Prospect Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop
Substanța activă: lacosamidum
Producator: UCB Pharma SA, Belgia; Aesica Pharmaceuticals GmbH
• Ați primit acest medicament pentru a scădea numărul de convulsii (crize) pe care le aveți.
Indicații Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop:
• Lacosamide UCB este utilizat la adulții, adolescenții și copiii cu vârsta de 4 ani şi peste.• Acesta este folosit pentru a trata un anumit tip de epilepsie caracterizat de apariţia unei crize convulsive parțiale cu sau fără generalizare secundară.
• La acest tip de epilepsie, convulsiile afectează iniţial o singură parte a creierului dumneavoastră, acestea se pot răspândi apoi către zone mai mari în ambele jumătăţi ale creierului dumneavoastră.
• Lacosamide UCB poate fi utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente antiepileptice.
Contraindicații:
Nu luaţi Lacosamide UCB• dacă sunteţi alergic la lacosamid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Dacă nu sunteţi sigur că sunteţi alergic, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.
• dacǎ aveţi un anumit tip de problemă a ritmului inimii denumită bloc atrio-ventricular de gradul doi sau trei
Nu luaţi Lacosamide UCB dacă vi se aplică oricare dintre cazurile de mai sus. Dacă nu sunteți sigur, vă rugăm să discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
Administrare Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop:
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Administrarea Lacosamide UCB
• Luați Lacosamide UCB de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara.
• Încercați să îl luați aproximativ la aceeaşi oră în fiecare zi.
• Puteți lua Lacosamide UCB cu sau fără alimente.
De obicei, veți începe să luați o doză redusă în fiecare zi, iar medicul dumneavoastră o va crește încet în mai multe săptămâni. Când ajungeți la doza care funcționează în cazul dumneavoastră, aceasta este denumită „doza de întreținere”, veți începe atunci să luați aceeași cantitate în fiecare zi. Lacosamide UCB este utilizat ca tratament pe termen lung. Trebuie să luați în continuare Lacosamide UCB până când medicul dumneavoastră vă spune să întrerupeți administrarea.
Cât de mult trebuie să luați
Mai jos sunt listate dozele normale recomandate de Lacosamide UCB pentru diferitele grupe de vârstă și greutăți. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză diferită dacă aveți probleme cu rinichii sau cu ficatul.
Adolescenți și copii cu greutatea de 50 kg sau mai mult şi adulţi
• Utilizați măsura dozatoare furnizată în cutia din carton.
Când luați doar Lacosamide UCB:
Doza de început obişnuită pentru Lacosamide UCB este de 50 mg (5 ml) de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, o doză de început de 100 mg (10 ml) de Lacosamide UCB de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate creşte doza zilnică în fiecare săptămână cu câte 50 mg (5 ml). Aceasta va dura până când veţi ajunge la o doză de întreţinere cuprinsă între 100 mg şi 300 mg (30 ml) de două ori pe zi.
Când luați Lacosamide UCB cu alte medicamente antiepileptice:
Doza de început obişnuită pentru Lacosamide UCB este de 50 mg (5 ml) pe zi.
Medicul dumneavoastră poate să vă crească apoi doza la de două ori pe zi în fiecare săptămână cu câte 50 mg. Aceasta va dura până când veţi ajunge la o doză de întreţinere cuprinsă între 100 mg (10 ml) şi 200 mg (20 ml) de două ori pe zi.
Dacă aveți o greutate de 50 kg sau mai mare, medicul dumneavoastră poate decide iniţierea tratamentului cu Lacosamide UCB cu o doză unică de încărcare de 200 mg (20 ml). Apoi veți începe să luați doza de întreţinere 12 ore mai târziu
Copiii și adolescenții cu greutatea mai mică de 50 kg
• Utilizați seringa pentru administrare orală prevăzută în cutia din carton.
Când luați doar Lacosamide UCB
Doctorul va decide asupra dozei de Lacosamide UCB pe baza greutății dumneavoastră corporale.
