Prospect Moflaxa 400 mg comprimate filmate

Substanța activă: moxifloxacinum
Producator: KRKA, d.d. Slovenia
Clasa ATC: [J01MA]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> chinolone >> fluoroquinolone

Indicații Moflaxa 400 mg comprimate filmate:

Moflaxa conţine substanţa activă moxifloxacină, ce aparţine unui grup de antibiotice numite fluorochinolone. Acest medicament acţionează prin distrugerea bacteriilor care cauzează infecţiile.

Moflaxa este indicat la pacienţii cu vârsta de 18 ani sau peste, pentru tratamentul următoarelor infecţii bacteriene, când acestea sunt determinate de bacterii împotriva cărora moxifloxacina este activă.

Moflaxa trebuie utilizat în tratamentul acestor infecţii numai când antibioticele obişnuite nu pot fi utilizate sau nu au avut efect:
- infecţii ale sinusurilor, agravare bruscă a inflamaţiilor de lungă durată ale căilor respiratorii sau a infecţiilor pulmonare (pneumonie) dobândite în afara spitalului (cu excepţia cazurilor severe).
- infecţii uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin (boală inflamatorie pelviană), incluzând infecţiile trompelor uterine şi infecţii ale mucoasei uterine.

Moflaxa comprimate nu sunt suficiente ca terapie unică în acest tip de infecţii şi de aceea alte antibiotice trebuie prescrise de medicul dumneavoastră împreună cu Moflaxa comprimate pentru tratamentul infecţiilor tractului genital superior feminin.

În cazul în care următoarele infecţii bacteriene s-au ameliorat în timpul tratamentului iniţial cu moxifloxacină soluţie perfuzabilă, Moflaxa comprimate poate fi, de asemenea, prescris de către medicul dumneavoastră pentru a finaliza tratamentul: infecţii pulmonare (pneumonii) dobândite în afara spitalului, infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi.

Moflaxa comprimate nu trebuie utilizat pentru a începe un tratament pentru orice tip de infectii ale pielii si tesuturilor moi sau în infecţiile grave ale plămânilor.

Contraindicații:

Contactaţi medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur cărei dintre următoarele grupe de pacienţi îi aparţineţi.
Nu luaţi Moflaxa:
- dacă sunteţi alergic la moxifloxacină, la alt antibiotic chinolonic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi;
- dacă aveţi vârsta sub 18 ani;
- dacă aţi avut boli sau afecţiuni ale tendoanelor asociate cu tratamentul cu antibiotice chinolonice ;
- dacă aţi avut sau v-aţi născut cu:
- afecţiuni care determină un ritm de bătaie neobişnuit al inimii (evidenţiate prin ECG, înregistrare electrică a ritmului inimii);
- aveţi un dezechilibru de săruri în sânge (în special o concentraţie mică de potasiu şi magneziu în sânge);
- aveţi un ritm de bătaie al inimii foarte lent (bradicardie);
- aveţi o inimă slăbită (insuficienţă cardiacă);
- aveţi un istoric de ritm neregulat al inimii sau dacă luaţi alte medicamente care determină anumite modificări neobişnuite pe ECG. Aceasta se recomandă deoarece Moflaxa poate provoca anumite modificări ale ECG şi anume o prelungire a intervalului QT, adică o întârziere a conducerii semnalelor electrice.
- dacă aveţi o afecţiune severă a ficatului sau valori plasmatice crescute ale enzimelor hepatice (transaminaze) de peste 5 ori limita superioară a valorilor normale.

Administrare Moflaxa 400 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată pentru adulţi este de un comprimat filmat de 400 mg pe zi. Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii în vârstă, pacienţi cu greutate corporală mică sau la cei cu afecţiuni renale.

Durata tratamentului cu Moflaxa depinde de tipul de infecţie. Cu excepţia cazului în care medicul vă indică altfel, durata recomandată a tratamentului este:
Agravarea bruscă a bronşitei cronice (exacerbarea bronşitei cronice) 5 - 10 zile Infecţii pulmonare (pneumonii) dobândite în afara spitalului 10 zile Infecţie acută a sinusurilor (sinuzită bacteriană acută) 7 zile Infecţii uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin 14 zile (afecţiuni inflamatorii pelvine) incluzând infecţii ale trompelor şi infecţii ale mucoasei uterine
Când Moflaxa comprimate filmate se utilizează în continuarea terapiei cu moxifloxacină injectabilă, durata recomandată a tratamentului este:
Infecţii pulmonare (pneumonii) dobândite în afara spitalului:
7-14 zile Majoritatea pacienţilor cu pneumonie au trecut la tratamentul oral cu Moflaxa comprimate filmate în 4 zile.
Infecţii ale pielii şi ale ţesuturilor moi: 7-21 zile Majoritatea pacienţilor cu infecţii ale pielii şi ale ţesuturilor moi au trecut la tratamentul oral cu Moflaxa comprimate filmate în 6 zile.

