Prospect Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

Substanța activă: daptomycinum
Producator: Hospira UK Ltd, Marea Britanie
Clasa ATC: [J01XX]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> alte antibacteriene >> alte antibacteriene
Substanța activă din Daptomycin Hospira pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă este daptomicina. Daptomicina este un medicament antibacterian care poate opri dezvoltarea anumitor bacterii.

Indicații Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă:

Daptomycin Hospira se utilizează la adulți și la copii și adolescenți (cu vârsta de la 1 la 17 ani) pentru a trata infecțiile pielii și ale țesuturilor de sub piele. La adulți este de asemenea utilizat pentru a trata infecțiile țesuturilor ce căptușesc interiorul inimii (inclusiv valvele inimii), care sunt provocate de o bacterie numită Staphylococcus aureus, și pentru a trata infecții ale sângelui provocate de aceeași bacterie, atunci când sunt asociate cu infecție a pielii sau a inimii.

În funcție de tipul infecției (infecțiilor) pe are o (le) aveți, medicul dumneavoastră vă poate prescrie și alte medicamente antibacteriene în timp ce primiți tratamentul cu Daptomycin Hospira.

Contraindicații:

Nu utilizați Daptomycin Hospira:
Dacă sunteți alergic la daptomicină sau hidroxid de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Dacă acest lucru este valabil pentru dumneavoastră, spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale. Dacă dumneavoastră credeţi că este posibil să fiţi alergic, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.

Administrare Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă:

Daptomycin Hospira vă va fi administrat de obicei de către un medic sau o asistentă medicală.

Adulți (cu vârsta de 18 ani și peste)
Doza va depinde de greutatea pe care o aveți și de tipul de infecție care este tratat. Doza uzuală pentru adulți este de 4 mg pentru fiecare kilogram (kg) de greutate corporală o dată pe zi pentru infecțiile pielii sau 6 mg pentru fiecare kg de greutate corporală o dată pe zi pentru o infecție a inimii sau pentru o infecție a sângelui asociată cu infecție a pielii sau a inimii. La pacienții adulți, doza este administrată direct în fluxul dumneavoastră sangvin (într-o venă) fie ca perfuzie care durează aproximativ 30 de minute, fie ca injecție care durează aproximativ 2 minute. Aceeași doză este recomandată și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani cu condiția ca rinichii lor să funcționeze bine.

Dacă rinichii dumneavoastră nu funcționează bine, puteți primi Daptomycin Hospira mai rar, de exemplu o dată la două zile. Dacă vi se face dializă și următoarea dumneavoastră doză de Daptomycin Hospira este programată într-o zi cu dializă, de obicei vi se va administra Daptomycin Hospira după sesiunea de dializă.

Copii și adolescenți (1 până la 17 ani)
Doza pentru copiii și adolescenții (1 până la 17 ani) care sunt tratați pentru infecții ale pielii va depinde de vârsta pacientului. Această doză este administrată direct în circulația sangvină (direct în venă), sub formă de perfuzie cu durata de aproximativ 30- 60 minute.

Un ciclu de tratament durează de obicei 1 până la 2 săptămâni pentru infecțiile pielii. Pentru infecțiile sângelui sau inimii și infecții ale pielii, medicul dumneavoastră va decide cât timp trebuie să fiți tratat(ă).

Instrucțiuni detaliate privind utilizarea și manipularea sunt prezentate la sfârșitul prospectului.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Următoarele informații sunt destinate numai profesioniștilor din domeniul sănătății

Important: Vă rugăm să consultați Rezumatul Caracteristicilor Produsului înainte de prescriere.

Instrucțiuni privind utilizarea și manipularea

350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

La adulți,daptomicina poate fi administrată intravenos ca perfuzie în decurs de 30 de minute sau ca injecție în decurs de 2 minute. Spre deosebire de adulți, la pacienții copii și adolescenți, daptomicina nu trebuie administrată prin injecție în decurs de 2 minute. Pacienților copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani trebuie să li se administreze daptomicina sub formă de perfuzie în decurs de 30 minute. La pacienții copii și adolescenți cu vârsta sub 7 ani cărora li se administrează o doză de daptomicină de 9-12 mg/kg, aceasta trebuie administrată în decurs de 60 minute. Prepararea soluției perfuzabile necesită un pas suplimentar de diluare care este detaliat mai jos.

