Prospect PANALGINE, compr.
Substanța activă: combinatii
Producator: GEDEON RICHTER Ltd., Ungaria
Clasa ATC: [N02BE]:
sistemul nervos >>
analgezice >>
analgezice antipiretice >>
analide (inclusiv combinatii)
Indicații PANALGINE, compr.:
Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu, prevenirea dezechilibrelor electrolice determinate de terapia cu diuretice de ansă şi tiazidice.Ca medicaţie adjuvantă în: angina pectorală, infarct acut de miocard, status post infarct, insuficienţa cardiacă, aritmii ectopice şi pentru profilaxia aritmiilor digitalice.
Stări de oboseală fizică.
Iritabilitate neuromusculară crescută, spasme musculare.
Contraindicații:
Hipersensibilitate la oricare din componenţii produsului.Insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică.
Boala Addison.
Administrarea diureticelor antialdosteronice.
Bloc atrioventricular, grad III.
Şoc cardiogen.
Administrare PANALGINE, compr.:
Adulţi: Doza recomandata este de 2 comprimate filmate de trei ori pe zi, în cazuri grave maxim 3 comprimate de trei ori pe zi timp de o săptamână. Apoi, doza zilnică poate fi scăzută la un comprimat, de două sau de trei ori pe zi. În cazuri uşoare şi ca adjuvant preventiv, se recomandă un comprimat filmat de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţatratamentului, astfel încât se recomandă administrarea comprimatului după masă.
Compoziție PANALGINE, compr.:
1 comprimat filmat conţine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzator la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) şi aspartat de potasiu hemihidrat 166,30 mg (corespunzator la 158 mg aspartat de potasiu anhidru)şi excipienţi: nucleu: povidona K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film : macrogol6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.
Precauții:
Acest produs este destinat adulţilor.Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Atenționări:
La pacienţii la care boala de bază şi/sau tratamentul concomitent pot determina hiperpotasemie, este necesar controlul regulat al ionogramei sanguine.Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Panangin nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reacții adverse ale PANALGINE, compr.:
Panangin este bine tolerat. Rareori au fost semnalate tulburări digestive (greaţă, diaree, dureri abdominale).Supradozajul:
În caz de supradozaj pot apare fenomene de hipermagnezemie şi hiperpotasemie.Hipermagneziemia este favorizată de insuficienţa renală, stări de deshidratare marcată, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau în greaţa, vărsături, hipotensiune arterială (apar la valori ale magneziului seric de 3-5 mEq/l), somnolenţă, hiporeflexie, slăbiciune musculară (la 7 mEq/l), comă cu deprimare respiratorie şi oprirea inimii (la 12-15 mEq/l).
Tratamentul constă în micşorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratării), calciu intravenos. Dializa poate fi utilă.
Hiperpotasiemia este favorizată de insuficienţa renală şi de insuficienţa corticosuprarenaliană. Manifestările clinice, evidente când potasemia depăşeşte 8 mEq/l, constau în tulburări neuromusculare, tulburări cardiace - bradicardie, hipotensiune arterială, aritmii (mergând până la fibrilaţie ventriculară), modificări caracteristice ale electrocardiogramei (unde T ample şi ascuţite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T).
Tratamentul constă în micşorarea aportului de potasiu, uneori este necesară administrarea de răşini schimbătoare de cationi (polistirensulfonat), care are o afinitate mare pentru inul de potasiu. În caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc săruri de calciu şi sodiu, care au acţiune antagonistă potasiului şi glucoză, care determină scăderea potasemiei.
Interacțiuni cu alte medicamente:
Panangin inhibă absorbţia tetraciclinelor orale, a sărurilor de fier şi a florurii de sodiu. De aceea, administrarea de Panangin se va face după trei ore de la administrarea acestor medicamente.Administrarea concomitentă a chinidinei şi aspartatului de magneziu poate determina creşterea concentraţiei plasmatice a chinidinei şi a riscului de efecte toxice, prin scăderea excreţiei renale a acesteia, datorită alcalinizării urinei.
Administrarea de PANALGINE, compr. în sarcină / alaptare:
Studii la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece nu există studii controlate la femeile gravide, se recomandă evitarea administrării produsului în timpul sarcinii.Nu există date privitoare la excreţia produsului în lapte; se recomandă evitarea administrării în perioada alăptării.
Datorită efectului de relaxare a musculaturii uterine a magneziului, produsul este contraindicat în timpul naşterii.
Prezentare ambalaj:
Cutie cu un flacon de polipropilena, a 50 comprimate filmate.Condiții de păstrare:
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.A se păstra la temperaturi între 15-250 C în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PANALGINE, compr.(din aceeași clasă):
- Acamol 10 mg/ml soluţie perfuzabilă
- ADOL, sirop
- ADOL, sol. int.
- ALDOLOR, sirop
- Algozone Forte, comprimate
- Antalgic comprimate
- Antigripal PC
- Antinevralgic Sinus comprimate filmate
- Apap 500 mg, comprimate filmate
- Apap 500 mg/65 mg, comprimate filmate
- Apap C 500 mg/300 mg comprimate efervescente
- Bioflu baby 120 mg/5 ml sirop
- Caffetin COLDmax 1000 mg/12,2 mg pulbere pentru soluţie orală, în plic
- CAFFETIN comprimate
- Calma Forte, comprimate
- CALMAFORTE, compr.
- Calmant Forte, comprimate
- Calpol 3 Plus suspensie orala
- Calpol 6 Plus 250 mg/5 ml suspensie orala
- cemolPLUS 500 mg/3 mg comprimate
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PANALGINE, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!