Prospect MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate

Substanța activă: pramipexolum
Producator: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
Clasa ATC: [N04BC]: sistemul nervos >> antiparkinsoniene >> agenti dopaminergici >> agonisti dopaminergici
Categoria: Afectiuni neuropsihiatrice
MIRAPEXIN conține substanța activă pramipexol și aparține unui grup de medicamente cunoscute ca agoniști de dopamină, care stimulează receptorii din creier ai dopaminei. Stimularea receptorilor dopaminei declanșează impulsuri nervoase în creier, ceea ce ajută la controlul mișcărilor corpului.

Indicații MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate:

MIRAPEXIN este utilizat pentru:
- tratamentul simptomelor formei primare a bolii Parkinson la adulți. El poate fi utilizat singur sau în asociere cu levodopa (alt medicament indicat în boala Parkinson).
- tratamentul simptomelor de intensitate medie sau severă a Sindromului picioarelor fără repaus la adulți.

Contraindicații:

Nu luați MIRAPEXIN
- dacă sunteți alergic la pramipexol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Administrare MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur. Medicul vă va face recomandări despre modul corect de administrare.

Puteți să luați MIRAPEXIN cu sau fără alimente. Înghițiți comprimatele cu un pahar cu apă.

Boala Parkinson
Doza zilnică trebuie divizată în 3 doze egale.

În prima săptămână, doza uzuală este de 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg de trei ori pe zi (echivalentul unei doze de 0,264 mg pe zi):

Prima săptămână
Număr de comprimate → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg de trei ori pe zi
Doză zilnică totală (mg) → 0,264

Doza zilnică va fi crescută de către medicul dumneavoastră la fiecare 5 - 7 zile, până ce simptomele sunt sub control (tratamentul de întreținere).

→ a 2 a săptămână → a 3 a săptămână
Număr de comprimate → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,18 mg de trei ori pe zi SAU 2 comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg de trei ori pe zi → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,35 mg de trei ori pe zi SAU 2 comprimate MIRAPEXIN 0,18 mg de trei ori pe zi
Doză zilnică totală (mg) → 0,54 → 1,1

Doza uzuală de întreținere este de 1,1 mg pe zi. Cu toate acestea, este posibil să fie necesară o creștere și mai mare a dozei. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate crește doza până la un maxim de 3,3 mg pramipexol pe zi. Este posibilă și o doză de întreținere mai mică de trei comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg pe zi.

→ Doză minimă de întreținere → Doză maximă de întreținere
Număr de comprimate → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg de trei ori pe zi → comprimat MIRAPEXIN 0,7 mg și 1 comprimat MIRAPEXIN 0,35 mg de trei ori pe zi
Doză zilnică totală (mg) → 0,264 → 3,15

Pacienți cu afecțiune renală
Dacă aveți funcția rinichilor moderat sau sever afectată, medicul vă va recomanda o doză mai mică. În acest caz, este posibil să luați comprimatele doar o dată sau de două ori pe zi. Dacă funcția rinichilor este moderat afectată, doza inițială obișnuită este de 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg de două ori pe zi. Dacă funcția rinichilor este sever afectată, doza inițială obișnuită este de 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg pe zi.

Sindromul picioarelor fără repaus
Doza este luată de obicei o dată pe zi, seara, cu 2-3 ore înainte de culcare.

În prima săptămână, doza uzuală este de 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg o dată pe zi (echivalentul unei doze de 0,088 mg pe zi).

Prima săptămână
Număr de comprimate → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,088 mg
Doză zilnică totală (mg) → 0,088

Doza zilnică va fi crescută de către medicul dumneavoastră la fiecare 4 – 7 zile, până ce simptomele sunt sub control (tratamentul de întreținere).

→ a 2 a săptămână → a 3 a săptămână → a 4 a săptămână
Număr de comprimate → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,18 mg SAU 2 comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,35 mg SAU 2 comprimate MIRAPEXIN 0,18 mg SAU 4 comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg → 1 comprimat MIRAPEXIN 0,35 mg și 1 comprimat MIRAPEXIN 0,18 mg SAU 3 comprimate MIRAPEXIN 0,18 mg SAU 6 comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg
Doză zilnică totală (mg) → 0,18 → 0,35 → 0,54

Doza zilnică nu trebuie să depășească 6 comprimate MIRAPEXIN 0,088 mg sau o doză de 0,54 mg (0,75 mg pramipexol sub formă de sare).

