 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 3 ori pe zi; copii 1 - 2 ani: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 2 ori pe zi. Dozele de mai sus sunt recomandate pentru tratamentul initial; dupa 14 zile dozele pot fi reduse la jumatate. Se recomanda administrarea siropului in cursul meselor.

Acțiune:

Mucosolvan este un metabolit derivat din bromhexin (Bisolvon). Mucosolvan este un mucoregulator, avand un mecanism de actiune mai complex comparativ cu produsele mucolitice, expectorante si secretolitice. Mucosolvan are actiune polivalenta la nivelul arborelui traheo-bronsic: scade adezivitatea si vascozitatea mucusului, creste motilitatea cililor vibratili la nivelul epiteliului bronsic, creste volumul secretiilor seroase, creste clearance-ului mucociliar, stimuleaza sistemul surfactant, are efect antioxidant si antiinflamator. Mucosolvan faciliteaza pasajul antibioticelor prin bariera bronsica, crescand astfel concentratia si durata de actiune a antibioticelor in lichidul bronsic si tesutul pulmonar. Mai mult decat un simptomatic, Mucosolvan actioneaza la nivel celular, avand ca teritorii tinta aparatul secretor bronsic, epiteliul bronsic si alveolele pulmonare. Absorbtia gastrointestinala si distributia din sange in tesuturi se fac rapid. Mucosolvan are o afinitate crescuta pentru tesutul pulmonar, atingand in tesutul pulmonar nivele mai ridicate decat in plasma. Efectul terapeutic se instaleaza dupa 30 minute de la administrarea orala si se mentine 8-12 ore. Prin actiunea sa complexa, Mucosolvan amelioreaza simptomatologia respiratorie, reduce numarul exacerbarilor, reduce degradarea functionala pulmonara.

Precauții:

Mucosolvan administrat pe cale orala nu necesita precautii.Sarcina si alaptare: Deoarece nu exista informatii privind utilizarea Mucosolvan in sarcina, pana la 28 de saptamani, administrarea in primul trimestru de sarcina se va face numai la indicatia medicului. Exista experienta clinica bine documentata privind utilizarea Mucosolvan la femei cu sarcina in varsta de peste 28 de saptamani: s-a administrat Mucosolvan intravenos, in doze mai mari de 1 000 mg pe zi, la gravide cu risc de nastere prematura, pentru profilaxia sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului. Mucosolvan trece in laptele matern, dar nu s-a dovedit a avea efecte adverse asupra sugarului, la doze terapeutice.

Reacții adverse ale Mucosolvan 30 mg/5ml sirop:

Mucosolvan este, in general, bine tolerat. Rar, pot aparea tulburari gastrointestinale sau reactii alergice mai ales la pacientii atopici.

Prezentare ambalaj:

100 ml.
Alte medicamente cu substanța activă ambroxolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mucosolvan 30 mg/5ml sirop(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mucosolvan 30 mg/5ml sirop vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.