Prospect GENTICOL, sol.oft.

Substanța activă: gentamicinum
Producator: S.I.F.I.
Clasa ATC: [S01AA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinfectioase >> antibiotice

Indicații GENTICOL, sol.oft.:

Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este recomandat in tratamentul topic al infectiilor externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili la Gentamicina: conjunc-tivite, keratite, kerato-conjunctivite, ulcere corneene, blefarite si blefaro-conjunctivite, meibomite acute si dacriocistite, profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Contraindicații:

Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.

Administrare GENTICOL, sol.oft.:

Se instileaza 1-2 picaturi, sau se aplica unguent in ochi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.

Acțiune:

Genticol Sifi - solutia oftalmica si unguentul contin 0,5% Gentamicina sulfat. Gentamicina, un antibiotic produs de Micromonospora Purpurea, apartine grupului aminoglicozidelor. Este stabila si solubila in apa. Gentamicina actioneaza impotriva germenilor Gram + (Staphilococcus coagulase + si coagulase - ; Streptococcus beta-haemoliticus si non-haemoliticus; Diplococcus pneumoniae), si impotriva germenilor Gram - (Pseudomonas aeruginosa; Proteus indol + si indol - ; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae; Haemophilus influenzae si Haemophilus aegyptius; Aerobacter aerogenes; Moraxella lacunata; anumite tipuri de Neisseria, inclusiv Neisseria gonorrheae). De aceea, Genticol Sifi poate fi considerat un antibiotic util in tratamentul infectiilor oculare externe si in profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Compoziție GENTICOL, sol.oft.:

Solutia oftalmica: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Dodeca-hidrat fosfat disodic: 2,143 g; Monohidrat fosfat monosodic: 0,100 g; Clorura de banzalconiu: 0,020 g; Clorura de sodiu: 0,600 g; Apa distilata pana la: 100,000 ml. Unguent oftalmic: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Lichid petrolatum: 14,400 g; Lanolina: 15,000 g; Petrolatum alb pana la: 100,000 g.

Precauții:

Genticol Sifi - solutia oftalmica nu este injectabila. Sa nu se injecteze subconjunctival si nici sa nu se introduca direct in camera anterioara oculara. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Utilizarea indelungata a antibioticelor poate pro-duce dezvoltarea unor microorganisme rezistente la tratament, ca de exemplu fungi. Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semni-ficative dupa o perioada relativ scurta de tratament, sau daca se dezvolta fungi, sau daca apar iritatii sau reactii de hipersensibilitate, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. A nu se utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reacții adverse ale GENTICOL, sol.oft.:

S-a constatat aparitia de iritatii de scurta durata.
Alte medicamente cu substanța activă gentamicinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GENTICOL, sol.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GENTICOL, sol.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.