Prospect Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Aerosol Service Italiana Srl, Italia
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Grupa farmaceutică: Preparate topice pentru dureri articulare si musculare, antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Dicloreum conține ca substanță activă diclofenac şi face parte din grupa de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene.

Indicații Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată:

Dicloreum se aplică local la nivelul zonei cu probleme și este utilizat pentru a ameliorara durerea și inflamația locală în cazul afecțiunilor traumatice sau reumatice ale încheieturilor, muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor.
Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Dicloreum
- dacă sunteţi alergic la diclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă aveţi alergie (hipersensibilitate individuală) demonstrată la acid acetilsalicilic (aspirină) sau la alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene şi la izopropanol.
- dacă aţi avut în trecut atac de astm bronşic, urticarie sau rinite alergice după ce aţi luat acid acetilsalicilic (aspirină) sau un alt medicament antiinflamator nesteroidian (medicamente pentru durere şi pentru reumatism).
- dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi.
- dacă sunteţi copil cu vârsta mai mică de 14 ani.

Administrare Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumeavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată constă în aplicarea Dicloreum pe zona cu probleme o dată până la de trei ori pe zi. La fiecare aplicare,în funcție de mărimea zonei tratate, se pulverizează în palmă o masă circulară de spumă cu diametrul de 3 până la 5 cm (echivalentul a aproximativ 0,75-1,5 grame), şi se freacă uşor până la absorbţia completă.
Dicloreum se aplică pe polul negativ în cazul unui tratament de tip ionoforeză,.
Dicloreum se poate folosi şi în combinaţie cu terapia cu ultrasunete.
A nu se folosi mai mult de 14 zile.
Dacă după 7 zile de tratament nu se observă ameliorarea simptomelor sau acestea se agravează, trebuie să vă prezentaţi la medic, care va reevalua tratamentul.

Vârstnici
Persoanele în vârstă trebuie să evite utilizarea Dicloreum în combinaţie cu medicaţia antiinflamatoare pe cale orală sau injectabilă.

Utilizarea la copii
Dicloreum este contraindicat la copiii cu vârsta mai mică de 14 ani.

Mod de administrare
Se va agita flaconul înainte de folosire.
Întoarceţi flaconul în jos şi dispersaţi cantitatea dorită prin apăsarea distribuitorului.
Nu înţepaţi sau ardeți flaconul după folosire.
Nu aruncaţi flaconul în flacără sau pe corpuri incandescente.
Nu fumaţi în timpul utilizării faconului sau în apropierea acestuia.

Dacă utilizaţi mai mult Dicloreum decât trebuie
Nu se aşteaptă simptome de toxicitate la folosirea une cantităţi excesive de Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată. Totuşi, dacă se întâmplă acest lucru se va spăla zona cu o cantitate corespunzătoare de apă.
La înghiţirea accidentală, adresați-vă medicului dumneavostră sau mergeți la camera de primiri urgențe a celui mai apropiat spital și luați cu dumneavostră și acest prospect.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dicloreum
Nu vă faceţi griji. Dacă aţi uitat să utilizați, renunţaţi la acea doză. Utilizaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată:

- Substanţa activă este diclofenac. Un gram de spumă cutanată conține 30 mg de diclofenac.
- Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, macrogol- 6 glicerol caprilocaprinat, fosfolipon 80H, polisorbat 80, alcool benzilic, sorbat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, acetat de α-tocoferol, aromă de mentă/eucalipt, apă purificată, amestec propulsor (izobutan, n-butan, propan).

Precauții:

Înainte să utilizați Dicloreum, adresați-vă medicului dumeavoastră sau farmacistului
- aveți grijă deosebită când aveţi leziuni sau răni deschise ale pielii.
Utilizaţi numai pe pielea intactă.
- evitaţi contactul cu ochii
- nu utilizaţi Dicloreum pe mucoase
- dacă aveţi afecţiuni gastrice sau dacă sunteţi vârstnic şi utilizaţi Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată concomitent cu medicaţia antiinflamatoare pe cale orală sau injectabilă.
- când folosiţi concomitent, mai ales pe o perioadă lungă de timp, alte preparate locale, deoarece poate cauza reacţii de sensibilizare. În acest caz, se va opri tratamentul şi se va folosi un alt tratament.
- în timpul tratamentului cu Dicloreum pentru a reduce orice reacţie de sensibilitate la lumină, se va evita expunerea la soare.
- dacă ați avut în trecut reacții alergice la antiinflamatoare nesteroidiene sau analgezice, ca de exemplu astm, erupţii pe piele de natura alergică sau rinite acute alergice (inflamația alergică a mucoasei nazale).
- dacă aveți astm sau altă afecțiune a plămânilor (BPOC).
- dacă aveți rinită alergică sau polipi nazali.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dicloreum nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:
Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
Mai puţin frecvente: care afectează afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
Rare: care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile

Absorbţia sistemică a diclofenacului după tratamentul cu Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată este mică. Prin urmare, riscul efectelor sistemice este limitat.
Totuşi, în aplicaţiile pe zone mari de piele și pe perioade îndelungate nu poate fi exclusă apariţia unor reacţii adverse, în special a celor la nivelul stomacului sau intestinelor, datorită cantităţii de substanţă activă absorbită.

Reacții adverse raportate la utilizarea Dicloreum au fost:

Efecte adverse frecvente
• erupţii pe piele, reacții alergice pe piele, inroşiri ale pielii

Efecte adverse rare
• vezicule, mâncărime, senzaţie de arsură

Efecte adverse foarte rare
• erupţii cu formare de vezicule
• reacții alergice , inclusiv cu umflarea feței și a buzelor care pot conduce la dificultăți de respirație, respirație șuierătoare
• astm
• sensibilitate la lumină

Combinaţia de Dicloreum cu alte medicamente care conţin diclofenac poate cauza reacţii severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Absorbţia sistemică a Dicloreum este foarte mică. Astfel, riscul de interacţiune cu alte medicamente sistemice este limitat.

Administrarea de Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Ca şi în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene nu se va folosi Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată în timpul sarcinii şi alăptării.

Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, utilizarea de diclofenacului poate afecta fertilitatea femeilor și nu este recomandat femeilor care încearcă să rămână gravide.

Prezentare ambalaj:

Dicloreum se prezintă sub formă de spumă fină, omogenă, de culoare albă.

Este disponibil în cutii cu cu un flacon presurizat ( 50 g ) Al a 47,5 g spumă cutanată.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Dicloreum 30 mg/g spumă cutanată vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.