Prospect Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate

Substanța activă: combinații
Producator: Les Laboratoires Servier Industrie
Clasa ATC: [C07FX]: >> >> >>

Indicații Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate:

Implicor este utilizat în tratarea anginei pectorale stabile simptomatice (afecţiune care determină durere în piept), la pacienți adulți. Pacienţii care primesc deja ivabradină și metoprolol sub formă de comprimate separate pot lua în schimb un comprimat de Implicor care conţine ambele substanțe active în aceeaşi concentraţie.

Implicor este o combinaţie în doză fixă de două substanţe active, tartrat de metoprolol și ivabradină. Metoprololul este un beta-blocant. Beta-blocantele încetinesc bătăile inimii, reduc forța de contracție a mușchiului inimii și reduc contracțiile vaselor de sânge din inimă, creier și întregul corp. Ivabradina acţionează în principal prin reducerea frecvenţei cardiace cu câteva bătăi pe minut. Aceasta scade nevoia de oxigen a inimii, în special în situaţiile în care o criză de angină devine foarte probabilă. În acest fel, metoprololul și ivabradina ajută la controlul şi reducerea numărului crizelor anginoase.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Implicor:
- dacă sunteţi alergic la ivabradină, metoprolol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, sau la oricare dintre beta-blocante
- dacă înainte de începerea tratamentului aveţi frecvenţa cardiacă în repaus prea mică, dacă vă simțiți slăbit, dacă aveți un nivel scăzut al stării de conștiență, respirație scurtată, tensiune arterială mică sau dureri în piept (din cauza bradicardiei simptomatice)
- dacă aveţi şoc cardiogen (afecţiune cardiacă gravă produsă de tensiunea arterială foarte mică, tratată în spital)
- dacă aveţi tulburări de ritm al inimii (bătăi neregulate ale inimii)
- dacă aveţi infarct miocardic sau suspiciune de infarct miocardic complicat de următoarele afecțiuni: bătăi ale inimii rare sau neregulate, puls slab sau neregulat, valoarea tensiunii arteriale maxime este mai mică de 100 mmHg și/sau insuficiență cardiacă gravă
- dacă aveți tensiune arterială foarte mică
- dacă aveți insuficiență cardiacă ce s-a agravat recent
- dacă urmați tratament pentru insuficiența cardiacă cu agoniști ai receptorilor beta cum este dobutamina
- dacă frecvenţa dumneavoastră cardiacă este dată exclusiv de pacemaker
- dacă aveţi angină instabilă (o formă severă de angină în care durerile în piept sunt foarte frecvente şi apar atât în repaus cât şi la efort)
- dacă aveți tulburări grave ale vaselor de sânge
- dacă aveți tensiune arterială mare din cauza unei tumori situate lângă rinichi (feocromocitom netratat)
- dacă aveţi probleme grave ale ficatului
- dacă sângele dumneavoastră conține prea mult acid (acidoză metabolică)
- dacă urmaţi tratament cu medicamente pentru infecţii fungice (de exemplu, cu ketoconazol, itraconazol), cu antibiotice macrolide (cum sunt: claritromicină, eritromicină administrată oral, josamicină și telitromicină), cu medicamente pentru infecţii cu HIV (cum sunt: nelfinavir, ritonavir) sau cu nefazodonă (medicament pentru tratamentul depresiei) sau cu diltiazem, verapamil (utilizate pentru tensiune arterială mare sau angină pectorală)
- dacă sunteți o femeie care poate avea copii și nu utilizați mijloace sigure de contracepție
- dacă sunteţi gravidă sau încercați să rămâneți gravidă - dacă alăptaţi.

Administrare Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este un comprimat de două ori pe zi, unul dimineața și unul seara, în timpul meselor.

Dacă utilizaţi mai mult Implicor decât trebuie
Dacă utilizaţi mai multe comprimate decât doza recomandată, contactaţi imediat departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital sau adresati-vă medicului dumneavoastră. Cele mai frecvente reacții sunt amețeli, senzație de leșin, oboseală și dificultăți la respirație deoarece inima îşi încetineşte activitatea.

