Prospect LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere

Substanța activă: leuprorelina
Producator: Abbott LaboratorIes
Clasa ATC: [L02AE]: antineoplazice si imunomodulatoare >> terapia endocrina >> hormonoterapie >> analogi de gonadotrofin-reline

Indicații LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere:

Lucrin Depot este indicat in tratamentul paleativ al cancerului de prostata avansat, atunci cand orhiectomia sau administrarea de estrogeni fie nu sunt indicate fie nu sunt acceptate de pacient. Lucrin Depot nu difera fata de injectarea zilnica subcutana in ceea ce priveste lipsa de riscuri si eficacitatea in administrare.

Contraindicații:

Acetatul de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la acetatul de leuprorelin sau nonapeptide similare. Au fost raportate cazuri izolate de anafilaxie dupa suspensia depot a preparatului lunar de acetat de leuprorelin.

Administrare LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere:

Lucrin Depot - 3 luni trebuie administrat sub supravegherea unui medic. Doza recomandata de Lucrin Depot - 3 luni este 11,25 mg administrata sub forma unei injectii serice unice sub cutan sau intramuscular la fiecare 3 luni. Microsferele liofilizate trebuie reconstituite si administrate, respectand urmatoarele instructiuni: Utilizati in permanenta o tehnica aseptica. Asigurati-va ca lichidul se afla in partea inferioara a fiolei de solvent prin lovirea usoara cu degetul a portiunii superioare a fiolei. Portiunea superioara a acestei fiole este conceputa pentru a fi rupta in orice directie. Pentru a o deschide rupeti pur si simplu varful. Este necesara doar o presiune moderata. Utilizand o seringa cu un ac 23 gauge, aspirati din fiola 2 ml de solvent si injectati-l in flacon. (Este asigurat un supliment de solvent; solventul ramas va fi aruncat). Nu uitati sa strangeti mecanismul de etanseizare ac-seringa prin rasucirea acului pana cand acesta nu se mai misca. Indepartati capacelul de plastic al flaconului si injectati solventul in flacon. Agitati bine pana la dizolvarea completa a particulelor pentru a obtine o suspensie omogena. (Suspensia va avea un aspect laptos). Aspirati intregul continut al flaconului intr-o seringa si injectati-l intramuscular sau subcutan, imediat dupa reconstituire. Orice suspensie reconstituita si neutilizata imediat va fi aruncata. Desi solutia este stabila timp de 24 ore dupa reconstituire, deoarece produsul nu contine conservant, suspensia va fi aruncata daca nu este utilizata imediat. Aruncati solventul ramas, fiola si flaconul.

Nota: Daca fiola se sparge sau solventul devine inutilizabil din orice motiv nu-l inlocuiti cu ser fiziologic sau apa distilata. Ca si in cazul altor medicamente administrate prin injectare, locul de injectare va fi schimbat periodic.


Doza recomandata de acetat de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg este de o injectie la fiecare 3 luni. Datorita caracteristicilor diferite de eliberare, o doza fractionata din acest preparat depot - 3 luni nu este echivalenta cu aceeasi doza din preparatul lunar si nu va fi administrata. Incorporate intr-un preparat depot, microsferele liofilizate trebuie sa fie reconstituite si administrate la fiecare 3 luni sub forma unei singure injectii, respectand urmatoarele instructiuni: Folosind o seringa cu un ac 23 gauge aspirati din fiola 2,0 ml de solvent si injectati-l in flacon. (Este asigurat un supliment de solvent; solventul ramas va fi aruncat). Agitati bine pana la dizolvarea completa a particulelor pentru a obtine o suspensie uniforma. Suspensia va avea un aspect laptos. Aspirati intregul continut al flaconului intr-o seringa si injectati-l imediat dupa reconstituirea suspensiei. Suspensia precipita foarte repede dupa reconstituire; de aceea, este de preferat ca acetatul de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg sa fie preparat si utilizat imediat. Desi suspensia reconstituita s-a dovedit a fi stabila timp de 24 ore, deoarece produsul nu contine nici un conservant, suspensia va fi aruncata daca nu a fost utilizata imediat.

Acțiune:

Utilizare in pediatrie: Lipsa de riscuri si eficacitatea la copii nu au fost stabilite.

Compoziție LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere:

Acetat de leuprorelin, injectie depot 11,25 mg la 3 luni.

Precauții:

Au fost descrise cazuri izolate de agravare a semnelor si simptomelor in timpul primelor saptamani de tratament cu analogi GnRH. Agravarea simptomelor poate contribui la paralizie cu sau fara complicatii fatale. Pentru pacientii cu risc, medicul va avea in vedere inceperea tratamentului cu injectii zilnice de acetat de leuprorelin pe parcursul primelor 2 saptamani, pentru a facilita oprirea tratamentului daca aceasta este considerata necesara. Pacientii cu metastaze vertebrale si/sau obstructie a tractului urinar vor fi supravegheati indeaproape pe parcursul primelor saptamani de tratament.

Sarcina si alaptare: Acetatul de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg este indicat numai pentru persoanele de sex masculin. Nu a fost stabilita clinic posibilitatea utilizarii fara riscuri a acetatului de leuprorelin in timpul graviditatii. Daca o pacienta ramane insarcinata in timpul tratamentului, administrarea medicamentului va fi intrerupta.
Efectele asupra capacitatii de a conduce autoturisme: Nu au fost descrise.

Reacții adverse ale LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere:

Reactii adverse ale acetatului de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg sunt datorate in principal actiunii lui farmacologice specifice, si anume cresterea si scaderea anumitor nivele hormonale. Intr-un studiu clinic al acetatului de leuprorelin depot - 3 luni 11,25 mg pe pacienti cu carcinom de prostata avansat (n = 157) au fost descrise efecte nedorite la 5% sau peste 5% dintre pacienti. Reactiile adverse constau in: bufeuri/transpiratii calde, libido diminuat, nicturie, impotenta, disurie, tulburari testiculare, infectii ale tractului urinar, cresterea PSA, cresterea in greutate, anorexie, reactii locale la locul de injectare, dureri osoase, oboseala si slabiciune musculara. Posibila exacerbare a semnelor si simptomelor in timpul primelor saptamani de tratament constituie o preocupare in cazul pacientilor cu metastaze vertebrale si/sau urinare sau cu hematurie, care daca sunt agravate pot conduce la probleme neurologice cum ar fi slabiciune temporara si/sau parestezie a membrelor inferioare sau agravarea simptomelor urinare (vezi Precautii).
Alte medicamente cu substanța activă leuprorelina:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LUCRIN DEPOT 11.25 mg, microsfere vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.