Prospect Kytril 1 mg, comprimate filmate

Substanța activă: granisetronum
Producator: F. Hoffmann-La Roche Ltd Elvetia
Clasa ATC: [A04AA]: tractul digestiv si metabolism >> antiemetice >> antiemetice >> antagonisti ai serotoninei (5HT-3)
Categoria: Greata-varsaturi
Grupa farmaceutică: antiemetice, antagonisti ai serotoninei (5-HT3)
Tip: Comprimate filmate

Indicații Kytril 1 mg, comprimate filmate:

Kytril 1 mg este utilizat la adulti pentru prevenirea gretei si varsaturilor datorate chimioterapici citostatice.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la granisetron, la alti antagonisti selectivi ai receptorului 5-HT3 sau la oricare dintre excipientii produsului.

Administrare Kytril 1 mg, comprimate filmate:

Doza uzuala la adulti este de un comprimat filmat Kytril 1 mg de 2 ori pe zi in timpul si timp de o saptamana dupa terapia citostatica. Prima doza de Kytril 1 mg trebuie administrata intr-un interval de o ora inainte de inceperea terapiei citostatice.

Compoziție Kytril 1 mg, comprimate filmate:

Un comprimat filmat contine graniseiron 1 mg sub forma de clorhidrat de granisetron si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, hidroxipropilmetilcelutoza 2910, amidonglicolat de sodiu, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - Opadry White YS-1 -18027 A*).
*) Compozitia Opadry White YS-1-18C27 A: hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan (E 171), polietilenglicol, polisorbat 80 (E 433).

Precauții:

Dupa administrarea de Kytril 1 mg, pacientii cu simptome de obstructie intestinala subacuta trebuie supravegheati cu atentie, deoarece Kytril 1 mg poate reduce motilitatea intestinala.

Reacții adverse ale Kytril 1 mg, comprimate filmate:

Similar altor medicamente din aceasta clasa, in asociere cu utilizarea Kytril 1 mg s-au raportat constipatie si cefalee.

In studiile de chimioterapie in care Kytril 1 mg a fost administrat o data pe zi, cefaleea a aparut frecvent (14% din cazuri), iar constipatia a aparut ocazional. In majoritatea cazurilor aceste reactii adverse nu au fost severe si au fost tolerate de catre pacienti, astfel incat nu a fost necesara intreruperea tratamentului cu Kytril 1 mg.

Au fost raportate cazuri rare de reactii de hipersensibilitate, ocazional severe (dc exemplu anafilaxie). S-au raportat si alte reactii alergice, incluzand eruptii cutanate minore.

Supradozajul:

Nu exista un antidot specific pentru Kytril 1 mg.
In cazul supradozajului trebuie administrat tratament simptomatic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Eficacitatea Kytril 1 mg poale fi crescuta prin administrarea intravenoasa a unei doze unice de dexametazona (8-20 mg) inaintea sedintei de chimioterapie. In studiile in vitro, metabolizarea Kytril 1 mg a fost inhibata de ketoconazol, aceasta sugerand implicarea izocnximei 3A a citocromului P450.
Alte studii in vitro au exclus implicarea subfamiliei 3A4 a citocromuiui P450.

Nu s-au efectuat studii specifice de interactiuni la pacienti anesteziati, dar Kytril 1 mg a fost administrat in conditii de siguranta in asociere cu analgezice si anestezice uzuale.

Kytril 1 mg a fost utilizat in conditii de siguranta la persoane tratate cu benzodiazepine, neuroleptice si antiulceroase, medicamente care sunt prescrise in mod obisnuit impreuna cu antiemeticele. De asemenea, nu s-au observat interactiuni cu medicamente citostatice emetogene.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un blister a 10 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pc ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă granisetronum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Kytril 1 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Kytril 1 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.