Prospect Citrolin, apa de gura

Substanța activă: diverse
Producator: Pharco Pharmaceuticals Inc Egipt
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local
Categoria: Ingrijire si albire dinti, adezivi proteze
Grupa farmaceutică: produse pentru cavitatea bucala, alte preparate pentru tratamentul oral local, combinatii
Tip: Apa de gura
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Citrohli nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Indicații Citrolin, apa de gura:

Citrolin este o combinatie medicamentoasa cu proprietati antiseptice /anestezice utilizata ca apa de gura, in urmatoarele afectiuni:
Leziuni ulceroase ale cavitatii bucale;
Gingivite, stomatite,
Iritatii mecanice ale mucoasei bucale, determinate de proteze dentare sau alte dispozitive ortodontice;
Dureri dentare, (inclusiv cele determinate de carii sau extractii dentare);
Faringite si amigdalite: pentru a ameliora durerile laringiene, ca antiseptic si pentu a inlatura halena.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la cetrimid, lidocaina sau la oricare dintre excipientii produsului
Copii sub 6 ani.

Administrare Citrolin, apa de gura:

Ca si alte antiseptice/anestezice Citrolin se utilizeaza ditect, fara dilutie, 15 ml (o lingura) apa de gura, de trei ori pe zi sau la nevoie.

Compoziție Citrolin, apa de gura:

Compozitie:
100 ml contin: cetrimid 25 mg, clorhidrat de lidocaina 3 mg, si excipienti: acid citric anhidru, hidrogen fosfat de sodiu, simeticona, riboflavina, albastru de metilen, propilen glycol, p-hidroxibenzoat de metil, benzoat de sodiu, apa purificata.

Precauții:

Daca Citrolin vine in contact cu ochii sau urechile, se indeparteaza urgent cu cantitati mari de apa.
Datorita efectului anestezic local, trebuie avut in vedere riscul de a musca buzele, obrajii, mucoasele sau limba.
Produsul poate pozitiva testele antidoping.

Atenționări:

In cazul existentei de leziuni ale mucoaselor, este necesara prudenta, deoarece exista riscul absorbtiei mai rapide a lidocainei.

Reacții adverse ale Citrolin, apa de gura:

Experienta pe termen lung, a aratat o incidenta foarte mica a reactiilor adverse asociate cu utilizarea topica a cetrimidului. La concentratiile recomandate, cetrimidul este foarte bine tolerat, dar, ocazional, pot sa apara reactii cutanate iritative. De asemenea, dupa administrari repetate, rareori, au fost raportate reactii de hipersensibilitate.
In cazul administrarii la dozele recomandate, clorhidratului de lidocaina este foarte bine tolerat si nu determina reactii alergice.

Supradozajul:

Cantitatea de lidocaina din Citrolin este foarte mica, astfel incat este putin probabil sa apara supradozajul, 100 ml apa de gura contin 25 mg cetrimd. De aceea, este putin probabil sa apara supradozajul, avand in vedere ca doza letala pentru sarurile cuaternare de amoniu, este de 1-3 g.
In cazul in care este ingerat in cantitati mari, cetrimidul poate determina greata si varsaturi. Simptomele intoxicatiei includ dispnee si cianoza, datorita paraliziei musculaturii respiratorii. Poate sa determine deprimarea SNC (sistemului nervos central), posibil precedata de hiperexcitabilitatea manifestata prin convulsii si hipotensiune arteriala.
In caz de supradozaj, trebuie administrat lapte, solutii gelatinoase si albus de ou. Poate fi utilizata o solutie diluata de sapun. Ingestia de alcool etilic trebuie evitata, deoarece creste absorbtia din tractul gastro-intestinal.
Este necesara instaurarea ventilatiei mecanice pana la reluarea respiratiei spontane. Statusul hemodinamic trebuie mentinut prin administrarea de perfuzii cu plasma, solutii electrolitice adecvate sau de medicamente care cresc tensiunea arteriala. Convulsiile pot fi controlate prin administrarea intravenoasa de diazepam.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Deoarece cetrimidul se absoarbe in proportie mica, este foarte putin probabil ca Citrolin, ca antiseptic, sa influenteze actiunea altor medicamenic administrate oral. In acelasi mod, este putin probabil ca alte medicamente administrate oral sa influenteze activitatea cetrimidului.
Cantitatea de lidocaina din Citrolin este prea mica pentu a determina orice interactiune semnificativa clinic cu alte medicamente administrate oral.
Cu toate acestea, administrarea concomitenta cu alcool etilic sau cu medicamente care contin alcool etilic sau care determina efect antalcool cu alcoolul etilic nu este recomandata.

Administrarea de Citrolin, apa de gura în sarcină / alaptare:

Nu exista informatii privind utilizarea Citrolin in timpul sarcinii sau alaptarii.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 1 flacon din polietilentereftalat, inchis cu capac de aluminiu, a 120 ml apa de gura.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Citrolin, apa de gura(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Citrolin, apa de gura vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.