Prospect Voltaren Emulgel 1% gel

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Novartis International AG Elvetia
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Categoria: Articulatii, oase, muschi
Grupa farmaceutică: Antiinflamator nesteroidian.

Indicații Voltaren Emulgel 1% gel:

Inflamaţii posttraumatice tendinoase, ligamentare, musculare şi articulare, ex. in urma luxaţiilor, entorselor, contuziilor etc. Forme localizate de reumatism, precum tendinite, bursite, sindromul umăr-mână, periartropatii. Forme localizate de reumatism degenerativ, ex. osteoartroză a articulaţiilor periferice şi a coloanei vertebrale.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscută la diclofenac, propilenglicol, alcool izopropilic sau la alţi excipienţi. Voltaren-ul Emulgel este, de asemenea, contraindicat pacienţilor ale căror atacuri astmatice, urticariene sau de rinită acută sunt precipitate de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatorii nesteroidiene.

Administrare Voltaren Emulgel 1% gel:

Adulţi: Voltaren-ul Emulgel se aplică local pe piele, de 3-4 ori pe zi, şi se masează uşor. Cantitatea folosită depinde de suprafaţa care trebuie tratată. De exemplu, 2-4 g Voltaren Emulgel sunt suficiente pentru tratamentul unei suprafeţe de 400-800 cm2. După aplicare, mâinile trebuie spălate, in afara cazului când acestea sunt zonele tratate. Copii: Nu au fost incă stabilite recomandările şi indicaţiile utilizării Voltaren-ului Emulgel la copii.

Acțiune:

Farmacodinamică: Mecanism de acţiune: Inhibiţia prostaglandinsintetazei (predominant). Efect farmacodinamic: În inflamaţiile de origine traumatică sau reumatică, Voltaren-ul Emulgel atenuează durerea, reduce edemul şi grăbeşte recuperarea funcţiei normale.

Farmacocinetică: Absorbţie: Proporţia de diclofenac absorbit prin piele depinde de timpul de contact, de aria acoperită, precum şi de doza totală şi de hidratarea pielii. Ţinând cont de eliminarea urinară a diclofenacului şi a metaboliţilor săi hidroxilaţi, cantitatea de substanţă activă absorbită prin piele la indivizii sănătoşi, comparativ cu cantitatea absorbită prin administrarea orală, este echivalentă unui procent de 6% din doza administrată. La pacienţii cu artrită reumatoidă sub tratament de lungă durată cu Voltaren Emulgel, concentraţia de diclofenac din lichidul sinovial s-a dovedit superioară celei plasmatice, constatare care confirmă penetrarea diclofenacului in zona inflamată prin aplicare locală. Menţinerea unguentului pe o perioadă de 10 ore determină triplarea cantităţii de diclofenac absorbite. Distribuţie: Concentraţia plasmatică a diclofenacului obţinută prin administrarea Voltaren-ului Emulgel este de 100 de ori inferioară celei prin administrare orală. 99,7% din diclofenac se leagă de proteinele plasmatice, predominant de albumine (99,4%). Biotransformare: Diclofenacul se metabolizează parţial prin procesul de glucuronoconjugare şi, in principal, prin hidroxilare unică sau multiplă. Eliminare: Clearance-ul sistemic total al diclofenacului plasmatic este de 263 ± 56 ml/minut. Timpul plasmatic de injumătăţire este de 1-2 ore pentru diclofenac şi de 1-3 ore pentru 4 dintre metaboliţii hidroxilaţi (doi activi). Un metabolit, 3´-hidroxi-4´-metoxi-diclofenac, are un timp plasmatic de injumătăţire mult mai lung, insă acesta este inactiv. Excreţia diclofenacului şi a metaboliţilor lui se face predominant prin urină. Caracteristici: Nu s-au constatat acumulări la pacienţii care suferă de insuficienţă renală. Cinetica şi metabolismul diclofenacului sunt identice la cei cu hepatită cronică sau ciroză compensată, ca şi cele ale persoanelor sănătoase.

Compoziție Voltaren Emulgel 1% gel:

Substanţă activă: dietilamino-diclofenac. Excipienţi: dietilamină, poliacrilat, cetomacrogol 1000,esteri ai acizilor caproic şi caprilic, alcool izopropilic, parafină lichidă, substanţe odorizante, propilenglicol, apă.

Precauții:

Comparativ cu administrarea orală, diclofenacul administrat sub formă de unguent determină apariţia mult mai puţinor reacţii adverse. Cu toate acestea, in cazul aplicării Voltaren-ului Emulgel pe o suprafaţă intinsă şi pentru un timp indelungat, există posibilitatea apariţiei efectelor adverse sistemice. Voltaren-ul Emulgel trebuie aplicat doar pe pielea sănătoasă şi intactă (nu pe răni sau soluţii de continuitate). Trebuie evitat contactul acestuia cu conjunctiva sau alte mucoase. Nu se administrează oral. Potenţial mutagen, carcinogen şi toxic asupra fătului: Studiile preclinice nu au evidenţiat nici un astfel de efect al Voltaren-ului Emulgel.

A nu se lăsa la indemâna copiilor!

Reacții adverse ale Voltaren Emulgel 1% gel:

Reacţii locale: Ocazional dermatite de contact alergice şi nealergice (simptome: prurit, eritem, edem, papule, vezicule, bule sau chiar decolarea pielii). Reacţii sistemice: Cazuri izolate: eritem generalizat, reacţii de hipersensibilizare (atacuri astmatice, angioedem), reacţii de fotosensibilizare.

Supradozajul:

În cazul reacţiilor adverse sistemice apărute ca rezultat al utilizării inadecvate sau supradozării accidentale (ex., la copii), se impun măsuri terapeutice generale corespunzătoare tratamentului intoxicaţiei cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene.

Administrarea de Voltaren Emulgel 1% gel în sarcină / alaptare:

Deşi nu s-au observat efecte adverse, se recomandă evitarea tratamentului cu Voltaren Emulgel la femeile gravide. Cantitatea de substanţă activă care trece in lapte este neglijabilă.

Prezentare ambalaj:

Tub 20 g
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Voltaren Emulgel 1% gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Voltaren Emulgel 1% gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.