Daptomycin Hospira administrat ca perfuzie intravenoasă de 30 sau 60 de minute

O concentrație de 50 mg/ml de Daptomycin Hospira pentru perfuzie poate fi obținută prin reconstituirea produsului liofilizat cu 7 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %).

Produsul complet reconstituit va avea un aspect limpede și poate avea câteva mici bule sau spumă în jurul marginii flaconului.

Pentru a prepara Daptomycin Hospira pentru perfuzie intravenoasă, vă rugăm să respectați următoarele instrucțiuni:
Trebuie utilizată o tehnică aseptică pe întreg parcursul procesului pentru reconstituirea liofilizatului Daptomycin Hospira.
Pentru a minimaliza formarea de spumă, EVITAȚI agitarea energică sau scuturarea flaconului în timpul sau după reconstituire.

1. Capacul detașabil din polipropilenă trebuie îndepărtat pentru a expune partea centrală a dopului de cauciuc. Ștergeți partea superioară a dopului de cauciuc cu un tampon cu alcool sau cu altă soluție antiseptică și lăsați să se usuce (realizați același lucru pentru flaconul cu soluție de clorură de sodiu, dacă este cazul). După ștergere, nu atingeți dopul de cauciuc și nu permiteți ca acesta să atingă vreo altă suprafață. Extrageți 7 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %) într-o seringă utilizând un ac steril de transfer care are diametrul 21 sau mai mic sau un dispozitiv fără ac, și apoi injectați ÎNCET prin centrul dopului de cauciuc direct peste cantitatea de medicament din flacon.
2. Eliberați pistonul seringii și permiteți pistonului seringii să egalizeze presiunea înainte de a îndepărta seringa din flacon.
3. Țineți flaconul de gâtul acestuia, înclinați flaconul și rotiți conținutul flaconului până când medicamentul este complet reconstituit.
4. Soluția reconstituită trebuie verificată cu atenție pentru a se asigura că produsul se află în soluție și inspectată vizual pentru absența particulelor înainte de utilizare. Soluțiile reconstituite de Daptomycin Hospira variază în culoare de la galben clar până la brun deschis.
5. Extrageți lent lichidul reconstituit (50 mg daptomicină/ml) din flacon utilizând un ac steril care are diametrul 21 sau mai mic.
6. Răsturnați flaconul pentru a permite soluției să se scurgă spre dop. Introduceți acul în flaconul răsturnat utilizând o seringă nouă. Menținând flaconul răsturnat, poziționați vârful acului chiar la baza soluției din flacon atunci când extrageți soluția în seringă. Înainte de a scoate acul din flacon, retrageți pistonul la maxim până la capătul corpului seringii pentru a extrage în totalitate soluția din flaconul răsturnat.
7. Înlocuiți acul cu un ac nou pentru perfuzia intravenoasă.
8. Eliminați aerul, bulele mari și orice soluție în exces pentru a obține doza dorită.
9. Transferați soluția reconstituită într-o pungă de perfuzie cu clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %) (volum tipic 50 ml).
10. Soluția reconstituită și diluată trebuie apoi să fie perfuzată intravenos timp de 30 sau 60 de minute.

Daptomycin Hospira nu este compatibil fizic sau chimic cu soluții care conțin glucoză. S-a demonstrat că următoarele substanțe sunt compatibile atunci când sunt adăugate în soluțiile perfuzabile care conțin Daptomycin Hospira: aztreonam, ceftazidimă, ceftriaxonă, gentamicină, fluconazol, levofloxacină, dopamină, heparină și lidocaină.

Timpul combinat de păstrare (soluția reconstituită din flacon și soluția diluată din punga de perfuzie) la 25°C nu trebuie să depășească 12 ore (24 de ore dacă se păstrează la frigider).

Stabilitatea soluției diluate din pungile de perfuzie este stabilită la 12 ore la 25°C sau 24 de ore dacă se păstrează la frigider la 2°C – 8°C.

Daptomycin Hospira administrat ca injecție intravenoasă cu durata de 2 minute (numai pacienți adulți)

Nu trebuie utilizată apa pentru reconstituirea Daptomycin Hospira pentru injecție intravenoasă.
Daptomycin Hospira trebuie reconstituit numai cu soluție injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %).

O concentrație de 50 mg/ml de Daptomycin Hospira pentru injecție poate fi obținută prin reconstituirea produsului liofilizat cu 7 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %).

Produsul complet reconstituit va avea un aspect limpede și poate avea câteva mici bule sau spumă în jurul marginii flaconului.