Dacă întrerupeți administrarea comprimatelor pentru mai mult de două zile și doriți să reîncepeți tratamentul, trebuie să începeți din nou cu doza minimă. Puteți apoi să creșteți din nou doza, cum ați făcut prima dată. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Medicul dumneavoastră vă va reevalua tratamentul după 3 luni pentru a decide dacă veți continua sau nu tratamentul.

Pacienți cu afecțiune renală
Dacă aveți funcția rinichilor sever afectată, este posibil ca MIRAPEXIN să nu fie tratamentul adecvat pentru dumneavoastră.

Dacă luați mai mult MIRAPEXIN decât trebuie
Dacă accidental luați mai multe comprimate,
- trebuie să vă anunțați medicul sau să mergeți imediat la cea mai apropriată unitate medicală – departamentul de primiri urgențe pentru consult.
- puteți manifesta vărsături, agitație sau oricare dintre reacțiile adverse care sunt descrise la pct. „Reacții adverse posibile”.

Dacă uitați să luați MIRAPEXIN
Nu vă îngrijorați. Lăsați deoparte complet aceea doză și luați-vă următoarea doză la timp. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să luați MIRAPEXIN
Nu încetați să luați MIRAPEXIN fără să vorbiți mai întâi cu medicul dumneavoastră. Dacă trebuie să încetați să luați acest medicament, medicul dumneavoastră vă va reduce doza treptat. Acest lucru micșorează riscul de agravare al simptomelor.

Dacă suferiți de boala Parkinson, tratamentul cu MIRAPEXIN nu trebuie întrerupt brusc. O întrerupere bruscă poate determina apariția unei afecțiuni medicale denumite sindrom neuroleptic malign, care poate reprezenta un risc major pentru sănătatea dumneavoastră. Simptomele includ:
- achinezie (absența mișcărilor musculare)
- rigiditate musculară
- febră
- tensiune arterială instabilă
- tahicardie (creșterea frecvenței bătăilor inimii)
- confuzie
- reducerea nivelului de conștiență (de exemplu comă)

Dacă opriți administrarea MIRAPEXIN sau reduceți doza, este posibil să apară o afecțiune medicală numită sindrom de sevraj la oprirea administrării agonistului dopaminei. Simptomele includ depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpirație sau durere. Dacă manifestați aceste simptome, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate:

Substanța activă este pramipexol.

Fiecare comprimat conține pramipexol bază 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg sau 0,7 mg sub formă de diclorhidrat de pramipexol monohidrat 0,125 mg, 0,25 mg, 0,5 mg sau respectiv 1 mg.

Celelalte componente sunt: manitol, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, povidonă K 25, stearat de magneziu.

Precauții:

