Prospect Temozolomidă Accord capsule tari

Substanța activă: temozolomidum
Producator: Accord Healthcare Limited, Marea Britanie
Clasa ATC: [L01AX]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> agenti alchilanti >> alti agenti alchilanti
Temozolomidă Accord 5 mg capsule tari
Temozolomidă Accord 20 mg capsule tari
Temozolomidă Accord 100 mg capsule tari
Temozolomidă Accord 140 mg capsule tari
Temozolomidă Accord 180 mg capsule tari
Temozolomidă Accord 250 mg capsule tari

Indicații Temozolomidă Accord capsule tari:

Temozolomida este un medicament împotriva cancerului.
Capsulele de Temozolomidă Accord sunt administrate pentru tratamentul formelor specifice de tumori cerebrale:
1. la adulţi cu o anumită formă de tumoră cerebrală, recent diagnosticată (glioblastomul multiform). Temozolomidă Accord este utilizat iniţial în asociere cu radioterapia (faza de administrare concomitentă a tratamentului) şi ulterior ca monoterapie (faza de monoterapie a tratamentului).
2. la copii şi adolescenţi cu vârsta de 3 ani şi peste şi la pacienţi adulţi cu anumite forme de tumori cerebrale (de exemplu, glioblastomul multiform sau astrocitomul anaplazic) care au recidivat sau au progresat după terapia standard.

Contraindicații:

Nu luaţi Temozolomidă Accord
- dacă sunteţi alergic la temozolomidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aţi avut o reacţie alergică la un alt medicament împotriva cancerului, numit dacarbazină. Semnele de reacţie alergică includ senzaţie de mâncărime a pielii, senzaţie de lipsă de aer sau respiraţie şuierătoare, umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului.
- dacă aţi avut un număr scăzut al celulelor sanguine, cum este numărul globulelor albe şi al plachetelor sanguine.

Aceste celule sanguine sunt importante în lupta împotriva infecţiilor şi pentru coagularea normală a sângelui. Înainte de începerea tratamentului, medicul dumneavoastră vă va efectua teste de sânge pentru a fi sigur că aveţi un număr suficient din aceste celule.

