Prospect Ketoprofen Tis 25 mg/g gel

Substanța activă: ketoprofenum
Producator: Tis Farmaceutic, Romania
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic

Indicații Ketoprofen Tis 25 mg/g gel:

Ketoprofen Tis gel conţine ca substanţă activă ketoprofen care aparţine unui grup de medicamente numit antiinflamatoare nesteroidiene. Acestea reduc inflamaţia şi durerea.

Ketoprofen Tis gel se utilizează, la adulţi şi copii peste 15 ani, în tratamentul local simptomatic al durerilor musculare sau osoase şi articulare de natură traumatică (contuzii, entorse, luxaţii) sau reumatică (boli inflamatorii care afectează articulaţiile precum poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, puseuri inflamatorii acute ale artrozelor, discopatii, forme extra-articulare de reumatism, torticolis, artrite acute, inclusiv atac de gută).

Contraindicații:

Nu utilizaţi Ketoprofen Tis gel:
- dacă aveţi hipersensibilitate la ketoprofen sau la oricare dintre componentele medicamentului.
- nu utilizaţi medicamentul în caz de istoric de alergii la ketoprofen, acid tiaprofenic, fenofibrat, blocante ale UV sau parfumuri.
- dacă prezentaţi leziuni ale pielii, precum: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri sau plăgi.
- nu expuneţi zonele tratate la soare sau razele UV provenite de la solar, pe parcursul tratamentului şi timp de 2 săptămâni după terminarea acestuia.
- dacă aveţi antecedente de crize de astm bronşic sau rinită alergică sau erupţii pe piele apărute după administrarea de ketoprofen, sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la acid acetilsalicilic (aspirină).
- dacă sunteţi în al treilea trimestru de sarcină.
- dacă pacientul este copil cu vârsta sub 15 ani.
Opriţi imediat utilizarea KETORPOFEN TIS gel, dacă observaţi orice reacţie la nivelul pielii, incluzând reacţii adverse cutanate după aplicarea concomitentă a produselor ce conţin octocrilen (octocrilenul este unul dintre excipienţii mai multor produse cosmetice sau de igienă, cum sunt şampoane, after-shave-uri, geluri de duş şi baie, creme de piele, rujuri, creme anti-ageing, produse pentru îndepărtarea machiajului, fixative de păr, folosit în scopul de a întârzia fotodegradarea).

Administrare Ketoprofen Tis 25 mg/g gel:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Ketoprofen Tis gel este destinat administrării cutanate.
Adulţi
Gelul se va aplica în strat subţire pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, timp de până la 7 zile.
Pentru facilitarea penetrării gelului, se face masaj uşor, prelungit pe regiunea dureroasă sau inflamată. După fiecare utilizare, se spală mâinile.
Ketoprofen Tis gel se poate administra şi prin ionoforeză (aplicat pe zona de acţiune a catodului).
Copii şi adolescenţi
Ketoprofen Tis 2 gel nu este recomandat pentru utilizare la copii sub 15 ani, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.
Dacă utilizaţi mai mult Ketoprofen Tis gel decât trebuie
Aplicarea gelului în cantităţi foarte mari poate determina exacerbarea reacţiilor adverse: iritaţie, mâncărimi, eritem (roşeaţă)
În caz de supradozaj se întrerupe administrarea medicamentului. Se recomandă spălarea tegumentului cu apă din abundenţă.
Dacă îl înghiţiţi accidental, gelul poate determina efecte sistemice în funcţie de cantitatea înghiţită. În acest caz, adresaţi-vă imediat medicului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Ketoprofen Tis gel
Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, aplicaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu dublaţi doza pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Ketoprofen Tis 25 mg/g gel:

- Substanţa activă este ketoprofen. Un gram gel conţine ketoprofen 25 mg.
- Celelalte componente sunt: etanol 960, glicerol, carbomer (Carbopol 980NF), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), ulei de pin, hidroxid de sodiu, soluţie 10%, apă purificată.

