Prospect Caustinerf fara arsenic, pasta

Substanța activă: diverse
Producator: Laboratoarele Septodont, Franta
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local

Indicații Caustinerf fara arsenic, pasta:

- devitalizare indoloră a pulpei dentare, fără arsenic;
- completarea devitalizării cu arsenic într-o a doua fază.

Contraindicații:

Acest medicament este contraindicat la pacienţii cu hipersensibilitate la lidocaină, paraformaldehidă, alte anestezice locale sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Dacă aveţi nelămuriri, este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră stomatolog.

Administrare Caustinerf fara arsenic, pasta:

Produsul se aplică sub formă de mici cantităţi de mărimea unei gămălii de ac (de ordinul a 10 mg).
Se îndepărtează dentina afectată cu excavatorul până la o distanţă cât mai mică posibil de pulpa dentară. Dacă este posibil, se poate efectua o deschidere mică în planşeul cariei.
Se aplică o cantitate mică de material pe fundul cavităţii fără a exercita o presiune excesivă, dar având grijă ca produsul să fie în contact cu această deschidere.
Se acoperă cu un ciment provizoriu şi se redeschide peste 12 zile. In general, după 12 zile, pulpa dentară capătă o consistenţă fibroasă şi devine mai uşor de îndepărtat.
Uneori, această tehnică poate fi dificil de aplicat, deorece nu întotdeauna este posibil ca produsul să intre în contact direct cu pulpa. In acest caz, se acţionează în două faze, contactul direct obţinându-se într-o a doua fază, după scăderea vitalităţii pulpare.

Compoziție Caustinerf fara arsenic, pasta:

100 g pastă dentară conţin lidocaină 37 g şi paraformaldehidă 46 g şi excipienţi: fenol, fibre de polietilenă, dioxid de titan (E 171), clorură de vinil/acetat de vinil copolimer.
Grupa farmacoterapeutică: produse stomatologice, combinaţii

Precauții:

Se recomandă evitarea contactului cu mucoasele datorită posibilităţii apariţiei unor eventuale iritaţii datorate fenolului sau paraformaldehidei. In caz de contact accidental, se va clăti abundent cu apă.
Este necesar să se atragă atenţia sportivilor asupra faptului că acest produs conţine o substanţă activă care poate determina pozitivarea testelor antidoping.
Produsul nu trebuie înghiţit.
Dacă aveţi nelămuriri, este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră stomatolog.

Atenționări:

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Caustinerf Fără Arsenic nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Caustinerf fara arsenic, pasta:

Ca toate medicamentele şi acesta poate, la anumite persoane, să determine apariţia de reacţii adverse, mai mult sau mai puţin neplăcute:
- risc de reacţii alergice la lidocaină sau la paraformaldehidă;
- risc de iritaţie locală, în cazul contactului cu mucoasele.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră stomatolog şi informaţi-l cu privire la apariţia oricărei reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Supradozajul:

In condiţiile normale de utilizare în stomatologie, nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Pentru a evita eventualele interacţiuni cu alte produse medicamentoase, este necesar să vă informaţi în permanenţă medicul stomatolog asupra oricăror alte medicamente pe care le utilizaţi.

Administrarea de Caustinerf fara arsenic, pasta în sarcină / alaptare:

Nu există informaţii privind utilizarea Caustinerf Fără Arsenic în timpul sarcinii sau alăptării.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon de sticlă, de culoare albă a 4,5 g pastă dentară.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Caustinerf fara arsenic, pasta(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Caustinerf fara arsenic, pasta vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.