Dacă uitaţi să utilizaţi Implicor
Dacă uitaţi să luați o doză de Implicor, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Implicor
Nu întrerupeți brusc tratamentul cu Implicor deoarece aceasta poate produce modificări severe ale ritmului sau bătăilor inimii și crește riscul unui infarct miocardic. Discutaţi cu medicul dumneavoastră înaintea schimbării dozei sau opririi medicamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate:

- Substanțele active sunt tartratul de metoprolol și ivabradina (sub formă de clorhidrat).
Implicor 25 mg/5 mg: un comprimat filmat conţine tartrat de metoprolol 25 mg și ivabradină 5 mg echivalent cu clorhidrat de ivabradină 5,390 mg.
Implicor 50 mg/5 mg: un comprimat filmat conţine tartrat de metoprolol 50 mg și ivabradină 5 mg echivalent cu clorhidrat de ivabradină 5,390 mg.
Implicor 25 mg/7,5 mg: un comprimat filmat conţine tartrat de metoprolol 25 mg și ivabradină 7,5 mg echivalent cu clorhidrat de ivabradină 8,085 mg.
Implicor 50 mg/7,5 mg: un comprimat filmat conţine tartrat de metoprolol 50 mg și ivabradină 7,5 mg echivalent cu clorhidrat de ivabradină 8,085 mg.

­ Celelalte componente sunt:
­ nucleu: amidon de porumb pregelatinizat, celuloză microcristalină, maltodextrină, dioxid de siliciu coloidal anhidru și stearat de magneziu
­ film: glicerină, hipromeloză, macrogol 6000, stearat de magneziuși dioxid de titan (E171).

Precauții:

Înainte să utilizaţi Implicor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă aveţi următoarele afecţiuni:
- dacă aveţi tulburări de ritm al inimii (cum sunt bătăi neregulate ale inimii, palpitaţii, creştere a durerilor în piept) sau de fibrilaţie atrială persistentă (un tip de bătaie neregulată a inimii) sau de o anomalie a electrocardiogramei (ECG) numită „sindrom QT prelungit”,
- dacă aveţi simptome ca oboseală, ameţeli sau respiraţie îngreunată (aceasta poate însemna că inima îşi încetineşte activitatea prea mult, de exemplu sub 50 de bătăi pe minut),
- dacă aveți simptome ale fibrilației atriale (frecvența bătăilor inimii în repaus neobișnuit de mare (peste 110 bătăi pe minut) sau neregulată, fără niciun motiv aparent, fiind dificil de măsurat),
- dacă aţi avut un accident vascular cerebral recent,
- dacă aveţi o afecţiune retiniană oculară cronică sau dacă aveți vederea deteriorată,
- dacă aveți tensiune arterială mică sau necontrolată de tratament, în special după o modificare a tratamentului dumneavoastră antihipertensiv,
- dacă urmează să vi se efectueze o cardioversie (procedură medicală care poate corecta bătăile rapide sau neregulate ale inimii până la ritm normal),
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă sau insuficienţă cardiacă cu anomalie pe ECG numită „bloc de ramură”,
- dacă aveţi astm bronșic sau prezentați o îngustare semnificativă a căilor respiratorii numită BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică),
- dacă aveți probleme de circulație (de exemplu, boala Raynaud),
- dacă aveți sau există suspiciunea că aveți o tumoră a glandelor suprarenale (feocromocitom),
- dacă aveți diabet zaharat,
- dacă aveți angină Prinzmetal (durere în piept la repaus),
- dacă aveți psoriazis (erupții severe pe piele),
- dacă glanda tiroidă este hiperactivă (simptomele sunt tremurături, bătăi rapide ale inimii, transpirații sau pierdere în greutate) ,
- dacă urmează să vi se efectueze o intervenție chirurgicală care necesită anestezie generală,
- dacă sunteți vârstnic,
- dacă aveți probleme severe ale rinichilor,
- dacă aveți probleme moderate ale ficatului,
- dacă aveți antecedente de reacții de hipersensibilitate sau veţi fi supus unui tratament de desensibilizare.
Nu întrerupeți brusc tratamentul cu Implicor deoarece aceasta poate produce modificări severe ale ritmului sau bătăilor inimii și crește riscul unui infarct miocardic.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile menţionate mai sus, discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră înainte sau în timp ce utilizați Implicor.

Copii şi adolescenţi
Implicor nu este recomandat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Implicor poate determina fenomene vizuale luminoase temporare (o strălucire temporară în câmpul vizual, vezi pct. “Reacţii adverse posibile”). Dacă acest lucru vi se întâmplă, fiţi precauţi în timpul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor în situaţiile în care pot să apară schimbări bruşte de intensitate a luminii, în special când se conduce pe timp de noapte.
Fiți de asemenea precauți când consumați alcool în timpul tratamentului cu Implicor sau schimbați tratamentul cu alt medicament deoarece acestea vă pot influența capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Dacă aceste comprimate vă produc amețeli sau somnolență sau vă provoacă dureri de cap, nu conduceți si nu folosiți utilaje.