Doza obișnuită de începere a tratamentului este de 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kilogram (kg) de greutate corporală, de două ori pe zi.
Medicul dumneavoastră poate să vă crească apoi doza la de două ori pe zi în fiecare săptămână cu câte 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kg de greutate corporală. Aceasta va dura până când veți ajunge la o doză de întreținere. Doza maximă recomandată este de 6 mg (0,6 ml) pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi, pentru copiii cu greutatea mai mică de 40 kg. Doza maximă recomandată este de 5 mg (0,5 ml) pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi, pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 40 kg și 50 kg. Graficele de dozare sunt furnizate mai jos:
Când luați doar Lacosamide UCB – Doar cu titlu informativ. Medicul dumneavoastră va stabili doza potrivită pentru dumneavoastră:
Trebuie luat de două ori pe zi pentru copiii de la 4 ani cu greutatea mai mică de 40 kg
Greutate → Doza de începere a tratamentului: 0,1 ml/kg → 0,2 ml/k g → 0,3 ml/k g → 0,4 ml/kg → 0,5 ml/k g → Doza maximă recomandată: 0,6 ml/kg
10 kg → 1 ml → 2 ml → 3 ml → 4 ml → 5 ml → 6 ml
15 kg → 1,5 ml → 3 ml → 4,5 ml → 6 ml → 7,5 ml → 9 ml
20 kg → 2 ml → 4 ml → 6 ml → 8 ml → 10 ml → 12 ml
25 kg → 2,5 ml → 5 ml → 7,5 ml → 10 ml → 12,5 ml → 15 ml
30 kg → 3 ml → 6 ml → 9 ml → 12 ml → 15 ml → 18 ml
35 kg → 3,5 ml → 7 ml → 10,5 ml → 14 ml → 17,5 ml → 21 ml
Trebuie luat de două ori pe zi pentru copiii și adolescenții de la 4 ani cu greutatea cuprinsă între 40 kg și 50 kg:
Greutate Doza de începere a tratamentului: 0,1 ml/kg → 0,2 ml/kg → 0,3 ml/kg → 0,4 ml/kg → Doza maximă recomandată: 0,5 ml/kg
40 kg → 4 ml → 8 ml → 12 ml → 16 ml → 20 ml
45 kg → 4,5 ml → 9 ml → 13,5 ml → 18 ml → 22,5 ml
Când luați Lacosamide UCB cu alte medicamente antiepileptice
Medicul dumneavoastră va decide asupra dozei de Lacosamide UCB în baza greutății dumneavoastră corporale.
La copiii de la 4 ani cu o greutate corporală sub 20 kg:
• Doza obișnuită de începere a tratamentului este de 1 mg (0,1 ml) pentru fiecare kilogram (kg) de greutate corporală, de două ori pe zi.
Medicul dumneavoastră poate să vă crească apoi doza la de două ori pe zi în fiecare săptămână cu câte 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kg de greutate corporală. Aceasta va dura până când veți ajunge la o doză de întreținere. Doza maximă recomandată este de 6 mg (0,6 ml) pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi. Mai jos este furnizat un grafic de dozare.
Când luați Lacosamide UCB cu alte medicamente antiepileptice: - Copiii de peste 4 ani cu greutatea mai mică decât 20 kg – Doar în scop informativ. Medicul dumneavoastră va stabili doza potrivită pentru dumneavoastră:
Trebuie luat de două ori pe zi pentru copiii de la 4 ani cu greutatea mai mică de 20 kg: Greutate
Doza de începere a tratamentului: 0,1 ml/kg → 0,2 ml/kg → 0,3 ml/kg → 0,4 ml/kg → 0,5 ml/kg → Doza maximă recomandată: 0,6 ml/kg
10 kg → 1 ml → 2 ml → 3 ml → 4 ml → 5 ml → 6 ml
15 kg → 1,5 ml → 3 ml → 4,5 ml → 6 ml → 7,5 ml → 9 ml
La copiii de la 4 ani cu o greutate corporală cuprinsă între 20 și 30 kg:
• Doza obișnuită de începere a tratamentului este de 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kilogram (kg) de greutate corporală, de două ori pe zi.