Pentru a prepara Daptomycin Hospira pentru injecție intravenoasă, vă rugăm să respectați următoarele instrucțiuni:
Trebuie utilizată o tehnică aseptică pe întreg parcursul procesului pentru reconstituirea liofilizatului Daptomycin Hospira.
Pentru a minimaliza formarea de spumă, EVITAȚI agitarea energică sau scuturarea flaconului în timpul sau după reconstituire.

1. Capacul detașabil din polipropilenă trebuie îndepărtat pentru a expune partea centrală a dopului de cauciuc. Ștergeți partea superioară a dopului de cauciuc cu un tampon cu alcool sau cu altă soluție antiseptică și lăsați să se usuce (realizați același lucru pentru flaconul cu soluție de clorură de sodiu, dacă este cazul). După ștergere, nu atingeți dopul de cauciuc și nu permiteți ca acesta să atingă vreo altă suprafață. Extrageți 7 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9 %) într-o seringă utilizând un ac steril de transfer care are diametrul 21 sau mai mic sau un dispozitiv fără ac, și apoi injectați ÎNCET prin centrul dopului de cauciuc direct peste de cantitatea de medicament din flacon.
2. Eliberați pistonul seringii și permiteți pistonului seringii să egalizeze presiunea înainte de a îndepărta seringa din flacon.
3. Țineți flaconul de gâtul acestuia, înclinați flaconul și rotiți conținutul flaconului până când medicamentul este complet reconstituit.
4. Soluția reconstituită trebuie verificată cu atenție pentru a se asigura că produsul se află în soluție și inspectată vizual pentru absența particulelor înainte de utilizare. Soluțiile reconstituite de Daptomycin Hospira variază în culoare de la galben clar până la brun deschis.
5. Extrageți lent lichidul reconstituit (50 mg daptomicină/ml) din flacon utilizând un ac steril care are diametrul 21 sau mai mic.
6. Răsturnați flaconul pentru a permite soluției să se scurgă spre dop. Introduceți acul în flaconul răsturnat utilizând o seringă nouă. Menținând flaconul răsturnat, poziționați vârful acului chiar la baza soluției din flacon atunci când extrageți soluția în seringă. Înainte de a scoate acul din flacon, retrageți pistonul la maxim până la capătul corpului seringii pentru a extrage în totalitate soluția din flaconul răsturnat.
7. Înlocuiți acul cu un ac nou pentru injecția intravenoasă.
8. Eliminați aerul, bulele mari și orice soluție în exces pentru a obține doza dorită.
9. Soluția reconstituită trebuie apoi să fie injectată intravenos lent timp de 2 minute.

S-a demonstrat că stabilitatea chimică și fizică a soluției reconstituite din flacon înainte de utilizare este de 12 ore la 25°C și de până la 48 de ore dacă este păstrată la frigider (2°C – 8°C).

Totuși, din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Dacă nu este utilizat imediat, perioadele de păstrare pentru utilizare reprezintă responsabilitatea utilizatorului și nu trebuie să depășească, în mod normal, 24 de ore la 2°C – 8°C, cu excepția cazului în care reconstituirea/diluarea a fost făcută în condiții aseptice controlate și validate.

Acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente, cu excepția celor menționate mai sus.

Flacoanele de Daptomycin Hospira sunt doar de unică folosință. Orice cantitate neutilizată rămasă în flacon trebuie eliminată.

Compoziție Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă:

- Substanța activă este daptomicina. Un flacon cu pulbere conține daptomicină 350 mg.
- Celălalt component este hidroxidul de sodiu.

Precauții:

Înainte să vi se administreze Daptomycin Hospira, adresați-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.
- Dacă aveți sau ați avut anterior probleme de rinichi. S-ar putea să fie necesar ca medicul dumneavoastră să modifice doza de Daptomycin Hospir.
- Ocazional, pacienții care primesc Daptomycin Hospira pot dezvolta sensibilitate sau durere musculară sau slăbiciune musculară. Dacă se întâmplă acest lucru, spuneți medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră se va asigura că faceți o analiză de sânge și vă va recomanda dacă să continuați sau nu tratamentul cu Daptomycin Hospira. Simptomele dispar în general în interval de câteva zile după întreruperea tratamentului cu Daptomycin Hospira.
- Dacă sunteți excesiv de supraponderal. Există posibilitatea ca valorile dumneavoastră sangvine de Daptomycin Hospira să fie mai mari decât cele întâlnite la persoanele cu greutate medie și este posibil să aveți nevoie de o monitorizare atentă în caz de reacții adverse.
Dacă oricare dintre aceste situații se aplică în cazul dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră sau asistentei medicale înainte să vi se administreze Daptomycin Hospira.

