Prospect CALGEL gel gingival

Substanța activă: diverse
Producator: Famar Orléans, Franța
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local

Indicații CALGEL gel gingival:

Calgel este indicat în perioada de erupţie dentară pentru ameliorarea şi calmarea durerii asociată erupţiei dentare. De asemenea, Calgel posedă proprietăţi antiseptice uşoare.

Dacă simptomele persistă sau se agravează după 7 zile trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Calgel
- dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

Administrare CALGEL gel gingival:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este scris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare
Aplicaţi pe vârful unui deget curat o cantitate mică de gel cu o lungime de aproximativ 7,5 mm (aproximativ 0,22g), cu care masaţi uşor zona afectată a gingiilor copilului. Dacă este necesar, administrarea poate fi repetată. Trebuie aşteptat cel puţin 2 ore înainte de a aplica din nou produsul. Nu trebuie să se depăşească 6 aplicaţii pe zi.
Dacă utilizați mai mult Calgel decât trebuie
În urma utilizării în exces a Calgel pot să apară dificultăţi la înghiţire, dar dozele la care apar aceste efecte sunt foarte mari şi chiar în cazul utilizării greşite sunt foarte greu de atins

Compoziție CALGEL gel gingival:

- Substanţele active sunt: clorhidratul de lidocaină şi clorura de cetilpiridină.
- Celelalte componente sunt: sorbitol soluţie 70% (necristalizat), xilitol, etanol 96%, glicerol, hidroxietilceluloză 5000 cP, ulei de ricin hidrogenat (Cremophor RH 40), Laureth 9, macrogol 300, zaharină sodică, levomentol, aromă Herbal, caramel (E 150 c), acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, apă purificată

Precauții:

- dacă simptomele se agravează, apar reacţii adverse sau se produce supradozajul trebuie întreruptă administrarea medicamentului şi trebuie efectuat un control medical.

Copii şi adolescenţi
Calgel se utilizează la copii cu vârsta peste 3 luni.
Dacă simptomele persistă sau se agravează, dacă apar reacţii adverse sau se produce supradozajul, trebuie întreruptă utilizarea medicamentului şi trebuie efectuat un control medical.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu este cazul.

Reacții adverse ale CALGEL gel gingival:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse la medicament identificate după punerea pe piaţă a medicamentului sunt clasificate în funcţie de frecvenţă în conformitate cu următoarea convenţie:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afect până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
Cu frecvenţă necunoscută: a căror frecvenţă nu poate fi estimată din datele valabile.

Reacţii adverse foarte rare:
- hipersensibilitate (inclusiv dermatită)
- reacţii la locul de aplicare (inclusiv eritem)

Raportatea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Deasemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare ale cărui detalii sunt publicate pe web site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Calgel cu alimente şi băuturi
Nu se cunosc.

Administrarea de CALGEL gel gingival în sarcină / alaptare:

Acest medicament este indicat pentru copii cu vârste peste 3 luni, de aceea nu se utilizează în timpul sarcinii şi alăptării.

Prezentare ambalaj:

Calgel este un gel transparent, culoare galben – maronie, cu miros şi gust mentolat.
Calgel este ambalat în cutie de carton ce conţine un tub din Al a 10 g gel gingival.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CALGEL gel gingival(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CALGEL gel gingival vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.