Medicul dumneavoastră poate să vă crească apoi doza la de două ori pe zi în fiecare săptămână cu câte 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kg de greutate corporală. Aceasta va dura până când veți ajunge la o doză de întreținere. Doza maximă recomandată este de 5 mg (0,5 ml) pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi, pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi. Mai jos este furnizat un grafic de dozare.
Când luați Lacosamide UCB cu alte medicamente antiepileptice: - Copiii de peste 4 ani cu greutatea cuprinsă între 20 kg și 30 kg – Doar în scop informativ. Medicul dumneavoastră va stabili doza potrivită pentru dumneavoastră:
Trebuie luat de două ori pe zi pentru copiii de la 4 ani cu greutatea cuprinsă între 20 kg și 30 kg:
Greutate Doza de începere a tratamentului: 0,1 ml/kg → 0,2 ml/kg → 0,3 ml/kg → 0,4 ml/kg → Doza maximă recomandată: 0,5 ml/kg
20 kg → 2 ml → 4 ml → 6 ml → 8 ml → 10 ml
25 kg → 2,5 ml → 5 ml → 7,5 ml → 10 ml → 12,5 ml
La copiii de la 4 ani cu o greutate corporală cuprinsă între 30 și 50 kg:
• Doza obișnuită de începere a tratamentului este de 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kilogram (kg) de greutate corporală, de două ori pe zi.
Medicul dumneavoastră poate să vă crească apoi doza la de două ori pe zi în fiecare săptămână cu câte 1 mg (0,1 ml), pentru fiecare kg de greutate corporală. Aceasta va dura până când veți ajunge la o doză de întreținere. Doza maximă recomandată este de 4 mg (0,4 ml) pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi, pentru fiecare kg de greutate corporală, de două ori pe zi. Mai jos este furnizat un grafic de dozare.
Când luați Lacosamide UCB cu alte medicamente antiepileptice: - Copiii de peste 4 ani cu greutatea cuprinsă între 30 kg și 50 kg – Doar în scop informativ. Medicul dumneavoastră va stabili doza potrivită pentru dumneavoastră:
Trebuie luat de două ori pe zi pentru copiii de la 4 ani cu greutatea cuprinsă între 30 kg și 50 kg:
Greutate → Doza de începere a tratamentului: 0,1 ml/kg → 0,2 ml/kg → 0.3 ml/kg → Doza maximă recomandată: 0,4 ml/kg
30 kg → 3 ml → 6 ml → 9 ml → 12 ml
35 kg → 3,5 ml → 7 ml → 10,5 ml → 14 ml
40 kg → 4 ml → 8 ml → 12 ml → 16 ml
45 kg → 4,5 ml → 9 ml → 13,5 ml → 18 ml
Instrucțiuni de utilizare: măsura dozatoare
Adolescenți și copii cu greutatea de 50 kg sau mai mult şi adulţi
• Utilizaţi măsura dozatoare furnizată în acest ambalaj.
1. Agitați bine flaconul înainte de utilizare.
2. Umpleţi măsura dozatoare până la semnul dozei în mililitri (ml) care vi s-a prescris de medicul dumneavoastră.
3. Înghiţiţi doza de sirop;
4. Beţi apoi apă.
Instrucțiuni de utilizare: seringa pentru administrare orală
Medicul dumneavoastră vă va arăta cum să folosiți seringa pentru administrare orală, înainte ca dumneavoastră să o folosiți pentru prima dată. Dacă aveți întrebări, discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.
Copiii și adolescenții cu greutatea mai mică de 50 kg
• Folosiți seringa pentru administrare orală și adaptorul furnizat în ambalaj.
Agitaţi bine flaconul înainte de utilizare.
Deschideți flaconul apăsând pe capac în timp ce îl rotiți în sens antiorar (figura 1).