Administrare Temozolomidă Accord capsule tari:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Temozolomida trebuie prescrisă numai de către medici cu experienţă în tratamentul tumorilor cerebrale.
Doza şi durata tratamentului
Medicul dumneavoastră va decide doza corectă de temozolomidă pe care să o luaţi, în funcţie de suprafaţa dumneavoastră corporală (calculată pe baza înălţimii şi greutăţii) şi în funcţie de eventuala chimioterapie la care aţi fost supus anterior. Pentru a evita sau controla vărsăturile, este posibil să vi se administreze alte medicamente pe care le veţi lua înainte şi/sau după administrarea de temozolomidă.
Luaţi doza prescrisă de Temozolomidă Accord o dată pe zi. Luaţi doza pe nemâncate; de exemplu, cu cel puţin o oră înainte de micul dejun. Înghiţiţi capsula(capsulele) întreagă(întregi) cu un pahar de apă. Nu deschideţi, sfărâmaţi sau mestecaţi capsulele.
În cazul deteriorării unei capsule tari, evitaţi contactul pulberii din interiorul acesteia cu pielea, ochii sau nasul. Evitaţi inhalarea pulberii. Dacă pulberea ajunge, în mod accidental, în contact cu ochii sau cu nasul dumneavoastră, spălaţi zona cu apă.
Dacă luaţi Temozolomidă Accord în asociere cu radioterapie (pacienţi recent diagnosticaţi):
În timpul perioadei de radioterapie, medicul dumneavoastră vă va prescrie la începerea tratamentului o doză de temozolomidă de 75 mg/m², iar doza zilnică propriu-zisă pe care o veţi lua va depinde de înălţimea şi greutatea dumneavoastră. Veţi lua această doză în fiecare zi timp de 42 zile (până la maximum 49 zile) în asociere cu radioterapia. În funcţie de numărul celulelor sanguine şi de cum toleraţi tratamentul cu temozolomidă, administrarea dozei poate fi amânată sau întreruptă definitiv.
În momentul finalizării radioterapiei, veţi întrerupe pentru 4 săptămâni tratamentul cu temozolomidă , pentru a permite organismului dumneavoastră să se refacă.
Ulterior, pot fi până la 6 cicluri de tratament, fiecare cu durata a 28 zile. Veţi începe cu o nouă doză de temozolomidă, de 150 mg/m2, administrată o dată pe zi, în primele cinci zile ale fiecărui ciclu de tratament („zilele de administrare”), urmate de 23 de zile de pauză. Astfel, în total sunt 28 de zile într-un ciclu de tratament.
După ziua 28 va începe următorul ciclu de tratament, în care veţi lua din nou temozolomidă o dată pe zi, timp de cinci zile, urmate de 23 zile fără temozolomidă. În funcţie de numărul celulelor sanguine şi de cum toleraţi temozolomida pe perioada fiecărui ciclu de tratament, administrarea poate fi modificată, amânată sau întreruptă definitiv.
Dacă luaţi numai Temozolomidă Accord (fără radioterapie):
Un ciclu de tratament cu Temozolomidă Accord durează 28 zile. Veţi lua capsulele o dată pe zi, în primele cinci zile („zilele de administrare”), după care vor urma 23 de zile în care nu veţi lua temozolomidă, ajungând la un total de 28 de zile într-un ciclu de tratament.
După ziua 28 va începe următorul ciclu de tratament, în care veţi lua din nou acest medicament o dată pe zi, timp de cinci zile, urmate de 23 zile fără temozolomidă. Înainte de începerea fiecărui nou ciclu de tratament vi se vor efectua teste de sânge pentru a se vedea dacă este necesară ajustarea dozei de temozolomidă.
Dacă nu aţi fost tratat anterior cu medicamente chimioterapice, prima doză de temozolomidă pe care o veţi lua va fi de 200 mg/m2, o dată pe zi, pentru primele cinci zile („zilele de administrare”), după care vor urma 23 de zile în care nu veţi lua temozolomidă. Dacă aţi fost tratat anterior cu medicamente chimioterapice, prima doză de temozolomidă pe care o veţi lua va fi de 150 mg/m2, o dată pe zi, pentru primele cinci zile („zilele de administrare”), după care vor urma 23 de zile în care nu veţi lua temozolomidă.
În funcţie de rezultatele testelor sanguine, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza din ciclul de tratament următor. Înainte de a începe un nou ciclu de tratament, asiguraţi-vă că aţi înţeles exact câte capsule tari din fiecare concentraţie trebuie să luaţi în fiecare zi şi câte zile urmează să primiţi această doză.
Pentru toţi pacienţii
Temozolomida se prezintă sub formă de capsule tari conţinând diferite concentraţii ale substanţei active (inscripţionate pe cutie, în mg). Culoarea capsulei tari diferită la fiecare concentraţie. În funcţie de doza de temozolomidă prescrisă de medicul dumneavoastră, este posibil să fie necesar să luaţi mai multe capsule tari o dată, în fiecare zi de administrare a ciclului de tratament. - Asiguraţi-vă că înţelegeţi exact câte capsule tari trebuie să luaţi, din fiecare concentraţie. Solicitaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului să vă scrie numărul de capsule tari din fiecare concentraţie (inclusiv culoarea acestora) pe care trebuie să le luaţi în fiecare zi de administrare. - Asiguraţi-vă că ştiţi exact care sunt zilele dumneavoastră de administrare. - Nu uitaţi să verificaţi doza împreună cu medicul dumneavoastră de fiecare dată când începeţi un nou ciclu de tratament. Uneori, doza sau combinaţia de capsule tari pe care trebuie să le luaţi pot fi diferite faţă de ultimul ciclu de tratament. - După ce începeţi să luaţi medicamentul acasă, dacă aveţi neclarităţi sau sunteţi nesigur cu privire la doza pe care trebuie să o luaţi, solicitaţi să vi se repete instrucţiunile înainte de a începe ciclul de tratament. Greşelile în modul de administrare a acestui medicament pot avea consecinţe grave asupra stării dumneavoastră de sănătate.
Dacă luaţi mai mult Temozolomidă Accord decât trebuie
Dacă aţi luat accidental mai multe capsule tari de temozolomidă decât v-au fost indicate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
Dacă uitaţi să luaţi Temozolomidă Accord
Luaţi doza uitată cât mai curând posibil în aceeaşi zi. Dacă trece o zi întreagă fără să luaţi medicamentul, spuneţi medicului dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să procedaţi astfel.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compoziție Temozolomidă Accord capsule tari:

- Substanţa activă este temozolomida.
Temozolomidă Accord 5 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 5 mg.
Temozolomidă Accord 20 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 20 mg.
Temozolomidă Accord 100 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 100 mg.
Temozolomidă Accord 140 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 140 mg.
Temozolomidă Accord 180 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 180 mg.
Temozolomidă Accord 250 mg capsule tari: Fiecare capsulă tare conţine temozolomidă 250 mg.