Reacții adverse ale Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
• fenomene vizuale luminoase (scurte momente de strălucire intensă, cel mai adesea determinate de schimbări bruşte de intensitate a luminii). Acestea pot fi descrise și ca o aură, scânteieri colorate, descompunere a imaginii sau imagini multiple. Acestea apar în general în primele două luni de tratament, după care pot apărea în mod repetat, şi dispar în timpul sau după întreruperea tratamentului.
• senzație de oboseală.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• coșmaruri,
• dureri de cap,
• somnolență,
• tulburări ale somnului,
• amețeli,
• vedere înceţoşată (vedere tulbure),
• modificarea activităţii inimii (contracții lente, rapide sau neregulate ale inimii),
• bătăi suplimentare ale inimii,
• perceperea anormală a bătăilor inimii,
• palpitații,
• tensiune arterială necontrolată medicamentos,
• tensiune arterială mică la ridicarea în picioare,
• mâini și picioare reci,
• furnicături și modificarea culorii (alb, albastru, apoi roșu) degetelor de la mâini și picioare în urma expunerii la frig (boala Raynaud),
• dificultăți la respirație în timpul efortului,
• senzație de rău (greață),
• constipație,
• diaree,
• vărsături,
• dureri abdominale,
• tulburări ale libidoului.

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
• exces de eozinofile (un tip de celule albe sanguine),
• agravarea psoriazisului,
• valori mari ale acidului uric în sânge,
• valori mici ale zahărului (glucozie) în sânge,
• depresie,
• confuzie,
• halucinații,
• scăderea vigilenței,
• leșin,
• furnicături sau amorţeli la nivelul mâinilor sau picioarelor,
• lipsă de reacție la mediul înconjurător (stupoare),
• tulburări de vedere,
• uscăciune la nivelul ochilor,
• iritație la nivelul ochilor,
• vedere dublă,
• senzaţie de rotire (vertij),
• agravarea simptomelor de insuficiență cardiacă,
• tulburare gravă a inimii cauzată de tensiunea arterială foarte redusă,
• durere sau senzație de disconfort în piept,
• tensiune arterială mică determinată de pulsul lent,
• dureri musculare la unul sau ambele picioare, care apar la mers,
• dificultăți la respirație (dispnee),
• respiraţie şuierătoare și scurtarea respirației (bronhospasm),
• angioedem (umflare a feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire),
• erupții pe piele,
• erupție pe piele cu aspect alb-argintiu (psoriazis)
• urticarie,
• transpirații abundente,
• spasme musculare,
• crampe musculare,
• senzație de slăbiciune,
• umflături,
• creștere în greutate,
• valori mari ale creatininei din sânge (un produs de descompunere al mușchilor),
• aspect anormal al bătăilor inimii pe ECG.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
• sângerări sau învineţire mai uşor decât în mod normal (scăderea numărului de trombocite),
• nervozitate,
• anxietate,
• inflamare a ochilor,
• tinitus (zumzet, șuierat, fluierat, țârâit sau alte zgomote persistente în urechi),
• nas înfundat sau cu secreții abundente,
• uscăciune a gurii,
• tulburări ale gustului,
• modificări ale testelor funcției ficatului,
• funcționare anormală a ficatului,
• înroșire a pielii,
• mâncărimi,
• cădere a părului,
• slăbiciune musculară,
• senzație de rău,
• creștere a valorilor unor enzime ale ficatului,
• disfuncție sexuală, impotență.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
• absența celulelor albe sanguine,
• schimbări de personalitate,
• pierdere a memoriei,
• diminuare a auzului,
• pierdere a auzului,
• bătăi neregulate ale inimii,
• agravarea crizelor la pacienții cu angină pectorală,
• gangrenă la pacienţii care au deja tulburări ale circulației sângelui la nivelul membrelor,
• fibroză retroperitoneală (exces de țesut prezent în cavitatea corpului, mai jos de piept),
• hepatită (afecțiune a ficatului),
• creștere a sensibilității pielii la soare,
• articulații umflate și dureroase (artralgie),
• erecție dureroasă (boala Peyronie).