Respectați acești pași prima dată când luați Lacosamide UCB:
• Scoateți adaptorul din seringa pentru administrare orală (figura 2).
• Puneţi adaptorul în vârful flaconului (figura 3). Asiguraţi-vă că este bine fixat pe poziții. Nu trebuie să înlăturați adaptorul după utilizare.
Respectați acești pași de fiecare dată când luați Lacosamide UCB:
• Puneți seringa pentru administrare orală în deschiderea adaptorului (figura 4).
• Întoarceți flaconul cu capul în jos (figura 5).
• Țineți flaconul cu capul în jos cu o mână și folosiți cealaltă mână pentru a umple seringa pentru administrare orală.
• Trageți în jos de piston pentru a umple seringa pentru administrare orală cu o cantitate mică de soluție (figura 6).
• Împingeți pistonul în sus pentru a elimina orice bule (figura 7).
• Împingeți pistonul în jos de-a lungul semnului de doză în mililitri (ml), care v-a fost prescrisă de medicul dumneavoastră (figura 8).
• Întoarceți flaconul cu capul în sus (figura 9).
• Scoateți seringa pentru administrare orală din adaptor (figura 10).
Există două moduri în care puteți alege să beți medicamentul:
• goliți conținutul seringii pentru administrare orală în puțină apă împingând pistonul în josul seringii pentru administrare orală (figura 11) – apoi va trebui să beţi toată apa (adăugaţi suficientă pentru a fi uşor de băut) sau
• beţi soluţia direct din seringa pentru administrare orală fără apă (figura 12) – beți întreg conținutul seringii pentru administrare orală.
• Închideți flaconul cu capacul din plastic (nu trebuie să înlăturați adaptorul).
• Spălați seringa pentru administrare orală doar cu apă (figura 13).
Dacă luaţi mai mult Lacosamide UCB decât trebuie
Dacă aţi luat mai mult decât trebuie din Lacosamide UCB, vă rugăm să contactaţi imediat medicul dumneavoastră. Nu încercaţi să conduceţi.
Este posibil să vă confruntaţi cu:
• ameţeli;
• senzație de rău ( greaţă) sau stare de rău (vomă);
• convulsii (crize), probleme cu ritmul inimii precum un ritm al inimii lent, rapid sau neregulat, comă sau o scădere a tensiunii arteriale cu bătăi rapide ale inimii și transpirație.
Dacă uitaţi să luaţi Lacosamide UCB
• Dacă aţi uitat să vă luaţi o doză în primele 6 ore de la doza programată, luaţi-o îndată ce vă aduceţi aminte.
• Dacă ați uitat o doză după 6 ore de la doza programată nu mai luaţi siropul uitat. În schimb, luaţi Lacosamide UCB data viitoare la ora la care o luaţi de obicei.
• Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Lacosamide UCB
• Nu opriţi tratamentul cu Lacosamide UCB fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece epilepsia dumneavoastră poate reapărea sau se poate agrava.
• Dacă medicul dumneavoastră decide să vă oprească tratamentul cu Lacosamide UCB, acesta vă va spune cum să reduceţi doza pas cu pas.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Compoziție Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop:
• Substanţa activă este lacosamid.Un ml Lacosamide UCB sirop conţine lacosamid 10 mg.• Celelalte componente sunt: glicerol (E422), carmeloză sodică, sorbitol lichid (cristalizabil) (E420), polietilen glicol 4000, clorură de sodiu, acid citric (anhidru), acesulfam de potasiu (E950), metilparahidroxibenzoat de sodiu (E219), aromă de căpşuni (conţine polietilenglicol, maltol), aromă de mascare (conţine polietilenglicol, aspartam (E951), acesulfam de potasiu (E950), maltol, apǎ deionizatǎ), apă purificată.