Este important să luaţi tratamentul conform recomandărilor, chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine după câteva zile. Dacă opriţi tratamentul prea devreme, este posibil ca infecţia să nu fie complet vindecată, infecţia poate să reapară sau starea dumneavoastră se poate înrăutăţi şi există, de asemenea, riscul ca becteriile să devină rezistente la Moflaxa.

Doza şi durata recomandată a tratamentului nu trebuie depăşite.
Dacă luaţi mai mult Moflaxa decât trebuie Dacă luaţi mai mult decât doza prescrisă de un comprimat pe zi, cereţi imediat ajutor medical. Luaţi cu dumneavoastră şi arătaţi medicului sau farmacistului comprimatele rămase, cutia sau acest prospect, pentru a şti ce aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi Moflaxa
Dacă uitaţi să luaţi comprimatul, luaţi-l de îndată ce vă amintiţi, în cursul aceleiaşi zile. Dacă nu luaţi un comprimat în cursul unei zile, în ziua următoare luaţi doza normală (un comprimat). Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă nu sunteţi sigur de ce trebuie să faceţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetaţi să luaţi Moflaxa
Dacă tratamentul cu acest medicament este întrerupt prea devreme, este posibil ca infecţia să nu fie complet vindecată. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă doriţi să întrerupeţi administrarea comprimatelor înainte de termen.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Moflaxa 400 mg comprimate filmate:

- Substanţa activă este moxifloxacină. Fiecare comprimat filmat conţine moxifloxacină 400 mg (sub formă de clorhidrat de moxifloxacină).
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică şi stearat de magneziu în nucleu, şi hipromeloză 6 mPa·s, macrogol 4000, dioxid de titan (E171) şi oxid roşu de fer (E172) în film.

Precauții:

Înainte să luaţi Moflaxa 400 mg comprimate filmate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului - Moflaxa poate să vă modifice ECG-ul, în special dacă sunteţi femeie sau sunteţi o persoană în vârstă.
Dacă luaţi orice medicamente care vă scad concentraţia de potasiu din sânge, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Moflaxa
- Dacă aveţi epilepsie sau aveţi o afecţiune care vă predispune la convulsii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Moflaxa.
- Dacă aveţi sau aţi avut vreodată probleme de sănătate mintală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Moflaxa.
- Dacă aveţi miastenia gravis (oboseală musculară neobişnuită ce duce la slăbiciune şi, în cazurile grave, la paralizie) utilizarea Moflaxa poate agrava simptomele bolii dumneavoastră. Dacă credeţi că sunteţi afectat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
- Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (o boală ereditară rară), informaţi medicul, care vă va spune dacă acest medicament este potrivit pentru dumneavoastră.
- Dacă aveţi infecţie complicată a tractului genital superior feminin (de exemplu asociată cu abcese ale trompelor şi ovarelor sau ale pelvisului) pentru care medicul dumneavoastră consideră necesar tratamentul intravenos, tratamentul cu Moflaxa comprimate nu este adecvat.
- Pentru tratamentul infecţiilor uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin medicul dumneavoastră trebuie sa vă prescrie alt antibiotic în plus faţă de Moflaxa. Dacă simptomele nu se ameliorează după 3 zile de tratament, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
În timp ce luaţi Moflaxa
- Dacă aveţi palpitaţii sau bătăi neregulate ale inimii în timpul perioadei de tratament, adresaţi-vă imediat medicul.
Acesta va dori probabil să vă facă un ECG pentru a vă măsura ritmul de bătaie al inimii.
- Riscul de afectare a inimii poate creşte odată cu creşterea dozei. De aceea, trebuie să respectaţi dozele prescrise.
- Există şanse minime să apară o reacţie alergică bruscă şi severă (o reacţie/şoc anafilactic) chiar după prima doză administrată, cu următoarele simptome: senzaţie de sufocare, ameţeli, stare de rău sau leşin, ameţeli la ridicarea în picioare. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu mai luaţi Moflaxa şi soliciaţi imediat asistenţă medicală.
- Moflaxa poate provoca o inflamaţie severă şi rapidă a ficatului, ceea ce poate duce la o insuficienţă hepatică gravă care poate pune viaţa în pericol.