- Celelalte componente sunt: Conţinutul capsulei tari: Lactoză anhidră, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu tip A, acid tartric, acid stearic Învelişul capsulei tari:
Temozolomidă Accord 5 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), indigo carmin (E 132), apă.
Temozolomidă Accord 20 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), apă.
Temozolomidă Accord 100 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fer (E172), apă.
Temozolomidă Accord 140 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), indigo carmin (E 132), apă.
Temozolomidă Accord 180 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), apă.
Temozolomidă Accord 250 mg capsule tari: gelatină, dioxid de titan (E171), lauril sulfat de sodiu, apă.

Cerneală de inscripţionare: Shellac, propilenglicol, oxid negru de fer (E172) şi hidroxid de potasiu.

Precauții:

Înainte să luaţi Temozolomidă Accord, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
- deoarece trebuie să fiţi supravegheat îndeaproape pentru a detecta apariţia unei forme severe de infecţie a plămânilor denumită pneumonie cu Pneumocystis jirovecii (PPC). Dacă sunteţi un pacient recent diagnosticat (cu glioblastom multiform) este posibil să vi se administreze temozolomidă în regimul terapeutic de 42 de zile, în asociere cu radioterapie. În acest caz, medicul dumneavoastră vă va prescrie şi medicamente pentru prevenirea apariţiei acestei forme de pneumonie (PPC).
- dacă aveţi anemie, număr scăzut al celulelor sanguine (de exemplu, numărul celulelor albe şi numărul trombocitelor) sau aveţi tulburări de coagulare a sângelui înainte de a începe tratamentul sau în timpul tratamentului. Medicul dumneavoastră poate fi nevoit să vă reducă doza de medicament, să vă întrerupă sau să vă schimbe tratamentul. Medicul dumneavoastră va decide dacă este necesară vreo modificare a tratamentului dumneavoastră. În unele cazuri, poate fi necesară oprirea definitivă a tratamentului cu temozolomidă. Pentru monitorizarea stării dumneavoastră, vi se vor efectua cu regularitate teste sanguine. Dacă faceţi febră sau prezentaţi simptome ale unei infecţii, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră.
- deoarece este posibil să aveţi un risc mic de alte modificări ale celulelor sângelui, inclusiv leucemie.
- dacă vă simţiţi rău sau prezentaţi vărsături, care sunt frecvent asociate cu administrarea de temozolomidă (vezi punctul 4). Dacă vărsaţi frecvent înaintea sau în timpul tratamentului, cereţi sfatul medicului dumneavoastră cu privire la medicamentele care să vă ajute să preveniţi sau să controlaţi vărsăturile, precum şi cu privire la momentul cel mai potrivit pentru administrarea temozolomidei, până la ameliorarea vărsăturilor. Dacă prezentaţi vărsături după ce aţi luat o doză, nu luaţi o a doua doză în aceeaşi zi.
- dacă faceţi febră sau apar semnele unei infecţii, luaţi legătura de urgenţă cu medicul dumneavoastră..
- dacă aveţi vârsta mai mare de 70 ani. Pacienţii vârstnici sunt mai predispuşi la infecţii, învineţire excesivă sau sângerări.
- dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii, întrucât poate fi necesar să vi se modifice doza de temozolomidă.

Copii şi adolescenţi
Nu administraţi acest medicament copiilor cu vârsta mai mică de 3 ani deoarece nu a fost încă studiat. Există informaţie limitată în cazul pacienţilor cu vârsta mai mare de 3 ani, care au primit Temozolomidă Accord.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Când luaţi temozolomidă este posibil să simţiţi oboseală sau somnolenţă. În acest caz, nu conduceţi vehicule sau folosiţi orice utilaje până când nu observaţi cum vă afectează acest medicament.

Temozolomidă Accord conţine lactoză
Capsulele conţin o cantitate mică de lactoză (o formă de zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, luaţi legătura cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luaţi acest medicament.

Reacții adverse ale Temozolomidă Accord capsule tari:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pacienţii cărora li se administrează care primesc temozolomidă în asociere cu radioterapie pot avea reacţii adverse diferite de pacienţii care iau numai temozolomidă.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre următoarele:
- reacţii alergice severe (erupţie trecătoare pe piele însoţită de senzaţie de mâncărime, respiraţie şuierătoare sau alte dificultăţi în respiraţie),
- sângerări necontrolate,
- convulsii necontrolate,
- febră sau durere de cap severă, persistentă.