Precauții:
Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să luaţi Lacosamide UCB dacă:• aveți gânduri de a vă face rău sau de a vă sinucide. Un număr mic de oameni tratați cu medicamente antiepileptice precum lacosamid au avut gânduri de a-și face rău sau de a se sinucide. Dacă aveți orice astfel de gânduri în orice moment, comunicați-i imediat medicului dumneavoastră.
• aveți o problemă cardiacă și aceasta vă afectează ritmul inimii și aveți frecvent un ritm al inimii în special lent, rapid sau neregulat (cum ar fi bloc atrio-ventricular, fibrilaţie atrială şi flutter atrial).
• aveți o boală severă a inimii cum este insuficienţa cardiacă sau ați avut un atac de cord
• amețiți des sau cădeți din picioare. Lacosamide UCB vă poate provoca ameţeli, aceasta ar putea creşte riscul de lovituri accidentale sau cădere. Aceasta înseamnă că trebuie să fiţi aveți grijă până când vă veţi obişnui cu efectele acestui medicament.
Dacă vi se aplică oricare dintre cazurile de mai sus (sau nu sunteți sigur), discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a lua acest Lacosamide UCB.
Dacă luați Lacosamide UCB și manifestați simptome de bătăi anormale ale inimii (cum sunt bătăile lente, rapide sau neregulate ale inimii, palpitațiile, lipsa de aer, senzația de amețeală, leșinul), solicitați imediat asistență medicală.
Copiii sub 4 ani
Lacosamide UCB nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 4 ani. Cauza este că încă nu cunoaștem dacă acesta va da rezultate și dacă este sigur pentru copiii din acest grup de vârstă.
Atenționări:
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelorNu conduceți, nu mergeți pe bicicletă sau motocicletă şi nu utilizaţi unelte sau utilaje dacă știți că acest medicament vă afectează. Cauza este că Lacosamide UCB s-ar putea să vă provoace amețeli sau să provoace vedere neclară.
Lacosamide UCB conţine sorbitol, sodiu, metilhidroxibenzoat de sodiu şi aspartam
• Sorbitol (un tip de zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vǎ rugǎm sǎ discutaţi cu medicul înainte de a lua acest medicament.
• Sodiu (sare).
- există 7,09 mg de sodiu în fiecare gradație (5 ml) a măsurii dozatoare. Dacă luaţi mai mult de 3 măsuri dozatoare de sirop pe zi şi urmaţi o dietă hiposodată, țineți cont de acest aspect
- există 3,5 mg de sodiu în fiecare 2,5 ml de doză din seringa pentru administrare orală. Dacă luați mai mult de 12,5 ml de sirop în fiecare zi și urmează o dietă hiposodică, țineți cont de acest aspect.
• Metilhidroxibenzoatul de sodiu (E219) poate determina reacţii alergice (posibil întârziate).
• Aspartam (E951) sursă de fenilalanină. Această substanţă poate fi dăunătoare persoanelor care au fenilcetonurie (boală metabolică rară).
Reacții adverse ale Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop:
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Reacţiile adverse la nivelul sistemului nervos, cum sunt amețelile, pot fi mai intense în urma unei doze unice de încărcare.
Discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră dacă experimentaţi una dintre următoarele:
Reacţii adverse foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
• Dureri de cap
• Senzație sau stare de rău (greaţă)
• Vedere dublă (diplopie)
Reacţii adverse frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
• Probleme în menţinerea echilibrului, tremurături (tremor), furnicături (parestezii) sau spasme musculare, cădere cu ușurință și învinețire;
• Probleme cu memoria, în gândire sau în găsirea cuvintelor, confuzie;
• Mișcări rapide și incontrolabile ale ochilor (nistagmus), vedere neclară;
• Senzaţia că „se învârt toate în jurul tău” (vertij), senzație de ebrietate;
• Stare de rău (vărsături), uscăciune a gurii, constipaţie, indigestie, gaze excesive în stomac sau în intestin, diaree;
• Scăderea sensibilităţii pe piele, articularea cuvintelor, tulburare de atenţie;
• Senzaţie de zgomote în ureche, cum ar fi bâzâit, ţiuit sau şuierat;
• Iritabilitate, dificultate la adormire, depresie;
• Oboseală sau slăbiciune (astenie)
• Mâncărime, urticarie
Reacţii adverse mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
• Scăderea frecvenţei cardiace, palpitații, puls neregulat sau alte schimbări în activitatea electrică a inimii dumneavoastră (tulburare de conducere);
• Stare exagerată de bine, vederea şi/sau auzirea unor lucruri care nu sunt reale;
• Reacţii alergice la administrarea medicamentului, urticarie
• Testele de sânge pot indica funcție hepatică anormală, leziuni hepatice;
• Gânduri de vătămare sau sinucidere sau încercare de suicid; informați imediat medicul dumneavoastră;
• Stare de supărare sau agitație;
• Gândire anormală sau pierderea contactului cu realitatea
• Reacţii alergice grave care provoacă umflarea feţei, gâtului, mâinilor, picioarelor, gleznelor sau a gambelor
• Leşin.
• Dificultăţi în coordonarea mişcărilor sau a mersului.
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
• Bătăi rapide anormale ale inimii (tahiaritmie ventriculară);
• Durere în gât, temperatură ridicată și contractarea mai multor infecții decât de obicei. Testele de sânge pot indica o scădere severă a numărului unor anumite celule albe din sânge (agranulocitoză);
• O reacție pe piele gravă care poate include temperatură ridicată şi alte simptome asemănatoare gripei, o erupție pe față, erupții pe piele extinse, glande inflamate,ganglioni limfatici măriți). Testele de sânge pot indica niveluri crescute ale enzimelor ficatului și a tipului de leucocite (eozinofilie);
• O erupție generalizată cu vezicule și descuamarea pielii, mai ales în jurul gurii, nasului, ochilor și organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson) și o formă mai severă care cauzează descuamarea pielii pe mai mult de 30% din suprafața corpului (necroliză epidermică toxică);
• Convulsii.
Reacţii adverse suplimentare la copii
Reacţii adverse frecvente: pot afecta până la 1 din 10 copii
• Secreţii nazale (rinofaringită);
• Febră (pirexie);
• Durere în gât (faringită);
• Consum alimentar mai scăzut decât de obicei.
Reacţii adverse mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 copii
• Senzație de somnolență sau lipsă de energie (letargie).
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
• Modificări de comportament, comportamente neobișnuite.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
Interacțiuni cu alte medicamente:
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua orice alte medicamente.În special, spuneți mediului sau farmacistului dumneavoastră dacă luați oricare dintre următoarele medicamente care vă afectează inima - aceasta este din cauză că Lacosamide UCB vă poate afecta și inima:
• medicamente pentru tratarea bolilor de inimă;
• medicamente care ar putea creşte „intervalul PR” în momentul scanării inimii (la ECG sau electrocardiogramă), cum sunt medicamentele pentru epilepsie sau durere denumite carbamazepină, lemotrigină sau pregabalină;
• medicamentele folosite pentru a trata anumite tipuri de bătăi neregulate ale inimii sau insuficienţa cardiacă.
Dacă vi se aplică oricare dintre cazurile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a lua Lacosamide UCB.
De asemenea, spuneți medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luați oricare dintre următoarele medicamente - aceasta este din cauză că acestea pot crește sau scădea efectul Lacosamide UCB asupra organismului dumneavoastră;
• medicamente pentru infecții fungice denumite fluconazol, itraconazol sau ketoconazol;
• un medicament pentru HIV denumit ritonavir;
• medicamente folosite pentru a trata infecțiile bacteriene denumite claritromicină sau rifampicină;
• un medicament din plante folosit pentru a trata anxietatea și depresia denumit sunătoare.
Dacă vi se aplică oricare dintre cazurile de mai sus (sau nu sunteți sigur), discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a lua acest Lacosamide UCB.
Lacosamide UCB împreună cu alcool
Ca măsură de siguranţă nu utilizaţi Lacosamide UCB în asociere cu băuturi alcoolice.