Adresaţi-vă medicului înainte de a continua tratamentul dacă aveţi simptome precum apariţia bruscă a unei stări generale de rău şi/sau indispoziţie asociată cu îngălbenirea albului ochilor, urină închisă la culoare, mâncărimi ale pielii, tendinţă de sângerare sau afecţiuni ale creierului provocate de tulburările hepatice apărute (simptome ale unei funcţii hepatice reduse sau o inflamaţie rapidă şi severă a ficatului).
- Dacă aveţi o reacţie la nivelul pielii sau vezicule şi/sau descuamări ale pielii şi/sau reacţii la nivelul mucoaselor adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră înainte de a continua tratamentul.
- Antibioticele chinolone, inclusiv Moflaxa, pot provoca convulsii. În cazul în care se întâmplă acest lucru, întrerupeţi administrarea Moflaxa şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
- Puteţi avea simptome de neuropatie cum sunt durerea, senzaţia de arsură, furnicături, amorţeală şi/sau slăbiciune. Dacă se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă medicului dumneavoastrăimediat înainte de continuarea tratamentului cu Moflaxa.
- Puteţi avea probleme de sănătate mintală, chiar atunci când utilizaţi antibiotice chinolone, inclusiv Moflaxa, pentru prima dată. În cazuri foarte rare, depresia sau problemele de sănătate mintală au condus la gânduri de suicid şi comportament auto-agresiv, cum este tentativa de suicid. Dacă prezentaţi astfel de reacţii, întrerupeţi administrarea Moflaxa şi adresaţi-vă imediat medicul dumneavoastră.
- În timpul sau după tratamentul cu antibiotice, inclusiv Moflaxa, este posibil să apară diareea. Dacă aceasta devine severă sau persistentă, sau dacă observaţi că scaunul conţine sânge sau mucus, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul cu acest medicament şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. În această situaţie nu trebuie să luaţi medicamente care opresc sau încetinesc mişcările intestinale.
- Moflaxa poate provoca uneori durere şi inflamaţie la nivelul tendoanelor, începând din primele 48 de ore de tratament şi până la câteva luni după întreruperea administrării de Moflaxa. Riscul inflamaţiei sau rupturii de tendon este mai mare în special dacă sunteţi în vârstă sau dacă urmaţi un tratament concomitent cu corticosteroizi. La primul semn de durere sau inflamaţie trebuie să încetaţi să mai luaţi acest medicament, trebuie să ţineţi membrul afectat în repaus şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Evitati orice mişcare inutilă, deoarece aceasta poate creşte riscul de ruptură de tendon
- Dacă sunteţi în vârstă şi aveţi probleme cu rinichii, aveţi grijă să beţi suficiente lichide deoarece deshidratarea poate creşte riscul de insuficienţă renală.
- În cazul în care vederea vă este slăbită sau dacă observaţi alte afecţiuni ale ochilor în timpul tratamentului cu Moflaxa, adresaţi-vă imediat unui specialist oftalmolog.
- Antibioticele chinolonice pot provoca o sensibilitate crescută a pielii la lumina soarelui sau la radiaţiile ultraviolete. Evitaţi expunerea prelungită la lumina soarelui sau la lumina solară
puternică şi nu utilizaţi aparatele de bronzat sau alte lămpi cu ultraviolete pe timpul tratamentului cu Moflaxa.
- Eficacitatea Moflaxa în tratamentul arsurilor severe, al infecţiilor ţesuturilor profunde şi ale infecţiilor piciorului diabetic cu osteomielită (infecţii ale măduvei osoase) nu a fost stabilită.

Copii şi adolescenţi
Deoarece siguranţa şi eficacitatea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani nu au fost stabilite, nu administraţi Moflaxa la această grupă de vârstă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Moflaxa vă poate face să vă simţiţi ameţit sau slăbit; este posibil să apară o pierdere bruscă şi temporară a vederii sau puteţi leşina pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă aveţi aceste manifestări, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Moflaxa conţine lactoză Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele glucide, întrebaţi medicul înainte de a utiliza Moflaxa.