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Implicor împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Tratamentul cu Implicor poate fi influențat de alte medicamente. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă utilizați oricare dintre următoarele medicamente, deoarece pot fi necesare precauții speciale:
- fluconazol și terbinafină (medicamente utilizate pentru infecții fungice)
- rifampicină (medicament utilizat pentru tratarea infecțiilor)
- barbiturice (medicamente utilizate pentru tratarea epilepsiei sau a dificultăţilor de somn)
- fenitoină (medicament utilizat pentru tratarea epilepsiei)
- hypericum perforatum sau sunătoare (tratament pe bază de sunătoare pentru depresie)
- medicamente care prelungesc intervalul QT utilizate pentru tratarea tulburărilor de ritm cardiac sau a altor afecţiuni:
o chinidină, disopiramidă, ibutilidă, sotalol, amiodaronă (utilizate pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac)
o bepridil (utilizat pentru tratamentul anginei pectorale)
o pimozidă, ziprasidonă, sertindol (medicamente pentru tratarea anxietăţii, schizofreniei sau a altor psihoze)
o meflochină și halofantrină (medicamente utilizate pentru tratamentul malariei)
o eritromicină administrată intravenos (antibiotic)
o pentamidină (medicament utilizat pentru tratarea infecțiilor parazitare)
o cisapridă (medicament utilizat pentru tratamentul refluxului gastro-esofagian)
- furosemid, hidroclorotiazidă, indapamidă (tipuri de medicamente care elimină apa utilizate pentru tratamentul edemelor și tensiunii arteriale mari, care pot scădea valorile potasiului din sânge)
- hidralazină, clonidină (medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari) flecainidă, propafenonă, tocainidă, procainamidă, ajmalină (medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac)
- nitrați (medicamente utilizate pentru tratamentul anginei pectorale)
- digoxină (medicament utilizat pentru tratamentul problemelor inimii)
- paroxetină, fluoxetină, sertralină, antidepresive triciclice, neuroleptice (de exemplu, clorpromazina, triflupromazina, clorprotixena), și pentobarbital (medicamente pentru tratamentul tulburărilor mentale cum sunt depresia sau schizofrenia)
- celecoxib, indometacin și floctafenină (antiinflamatoare nesteroidiene/medicamente antireumatice (AINS) utilizate pentru reducerea inflamației, febrei și durerii)
- difenhidramină (medicament utilizat pentru tratarea alergiilor)
- hidroxiclorochină (medicament utilizat pentru reducerea inflamației la persoanele cu boli autoimune)
- alte beta-blocante (de exemplu, picături de ochi)
- inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) (medicamente utilizate pentru tratarea depresiei și bolii Parkinson)
- cimetidină (medicament utilizat pentru tratarea arsurilor gastrice sau ulcerului peptic)
- insulină și medicamente antidiabetice orale
- lidocaină (un anestezic local)
- anestezice administrate pe cale inhalatorie
- adrenalină (medicament utilizat pentru tratamentul de urgență al reacțiilor alergice)
- medicamente parasimpatomimetice utilizate pentru tratarea afecțiunilor cum sunt boala Alzheimer sau glaucomul
- dipiridamol (medicament utilizat pentru studierea fluxului sângelui la nivelul inimii)
- alfuzosin, doxazosin, prazosin, tamsulosin și terazosin (medicamente utilizate pentru tratarea retenției urinare)
- ergotamină (medicament utilizat pentru tratamentul migrenelor)
- medicamente relaxante ale musculaturii scheletice
- antiacide (medicamente utilizate pentru tratarea disconfortului gastric).

Implicor împreună cu alimente şi băuturi
În timpul tratamentului cu Implicor, evitați consumul de suc de grepfrut. Deoarece poate crește efectul metoprololului, trebuie să limitați consumul de alcool când luați acest medicament. Alimentele pot crește efectul metoprololului.

Administrarea de Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii. Înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă, trebuie să treceți la un tratament alternativ cât mai repede posibil.
Nu utilizați Implicor dacă puteți rămâne gravidă și nu utilizați mijloace sigure de contracepție (vezi pct. ”Nu utilizați Implicor”).
Nu utilizaţi Implicor dacă alăptaţi. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă alăptați sau intenționați să alăptați, deoarece alăptarea trebuie întreruptă dacă utilizați Implicor.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate de culoare albă, rotunde (25/5 mg), cu diametru de 7,3 mm, marcate cu „1”pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimate filmate de culoare albă, rotunde (50/5 mg), cu diametru de 8,5 mm, marcate cu „2” pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimate filmate de culoare albă, ovale (25/7,5 mg), cu lungime de 9,3 mm și lățime de 5,8 mm, marcate cu „3” pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimate filmate de culoare albă, ovale (50/7,5 mg), cu lungime de 10,8 mm și lățime de 6,7 mm, marcate cu „4” pe o față și cu pe cealaltă față.

Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere de tip calendar din PVC-PVDC/aluminiu conţinând 14, 28, 56, 98 sau 112 comprimate filmate și flacoane a 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Implicor 25 mg/5 mg | 50 mg/5 mg | 25 mg/7,5 mg | 50 mg/7,5 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.