Spuneți medicului dumneavoastră imediat dacă dezvoltați oricare din următoarele simptome:
- Au fost observate reacții alergice grave, acute, la pacienții tratați cu aproape toți agenții antibacterieni, inclusiv Daptomycin Hospira.Spuneți imediat unui medic sau unei asistente medicale dacă prezentați simptome sugestive pentru o reacție alergică, precum respirația șuierătoare, dificultatea la respirație, umflarea feței, gâtului în exterior și interior, erupții trecătoare pe piele șiurticarie, febră.
- Orice furnicături sau amorțeli neobișnuite ale mâinilor sau picioarelor, pierderea simțului tactil sau dificultăți în mișcări. Dacă se întâmplă acest lucru, spuneți medicului dumneavoastră care va decide dacă trebuie să continuați tratamentul.
- Diaree, în special dacă observați sânge sau mucus ori dacă diareea devine severă sau persistentă.
- Febră nouă sau agravată, tuse sau dificultate la respirație. Acestea pot fi semnele unei afecțiuni pulmonare rare, dar grave numită pneumonie eozinofilică. Medicul dumneavoastră va verifica starea plămânilor dumneavoastră și va decide dacă trebuie să continuați tratamentul cu Daptomycin Hospira sau nu.

Daptomycin Hospira poate interfera cu analizele de laborator care măsoară cât de bine se coagulează sângele dumneavoastră. Rezultatele pot sugera o slabă coagulare a sângelui dumneavoastră când, de fapt, nu există nicio problemă. Prin urmare este important ca medicul dumneavoastră să aibă în vedere că primiți Daptomycin Hospira. Vă rugăm să îl informați pe medicul dumneavoastră că sunteți în tratament cu Daptomycin Hospira.

Medicul dumneavoastră va efectua analize de sânge pentru a monitoriza sănătatea mușchilor dumneavoastră atât înainte dea începe tratamentul, cât și frecvent în timpul tratamentului cu Daptomycin Hospira.

Copii și adolescenți
Daptomycin Hospira nu trebuie administrat la copiii sub vârsta de un an, deoarece studiile efectuate la animale au arătat că această grupă de vârstă poate prezenta reacții adverse grave.

Utilizarea la vârstnici
Persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani li se poate administra aceeași doză ca și altor adulți, cu condiția ca rinichii lor să funcționeze normal.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Daptomycin Hospira nu are efecte cunoscute asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Reacții adverse ale Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai grave reacții adverse sunt descrise mai jos:

Reacții adverse grave foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)
O reacție de hipersensibilitate (reacție alergică gravă, incluzând anafilaxie, angioedem, erupții trecătoare pe piele cauzate de medicament asociate cu eozinofilie și simptome sistemice (DRESS)) a fost raportată în unele cazuri în timpul administrării Daptomycin Hospira. Această reacție alergică gravă necesită atenție medicală imediată. Spuneți medicului dumneavoastră sau asistentei medicale imediat dacă prezentați oricare din următoarele simptome:
-Durere sau apăsare în piept,
-Erupții trecătoare pe piele cu formarea de bășici, afectând uneori gura și organele genitale,
-Umflare în jurul gâtului,
-Puls rapid sau slab,
-Respirație șuierătoare,
-Febră,
-Frisoane sau tremor,
-Bufeuri,
-Amețeală,
-Leșin,
-Gust metalic.

Spuneți medicului dumneavoastră imediat dacă prezentați durere musculară inexplicabilă, sensibilitate sau slăbiciune. În cazuri foarte rare (raportate la mai puțin de 1 din 10000 de persoane), problemele musculare pot fi grave, inclusiv distrugere musculară (rabdomioliză), care poate duce la leziuni ale rinichiului.

Reacții adverse grave cu frecvență necunoscută (frecvență care nu poate fi estimată din datele disponibile)

O afecțiune pulmonară rară, dar potențial gravă, numită pneumonie eozinofilică, a fost raportată la pacienții cărora li s-a administrat Daptomycin Hospira, mai ales după mai mult de 2 săptămâni de tratament. Simptomele pot include dificultate la respirație, tuse nou apărută sau agravată, febră nou apărută sau agravată. Dacă prezentați aceste simptome, spuneți imediat medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.

