Prospect Influsept 3 mg pastile

Substanța activă: benzydaminum
Producator: Pierre Fabre Medicament Production, Franța
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local
Influsept conţine substanța activă clorhidrat de benzidamină. Substanța activă reprezintă componenta din pastile care vă oferă efectul terapeutic de care aveți nevoie.

Indicații Influsept 3 mg pastile:

Influsept este utilizat pentru tratamentul durerilor în gât acute la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine, aveți febră sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu luați acest medicament
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

Administrare Influsept 3 mg pastile:

Luaţi întotdeauna Influsept exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este: Adulți, copii și adolescenți cu vârsta peste 6 ani: 1 pastilă de 3 ori pe zi, trebuie suptă, atunci când aveți nevoie de ameliorarea durerii. Nu trebuie să luați mai mult de 3 pastile pe zi.

Nu luați Influsept mai mult de 7 zile.

Dacă după 3 zile simptomele persistă sau se agravează, aveți febră, durere puternică în gât sau alte simptome, adresați-vă unui medic.

Copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani: acest medicament trebuie administrat sub supravegherea unui adult.

Administrare orofaringiană:

Lăsați 1 pastilă să se dizolve ușor în gură.
A nu se înghiți.
A nu se mesteca.

Dacă luați mai mult Influsept decât trebuie
Dacă în mod accidental ați luat prea multe pastile, trebuie să vă adresați farmacistului, medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital. Luaţi cutia medicamentului cu dumneavoastră, indiferent dacă mai aveţi pastile rămase sau nu.

Foarte rar, au fost raportate la copii și adolescenți simptome ale supradozajului, cum sunt excitaţie, convulsii, transpirație excesivă, probleme de echilibru şi coordonare, tremurături şi vărsături, după administrarea orală a unor doze de benzidamină de aproximativ 100 de ori mai mari decât doza recomandată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Influsept 3 mg pastile:

- Substanţa activă este clorhidrat de benzidamină. Fiecare pastilă conţine clorhidrat de benzidamină 3 mg.
- Celelalte componente sunt: isomalț (E 953), acid citric monohidrat, aspartam (E 951), galben de chinolină (E 104), aromă de miere, aromă de portocală, ulei de mentă, roșu coșenilă A (E 124).

Precauții:

Înainte să luați Influsept, adresaţi-vă unui medic:
- Dacă aveți o afecțiune cunoscută sub numele de fenilcetonurie.
- Dacă aveți astm bronșic sau aveți istoric de astm bronșic
- Dacă sunteți alergic la salicilați (de exemplu, acid acetilsalicilic și acid salicilic) sau la alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS)
- Dacă după utilizarea pastilelor durerea de la nivelul gurii sau gâtului se agravează sau nu se ameliorează după 3 zile, apar febră sau dureri puternice în gât sau alte simptome, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau medicului stomatolog.

Copii și adolescenți:
Din cauza tipului de formă farmaceutică, Influsept nu trebuie administrat la copiii cu vârsta sub 6 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu este cunoscut faptul ca Influsept să afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Acest medicament conține isomalț, aspartam și colorant roșu coșenilă A
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi o intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Acest medicament conține și aspartam, care este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.
Acest medicament conține și colorant roșu coșenilă A, care poate provoca reacții alergice.

Reacții adverse ale Influsept 3 mg pastile:

Ca toate medicamentele, Influsept poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară următoarele reacții adverse:
- Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
- Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
- Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
- Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
- Foarte Rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
- Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

Mai puțin frecvente
- Sensibilitate a pielii la lumina soarelui (poate cauza erupție trecătoare pe piele sau arsuri solare)

Rare
- Senzație de arsură sau uscăciune la nivelul gurii. Dacă vi se întâmplă acest lucru, sorbiți un pahar cu apă pentru a reduce acest efect.

Foarte rare
- Simptome incluzând dificultăți în respirație sau la înghițire, erupție trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie sau umflare a feței, mâinilor și picioarelor, ochilor, buzelor și/sau limbii, amețeli (angioedem)
- Dificultăți în respirație (laringospasm sau bronhospasm).

Cu frecvență necunoscută
- Reacție alergică (Hipersensibilitate)
- Reacție alergică gravă (șoc anafilactic), semne care pot include dificultăți la respirație, dureri în piept sau senzație de apăsare în piept, senzație de amețeală/leșin, mâncărimi severe ale pielii sau umflături ale pielii, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care pot pune viața în pericol.
Pierdere locală a sensibilității mucoasei din interiorul gurii (hipoestezie orală).

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente obținute fără prescripție medicală.

Influsept împreună cu alimente și băuturi
Alimentele și băuturile nu au nicio influență.

Administrarea de Influsept 3 mg pastile în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Influsept nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Prezentare ambalaj:

Influsept se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare portocalie, cu diametrul de 19 mm, cu aromă de portocală și miere.

Pastilele sunt ambalate în cutii cu blistere din PVC/PVdC-Al.

Mărimi de ambalaj: 8, 12, 16, 20, 24 pastile.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Influsept după data de expirare înscrisă pe cutie sau folie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă benzydaminum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Influsept 3 mg pastile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Influsept 3 mg pastile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.