Înainte să luați MIRAPEXIN, adresați-vă medicului dumneavoastră. Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți (ați avut) sau ați manifestat orice afecțiune medicală sau simptom, în special vreuna dintre următoarele:
- Afecțiune renală
- Halucinații (vedeți, auziți sau simțiți lucruri care nu există). Majoritatea halucinațiilor sunt vizuale.
- Dischinezii (de exemplu mișcări involuntare, anormale ale extremităților membrelor). Dacă aveți o formă avansată a bolii Parkinson și, de asemenea, luați levodopa, este posibil să manifestați dischinezii în perioada de creștere a dozei de MIRAPEXIN.
- Distonie (imposibilitatea de a vă menține corpul și gâtul în poziție dreaptă și verticală (distonie axială)). În special, este posibil să prezentați flexiune (îndoire) spre în față a capului și a gâtului (numită și antecolis), îndoire spre înainte a părții inferioare a spatelui (numită și camptocormie) sau îndoire a spatelui înspre lateral (numită și pleurototonus sau sindrom Pisa).
- Somnolență sau episoade de somn cu debut brusc
- Psihoză (de exemplu comparabilă cu simptomele schizofreniei)
- Afectarea vederii. Trebuie să faceți consultații oftalmologice regulate pe durata tratamentului cu MIRAPEXIN.
- Afecțiuni severe cardiace sau ale vaselor sanguine. Veți avea nevoie să vă fie verificată tensiunea arterială în mod regulat, în special la începutul tratamentului. Acest lucru este necesar pentru a evita hipotensiunea arterială ortostatică (o scădere bruscă a tensiunii arteriale când vă ridicați în picioare)
- Amplificarea simptomelor. Puteți să observați că simptomele bolii încep mai devreme decât de obicei, pot fi mai intense și implică alte extremități.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau membrii familiei/persoanele care vă au în îngrijire observați că manifestați dorințe/nevoi de a vă comporta într-un mod neobișnuit pentru dumneavoastră și nu puteți rezista impulsurilor, nevoii sau tentației de a desfășura anumite acțiuni care v-ar putea face rău dumneavoastră sau celor din jur. Acestea se numesc tulburări de control ale impulsurilor și pot include tulburări comportamentale precum dependențe de jocuri de noroc, mâncatul sau cumpărăturile în exces, o preocupare anormală pentru sex cu o intensificare a gândurilor și sentimentelor de natură sexuală. Medicul dumneavoastră poate fi nevoit să vă modifice doza sau să vă oprească tratamentul.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau membrii familiei/persoanele care vă au în îngrijire observați că manifestați episoade maniacale (agitație, senzație de euforie sau hiperexcitare) sau delir (scăderea gradului de conștientizare, confuzie sau pierderea simțului realității). Medicul dumneavoastră poate fi nevoit să vă modifice doza sau să vă oprească tratamentul.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă manifestați simptome cum sunt depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpirații sau durere după oprirea sau reducerea tratamentului cu MIRAPEXIN. Dacă problemele persistă mai mult de câteva săptămâni, poate fi necesar ca medicul să vă ajusteze tratamentul.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă apare imposibilitatea de a vă menține corpul și gâtul în poziție dreaptă și verticală (distonie axială). În aceste cazuri, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze sau schimbe tratamentul.

Copii și adolescenți
Nu se recomandă MIRAPEXIN la copii sau adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
MIRAPEXIN poate produce halucinații (vedeți, auziți sau simțiți lucruri care în realitate nu sunt prezente). Dacă sunteți afectat în acest sens, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje.

MIRAPEXIN a fost asociat cu somnolență și episoade de somn cu debut brusc, în special la pacienți cu boală Parkinson. Dacă manifestați astfel de reacții adverse nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje. Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă vi se întâmplă acest lucru.

Reacții adverse ale MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacțiile adverse au fost clasificate, în ceea ce privește frecvența, utilizând următoarea convenție:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 utilizatori
Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 utilizatori
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori
Cu frecvență
necunoscută:
Frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

Dacă suferiți de boala Parkinson, puteți manifesta următoarele reacții adverse:

Foarte frecvente:
- Dischinezie (de exemplu mișcări involuntare, anormale ale extremităților membrelor)
- Somnolență
- Amețeli
- Greață (senzație de rău)

Frecvente:
- Impulsul de a vă comporta într-un mod neobișnuit
- Halucinații (vedeți, auziți sau simțiți lucruri care nu există)
- Confuzie
- Oboseală
- Lipsă de somn (insomnie)
- Exces de lichid, mai ales la nivelul picioarelor (edem periferic)
- Durere de cap
- Hipotensiune arterială (presiune sanguină scăzută)
- Vise neobișnuite
- Constipație
- Alterare a vederii
- Vărsături (stare de rău)
- Pierdere în greutate, inclusiv scăderea apetitului alimentar