Tratamentul cu temozolomidă poate determina o scădere a numărului anumitor tipuri de celule din sânge. Acest fapt poate determina o tendinţă crescută de apariţie a vânătăilor sau a sângerării, a anemiei (un număr scăzut de globule roşii în sânge), a febrei şi/sau a rezistenţei scăzute la infecţii. Reducerea numărului celulelor sanguine este, de regulă, temporară, dar în unele cazuri poate fi prelungită şi poate duce la o formă foarte severă de anemie (anemie aplastică). Medicul dumneavoastră vă va monitoriza parametrii sângelui în mod regulat, pentru a detecta orice modificări apărute, şi va decide dacă aveţi nevoie de vreun tratament specific. În unele cazuri, doza de temozolomidă va fi redusă sau se va întrerupe definitiv administrarea sa.

Dacă sunteţi un pacient recent diagnosticat care ia Temozolomidă Accord în asociere cu radioterapie, pentru o anumită formă de tumoră cerebrală (glioblastom multiform), după care continuaţi numai cu temozolomidă, pot apărea reacţiile adverse enumerate mai jos. Este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală.

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
• durere de cap
• constipaţie
• greaţă şi/sau vărsături
• erupţie trecătoare pe piele
• cădere a părului
• pierdere a poftei de mâncare
• oboseală

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• teste anormale ale funcţiei ficatului
• modificare a numărului celulelor sanguine,
• convulsii, modificări ale statusului mintal sau a stării de alertă, somnolenţă, tulburări de echilibru, ameţeli, confuzie, uitare, dificultate de concentrare, senzaţie de furnicături, senzaţie de înţepături şi amorţeli, dificultate de a vorbi sau de a înţelege limbajul, tremurături, accident vascular cerebral
• tulburări de vedere sau vedere înceţoşată, vedere dublă
• pierderea auzului, zgomote în urechi
• scurtare a respiraţiei, tuse
• răni sau ulcere la nivelul gurii, diaree, durere la nivelul stomacului, senzaţie de arsură în capul pieptului, dificultate la înghiţire, uscare a gurii
• urinare frecventă, dificultate în reţinerea urinei sau scurgeri de urină
• iritaţii sau înroşirea pielii, piele uscată, mâncărime
• slăbiciune musculară, dureri articulare, dureri musculare
• creştere a zahărului din sânge, scădere în greutate
• infecţii, infectarea plăgilor, durere în gât, infecţii fungice la nivelul gurii, herpes simplu
• sângerare, retenţie de lichid, umflare a picioarelor, cheaguri în vasele de sânge
• reacţie alergică, febră, leziuni determinate de radiaţii, umflare a feţei, durere, modificare a gustului
• anxietate, depresie, instabilitate emoţională, imposibilitate de a adormi sau de a menţine somnul

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
• creştere a valorilor serice ale enzimelor hepatice (medicul dumneavoastră va verifica acest lucru)
• palpitaţii (bătăi anormale ale inimii)
• simptome asemănătoare gripei, pete roşii sub piele
• convulsii lungi sau repetate, tremurături sau mişcări spasmodice, paralizie parţială, tulburări de coordonare şi echilibru, modificare a simţului tactil
• uscare a ochilor sau durere la nivelul ochilor
• infecţii ale urechii medii, durere sau disconfort în urechi determinate de zgomote puternice, durere la nivelul urechii, surditate, senzaţia că totul din jur se învârte
• pneumonie, inflamaţie a sinusurilor, bronşită, nas înfundat, răceală sau gripă
• umflare a stomacului, dificultate de controlare a scaunului, hemoroizi
• durere la urinare
• descuamare a pielii, creştere a sensibilităţii pielii la lumina solară, modificare a culorii pielii, transpiraţie abundentă
• leziune musculară, durere de spate
• valori mici de potasiu din sânge, creştere în greutate
• zona zoster, simptome de tip gripal
• sângerări la nivelul creierului, tensiune arterială mare, cheaguri în vasele de sânge de la nivelul plămânului, umflare
• stare de slăbiciune, umflare a feţei, frisoane, modificări ale gustului, tulburare la nivelul dinţilor
• impotenţă sexuală, sângerări vaginale, menstre absente sau abundente, iritaţie vaginală, durere la nivelul sânilor
• schimbări de dispoziţie, depresie, halucinaţii şi pierderi de memorie
• modificare de culoare a limbii
• modificări de percepţie a mirosurilor
• sete

