Prospect VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Novartis Consumer Health GmbH
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Voltaren Emulgel Dispenser conţine substanţa activă diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj.

Indicații VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel:

Voltaren Emulgel Dispenser este utilizat pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase care afectează încheieturile şi muşchii.

Poate fi utilizat la tratarea următoarelor afecţiuni:
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste:
• Traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor (de exemplu entorse, luxaţii, echimoze, dureri de spate, trumatisme din sport).
• Tendinita (de exemplu epicondilita laterală)
Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste ):
• Artrita uşoară a genunchilor sau degetelor

Contraindicații:

Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser:
• Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la administrarea de diclofenac sau a altor medicamente utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamaţiilor, cum ar fi ibuprofen sau acid acetilsalicilic (o substanţă utilizată la prevenirea coagulării sângelui) sau la oricare dintre componentele produsului Voltaren Emulgel Dispenser listate la sfârşitul acestui prospect. Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. Simptomele unei reacţii alergice la aceste medicamente pot include: respiraţie şuierătoare sau îngreunată (astm); erupţii pe piele cu vezicule sau urticarie; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.
• Dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.
• Dacă aveţi vârsta sub 14 ani.
Dacă se aplică una dintre situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser.

Administrare VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani:
Aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser de 3 sau 4 ori pe zi, pe suprafaţa dureroasă.

Cum să aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser
1. Voltaren Emulgel Dispenser se utilizează ţinând flaconul cu capul in jos. Apăsaţi valva flaconului ca să obtineţi cantitatea necesară de gel specificată mai jos.
2. Scoateţi uşor din tub o cantitate mică de gel şi aplicaţi-o pe zona dureroasă sau umflată şi masaţi uşor în piele. Cantitatea necesară depinde de mărimea zonei dureroase sau umflate. De obicei, este necesară o cantitate variind de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci. Veţi simţi o senzaţie uşoară de calmare atunci când masaţi gelul să intre în piele.
3. Spălaţi-vă pe mâini după ce aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă suprafaţa tratată.

Cât de mult timp trebuie să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser
Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser mai mult de:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste
• 2 săptămâni pentru traumatisme ale încheieturilor şi ale muşchilor (de exemplu luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită
Numai adulţi (de 18 ani şi peste):
• 3 săptămâni pentru dureri asociate artritelor Un tratament mai îndelungat poate fi recomandat de către un doctor. Dacă durerea şi inflamaţia persistă timp de 7 zile, sau se înrăutăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Voltaren Emulgel Dispenser decât trebuie
Dacă dumneavoastră sau un copil înghiţiţi accidental Voltaren Emulgel Dispenser, sau în cazul în care aţi folosit accidental mai mult decât este recomandat, contactaţi imediat medicul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser
Dacă uitaţi să aplicaţi Voltaren Emulgel Dispenser la ora stabilită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi continuaţi ca de obicei. Nu aplicaţi o cantitate dublă care să o înlocuiască pe cea uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel:

- Substanţa activă este diclofenac dietilamina. Un gram de gel conţine diclofenac dietilamină 11,6 mg, corespunzător la diclofenac sodic 10 mg.
- Celelalte componente sunt: carbopol 974 P, cetomacrogol 1000, cetiol LC, dietilamină, alcool izopropilic, parafină lichidă, parfum cremă 45 (conţinând benzoat de benzil), propilenglicol, apă purificată.

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser
• NU aplicaţi gelul dacă aveţi leziuni pe piele cum ar fi tăieturi, plăgi deschise sau pe pielea ce prezintă urticarie ori eczeme. Dacă urticaria începe să apară pe piele după ce aplicaţi produsul, întrerupeţi tratamentul.
• Evitaţi aplicarea pe suprafeţe întinse de piele şi pentru o perioadă prelungită de timp, dacă nu vă recomandă medicul.
• Voltaren Emulgel Dispenser este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi. Spălaţi-vă pe mâini după utilizare. Evitaţi contactul cu ochii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă din abundenţă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă disconfortul persistă.
• O orteză sau un bandaj elastic pot fi utilizate în tratamentul entorselor, dar nu utilizaţi bandaje elastice ocluzive (plastic).Dacă aveţi întrebări, discutaţi cu farmacistul sau doctorul dumneavoastră înainte de a utiliza Voltaren Emulgel Dispenser.

Copii şi adolescenţi:
Datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea pct. Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser).
La adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste, dacă acest produs este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului sunt sfătuiţi să consulte medicul.

Atenționări:

Informaţii importante privind unele componente ale Voltaren Emulgel Dispenser
Gelul conţine propilenglicol şi benzoat de benzil, care ar putea determina la unii oameni o uşoară iritaţie dermică, localizată.

Reacții adverse ale VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse rare şi foarte rare pot fi importante

Dacă aveţi oricare din simptomele de alergie de mai jos, OPRIŢI administrarea Voltaren Emulgel Dispenser şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră.
• Erupţie pe piele cu vezicule, urticarie (pot afecta între 1 şi 10 din 10000 persoane).
• Respiraţie şuierătoare, greoaie sau senzaţia de apăsare în piept (astm)( pot afecta pînă la 1 din 10000 persoane).
• Umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului ( pot afecta până la 1 din 10000 persoane).

Alte reacţii adverse ce pot avea loc sunt de obicei uşoare, trecătoare şi inofensive (dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă unui medic sau farmacist).

Reacţii adverse frecvente (pot afectapână la 1 din 10 persoane)
• Erupţii cutanate, mâncărime, înroşire sau usturime a pielii.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
• Pielea poate fi mai sensibilă la soare. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mâncărime, umflături şi vezicule.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului despre celelalte medicamente pe care le utilizaţi sau pe care le-aţi utilizat recent, inclusiv despre medicamentele pe care le-aţi cumpărat fără prescripţie medicală.

Administrarea de VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Voltaren Emulgel Dispenser nu trebuie utilizat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, pentru că poate afecta fătul sau crea probleme la naştere. Voltaren Emulgel Dispenser trebuie utilizat numai la recomandarea medicului în timpul primelor 6 luni de sarcină şi doza trebuie să fie ţinută cât mai scăzută şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil.

În timpul alăptării Voltaren Emulgel Dispenser trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, întrucât diclofenacul trece în cantităţi mici în laptele matern. Totuşi, Voltaren Emulgel Dispenser nu trebuie aplicat pe sâni de către mamele care alăptează, nici altundeva pe suprafeţe mari de piele sau pentru o perioadă mai mare de timp.

Prezentare ambalaj:

Voltaren Emulgel Dispenser este un gel moale cu aspect cremos, de culoare aproape albă, răcoritor, non-gras, care nu colorează.

Ambalaj
Voltaren Emulgel Dispenser este ambalat în flacon presurizat din aluminiu, a 75 ml gel.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.
Acesta este un recipient sub presiune, trebuie protejat de lumina solară directă. După golire nu găuriţi şi nu aruncaţi flaconul în foc chiar dacă este gol.
Nu utilizaţi Voltaren Emulgel Dispenser după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul VOLTAREN EMULGEL DISPENSER 11,6 mg/g gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.