Prospect Prylar capsule

Substanța activă: combinatii
Producator: Zaklad Farmaceutyczny Adamed Pharma S.A. Polonia
Clasa ATC: [C09BB]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> combinatii de inhibitori A.C.E. >> inhibitori ACE si blocanti ai canalelor de calciu
Prylar 2,5 mg/5 mg capsule
Prylar 5 mg/5 mg capsule
Prylar 10 mg/5 mg capsule
Prylar 5 mg/10 mg capsule
Prylar 10 mg/10 mg capsule

Indicații Prylar capsule:

Prylar conţine două substanţe active: ramipril şi amlodipină. Ramiprilul face parte din clasa de medicamente numită inhibitori ai ECA (Inhibitori ai Enzimei de Conversie a Angiotensinei). Amlodipina face parte din clasa de medicamente numită antagonişti de calciu.

Ramipril acţionează prin:
• Scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care pot creşte tensiunea arterială
• Relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge
• Micşorarea efortului inimii de pompare a sângelui în organismul dumneavoastră.

Amlodipina acţionează prin:
• Relaxarea şi lărgirea vaselor de sânge astfel încât sângele circulặ prin vasele de sânge mai ușor.

Prylar este utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată corespunzător prin administrarea asociată de ramipril şi amlodipină, la aceleaşi doze ca şi în combinaţie, dar sub formă de medicamente separate.

Contraindicații:

Nu luaţi Prylar
- dacă sunteţi alergic la ramipril, amlodipină (substanţele active), la medicamente de tipul inhibitori ai ECA sau la alţi antagonişti de calciu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Aceasta se poate manifesta prin mâncărime, înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie
- dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită „angioedem”. Semnele includ mâncărimi, urticarie, pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflare a gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire
- dacă efectuaţi şedinţe de dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. În funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca tratamentul cu Prylar să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.
- dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor în care irigarea cu sânge a rinichilor dumneavoastră este redusă (stenoză de arteră renală)
- în timpul ultimelor 6 luni de sarcină
- dacă aveţi diabet zaharat sau insuficienţă renală şi sunteţi tratat cu aliskiren pentru tensiune arterială mare
- dacă tensiunea arterială este neobişnuit de mică sau instabilă. Medicul dumneavoastră trebuie să facă o evaluare din acest punct de vedere.
- dacă aveţi o îngustare gravă a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau prezentaţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima dumneavoastră nu poate furniza o cantitate suficientă de sânge în corp)
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă după infarct miocardic

Nu utilizaţi Prylar dacă oricare dintre cele prezentate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Prylar.

Administrare Prylar capsule:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveţi impresia că efectul Prylar este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Luaţi acest medicament pe cale orală, în acelaşi moment al zilei, în fiecare zi, înainte sau după masă Înghiţiţi capsula întreagă cu o cantitate de lichid. Nu luaţi Prylar cu suc de grepfrut. Prylar trebuie administrat o dată pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate modifica doza, în funcţie de efectul pe care îl are asupra dumneavoastră. Doza maximă este de o capsulă de 10 mg/10 mg, zilnic.

Vârstnici
Medicul dumneavoastră va reduce dozele administrate la începutul tratamentului şi va modifica ulterior aceste doze într-un ritm mai lent.
Utilizare la copii şi adolescenţi Utilizarea Prylar nu este recomandată la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu sunt suficiente date privind utilizarea la această grupă de pacienţi.

Dacă utilizaţi mai mult Prylar decât trebuie
În cazul în care aţi luat prea multe capsule, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, într-o uşoară stare de confuzie, în stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştiinţa. Adresaţi-vă unui medic sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital de urgenţă.

Nu conduceţi autovehicule în drum spre spital, cereţi altcuiva să vă însoţească sau chemaţi ambulanţa. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră. Acesta este util pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi utilizat.

