Prospect DICLOGESIC, compr. film.

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Dar Al Dawa Pharma
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic

Indicații DICLOGESIC, compr. film.:

Artrite reumatoide, osteoartrite si spondilita anchilopoetica; reumatism nonarticular; afectiuni musculo-scheletale, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale; postoperator si posttraumatic, dureri post-manevre stomatologice; afectiuni inflamatorii pelviene (ginecologice), dismenoree primara; stari febrile, ca adjuvant; colici renale, biliare.

Contraindicații:

Diclogesic este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la diclofenac si la pacientii cu ulcer peptic. Ca si alte AINS este contraindicat la pacientii cu antecedente de astm, urticarie sau rinita acuta aparute in urma administrarii de preparate cu acid acetilsalicilic sau alte inhibitoare de prostaglandine. In sarcina si lactatie Diclogesic trebuie prescris numai in cazuri speciale si in doze minime.

Administrare DICLOGESIC, compr. film.:

Dozajul Diclogesic trebuie adaptat la toleranta si raspunsul la terapie al pacientului. Uzual se recomanda 100-150 mg pe zi in 2-3 prize. Se recomanda administrarea pe stomacul gol.

Acțiune:

Inhibitor al biosintezei de prostaglandine acestea avand un rol major in producerea inflamatiei, durerii, febrei. Proprietatile antiinflamatorii si analgezice ale Diclogesic determina un raspuns clinic caracterizat prin reducerea durerii in repaus si in timpul miscarii, a redorii matinale si a tumefactiei articulare. Este rapid absorbit din tractul gastrointestinal, peak-ul plasmatic fiind obtinut la 1/2 ore de la administrarea orala si aproximativ o ora de la administrarea unui supozitor. Este metabolizat si excretat sub forma de metaboliti prin urina si fecale.

Compoziție DICLOGESIC, compr. film.:

Diclogesic contine diclofenac sodium, antiinflamator nonsteroidian cu pronuntate proprietati analgezice si antipiretice.

Precauții:

Diclogesic trebuie administrat cu grija pacientilor cu boli cardiovasculare si gastrointestinale. Pacientii cu tulburari circulatorii ale functiei hepatice si renale trebuie urmariti in timpul tratamentului. Se administreaza cu precautie la cei sensibili la acidul acetilsalicilic. Totusi, administrate concomitent, nivelul plasmatic al ambelor scade.

Reacții adverse ale DICLOGESIC, compr. film.:

Diclogesic este in general bine tolerat. Se pot mentiona tulburari gastrointestinale minore, cefalee, somnolenta, rar prurit.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DICLOGESIC, compr. film.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DICLOGESIC, compr. film. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.