Mai puțin frecvente:
- Paranoia (de exemplu frică excesivă pentru propria persoană)
- Delir
- Somnolență excesivă în timpul zilei și episoade de somn cu debut brusc
- Amnezie (tulburări de memorie)
- Hiperchinezie (creșterea numărului de mișcări și imposibilitatea de a sta liniștit)
- Creștere în greutate
- Reacții alergice (de exemplu erupție cutanată, mâncărime, reacție de hipersensibilitate)
- Leșin
- Insuficiență cardiacă (probleme la nivelul inimii care pot provoca scurtarea respirației sau umflarea gleznelor)*.
- Secreție inadecvată de hormon antidiuretic*
- Neliniște
- Dispnee (dificultăți în respirație)
- Sughițuri
- Pneumonie (infecție a plămânilor)
- Incapacitatea de a rezista impulsurilor, nevoii sau tentației de a desfășura o activitate care ar putea să vă facă rău dumneavoastră sau celorlalți, care pot include:
- Dependență patologică de jocuri de noroc, indiferent de posibilele consecințe asupra dumneavoastră sau a familiei.
- Modificarea sau creșterea apetitului sau comportamentului sexual cu consecințe semnificative asupra dumneavoastră sau a celorlalți, de exemplu creșterea dorinței sexuale.
- Dorință necontrolată pentru cumpărături sau cheltuieli
- Creșterea apetitului alimentar (consumul de cantități mari de alimente într-o perioadă scurtă de timp) sau dorință necontrolată/compulsivă de a mânca (consumul de alimente mai mare decât în mod normal și mai mult decât este necesar pentru a satisface foamea)*
- Delir (scăderea gradului de conștientizare, confuzie, pierderea simțului realității)

Rare:
- Episoade maniacale (agitație, senzație de euforie sau hiperexcitare)

Cu frecvență necunoscută:
- După oprirea sau reducerea tratamentului cu MIRAPEXIN: pot apărea depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpirații sau durere (numit sindrom de sevraj la oprirea administrării agonistului dopaminei sau DAWS (dopamine agonist withdrawal syndrome)).

Spuneți medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare dintre aceste manifestări; acesta va discuta modalitățile de gestionare sau de a reduce aceste simptome.

Pentru reacțiile adverse marcate cu * o estimare precisă a frecvenței nu este posibilă, deoarece aceste reacții adverse nu au fost observate în studiile clinice, ce au inclus 2762 pacienți tratați cu pramipexol.
Categoria de frecvență este posibil să nu fie mai mare decât „mai puțin frecvente”.

Dacă suferiți de Sindromul picioarelor fără repaus, puteți să manifestați următoarele reacții adverse:

Foarte frecvente:
- Greață (senzație de rău)

Frecvente:
- Modificări ale ritmului somnului, cum sunt insomnie și somnolență
- Oboseală (surmenare)
- Dureri de cap
- Vise neobișnuite
- Constipație
- Amețeli
- Vărsături (stare de rău)

Mai puțin frecvente:
- Impuls de a se comporta într-un mod neobișnuit*
- Insuficiență cardiacă (probleme la nivelul inimii care pot provoca scurtarea respirației sau umflarea gleznelor)*
- Secreție inadecvată de hormon antidiuretic*
- Dischinezie (de exemplu mișcări involuntare, anormale ale extremităților membrelor)
- Hiperchinezie (creșterea numărului de mișcări și imposibilitatea de a sta liniștit)*
- Paranoia (de exemplu frică excesivă pentru propria persoană)*
- Delir*
- Amnezie (tulburare de memorie)*
- Halucinații (vedeți, auziți sau simțiți lucruri care nu există)
- Confuzie
- Somnolență excesivă în timpul zilei și episoade de somn cu debut brusc
- Creștere în greutate
- Hipotensiune arterială (presiune sanguină scăzută)
- Exces de lichid, mai ales la nivelul picioarelor (edem periferic)
- Reacții alergice (de exemplu erupție cutanată, mâncărime, reacție de hipersensibilitate)
- Leșin
- Neliniște
- Alterare a vederii
- Pierdere în greutate, inclusiv scăderea apetitului alimentar
- Dispnee (dificultăți în respirație)
- Sughițuri
- Pneumonie (infecție a plămânilor)*
- Incapacitatea de a rezista impulsurilor, nevoii sau tentației de a desfășura o activitate care ar putea să vă facă rău dumneavoastră sau celorlalți, care pot include:
- Dependență patologică de jocuri de noroc, indiferent de posibilele consecințe asupra dumneavoastră sau a familiei.*
- Modificarea sau creșterea apetitului sau comportamentului sexual cu consecințe semnificative asupra dumneavoastră sau a celorlalți, de exemplu creșterea dorinței sexuale.*
- Dorință necontrolată pentru cumpărături sau cheltuieli*
- Creșterea apetitului alimentar (consumul de cantități mari de alimente într-o perioadă scurtă de timp) sau dorință necontrolată/compulsivă de a mânca (consumul de alimente mai mare decât în mod normal și mai mult decât este necesar pentru a satisface foamea)*
- Episoade maniacale (agitație, senzație de euforie sau hiperexcitare)*
- Delir (scăderea gradului de conștientizare, confuzie, pierderea simțului realității)*

Cu frecvență necunoscută:
- După oprirea sau reducerea tratamentului cu MIRAPEXIN: pot apărea depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpirații sau durere (numit sindrom de sevraj la oprirea administrării agonistului dopaminei sau DAWS (dopamine agonist withdrawal syndrome)).