Dacă uitaţi să utilizaţi Prylar
Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Prylar
Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni, dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Prylar capsule:

- Substanţele active sunt:
Capsule 2,5 mg/5 mg Fiecare capsulă conţine ramipril 2,5 mg şi amlodipină 5 mg sub formă de besilat de amlodipină
Capsule 5 mg/5 mg Fiecare capsulă conţine ramipril 5 mg şi amlodipină 5 mg sub formă de besilat de amlodipină
Capsule 10 mg/5 mg Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg şi amlodipină 5 mg sub formă de besilat de amlodipină
Capsule 5 mg/10 mg Fiecare capsulă conţine ramipril 5 mg şi amlodipină 10 mg sub formă de besilat de amlodipină
Capsule 10 mg/10 mg Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg şi amlodipină 10 mg sub formă de besilat de amlodipină

- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hidrogenfosfat de calciu, anhidru, amidon de porumb pregelatinizat, amidon de porumb, pregelatinizat de joasă umiditate, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearilfumarat de sodiu, oxid roşu de fer (E 172) (2,5 mg/5 mg; 5 mg/5 mg; 10 mg/5 mg, 5 mg/10 mg), dioxid de titan (E 171), gelatină, oxid galben de fer (E 172) (10 mg/10 mg), oxid negru de fer (E 172) (10 mg/10 mg).

Precauții:

Înainte să utilizaţi Prylar, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreuna din următoarele afecţiuni:
- dacă aveţi probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor
- dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism (stare de rău (vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi o dietă săracă în sare, luaţi diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă) de mult timp sau efectuaţi şedinţe de dializă);
- dacă urmează să vi se efectueze un tratament de ameliorare a reacţiilor alergice la veninul de albină sau viespe (desensibilizare);
- dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vi se administrează înainte de o intervenţie chirurgicală sau dentară. Trebuie să întrerupeţi tratamentul cu Prylar cu o zi înainte de această operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră - dacă aveţi o concentraţie mare de potasiu în sânge (evidenţiată prin analiza sângelui)
- dacă aveţi o boală vasculară de colagen, cum sunt sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic
- dacă luaţi aliskiren pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
- dacă aveţi o creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă)
- dacă sunteţi vârstnic şi doza dumneavoastră trebuie crescută - dacă prezentaţi tuse uscată persistentă o perioadă mare de timp
- dacă tensiunea arterială nu este suficient redusă. Medicamentele din această categorie pot fi mai puţin eficiente la persoanele de rasă neagră.

- Dacă prezentaţi umflare bruscă a buzelor şi feţei, a limbii şi a gâtului, posibil a mâinilor şi a picioarelor, dificultate la înghiţire sau la respiraţie, urticarie sau răguşeală (angioedem). Acestea pot fi semne ale unei reacţii alergice severe. Acestea pot fi prezente în orice moment pe parcursul tratamentului. Persoanele care aparţin rasei negre pot prezenta un risc mai mare de a prezenta această afecţiune. Dacă prezentaţi aceste simptome trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi
Nu este recomandată utilizarea Prylar la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Prylar poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care Prylar vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Acest lucru este mai probabil să se întâmple la începutul tratamentului sau când schimbați tratamentul.

Reacții adverse ale Prylar capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Încetaţi să utilizaţi Prylar şi contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una dintre următoarele reacţii adverse grave - puteţi avea nevoie de tratament medical de urgenţă:
- Umflare a feţei, buzelor sau gâtului ceea ce poate determina probleme la înghiţire sau la respiraţie precum şi mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele. Acestea pot fi simptomele unei reacţii alergice grave la Prylar.
- Reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţiile trecătoare pe piele, ulceraţii ale mucoasei bucale, înrăutăţire a unei afecţiuni pre-existente a pielii, înroşire, apariţie a unor pustule sau exfoliere a pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică sau eritem polimorf) sau alte reacţii adverse.

Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai sus este clasificată ca necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).
Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:
- Bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii), dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept sau probleme mai grave care includ infarct miocardic şi accident vascular cerebral. Aceste reacţii advese sunt frecvente (dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept, palpitaţii) sau mai puţin frecvente (bătăi rapide ale inimii, infarct miocardic sau accident vascular cerebral)
- Scurtarea respiraţiei sau tuse. Acestea sunt reacţii adverse frecvente. Acestea pot fi simptome ale unor probleme la nivelul plămânilor.
- Apariţie a vânătăilor mai uşor decât în mod normal, sângerări cu durată mai lungă decât normal, orice simptom de sângerare (cum este sângerarea gingiilor), puncte purpurii, umflături la nivelul pielii sau infecţii apărute mai uşor decât în mod normal, gât inflamat şi febră, stare de oboseală, stare de leşin, ameţeli sau paloare a pielii. Acestea pot fi semne ale unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase. Acestea sunt reacţii adverse rare.
- Dureri severe de stomac care pot ajunge până la nivelul spatelui. Acesta poate fi un semn de inflamare a pancreasului (pancreatită). Acestea sunt reacţii adverse mai puţin frecvente.
- Febră, frisoane, oboseală, pierdere a poftei de mâncare, dureri de stomac, senzaţie de rău, îngălbenire a pielii sau a albului ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum este hepatita (inflamarea ficatului) sau deteriorarea ficatului. Frecvenţa acestor reacţii adverse este necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Alte reacţii adverse includ: Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi)
- Somnolenţă (mai ales la începutul tratamentului)
- Palpitaţii (conştientizarea bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei
- Umflare a gleznelor (edeme)
- Dureri de cap sau stare de oboseală
- Stare de ameţeală. Acest lucru este posibil mai ales la începerea tratamentului cu Prylar sau la doze mari.
- Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), mai ales la şezutul brusc sau la ridicarea bruscă în picioare
- Tuse uscată iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, scurtarea respiraţiei
- Dureri la nivelul stomacului sau intestinelor, diaree, indigestie, senzaţie sau stare de rău (greaţă)
- Erupţie trecătoare pe piele cu sau fără zone umflate
- Dureri în piept
- Crampe sau dureri ale muşchilor
- Sincopă
- Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de pacienţi)
- Schimbări ale dispoziţiei, somnolenţă
- Tremurături, senzaţie de slăbiciune, durere, stare de rău
- Tulburări de vedere, vedere dublă, vedere înceţoşată, zgomote în urechi
- Strănut/secreţii nazale - ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită)
- Tulburări intestinale (inclusiv diaree sau constipaţie), arsuri la stomac, gură uscată
- Căderea părului, transpiraţie accentuată, mâncărime la nivelul pielii, pete roşii la nivelul pielii, decolorarea pielii
- Tulburări urinare, nevoie crescută de urinare, mai ales în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor - Incapacitatea de a obţine o erecţie, impotenţă la bărbat, scăderea dorinţei sexuale la bărbaţi şi femei
- Disconfort la nivelul sânilor şi creşterea sânilor la bărbaţi
- Durere musculară sau articulară, crampe musculare, durere la nivelul spatelui
- Creştere sau scădere în greutate
- Probleme de echilibru (vertij)
- Mâncărime şi senzaţii anormale la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, senzaţie de arsură la nivelul pielii (parestezie), scădere a sensibilităţii la durere
- Pierdere sau schimbarea gustului
- Probleme de somn
- Stare depresivă, anxietate, nervozitate mai accentuate decât în mod normal sau nelinişte
- Nas înfundat, dificultăţi la respiraţie sau înrăutăţirea astmului bronşic
- Umflare a intestinului numită „angioedem intestinal” cu simptome de durere abdominală, vărsături şi diaree
- Pierdere sau scădere a poftei de mâncare (anorexie)
- Bătăi ale inimii mai puternice sau neregulate
- Umflare a mâinilor şi a picioarelor. Acesta este un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât în mod normal.
- Febră
- Creşterea numărului unor anumite celule albe din sânge (eozinofilie), evidenţiată prin teste de sânge
- Teste de sânge care atestă modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de pacienţi)
- Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie
- Limbă roşie şi umflată
- Exfoliere sau descuamare severă a pielii, mâncărime, erupţie pe piele cu umflături
- Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial)
- Erupţie trecătoare pe piele sau vânătăi
- Urticarie
- Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci
- Ochi roşii, umflaţi, mâncărimi la nivelul ochilor şi secreţie lacrimală mai abundentă
- Tulburări de auz
- Teste ale sângelui care pun în evidenţă o scădere a numărului celulelor roşii, albe sau ale plachetelor sanguine sau o scădere a cantităţii de hemoglobină

Foarte rare (pot afecta până la 1 pacient din 10000)
- Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare
- Cantitate mare de zahăr în sânge (hiperglicemie)
- Umflare a gingiilor
- Balonare abdominală (gastrită)
- Funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), îngălbenire a pielii (icter)
- Tonus muscular crescut
- Inflamare a vaselor de sânge, deseori cu erupţie tranzitorie la nivelul pielii
- Sensibilitate la lumină
- Tulburări care asociază rigiditate, tremor şi/sau tulburări ale mişcării

Alte reacţii adverse raportate
Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.
- Dificultăţi de concentrare
- Teste de sânge care pun în evidenţă un număr mic de celule sanguine
- Teste de sânge care pun în evidenţă o scădere a concentraţiei de sodiu din sânge
- Schimbarea culorii degetelor de la mâini sau picioare la frig urmată de furnicături sau durere la încălzirea lor (sindrom Raynaud)
- Capacitate de reacţie redusă sau insuficientă
- Modificări ale mirosului
- Psoriazis

