Prospect Genticol 0,3% solutie oftalmica

Substanța activă: gentamicinum
Producator: Sifi SpA Italia
Clasa ATC: [S01AA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinfectioase >> antibiotice
Categoria: Afectiuni oftalmologice
Grupa farmaceutică: antibiotice de uz oftalmologic
Tip: Solutie oftalmica

Indicații Genticol 0,3% solutie oftalmica:

Tratamentul infectiilor externe ale globului ocular si anexelor produse de germeni sensibili la gentamicina: conjunctivita, cheratita, cheratoconjunctivita, ulcer cornean, blefarita, blefaroconjunctivita, dacriocistita.
Profilaxia infectiilor chirurgicale oflalmologice.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la gentamicina sau la oricare dintre excipienti.

Administrare Genticol 0,3% solutie oftalmica:

GENTICOL, solutie oftalmica: se instileaza 1-2 picaturi, de 3-4 ori pe zi, in sacul conjunctival inferior sau dupa sfatul medicului. In cazul infectiilor cu germeni rezistenti doza poate fi crescuta la 1 -2 picaturi de 6-8 pe zi.

Deschideti flaconul tragand capacul in sus, in afara si apoi in jos.
Introduceti picuratorul.
Pentru a utiliza continutul, intai indepartati capacelul protector de plastic, apoi rasturnati flaconul si instilati picaturile apasand pe flacon.

Compoziție Genticol 0,3% solutie oftalmica:

100 ml solutie oftalmica contin gentamicina 300 mg sub forma dd sulfat de gentamicina si excipienti: monohidrogenofosfat de sodiu, dihidrogenolosfat de sodiu, clorura de benzalconiu, clorura de sodiu, apa purificata.

Precauții:

Folosirea locala timp indelungat a antibioticelor poate determina cresterea rezistentei microorganismelor.

Atenționări:

Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de timp sau daca apar reactii de hipersensibilitate, se impune intreruperea tratamentului si reevaluarea atitudinii terapeutice.
La copii produsul trebuie folosit numai daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala atenta.
Genticol - solutie oftalmica- contine clorura de benzalconiu care se poate depune in lentilele de contact moi, de aceea Genticol nu trebuie administrat in timpul folosirii acestor lentile.
Lentilele trebuie indepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.

Reacții adverse ale Genticol 0,3% solutie oftalmica:

Genticol poate determina ocazional iritatii oculare trecatoare si usoare. Daca in timpul tratamentului apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice tratamentul trebuie intrerupt.

Supradozajul:

Datorita concentratiei mici a substantei active si administrarii locale, supradozajul acut este putin probabil. In cazul ingestiei accidentale se instituie tratament simptomatic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Este contraindicata asocierea cu alte aminoglicozide administrate concomitent. Se recomanda evitarea asocierii aminoglicozidelor, chiar si locala, cu polimixine, cefalotina, furosemid, acid etacrinic, amfotericina B, ciclosporina, cisplatina sau cu alte medicamente cu potential nefrotoxic si ototoxic (creste riscul oto- si nefrotoxicitatii).
Antibioticele aminoglicozidice nu trebuie amestecate cu alte medicamente, in special cu antibiotice beta-lactamice (studii in vitro au demonstrat ca se inactiveaza reciproc).

Administrarea de Genticol 0,3% solutie oftalmica în sarcină / alaptare:

Desi studiile preclinice nu au evidentiat efecte fetotoxice dupa administrarea topica a gentamicinei, produsul se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar si dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
Deoarece nu se stie daca gentamicina administrata local se excreta in lapte si daca exista riscul unor reactii adverse severe la sugari, se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii.

Prezentare ambalaj:

GENTICOL, solutie oftalmica
Cutie cu un flacon a 10 ml solutie oftalmica.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 °C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă gentamicinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Genticol 0,3% solutie oftalmica(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Genticol 0,3% solutie oftalmica vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.