Spuneți medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare dintre aceste manifestări; acesta va discuta modalitățile de gestionare sau de a reduce aceste simptome.

Pentru reacțiile adverse marcate cu * o estimare precisă a frecvenței nu este posibilă, deoarece aceste reacții adverse nu au fost observate în studiile clinice, ce au inclus 1395 pacienți tratați cu pramipexol. Categoria de frecvență este posibil să nu fie mai mare decât „mai puțin frecvente”.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Acest lucru include medicamente, preparate vegetale, produse alimentare dietetice sau suplimente alimentare care v-au fost eliberate fără prescripție medicală.

Trebuie să evitați să luați MIRAPEXIN împreună cu medicamente antipsihotice.

Vă rugăm să aveți grijă dacă luați următoarele medicamente:
- cimetidină (pentru tratarea acidității în exces din stomac și a ulcerului gastric)
- amantadină (care poate fi utilizată pentru tratamentul bolii Parkinson)
- mexiletină (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii, o afecțiune numită aritmie ventriculară)
- zidovudină (care poate fi utilizată pentru tratamentul sindromului imunodeficienței dobândite (SIDA), o boală a sistemului imunitar uman)
- cisplatină (pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer)
- chinină (care poate fi utilizată pentru a preveni apariția crampelor dureroase din timpul nopții la nivelul picioarelor și pentru tratamentul unei forme de malarie, cunoscută drept malarie tropică (malarie terță malignă))
- procainamidă (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii)

Dacă luați levodopa, se recomandă reducerea dozei de levodopa la începerea tratamentului cu MIRAPEXIN.

Trebuie să fiți atenți dacă luați orice medicament care vă calmează (are un efect sedativ) sau dacă consumați băuturi alcoolice. În aceste cazuri, MIRAPEXIN poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

MIRAPEXIN împreună cu alimente, băuturi și alcool
Trebuie să fiți atenți dacă consumați băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu MIRAPEXIN.
MIRAPEXIN poate fi utilizat cu sau fără alimente.

Administrarea de MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră dacă trebuie să continuați să luați MIRAPEXIN.

Nu se cunosc efectele MIRAPEXIN asupra sănătății fătului. De aceea, nu luați MIRAPEXIN dacă sunteți gravidă decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă aceasta.

MIRAPEXIN nu trebuie utilizat în timpul alăptării. MIRAPEXIN poate să determine reducerea cantității de lapte produs. De asemenea, poate trece în lapte și astfel să ajungă la copilul dumneavoastră. Dacă utilizarea de MIRAPEXIN este absolut necesară, alăptarea trebuie întreruptă.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

MIRAPEXIN 0,088 mg comprimate sunt albe, de formă rotundă, plate și fără a fi marcate cu o linie pentru a fi divizate în două jumătăți.

MIRAPEXIN 0,18 mg comprimate și MIRAPEXIN 0,35 mg comprimate sunt albe, de formă ovală și plate. Comprimatele prezintă linii mediane pe ambele fețe și pot fi rupte în jumătate.

MIRAPEXIN 0,7 mg comprimate sunt albe, de formă rotundă și plate. Comprimatele prezintă linii mediane pe ambele fețe și pot fi rupte în jumătate.

Toate comprimatele au sigla companiei Boehringer Ingelheim ștanțată pe o față și codurile P6, P7, P8 sau P9 sau P11 pe cealaltă față reprezentând concentrațiile comprimatelor, respectiv 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg și 0,7 mg.

Toate concentrațiile de MIRAPEXIN sunt disponibile în blistere din aluminiu cu folie termosudată a câte 10 comprimate per folie termosudată, în cutii care conțin 3 sau 10 blistere cu folie termosudată (30 sau 100 comprimate). Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă pramipexolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MIRAPEXIN 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.