Prospect LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere

Substanța activă: leuprorelina
Producator: Abbott LaboratorIes
Clasa ATC: [L02AE]: antineoplazice si imunomodulatoare >> terapia endocrina >> hormonoterapie >> analogi de gonadotrofin-reline

Indicații LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere:

Cancerul de prostata: Lucrin Depot este indicat in tratamentul paleativ al cancerului de prostata avansat. El ofera un tratament alternativ al cancerului de prostata atunci cand orhiectomia sau administrarea de estrogeni fie nu sunt indicate, fie nu sunt acceptate de pacient. Lucrin Depot nu difera fata de injectarea zilnica subcutanata in ceea ce priveste lipsa de riscuri si eficacitatea in administrare. Fibroame uterine: Lucrin Depot este indicat in tratamentul leiomioamelor uterine pentru o perioada de 6 luni. Tratamentul poate fi aplicat preoperator, anterior miomectomiei sau histerectomiei, sau el poate asigura atenuarea simptomatologiei la femeile in perioada perimenopauza care nu doresc interventia chirurgicala.

Contraindicații:

In literatura medicala s-a descris o reactie anafilactica la GnRH sintetic (Factrel). Lucrin Depot (acetat de leuprolide pentru suspensie depot) este contraindicat la femeile care sunt sau pot ramane insarcinate in timp ce primesc medicamentul. Atunci cand s-au administrat la iepuroaice in ziua a 6-a de sarcina doze test de 0,00024, 0,0024 si 0,024 mg/kg (1/600 - 1/6 din doza recomandata la om), Lucrin Depot a produs o crestere dependenta de doza a incidentei anomaliilor fetale majore. Studii similare pe cobai nu au demonstrat o crestere a incidentei malformatiilor fetale. S-a constatat o crestere a mortalitatii fetale si o scadere a greutatii fetale cu 2 doze mai mari de Lucrin Depot la iepuri si cu o doza maxima la cobai. Efectele asupra mortalitatii fetale sunt consecinte logice ale alternarii nivelelor hormonale induse de acest medicament. Deci, exista posibilitatea avortului spontan daca medicamentul este administrat in timpul sarcinii.

Administrare LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere:

Lucrin Depot trebuie administrat sub supravegherea unui medic. Doza recomandata de Lucrin Depot este 3,75 mg incorporata intr-un preparat depot. Microsferele liofilizate trebuie reconstituite si administrate lunar sub forma unei singure injectii intramusculare, respectand urmatoarele instructiuni: Utilizati in permanenta o tehnica aseptica. Asigurati-va ca lichidul se afla in partea inferioara a fiolei de solvent prin lovirea usoara cu degetul a portiunii superioare a fiolei. Portiunea superioara a acestei fiole este conceputa pentru a fi rupta in orice directie. Pentru a o deschide rupeti pur si simplu varful. Este necesara doar o presiune moderata. Utilizand o seringa cu un ac 22 gauge, aspirati din fiola 1 ml de solvent si injectati-l in flacon. (Este asigurat un supliment de solvent; solventul ramas va fi aruncat). Nu uitati sa strangeti mecanismul de etanseizare ac/seringa prin rasucirea acului pana cand acesta nu se mai misca. Indepartati capacelul de plastic al flaconului si injectati solventul in flacon. Agitati bine pana la dizolvarea completa a particulelor pentru a obtine o suspensie omogena. (Suspensia va avea un aspect laptos). Aspirati intregul continut al flaconului intr-o seringa si injectati-l intramuscular, imediat dupa reconstituire. Orice suspensie reconstituita si neutilizata imediat va fi aruncata. Desi solutia este stabila timp de 24 ore dupa reconstituire, deoarece produsul nu contine conservant, suspensia va fi aruncata daca nu este utilizata imediat. Aruncati solventul ramas, fiola si flaconul.

Nota: Daca fiola se sparge sau solventul devine inutilizabil din orice motiv nu-l inlocuiti cu ser fiziologic sau apa distilata. Ca si in cazul altor medicamente administrate prin injectare, locul de injectare va fi schimbat periodic.

Acțiune:

Lucrin Depot este un preparat de acetat de leuprorelin comercializat sub forma unui flacon cu microsfere liofilizate sterile care, atunci cand sunt amestecate cu solventul insotitor, formeaza o suspensie. Flaconul cu o doza unica de Lucrin Depot contine acetat de leuprorelin, gelatina purificata, copolimer de acid DL-lactic si acid glicolic si D-manitol. Fiola de solvent contine carboximetilceluloza sodica, D-manitol, polisorbat 80 si apa pentru injectare.

Compoziție LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere:

Acetat de leuprolide, depot 1 luna 3,75 mg, injectabil.

Precauții:

Au fost descrise cazuri izolate de agravare a semnelor si simptomelor in timpul primelor saptamani de tratament cu analogi LH-RH. Agravarea simptomelor poate contribui la paralizie cu sau fara complicatii fatale. Pentru pacientii cu risc, medicul va avea in vedere initierea terapiei prin injectii zilnice de Lucrin (acetat de leuprolide) pe durata primelor 2 saptamani pentru a facilita oprirea tratamentului daca aceasta este considerata necesara.


Sarcina si alaptare: Lucrin Depot este contraindicat la femeile care sunt sau pot ramane insarcinate in timp ce primesc tratamentul.
Efecte asupra capacitatii de a conduce autoturisme: Nu au fost descrise.

Reacții adverse ale LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere:

Au fost descrise cazuri izolate de agravare a semnelor si simptomelor in timpul primelor saptamani de tratament cu analogi LH-RH.
Alte medicamente cu substanța activă leuprorelina:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LUCRIN DEPOT 3.75 mg, microsfere vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.