Reacțiile adverse raportate cel mai frecvent sunt descrise mai jos:

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
- Infecții fungice precum aftele,
- Infecția tractului urinar,
- Număr scăzut de globule roșii (anemie),
- Amețeală, anxietate, dificultăți de somn,
- Durere de cap,
- Febră, slăbiciune (astenie),
- Tensiune arterială crescută sau scăzută,
- Constipație, durere abdominală,
- Diaree, senzație de rău (greață) sau stare de rău (vărsături),
- Flatulență,
- Umflare sau balonare abdominală,
- Erupție trecătoare pe piele sau mâncărimea pielii,
- Durere, mâncărime sau roșeață la locul perfuzării,
- Durere la nivelul brațelor sau picioarelor,
- Analize de sânge arătând concentrații mai mari ale enzimelor hepatice sau ale creatin fosfokinazei (CPK).

Alte reacții adverse care pot apărea ca urmare a tratamentului cu Daptomycin Hospira sunt descrise mai jos:

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 de persoane
- Tulburări ale sângelui (de exemplu, număr crescut de particule mici ale sângelui, numite plachete, care pot crește tendința de coagulare a sângelui sau concentrații mai mari ale anumitor tipuri de globule albe),
- Scăderea apetitului alimentar,
- Furnicături sau amorțeli ale mâinilor sau picioarelor, tulburări ale gustului,
- Tremor,
- Modificări ale ritmului de bătaie ale inimii, bufeuri,
- Indigestie (dispepsie), inflamația limbii,
- Erupție trecătoare pe piele cu mâncărimea pielii,
- Durere sau slăbiciune musculară, inflamația mușchilor (miozită), durere articulară,
- Probleme de rinichi,
- Inflamația și iritația vaginului,
- Durere generală sau slăbiciune, oboseală (fatigabilitate),
- Analize de sânge arătând concentrații crescute ale zahărului din sânge, creatininei serice, mioglobinei sau lactat dehidrogenazei (LDH), timp prelungit de coagulare a sângelui sau dezechilibre ale sărurilor.

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 de persoane
- Îngălbenirea pielii și ochilor,
- Timpul de protrombină prelungit.

Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile
Colită asociată medicamentelor antibacteriene, inclusiv colita pseudomembranoasă (diaree severă sau persistentă conținând sânge și/sau mucus, asociată cu durere abdominală sau febră).

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.
Este deosebit de important să menționați următoarele:
- Medicamente numite statine sau fibrați (pentru scăderea colesterolului) sau ciclosporina (un medicament utilizat în transplanturi pentru a preveni rejetul de organ sau pentru alte afecțiuni, de exemplu poliartrita reumatoidă sau dermatita atopică). Este posibil ca riscul de reacții adverse care afectează mușchii să fie mai mare atunci când oricare din aceste medicamente (și alte câteva care pot afecta mușchii) este luat în timpul tratamentului cu Daptomycin Hospira. Medicul dumneavoastră poate decide să nu vă administreze Daptomycin Hospira sau să întrerupă celălalt medicament pentru un timp.
- Medicamente analgezice numite medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) sau inhibitori de COX-2 (de exemplu, celecoxib). Acestea ar putea interfera cu efectele Daptomycin Hospira la nivelul rinichiului.
- Anticoagulante orale (de exemplu, warfarină), care sunt medicamente care împiedică sângele să se coaguleze. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze timpii de coagulare a sângelui.

Administrarea de Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă în sarcină / alaptare:

Daptomycin Hospira nu se administrează de obicei la femeile gravide. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte să vi se administreze acest medicament.

Nu alăptați dacă vi se administrează Daptomycin Hospira, deoarece acesta poate trece în laptele matern și ar putea să afecteze sugarul.

Prezentare ambalaj:

Daptomycin Hospira pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă este furnizat ca pulbere sau aglomerat de culoare galben deschis până la brun deschis într-un flacon din sticlă. Acesta este amestecat cu un solvent pentru a forma un lichid înainte de a se administra.

Daptomycin Hospira este disponibil în ambalaje conținând 1 flacon sau 5 flacoane.

Condiții de păstrare:

- Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
- Nu utilizați acest medicament după data de expirare, înscrisă pe cutie și pe etichetă, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii.
- A se păstra la frigider (2°C –8°C).
Alte medicamente cu substanța activă daptomycinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Daptomycin Hospira 350 mg pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.