Prospect AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf.

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [B05BA]: sange si organe hematopoietice >> substituenti de plasma si solutii perfuzabile >> solutii pentru administrare intravenoasa >> solutii pentru alimentatie parenterala
Denumirea comerciala a medicamnetului: Aminosteril N-Hepa 8%, solutie perfuzabila.

Indicații AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf.:

Aport de aminoacizi ca parte a regimului de nutritie parenterala in forme severe de insuficienta hepatica cu sau fara encefalopatie hepatica, atunci cand alimentatia orala sau enterala este imposibila, insuficienta sau contraindicata.

Contraindicații:

Asemanator celorlalte solutii care contin aminoacizi, administrarea Aminosteril N-Hepa 8% este contraindicata in urmatoarele situatii:
- dezechilibre ale metabolismului aminoacizilor,
- acidoza metabolica,
- hiperhidratare,
- hiponatremie,
- hipokaliemie,
- insuficienta renala,
- insuficienta cardiaca decompensata,
- soc, hipoxie.

Administrare AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf.:

Aminosteril N-Hepa 8% poate fi administrat ca parte a unui regim de nutritie parenterala totala, in asociere cu cantitati adecvate de carbohidrati si emulsii lipidice (ca suport energetic), electroliti, vitamine si oligoelemente

Pentru a asigura o administrare optima, solutiile de carbohidrati si/sau emulsiile lipidice trebuie administrate simultan.

Solutia poate fi administrata atat timp cat starea clinica a pacientului impune nutritia parenterala sau pana la normalizarea metabolismului aminoacizilor.

Precauții:

Trebuie monitorizate echilibrul hidro-electrolitic si acido-bazic.

Monitorizarea paraclinica trebuie sa includa si determinarea glicemiei, proteinemiei, creatininemiei si a parametrilor functiei hepatice.

Daca este necesar, se vor administra electroliti si carbohidrati in doze adecvate, in perfuzie intravenoasa, utilizand un "bypass" sau realizand un amestec intr-o punga de tipul "all-in-one".

Datorita compozitiei sale speciale, utilizarea Aminosteril N-Hepa 8% in alte indicatii terapeutice decat cele recomandate poate produce dezechilibre ale aminoacizilor si tulburari metabolice severe.

Alegerea unei cai venoase periferice sau centrale pentru perfuzarea solutiei depinde de osmolaritatea finala a amestecului. Limita general acceptata a valorii osmolaritatii in cazul perfuzarii pe vena periferica este de aproximativ 800 mosm/l. Aceasta limita variaza considerabil in functie de varsta, starea generala a pacientului si calitatea venelor periferice.

Pentru a reduce riscul de tromboflebita in cazul administrarii printr-o vena periferica, se recomanda examinarea frecventa a locului de administrare.

Reacții adverse ale AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf.:

In cazul administrarii printr-o vena periferica, asemanator tuturor solutiilor perfuzabile hipertone, poate apare tromboflebita.

Daca medicamentul este administrat corect, nu apar alte reactii adverse.

Supradozajul:

Aminosteril N-Hepa 8% este o solutie de aminoacizi pentru nutritia parenterala. Producerea intoxicatiei acute este putin probabila daca solutia este administrata conform recomandarilor.

O perfuzare prea rapida printr-o vena periferica poate produce tromboflebita (atentie la osmolaritatea solutiei).

In caz de supradozaj, la unii pacienti pot apare greata, varsaturi, frisoane si pierderi renale de aminoacizi. Aparitia acestor simptome depinde de gradul de extindere al modificarilor patologice preexistente si gradul insuficientei hepatice.

La aparitia simptomelor de supradozaj, se reduce viteza de perfuzare sau se intrerupe perfuzarea.

Administrarea de AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf. în sarcină / alaptare:

Nu au fost efectuate studii specifice pentru evaluarea sigurantei administrarii Aminosteril N-Hepa 8% in sarcina sau alaptare. Totusi, experienta clinica cu alte solutii parenterale de aminoacizi, de acelas tip nu a adus dovezi cu privire la un posibil risc pentru femeia gravida sau care alapteaza.

Trebuie evaluat raportul beneficiu/risc inaintea administrarii Aminosteril N-Hepa 8% la femeile gravide sau care alapteaza.

Prezentare ambalaj:

Cutie a cate 10 flacoane de 250 ml.

Condiții de păstrare:

Cutie cu un flacon din sticla incolora a 500 ml solutie perfuzabila.

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora a 500 ml solutie perfuzabila.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AMINOSTERIL K E NEPHRO, sol.perf. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.