Prospect Losilane 2 mg/125 mg comprimate

Substanța activă: combinatii
Producator: Disphar International BV Olanda
Clasa ATC: [A07DA]: tractul digestiv si metabolism >> antidiareice, antiinflamatoare, antiinfectioase intestinale >> inhibitori ai peristaltismului (antipropulsive) >> antipropulsive

Indicații Losilane 2 mg/125 mg comprimate:

Comprimatele sunt utilizate pentru a trata stările acute (de scurta durată) de diaree când sunt însoţite de crampe de stomac, balonare și gaze.
Comprimatele conțin clorhidrat de loperamidă, care ajută la reducerea diareei prin încetinirea intestinului hiperactiv.

De asemenea, ajută organismul să absoarbă mai multă apă și săruri din intestin. Comprimatele conțin de asemena simeticonă, care eliberează gazele blocate în intestine ce provoacă crampe și balonare.

Contraindicații:

Nu luați Losilane:
• La copiii cu vârsta sub 12 ani.
• Dacă sunteți alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă, simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor
• Dacă aveți o temperatură ridicată (de exemplu, peste 38 °C) sau sânge în scaun.
• Dacă aveți un episod acut de inflamaţie intestinală cum ar fi colita ulceroasă.
• Dacă aveți diaree severă după administrarea de antibiotice.
• Dacă sunteți constipat sau stomacul apare balonat.

Administrare Losilane 2 mg/125 mg comprimate:

• Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum medicul sau farmacistul v-a spus. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
• Administrare orală
• Înghițiți-le întregi, cu un pahar cu apă.
• Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului în cazul în care aveţi dificultăţi la înghiţirea comprimatului întreg.

Utilizarea la adulţi cu vârsta peste 18 ani
Doza iniţială recomandată este de 2 comprimate urmate de 1 comprimat după fiecare scaun diareic. A nu se depăşi 4 comprimate pe zi. Dacă nu vă simţiţi mai bine după două zile, nu mai luaţi comprimatele si adresaţi-vă medicului.

Utilizarea la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani: Doza iniţială recomandată este de 1 comprimat urmat de 1 comprimat după fiecare scaun diareic.A nu se depăşi 4 comprimate pe zi. Dacă nu vă simţiţi mai bine după două zile, nu mai luaţi comprimatele şi adresaţi-vă medicului.

Utilizarea la copii: A nu se administra Losilane la copii cu vârsta sub 12 ani.
Dacă luați mai mult Losilane decât trebuie Prea multe comprimate poate face să vă simțiți somnolent sau face dificilă capacitatea de a gândi limpede sau să desfășuraţi activități normale. Veţi putea simţi o rigiditate musculară sau dificultăţi respiratorii.

Este posibil să aveți gura uscată şi pupilele mai mici. Puteți avea dureri de stomac, greață sau vărsături, să fiţi constipat sau dificultăți în eliberarea apei.
Dacă ați luat prea multe comprimate Losilane, contactaţi medicului sau o unitate medicală.

Dacă uitați să luați Losilane
Luați un comprimat după următorul scaun diareic (mişcări intestinale). Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Losilane 2 mg/125 mg comprimate:

Substanţele active sunt: clorhidrat de loperamidă (2 mg per comprimat) și Simeticonă (măsurată ca dimeticonă 125 mg per comprimat).
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină (E460), amidon glicolat de sodiu, hipromeloză (E464), povidonă (E2101), fosfat de calciu (E341), manitol (E421), stearat de magneziu (E572).

Precauții:

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul:
• Losilane tratează doar simptomele de diaree. În unele cazuri, cauza diareei dumneavoastră poate necesita tratament, în cazul în care simptomele persistă sau se inrăutăţesc, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
• Dacă aveți diaree severă când organismul pierde mai mult lichid, zaharuri și săruri decât în mod normal. Va trebui să înlocuiţi fluidul prin a bea o mai mare cantitate ca de obicei. Întrebați farmacistul despre suplimentele alimentare care înlocuiesc zaharurile și sărurile.
• Dacă aveți SIDA și stomacul balonat, întrerupeți tratamentul și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Dacă aveți o boală de ficat. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Losilane.
Unele dintre reacţiile adverse ar putea fi mult mai supărătoare.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Acest medicament poate produce ameţeală, oboseală sau somnolenţă. Dacă vă afectează, nu conduceți vehicule sau alte utilaje.

Reacții adverse ale Losilane 2 mg/125 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă observați oricare dintre următoarele întrerupeţi tratamentul și solicitaţi ajutor medical imediat: Reacții alergice, inclusiv umflarea feței, limbii sau gâtului, dificultăți la înghițire, respirație șuierătoare inexplicabilă, dificultăți de respirație, care pot fi însoțite de erupții pe piele sau urticarie.

Dacă aveți oricare dintre următoarele, opriți utilizarea medicamentului și adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
• Dificultăți în eliberarea apei
• Dureri de stomac sau stomac balonat
• Constipație severă

Ce alte efecte pot avea loc
Reacţii adverse frecvente (mai puțin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 de oameni sunt prezente):
• Senzație de rău sau modificări de tulburări ale gustului.

Mai puțin frecvente reacţii adverse (mai puțin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de oameni sunt prezente):
• somnolentă, constipaţie, erupţii pe piele

Alte reacţii adverse:
• vărsături, indigestie, constipație, gaze, amețeală, scăderea stării de cunoștinței sau pierderea cunoștinței

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea pot fi şi reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Losilane împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripție medicală, fiindcă Losilane pot interacționa cu ele.

Neaparat, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
• chinidină (utilizată pentru tratarea ritmului anormal al inimii sau malariei)
• itraconazol sau ketoconazol (un medicament antifungic)
• gemfibrozil (utilizat pentru a trata nivelul ridicat al colesterolului)
• Ritonavir (folosit pentru a trata infecția cu HIV și SIDA)
• desmopresin (utilizat în tratamentul diabetului insipid și enurezis)

Administrarea de Losilane 2 mg/125 mg comprimate în sarcină / alaptare:

• Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament dacă sunteți gravidă credeți că sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă.

• Nu luați acest medicament dacă alăptați întrucât cantități mici de medicament pot trece în lapte.
Discutați cu medicul dumneavoastră despre un tratament adecvat.

Prezentare ambalaj:

Comprimat în formă de capsulă, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de aproximativ 16,6 x 6,8 mm, gravate pe o faţă cu LO-SI şi 2 & 125 de o parte şi de alta a liniei mediane.
Fiecare cutie conține 6, 8, 10, 12, 15, 16, 18, 20 sau 30 comprimate în blistere. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Losilane 2 mg/125 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Losilane 2 mg/125 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.