Reacții adverse ale Moflaxa 400 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacţii adverse au fost observate în timpul tratamentului cu moxifloxacină.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- infecţii cauzate de bacterii rezistente sau ciuperci, de exemplu: infecţii la nivelul gurii sau mucoasei vaginale cauzate de Candida;
- durere de cap;
- ameţeală;
- modificarea ritmului de bătaie al inimii (ECG) la pacienţii cu valori mici ale potasiului în sânge;
- senzaţie de rău (greaţă);
- stare de rău (vărsături);
- durere abdominală sau la nivelul stomacului;
- diaree;
- creşterea valorilor unei enzime hepatice specifice în sânge (transaminaze).

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- reacţii alergice;
- număr scăzut de globule roşii (anemie);
- număr scăzut de globule albe;
- număr scăzut de globule albe specifice (neutrofile);
- scădere sau creştere a celulelor specifice necesare coagulării sângelui;
- creştere a numărului de globule albe specializate (eozinofile);
- coagulare întârziată a sângelui;
- creştere a valorilor lipidelor (grăsimilor) în sânge;
- anxietate, nelinişte sau agitaţie;
- senzaţie de furnicături (ace) şi/ sau amorţire;
- modificări ale gustului (în cazuri foarte rare, cu pierdere a gustului );
- confuzie şi dezorientare;
- tulburări de somn ( de exemplu, insomnie sau somnolenţă);
- tremurături;
- senzaţie de ameţeală (rotire sau prăbuşire);
- tulburări de vedere (incluzând vedere dublă şi înceţoşată);
- tulburări ale activităţii electrice a inimi (ECG), palpitaţii, bătăi rapide şi neregulate ale inimii, tulburări grave ale ritmului inimii, durere de piept (angină pectorală)
- dilatarea vaselor de sânge (bufeuri);
- dificultate în respiraţie (incluzând manifestările de astm bronşic);
- scăderea poftei de mâncare şi a aportului alimentar;
- flatulenţă şi constipaţie,
- stomac deranjat (indigestie sau arsuri la stomac);
- inflamaţie a stomacului;
- creşterea concentraţiei în sânge a unei enzime digestive specifice (amilază);
- probleme ale ficatului (inclusiv creştere a unei enzime specifice în sânge (LDH)), creşterea bilirubinei în sânge, creştere a unei enzime specifice a ficatului în sânge (gamaglutamil-transferaza şi/sau fosfataza alcalină);
- mâncărime, erupţii pe piele, urticarie, piele uscată;
- dureri articulare şi musculare;
- deshidratare;
- stare generală de rău (în special slăbiciune sau oboseală), dureri de spate, piept, pelvis şi la nivelul extremităţilor;
- transpiraţii.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
- reacţie alergică generalizată severă, apărută brusc, în cazuri foarte rare incluzând şoc anafilactic ce poate ameninţa viaţa (dificultate în respiraţie, scǎdere a tensiunii arteriale, accelerare a pulsului), edem (incluzând edemul de la nivelul căilor respiratorii ce poate pune viaţa în pericol);
- diaree severă care conţine sânge şi / sau mucus (inclusiv colită asociată utilizării de antibiotice şi colită pseudomembranoasă), care în circumstanţe foarte rare poate determina complicaţii ce pot pune viaţa în pericol;
- icter (îngălbenire a albului ochilor sau a pielii), inflamaţie a ficatului;
- durere şi inflamaţie a tendoanelor(tendinită);
- creştere a concentraţiei zahărului şi a acidului uric în sânge;
- instabilitate emoţională;
- depresie (ajungând în cazuri foarte rare la autoagresiune, gânduri de suicid sau tentative de suicid);
- halucinaţii;
- afectare a senzaţiilor de la nivelul pielii;
- modificări ale mirosului (incluzând pierderea mirosului);
- vise neobişnuite;
- tulburări ale echilibrului şi slabă coordonare (din cauza ameţelilor);
- convulsii;
- tulburări de concentrare;
- afectare a vorbirii;
- piedere parţială sau totală a memoriei;
- zgomote în urechi, afectare a auzului, inclusiv surditate (de obicei reversibile);
- ritm neobişnuit de rapid al inimii, leşin
- tensiune arterială mare, tensiune arterială mică;
- dificultăţi la înghiţire;
- inflamaţia gurii;
- crampe sau spasme musculare;
- slăbiciune musculară;
- probleme ale rinichilor (incluzând creşterea valorilor ureei şi creatininei la testele de laborator), insuficienţă renală;
- inflamaţii (la nivelul mâinilor, picioarelor, gleznelor, buzelor, gurii, gâtului).