Dacă luaţi numai temozolomidă (pacienţi trataţi pentru tumori cerebrale recidivante sau progresive), pot apărea următoarele reacţiile adverse.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
Valori anormale ale testelor de sânge, durere de cap, greaţă şi/sau vărsături, constipaţie, pierdere a poftei de mâncare, oboseală. Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
Somnolenţă, ameţeli, senzaţie de furnicături, diaree, durere la nivelul stomacului, indigestie, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, cădere a părului, scădere în greutate, febră, stare de slăbiciune, frisoane, stare generală de rău, durere, modificare a gustului, scurtare a respiraţiei.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
Modificări ale celulelor sanguine

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
Tuse, infecţii, inclusiv cu agenţi care determină pneumonie.

Foarte rare: (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
Înroşire a pielii, erupţie trecătoare pe piele însoţită de mâncărime cu umflături de culoare galbenă sau albă care sunt înconjurate de o zonă roşie de inflamaţie, erupţie pe piele, reacţii alergice.

Alte reacţii adverse:
Au fost raportate cazuri frecvente de creşteri ale concentraţiilor plasmatice ale enzimelor hepatice. Au fost raportate cazuri mai puţin frecvente de creşteri ale valorii bilirubinei din sânge, afectări ale fluxului biliar (colestază), hepatită şi leziuni hepatice, inclusiv insuficienţă hepatică letală.

Reacţii adverse pulmonare au fost observate foarte rar în cazul temozolomidei. De regulă, pacienţii prezintă scurtarea respiraţiei şi tuse. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre aceste simptome.

Au fost observate cazuri foarte rare de umflături la nivelul pielii, inclusiv la nivelul palmelor şi tălpilor şi de înroşire dureroasă a pielii şi/sau formare de vezicule pe corp sau la nivelul gurii. În cazul apariţiei acestora, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Foarte rar, pacienţii care iau temozolomidă sau medicamente asemănătoare pot prezenta un risc scăzut de apariţie a altor modificări ale celulelor organismului, inclusiv leucemie.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea de Temozolomidă Accord capsule tari în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest lucru este necesar deoarece nu trebuie să urmaţi tratament cu Temozolomidă Accord în timpul sarcinii decât dacă aceasta este clar recomandat de către medicul dumneavoastră.

Atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să utilizeze metode contraceptive eficace în timpul tratamentului cu Temozolomidă Accord.

Nu trebuie să alăptaţi în timp ce urmaţi tratamentul cu Temozolomidă Accord.

Fertilitatea masculină
Temozolomidă Accord determină infertilitate permanentă. Pacienţii bărbaţi trebuie să utilizeze metode contraceptive eficiente şi sunt sfătuiţi să nu conceapă un copil în timp de până la 6 luni după întreruperea tratamentului.

Se recomandă consiliere medicală cu privire la posibilitatea conservării spermei înainte de începerea tratamentului. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Capsulele de Temozolomidă Accord 5 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare verde şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „5” pe corp cu cerneală neagră
Capsulele de Temozolomidă Accord 20 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare galbenă şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „20” pe corp cu cerneală neagră.
Capsulele de Temozolomidă Accord 100 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare roz şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „100” pe corp cu cerneală neagră.
Capsulele de Temozolomidă Accord 140 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare albastră şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „140” pe corp cu cerneală neagră.
Capsulele de Temozolomidă Accord 180 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare maro şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „180” pe corp cu cerneală neagră.
Capsulele de Temozolomidă Accord 250 mg au un corp de culoare albă, un capac de culoare albă şi sunt inscripţionate cu textul „TMZ” pe capac şi textul „250” pe corp cu cerneală neagră.

Capsulele sunt disponibile în flacoane din sticlă brună conţinând 5 sau 20 de capsule tari. Fiecare cutie conţine un flacon.
Capsulele tari sunt ambalate în plicuri a câte o capsulă tare. Fiecare cutie con ţ ine 5 sau 20 de plicuri.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaje să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Flacon A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC. A se păstra în flaconul original. A se ţine flaconul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.
Plic A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Anunţaţi farmacistul dacă observaţi orice modificări în aspectul capsule tarilor.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă temozolomidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Temozolomidă Accord capsule tari(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Temozolomidă Accord capsule tari vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.