Prospect Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival

Substanța activă: diverse
Producator: Dentinox Gesellschaft für Pharmazeutische Präparat
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local
Dentinox-Gel N face parte din grupa: preparate pentru tratamentul oral local, combinaţii

Indicații Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival:

Utilizat în mod tradiţional în tratamentul iritaţiei, inflamaţiei gingiilor şi durerii provocate de erupţia dentară la copii în timpul apariţiei dentiţiei primare. În cazul înroşirii sau umflării grave a gingiei sau în cazul unor complicaţii severe concomitente, vă rugăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră.
Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu utilizați Dentinox-Gel N
- dacă sunteţi alergic la tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel), clorhidrat de lidocaină sau anestezice similare de tip amidic şi macrogol lauril eter sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

Administrare Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Vă rugăm să respectaţi recomandările următoare, altfel Dentinox – Gel N nu va fi eficient.

Când apar primele semne ale erupţiei dentare, aplicaţi o mică cantitate de Dentinox – Gel N ( cât un bob de mazăre) pe zona gingivală afectată cu ajutorul unui deget curat sau al unui beţişor cu vată curat şi masaţi uşor.
Aplicarea se repetă de 2 – 3 ori pe zi, în special după mese şi înainte de culcare.
Dentinox-Gel N se aplică copiilor doar când este cazul.
Medicamentul se foloseşte ocazional; poate fi folosit la erupţia tuturor dinţilor de lapte, precum şi la erupţia molarilor.

Dacă utilizaţi mai mult Dentinox-Gel N decât trebuie
Dacă aţi aplicat o cantitate mai mare de Dentinox-Gel N, cresc şansele de apariţie a reacţiilor adverse (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”). În acest caz vă rugăm să opriţi administrarea Dentinox-Gel N la copii şi să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dentinox-Gel N
Nu aplicaţi copiilor o doză dublă de Dentinox-Gel N pentru a compensa doza uitată.

Compoziție Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival:

- Substanţele active sunt: tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel) 1500 mg, clorhidrat de lidocaină 34 mg, polidocanol 600 32 mg.
- Celelalte componente sunt: sorbitol soluţie 70% (necristalizat)(Ph.Eur.), xilitol, propilenglicol, carbomer (974 P),hidroxid de sodiu soluţie10%, polisorbat 20, edetat de sodiu (Ph.Eur.), levomentol, zaharină sodică, apă purificată.

Precauții:

Înainte să utilizaţi Dentinox-Gel N, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Se recomandă evitarea contactului gelului gingival cu ochii.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu este cazul

Dentinox-Gel N conţine sorbitol
Datorită conţinutului de sorbitol, acest medicament nu trebuie utilizat de pacienţii care suferă de intoleranţă rară congenitală la fructoză. (Fiecare 1 g de gel conţine 100 mg de sorbitol, echivalent cu mai puţin de 0,01 unităţi glucidice. Valoarea calorică este de 2,6 kcal / g sorbitol.)

Dentinox-Gel N conţine Propilenglicol
După aplicarea locală la nivelul mucoasei orale, este posibilă apariţia iritațiilor locale datorită conținutului de propilenglicol.

Reacții adverse ale Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În cazul respectării recomandărilor de utilizare nu este de aşteptat să apară reacţii adverse.

Totuşi, datele din literatura de specialitate au indicat că muşeţelul, una dintre substanţele active ale Dentinox-Gel N, poate determina reacţii alergice. Reacţiile de hipersensibilitate determinate de muşeţel se manifestă sub formă de dispnee (greutate în respirație) la persoanele cu hipersensibilitate.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, cu toate că datorită căii de administrare este foarte puţin probabilă interacţiunea Dentinox– Gel N cu alte medicamente.

Dentinox-Gel N împreună cu alimente, băuturi și alcool
Nu este cazul

Administrarea de Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival în sarcină / alaptare:

Nu este cazul

Prezentare ambalaj:

Dentinox-Gel N se prezintă sub formă de cutie cu un tub din aluminiu a 10 g gel gingival.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Produsul se poate utiliza în decurs de cel mult 1 an după prima deschidere a tubului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebaţi farmacistul cum sa aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Dentinox – Gel N, 10 g gel gingival vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.