Precauții:

Înainte să utilizaţi Ketoprofen Tis gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Administrarea locală îndelungată poate provoca sensibilizare sau iritaţie locală.
Se va evita contactul cu mucoasele şi ochii. Se va evita aplicarea pe suprafeţe întinse.
Ketoprofen Tis gel nu se va administra la nivelul unor zone cu plăgi sau leziuni ale pielii extinse.
Nu se recomandă aplicarea unui pansament după aplicarea gelului.
Ketoprofen Tis gel va fi utilizat cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni severe ale rinichilor, ficatului sau inimii.
Dacă aveţi astm sau rinită, sinuzită sau polipoză nazală, aveţi un risc mai mare să fiţi alergic la aspirină sau alte medicamente asemănătoare decât alţi pacienţi.
Expunerea la soare (chiar soare mai puţin puternic) sau la razele UV a zonelor la nivelul cărora s-a utilizat Ketoprofen Tis gel poate induce reacţii adverse la nivelul pielii potenţial grave (fotosensibilitate). Prin urmare, este necesară:
- protejarea zonelor tratate prin acoperirea acestora cu îmbrăcăminte în timpul tratamentului şi 2 săptămâni după terminarea acestuia, pentru evitarea oricărui risc de fotosensibilizare.
- spălarea atentă a mâinilor după fiecare utilizare a Ketoprofen Tis gel.
Tratamentul trebuie oprit imediat în cazul prezenţei oricărei reacţii adverse la nivelul pielii apărute după aplicarea Ketoprofen Tis gel.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Ketoprofen Tis gel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Ketoprofen Tis gel conţine p-hidroxibenzoat de metil
Acest excipient poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Reacții adverse ale Ketoprofen Tis 25 mg/g gel:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Sunt posibile următoarele reacţii adverse de diferite intensităţi:
- Reacţii alergice la nivelul pielii precum roşeaţă mâncărime, erupţii pe piele, senzaţie de arsură;
- Reacţii adverse severe la nivelul pielii pe parcursul expunerii la lumina soarelui;
- Rar au apărut cazuri de reacţii adverse mai severe cum sunt eczeme buloase sau flictenulare, care s-ar putea răspândi sau generaliza;
- Reacţii de hipersensibilitate (alergice): respiratorii (dispnee – dificultate la respiraţie şi crize de astm bronşic la pacienţii cu alergie la ketoprofen sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene înrudite sau la cei cu reacţii încrucişate la acestea); rareori reacţii generale de tip anafilactic (reacţii alergice severe).
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ketoprofen Tis gel împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
În special spune-ţi medicului dacă utilizaţi medicamente pentru subţierea sângelui (derivaţi cumarinic).
Utilizarea concomitentă a preparatelor cu administrare locală care conţin ketoprofen şi a produselor conţinând octocrilenă (un filtru solar chimic inclus în mai multe produse cosmetice şi de îngrijire), poate determina apariţia unor reacţii adverse la nivelul pielii (reacţii de fotosensibilitate, inclusiv fotoalergie).

Administrarea de Ketoprofen Tis 25 mg/g gel în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Prescrierea ketoprofenului se va face în primele 5 luni ale sarcinii, numai dacă este necesar, utilizarea fiind extrem de limitată.
În ultimul trimestru de sarcină Ketoprofen Tis gel este contraindicat
Ketoprofenul trece în laptele matern, şi ca măsură de precauţie, se va evita administrarea la femeile care alăptează.

Prezentare ambalaj:

Ketoprofen Tis gel se prezintă sub formă de gel omogen, transparent, incolor, cu miros caracteristic de pin.
Cutie cu un tub din polietilenă de înaltă densitate de culoare albă, prevăzut cu membrană din aluminiu pentru autosigilare; este închis cu capac cu filet, din polipropilenă de culoare albă; tubul conţine 50 g gel.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ketoprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ketoprofen Tis 25 mg/g gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ketoprofen Tis 25 mg/g gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.