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
- inflamare severă a ficatului putând duce la insuficienţă hepatică ce poate pune viaţa în pericol (inclusiv cazuri letale);
- modificări la nivelul pielii şi mucoaselor (vezicule dureroase în gură/nas sau la nivelul penisului/vaginului) cu potenţial letal (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică);
- ruptură de tendon;
- coagulare a sângelui crescută;
- scădere semnificativă a numărului de globule albe specifice din sânge (agranulocitoză);
- sentiment de detaşare de sine (nu mai eşti tu însuţi);
- stare mentală neobişnuită (ce poate merge până la auto-vătămare, gânduri/idei de suicid sau tentative de suicid);
- pierdere trecătoare a vederii;
- creşterea sensibilităţii pielii;
- ritm neobişnuit al inimii, bătăi neregulate care pot ameninţa viaţa sau oprire a bătăilor inimii
- inflamaţie a articulaţiilor;
- rigiditate musculară;
- agravarea simptomelor de miastenie gravis (oboseală musculară neobişnuită ce duce la slăbiciune şi în cazuri grave la paralizie).

De asemenea, au fost consemnate cazuri foarte rare de apariţie a următoarelor efecte secundare, care au apărut în urma tratamentului cu alte antibiotice chinolonice şi care ar putea să apară în timpul tratamentului cu Moflaxa:
- valori crescute ale sodiului în sânge;
- valori crescute ale calciului în sânge;
- număr redus de celule roşii sanguine (anemie hemolitică);
- reacţii musculare cu distrugerea celulelor musculare;
- sensibilitate crescută a pielii la lumina solară sau ultravioletă.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Moflaxa împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Pentru Moflaxa trebuie să ţineţi seama de următoarele:
- Dacă pe durata tratamentului cu Moflaxa luaţi alte medicamente care afectează inima, există un risc crescut de a vă afecta ritmul de bătaie al inimii. De aceea nu luaţi Moflaxa împreună cu următoarele medicamente:
- medicamente care fac parte din grupul antiaritmicelor (de exemplu chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol, dofetilidă, ibutilidă);
- neuroleptice (de exemplu fenotiazine, pimozidă, sertindol, haloperidol, sultopridă);
- antidepresive triciclice;
- unele antimicrobiene (de exemplu saquinavir, sparfloxacină, eritromicină administrată intravenos, pentamidină, antimalarice, în special halofantrină);
- unele antihistaminice (de exemplu terfenadină, astemizol, mizolastină);
- alte medicamente (de exemplu: cisapridă, vincamină administrată intravenos, bepridil şi difemanil).
- Dacă luaţi medicamente care scad concentraţia de potasiu din sânge (cum sunt unele diuretice, unele clisme sau laxative[în doză mare], corticosteroizi [medicamente antiinflamatoare], amfotericină B) sau medicamente care scad ritmul de bătaie al inimii, deoarece şi acestea pot creşte riscul tulburărilor de ritm cardiac în timpul tratamentului cu Moflaxa;
- Dacă luaţi orice medicament care conţine magneziu sau aluminiu (cum sunt antiacidele pentru indigestie), fier, zinc sau didanozină, medicamente care conţin sucralfat (pentru tratamentul tulburărilor gastro-intestinale), care pot reduce acţiunea Moflaxa comprimate.
Prin urmare, luaţi comprimatul de Moflaxa cu 6 ore înainte sau după administrarea celuilalt medicament.
- Cărbunele medicinal administrat oral concomitent cu Moflaxa reduce acţiunea Moflaxa. Prin urmare, se recomandă ca aceste medicamente să nu fie administrate împreună.
- Dacă urmaţi un tratament cu medicamente care subţiază sângele (anticoagulante orale, de exemplu warfarină) poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze timpul de coagulare.

Moflaxa împreună cu alimente şi băuturi
Moflaxa poate fi administrat cu sau fără alimente (inclusiv produse lactate).

Administrarea de Moflaxa 400 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Nu luaţi Moflaxa dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Studiile la animale nu au arătat că acest medicament poate afecta fertilitatea.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate de culoare roz închis, biconvexe, în formă de capsulă, cu dimensiuni: lungime 15,9 mm – 16,6 mm şi grosime 5,8 mm – 7,0 mm.
Moflaxa comprimate filmate este disponibil în cutii cu blistere cu 5, 7, 10, 14, 25, 28, 30, 50, 70, 80, 100 sau 120 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister dupa “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de temperatură la păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă moxifloxacinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Moflaxa 400 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Moflaxa 400 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.