Administrarea de Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop în sarcină / alaptare:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeți că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Nu se recomandă să luaţi Lacosamide UCB dacă sunteţi gravidǎ sau alăptați, deoarece efectele Lacosamide UCB asupra sarcinii şi asupra fǎtului sau nou-născutului nu sunt cunoscute. De asemenea, nu se cunoaște dacă Lacosamide UCB ajunge în laptele matern. Informați-vă imediat de la medicul dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă; acesta va decide dacă puteţi să luaţi sau nu Lacosamide UCB.
Nu întrerupeți tratamentul fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră, deoarece aceasta v-ar putea amplifica convulsiile (crizele). O înrăutățire a bolii îl poate afecta și pe bebelușul dumneavoastră.
Prezentare ambalaj:
• Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop este un lichid uşor vâscos, clar, de la incolor la galbenmaroniu.• Lacosamide UCB este disponibil în flacon a 200 ml.
Cutiile de carton cu Lacosamide UCB sirop conţin o măsură dozatoare de 30 ml gradată şi o seringă de 10 ml pentru administrare orală.
• Măsura dozatoare este adecvată pentru adulți, adolescenți și copii cu greutatea de cel puțin 50 kg. Fiecare gradație (5 ml) a măsurii dozatoare corespunde cu 50 mg de lacosamid (de exemplu, gradația 2 corespunde cu 100 mg).
• Seringa pentru administrare orală este adecvată pentru copiii și adolescenții cu greutatea sub 50 kg. O seringă plină de 10 ml pentru administrare orală corespunde cu 100 mg de lacosamid. Volumul minim care poate fi extras este de 1 ml, ceea ce înseamnă 10 mg de lacosamid. După aceasta, fiecare gradație (0,25 ml) corespunde cu 2,5 mg de lacosamid (de exemplu, 4 gradații corespund cu 10 mg).
Condiții de păstrare:
Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe eticheta de flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la frigider. O dată ce aţi deschis flaconul cu sirop, nu trebuie să îl utilizaţi mai mult de 2 luni.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă lacosamidum:
- Vimpat 10 mg/ml soluţie perfuzabilă
- Lacosamide UCB 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg comprimate filmate
- Vimpat 50 mg comprimate filmate
- Lacosamide Accord 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg comprimate filmate
- Vimpat 10 mg/ml sirop
- Lacosamide Accord 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg comprimate filmate (pachet inițiere tratament)
- Vimpat 150 mg comprimate filmate
- Vimpat 100 mg comprimate filmate
- Lacosamide UCB 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg comprimate filmate (pachet inițiere tratament)
- KANILAD 50 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg comprimate filmate
- Lacosamide UCB 10 mg/ml soluţie perfuzabilă
- Vimpat 200 mg comprimate filmate
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop(din aceeași clasă):
- Arvind 100 mg comprimate
- Arvind 25 mg comprimate
- Arvind 50 mg comprimate
- Brieka 75 mg/ 150 mg/ 300 mg capsule
- Briviact 10 mg, 25 mg, 50 mg, 75 mg, 100 mg comprimate filmate
- Diacomit 250 mg, capsule
- Diacomit 500 mg, capsule
- Epidyolex 100 mg/ml soluție orală
- Epiletam 1000 mg, comprimate filmate
- Epiletam 250 mg, comprimate filmate
- Epiletam 500 mg, comprimate filmate
- Epiletam 750 mg, comprimate filmate
- Epimil 25 mg, comprimate
- Eprilexan comprimate filmate
- Etopro 100 mg, comprimate filmate
- Etopro 200 mg, comprimate filmate
- Etopro 25 mg, comprimate filmate
- Etopro 50 mg, comprimate filmate
- Fycompa 2 mg, 4 mg, 6 mg, 8 mg, 10 mg și 12 mg comprimate filmate
- Gabagamma 100 mg capsule
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Lacosamide UCB 10 mg/ml sirop vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!