Prospect TRIMEPRANOL, compr.

Substanța activă: metipranololum
Producator: Spofa
Clasa ATC: [S01ED]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiglaucomatoase si miotice >> agenti beta-blocanti

Indicații TRIMEPRANOL, compr.:

Angina pectorala, stari postinfarct (profilaxia ischemiei), aritmii supraventriculare si ventriculare, hipertensiune instabila si juvenila (ca unica terapie sau asociata cu saluretice), hipertensiune esentiala asociata in special cu hipertrofia ventriculului stang; hipertensiune secundara, reno-vasculara din IRC; sindrom hiperkinetic primar si secundar (terapie adjuvanta in tireotoxicoza, feocromocitom, tratamentul reactiei adverse cu hormoni tiroidieni); miocardopatie hipertrofica, indicatii neuro-psihice: anxietate, tahicardie neuro-psihogena, astenie neuro-circulatorie, tremor cauzat de terapia cu litiu.

Contraindicații:

Insuficienta cardiaca manifesta, bradicardie si bloc AV de grad inalt, hipotensiune, BPOC, hipoglicemie, acidoza metabolica, arterioscleroza sistemica avansata, infarct miocardic recent, astm bronsic.

Administrare TRIMEPRANOL, compr.:

Este necesara stabilirea pentru fiecare pacient a dozei minime eficace prin cresterea gradata a dozei zilnice cu cate 10 mg, reper de orientare fiind ritmul cardiac, care poate varia intre 50-60 b.p.m., dar nu sub 40-50 b.p.m.; doza zilnica poate fi fractionata in 2-3 prize inainte de mese, iar in hipertensiune este recomandata o singura doza dimineata. In angina pectorala doza medie zilnica este de 80 mg, in cazurile mai grave crescand la 120 mg sau chiar mai mult. in hipertensiune, doza zilnica este de 40-80 mg. Pentru indicatiile neuro-psihice, doza este de 10-30 mg/zi. In terapia tremorului produs de tratamentul cu litiu doza nu trebuie sa depaseasca 30 mg.

Acțiune:

Metipranololul este un -simpatolitic neselectiv sintetic, cu actiune similara chinidinei: scade frecventa cardiaca, prelungeste conducerea atrio-ventriculara, scade contractilitatea miocardica si presiunea sanguina.

Compoziție TRIMEPRANOL, compr.:

Comprimate continand 10 si 40 mg metipranolol

Precauții:

Sarcina si lactatie: Este contraindicat tratamentul cu trimepranol in timpul alaptarii; medicamentul trece prin bariera placentara, deci se recomanda precautie in indicarea medicamentului la gravide.

Reacții adverse ale TRIMEPRANOL, compr.:

Greata, varsaturi, diaree, bradicardie, hipotensiune, fenomene Raynaud. La indivizii sensibili: depresii, halucinatii, bronhospasm, retentie de fluide, cresteri in greutate, uscaciunea gurii, spasme musculare. In terapia pe termen lung, la pacientii sensibili poate sa apara risc de: edem pulmonar, insuficienta cardiaca, discrazii sanguine, sindrom oculo-cutanat.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIMEPRANOL, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIMEPRANOL, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.