Prospect Granegis 2 mg, comprimate filmate

Substanța activă: granisetronum
Producator: Actavis Ltd. Malta
Clasa ATC: [A04AA]: tractul digestiv si metabolism >> antiemetice >> antiemetice >> antagonisti ai serotoninei (5HT-3)

Indicații Granegis 2 mg, comprimate filmate:

Granegis comprimate filmate aparţine unui grup de medicamente denumit anti-emetice. Unele tratamente, cum sunt chimioterapia sau radioterapia vă pot determina o senzaţie de rău sau o stare de rău (greaţă şi vărsături).
Medicamentele anti-emetice cum este şi Granegis pot preveni apariţia acestor efecte când sunt administrate în ziua începerii tratamentului.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Granegis
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la granisetron sau alte medicamente similare, de exemplu ondansetron
- dacă sunteţi alergic la oricare dintre celelalte componente ale Granegis comprimate filmate (vezi pct. 6).

O reacţie alergică poate include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi la respiraţie sau umflarea feţei, buzelor, gâtului sau limbii.

Administrare Granegis 2 mg, comprimate filmate:

Utilizaţi întotdeauna Granegis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Fiecare comprimat filmat trebuie înghiţit cu o mică cantitate de apă.

Doze
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani şi greutatea corporală mai mare de 50 kg

Un comprimat de 1 mg de două ori pe zi sau un comprimat de 2 mg o dată pe zi începând din prima zi de tratament citostatic.

Prima doză trebuie administrată cu o oră înainte de chimioterapie sau radioterapie.

Copii:
Deoarece nu este posibilă administrarea unei doze mai mici de 1 mg Granegis comprimate filmate, comprimatele filmate nu sunt adecvate la copii cu greutatea corporală mai mică de 50 kg sau cu vârsta mai mică de 12 ani.

Vârstnici
Nu este necesară reducerea dozelor la această categorie de pacienţi. Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră. Insuficienţă hepatică sau renală

Nu este necesară reducerea dozelor. Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.

Granegis comprimate filmate administrat în asociere cu un corticosteroid

Eficacitatea granisetronului este crescută de administrarea intravenoasă a unui corticosteroid.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Granegis
Dacă aţi luat mai multe comprimate filmate de Granegis decât se menţionează în acest prospect sau decât v-a prescris medicul şi nu vă simţiţi bine, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau mergeţi la camera de gardă a spitalului de urgenţă. Luaţi cu dumneavoastră şi ambalajul medicamentului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Granegis
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o pe următoarea conform orarului obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Compoziție Granegis 2 mg, comprimate filmate:

Substanţa activă este granisetron (sub formă de clorhidrat de granisetron). Fiecare comprimat filmat conţine granisetron 2 mg. Celelalte componente sunt:
- Nucleu: lactoză anhidră, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A), hipromeloză, stearat de magneziu.
- Film: Opadry alb II 85F 18378 (alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, talc).

Precauții:

Înainte de a lua Granegis comprimate filmate verificaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul
- dacă medicul dumneavoastră v-a informat că aveţi un blocaj la nivelul intestinului.
- dacă aveţi funcţia ficatului afectată
- dacă suferiţi de afecţiuni cardiace cum ar fi bătăi neregulate ale inimii, tulburări de conducere ale inimii sau dacă utilizaţi medicamente pentru a trata afecţiunile inimii.

Se recomandă precauţie în cazul utilizării la copii deoarece experienţa clinică este limitată. Granegis nu trebuie niciodată administrat la copii cu vârsta sub 2 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Granegis comprimate filmate poate determina reacţii adverse (cum ar fi somnolenţă) care pot afecta capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Asiguraţi-vă că nu sunteţi afectat de aceste reacţii adverse înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Granegis
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament deoarece conţine lactoză.

Reacții adverse ale Granegis 2 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Granegis poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi administrarea comprimatelor Granegis şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau contactaţi cel mai apropiat spital dacă apar una din următoarele reacţii alergice: umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor, erupţii trecătoare pe piele (pete roşii) sau colaps. În acest caz aveţi nevoie urgentă de asistenţă medicală sau de spitalizare.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă apare una din următoarele reacţii adverse:
• Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 utilizator din 10):
- dureri de cap, greaţă, constipaţie.
• Frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100):
- reducerea poftei de mâncare, diaree, dureri de stomac, stare de slăbiciune, durere, febră.
• Rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000):
- bătăi neregulate ale inimii, dureri în piept, anomalii ale funcţiei hepatice, creşterea valorilor plasmatice a unor enzime hepatice.
• Foarte rare (apar la mai puţin de 1 utilizator din 10000) sau cu frecvenţă necunoscută:
- reacţii alergice severe, comă, stare de leşin, crize, ameţeli, tulburare a somnului, agitaţie, lipsa poftei de mâncare, tulburări ale impulsului de conducere de la nervi la muşchi, erupţii trecătoare pe piele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, medicamente cumpărate din alte ţări, medicamente pe bază de plante, vitamine puternice şi minerale sau suplimente alimentare.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi sub tratament pentru epilepsie (fenobarbital).

Utilizarea Granegis cu alimente şi băuturi
Puteţi lua Granegis comprimate filmate cu sau fără alimente. Fiecare comprimat filmat trebuie înghiţit cu o cantitate mică de apă.

Administrarea de Granegis 2 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina
Granegis comprimate filmate nu trebuie administrat în timpul sarcinii decât dacă este recomandat de medic.

Alăptarea
Deoarece nu se cunoaşte dacă granisetron se excretă în laptele matern, nu luaţi Granegis comprimate filmate dacă alăptaţi.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate biconvexe, triunghiulare, de culoare albă, gravate cu "G2" pe una din feţe.

Granegis este disponibil în cutii cu blistere care conţin 5, 10 sau 100 (10x10) comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra în ambalajul original, ferit de lumină.
Nu utilizaţi Granegis după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă granisetronum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Granegis 2 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Granegis 2 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.