Interacțiuni cu alte medicamente:

Prylar împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot reduce efectul Prylar:
• Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)
• Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mici, şocului cardiac, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiei, cum sunt epinefrina, noradrenalina sau adrenalina. Medicul dumneavoastră va trebui să vă controleze tensiunea arterială.
• Rifampicină (antibiotic utilizat pentru tratamentul tuberculozei)
• Hypericum perforatum (sunătoare - pentru tratamentul depresiei)
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse atunci când luaţi concomitent şi Prylar.
• Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (de exemplu medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)
• Medicamente pentru cancer (chimioterapeutice)
• Medicamente administrate pentru a împiedica respingerea organelor după un transplant, cum este ciclosporina
• Diuretice (comprimate care elimină apa) cum este furosemidul şi alte medicamente care pot scădea tensiunea arterială cum este aliskiren
• Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu din sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (pentru subţierea sângelui)
• Medicamente steroidiene pentru tratamentul inflamaţiilor, cum este prednisolon
• Alopurinol (utilizat pentru scăderea concentraţiei acidului uric din sânge)
• Procainamidă (pentru probleme ale ritmului bătăilor inimii)
• Ketoconazol, itraconazol (împotriva infecţiilor fungice)
• Ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV)
• Eritromicină, claritromicină (antibiotice)
• Verapamil, diltiazem (medicamente utilizate pentru tratamentul unor boli ale inimii şi tensiunii arteriale mari)
• Dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anormalităţilor severe de reglare a temperaturii corpului)

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul din următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de Prylar:
• Medicamente pentru diabetul zaharat, cum sunt medicamentele orale pentru scăderea glicemiei şi insulina. Prylar poate să scadă concentraţia de glucoză din sânge. Verificaţi cantitatea de glucoză din sânge în timpul tratamentului cu Prylar.
• Litiu (pentru afecţiuni psihice). Prylar poate creşte cantitatea de litiu din sânge. Concentraţia de litiu din sânge trebuie verificată de către medicul dumneavoastră
• Simvastatina (un medicament utilizat pentru controlul nivelurilor ridicate de colesterol). Prylar poate creşte cantitatea de simvastatină din sângele dumneavoastră.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Prylar.

Prylar împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic
Prylar poate fi luat cu sau fără alimente. Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu Prylar vă poate face să vă simţiţi ameţit sau că aveţi o uşoară stare de confuzie. Dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu ce cantitate de alcool puteţi consuma în timpul tratamentului cu Prylar, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece efectele medicamentelor care scad tensiunea arterială se pot adăuga la efectele alcoolului etilic.

Persoanele care utilizează Prylar nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot duce la creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al Prylar.

Administrarea de Prylar capsule în sarcină / alaptare:

Dacặ sunteţi gravidặ sau alặptaţi, credeţi cặ aţi putea fi gravidặ sau intenţionaţi sặ rặmậneţi gravidặ adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Nu trebuie să utilizaţi Prylar în timpul sarcinii. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Prylar spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Înainte de a planifica o sarcină vi se va recomanda schimbarea tratamentului cu un tratament alternativ.
Alăptarea
Nu trebuie să utilizaţi Prylar dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Fertilitatea Nu sunt suficiente date referitoare la efectul Prylar asupra fertilităţii.

Prezentare ambalaj:

Prylar 2,5 mg/5 mg: capsule gelatinoase cu cap de culoare roz deschis opac şi corp de culoare alb opac. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare albă până la aproape albă.
Prylar 5 mg/5 mg: capsule gelatinoase cu cap de culoare roz opac şi corp de culoare albă opac. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare albă până la aproape albă.
Prylar 10 mg/5 mg: capsule gelatinoase cu cap de culoare roz închis opac şi corp de culoare albă opac. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare albă până la aproape albă.
Prylar 5 mg/10 mg: capsule gelatinoase cu cap de culoare roşu-brun opac şi corp de culoare albă opac. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare albă până la aproape albă.
Prylar 10 mg/10 mg: capsule gelatinoase cu cap de culoare brun opac şi corp de culoare albă opac. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare albă până la aproape albă.
Prylar este disponibil în blistere cu 28, 30, 32, 56, 60, 90, 91, 96, 98 sau 100 capsule.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A se păstra la temperaturi sub 30ºC. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Prylar capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Prylar capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.