Prospect GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml

Substanța activă: diclofenacum
Producator: DOPPEL FARMACEUTICI S.R.L., Italia
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local
Grupă farmacoterapeutică: medicamente de uz stomatologic, alte medicamente pentru tratamentul oral local, diverse

Indicații GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml:

Tratament simptomatic al stãrilor de iritaţie–inflamaţie ale cavitãţii orofaringiene, asociate şi cu durere (de exemplu gingivitã, stomatitã, faringitã, tratamentele stomatologice conservatoare sau extracţiile dentare).

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii medicamentului sau faţã de alte substanţe chimic inrudite cu acestea, faţã de acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene.
Antecedente de astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau a substantelor cu actiune similara, in special antiinflamatoare nesteroidiene;
Ultimele 4 luni de sarcină.

Administrare GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml:

Se clãteste sau se face gargarã de 2-3 ori pe zi cu 15 ml (1 mãsurã) de soluţie pentru spălături bucale nediluatã sau diluatã în puţinã apã.

Compoziție GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml:

100 ml apă de gură conţin diclofenac 0,074 g şi excipienţi: sorbitol lichid necristalizabil, colină soluţie 50%, benzoat de sodiu (E211), edetat disodic, acesulfam de potasiu, aromă de mentă, aromă de piersici, hidroxid de sodiu, Ponceau Red (E124), apă purificată.

Precauții:

În cazul unei eventuale înghitiri involuntare a dozei de soluţie utilizată pentru clãtire sau gargarã, în general, nu sunt de aşteptat reacţii adverse deoarece aceasta este echivalentã cu o cincime-o şesime din doza recomandatã pentru administrarea sistemicã.
Utilizarea (în special prelungită) a preparatelor locale, poate duce la apariţia fenomenelor de sensibilizare.
Dacã survine aceastã situatie, administrarea trebuie oprită si trebuie instituit un tratament adecvat, dacã este cazul.

Atenționări:

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml:

Desi pe durata studiilor clinice nu s-au observat reacţii adverse care sã poatã fi atribuite în mod sigur medicamentului GLIMBAX, este posibil, în special în cazul unui tratament prelungit, sã aparã semne de iritaţie generalizată, moderată, a mucoasei bucale, precum si tuse.

Utilizarea preparatelor locale, în special utilizarea prelungită, poate duce la apariţia fenomenelor de sensibilizare.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Supradozajul:

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu GLIMBAX.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu sunt cunoscute.

Administrarea de GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml în sarcină / alaptare:

Medicamentul este contraindicat în ultimele 4 luni de sarcină (folosirea antiinflamatoarelor nesteroidiene in ultimul trimestru de sarcina a fost asociata cu toxicitate cardio-pulmonara si renala la fat, inchiderea prematura a canalului arterial, intarzierea si prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) si cresterea frecventei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).
Pentru pacientele care sunt gravide in primele 5 luni de sarcină sau alãpteazã, medicamentul este trebuie utilizat doar atunci când este neapărat necesar, sub controlul direct al unui medic.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon din sticlă brună cu capac filetat din PP/PE, asigurat împotriva deschiderii de către copii, conţinând 200 ml apă de gură şi o măsură dozatoare a 15 ml

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.
A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GLIMBAX, apă de gură, 0,074 g / 100 ml vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.