Prospect Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă

Substanța activă: vancomycinum
Clasa ATC: [J01XA]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> alte antibacteriene >> glycopeptide - antibacteriene

Indicații Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă:

Vancomycin Teva pulbere pentru soluţie perfuzabilă este un antibiotic care conţine vancomicină.
Aceasta este utilizată în tratamentul:
*infecţiilor severe determinate de bacterii rezistente la alte antibiotice. Acest medicament este utilizat la pacienţii care nu au răspuns sau care au avut reacţii negative la tratamentul cu alte antibiotice.
*diferitelor infecţii severe ale valvelor sau ale ţesutului care căptuşeşte interiorul inimii, infecţii la nivelul plămânilor, oaselor sau ţesuturilor moi.
Acest medicament vă poate fi administrat şi înaintea anumitor intervenţii chirurgicale pentru prevenirea apariţiei infecţiilor.
Vancomycin Teva poate fi administrată şi pe cale orală, în tratamentul cazurilor grave de infecţii intestinale extinse (colită pseudomembranoasă).

Contraindicații:

Nu trebuie să vi se administreze Vancomycin Teva dacă sunteţi alergic la vancomicină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament.

Administrare Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă:

Vancomycin Teva poate fi administrat numai de către medic sau de către personal medical calificat.
Medicamentul se administrează de obicei direct într-o venă prin perfuzie.
Metoda, cantitatea şi rata de administrare a soluţiei injectabile sau perfuzabile sunt stabilite de către medicul dumneavoastră în funcţie de starea clinică şi de vârstă.
Intravenos în perfuzie intermitentă timp de cel puţin 60 de minute
Adulţi cu funcţie renală normală: 2 g/zi i.v. (500 mg la 6 ore sau 1 g la 12 ore).
Copii: 10 mg//kg la fiecare 6 ore, timp de cel puţin 60 de minute.
Nou-născuţi şi sugari: doza totală zilnică recomandată poate fi mai mică.
Iniţial se administrează 15 mg/kg şi apoi 10 mg/kg la 12 ore în prima săptămână de viaţă şi la 8 ore dupa vârsta de 1 lună.
Adulţi cu insuficienţă renală şi vârstnici: se administrează doze care să evite acumularea toxică şi se controlează periodic concentraţiile mai ales în cazul tratamentului prelungit.
Administrarea orală:
Adulţi: Doza zilnică uzuală pentru anumite infecţii intestinale (colita pseudomembranoasă) este de 500 mg până la 2 g, administrată pe cale orală, timp de 7 – 10 zile, divizată în 3 sau 4 doze.
Copii: Doza zilnică uzuală este de 40 mg/kg, în 3 sau 4 doze divizate, timp de 7-10 zile. Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 2 g.
Dacă vi s-a administrat mai mult decât trebuie din Vancomycin Teva
Deoarece acest medicament vi se va administra în timp ce sunteţi internat, este puţin probabil să vi se administreze o doză incorectă de vancomicină. Cu toate acestea, spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă vă îngrijorează ceva.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau personalului medical.

Compoziție Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă:

- Substanţa activă: este vancomicina. Fiecare flacon conţine vancomicină 500 000 UI (sub formă de clorhidrat de vancomicină, echivalent cu 500 mg vancomicină 1000 UI/mg).
- Celelalte componente: acid clorhidric, hidroxid de sodiu.

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vancomycin Teva dacă
- sunteţi alergic la antibiotice;
- aveţi probleme de auz înainte de începerea tratamentului;
- aţi avut în trecut probleme cu rinichii;
- sunteţi gravidă sau alăptaţi;
- luaţi contraceptive.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu se cunoaşte influenţa tratamentului asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă:

Ca toate medicamentele, Vancomycin Teva poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.
Frevenţa reacţiilor adverse este definită conform următoarei convenţii:
- Foarte frecvente (afectează cel puţin 1 din 10 pacienţi trataţi)
- Frecvente (afectează cel puţin 1 din 100 pacienţi trataţi, dar mai puţin de 1 din 10 pacienţi trataţi)
- Mai puţin frecvente (afectează cel puţin 1 din 1000 pacienţi trataţi, dar mai puţin de 1 din 100 pacienţi trataţi)
- Rare (afectează cel puţin 1 din 10000 pacienţi trataţi, dar mai puţin de 1 din 1000 pacienţi trataţi)
- Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi trataţi)
- Cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi determinată pe baza datelor disponibile).
Reacţii adverse frecvente:
Febră, inflamaţie la locul de perfuzare, scăderea tensiunii arteriale, dificultăţi de respiraţie, erupţie cutanată tranzitorie, mâncărime.
Reacţii adverse mai puţin frecvente:
Zgomote în urechi, greaţă, frisoane, contracţie a muşchilor pieptului şi spatelui, respiraţie şuierătoare, ameţeli, înroşirea părţii superioare a corpului, inflamaţia venelor. Scăderea numărului de celule albe din sânge, care poate creşte riscul de infecţii. Scăderea numărului de trombocite din sânge.
Reacţii adverse rare:
Reducerea funcţiei rinichilor, inflamarea intestinului gros, insuficienţă cardiacă.
Afecţiuni cutanate severe (sindrom Stevens-Johnson), afectarea auzului.
Cu frecvenţă necunoscută:
Colită pseudomembranoasă (infecţii intestinale extinse)
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală. Asiguraţi-vă că aţi menţionat că sunteţi tratat cu medicamente care conţin amfotericină B, aminoglicozide, bacitracină, polimixină B, colistină, viomicină sau cisplatină ca substanţă activă.

La acest punct, produsele finite sunt menţionate în grupuri în funcţie de substanţa activă, nu în funcţie de denumirea comercială. În cazul în care nu sunteţi sigur dacă alte medicamente pe care le luaţi pot fi utilizate împreună cu Vancomycin Teva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Administrarea de Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă în sarcină / alaptare:

Nu a fost stabilită siguranţa administrării vancomicinei în timpul sarcinii, de aceea se va administra numai cu respectarea strictă a recomandărilor medicului dumneavoastră.
Vancomicina se excretă în laptele matern; se va administra cu precauţie la mamele care alăptează sau se va întrerupe alăptatul, dacă este cazul.

Prezentare ambalaj:

Pulbere pentru soluţie perfuzabilă de culoare aproape albă, roz deschis sau brun deschis.
Mărimi de ambalaj:
Cutie cu 1 flacon din sticlă incoloră care conţine 500 mg vancomicină.

Condiții de păstrare:

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Vancomycin Teva după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă vancomycinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Vancomycin Teva 500 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.