Prospect Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule

Substanța activă: combinații (ramiprilum + amlodipinum)
Producator: Swyssi AG, Germania
Clasa ATC: [C09BB]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> combinatii de inhibitori A.C.E. >> inhibitori ACE si blocanti ai canalelor de calciu
Coreyra conține două substanțe active ramipril şi amlodipină. Ramipril aparține unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei). Amlodipina aparține unei clase de medicamente numite antagoniști de calciu.

Indicații Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule:

Coreyra este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arterială mare ) , la pacienții a căror tensiune arterială este controlată în mod adecvat cu amlodipină și ramipril administrat concomitent în aceleași doze ca și în Coreyra, dar ca medicamente separate.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Coreyra:
- dacă sunteţi alergic la ramipril, amlodipină (substanţele active), la alţi antagonişti de calciu sau medicamente de tipul inhibitori ai ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Aceasta se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie;
- dacă aveţi sau aţi avut reacţii alergice grave numite „angioedem”. Simptomele includ mâncărimi, urticarie, pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflare a gâtului şi limbii, umflături în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire;
- dacă efectuaţi şedinţe de dializă sau oricare alt tip de filtrare a sângelui. În funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca tratamentul cu Coreyra să nu fie indicat pentru dumneavoastră;
- dacă aveţi probleme ale rinichilor care presupun un flux de sânge redus la nivelul rinichiului (stenoză de arteră renală);
- în ultimele 6 luni de sarcină (vezi mai jos, „Sarcina, alăptarea şi fertilitatea”);
- dacă aveți diabet zaharat sau insuficiență renală și sunteți tratat cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale ce contine aliskiren;
- dacă tensiunea arterială este neobişnuit de mică sau instabilă. Medicul dumneavoastră trebuie să facă o evaluare din acest punct de vedere;
- dacă aveți o îngustare a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau șoc cardiogen (o afecțiune în care inima dumneavoastră nu poate pompa suficient sânge în corp);
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct miocardic.

Nu utilizaţi Coreyra dacă oricare situație dintre cele prezentate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră.
Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Coreyra.

Administrare Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă aveți impresia că efectul Coreyra este prea puternic sau prea slab, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Luaţi acest medicament pe cale orală, în acelaşi moment al zilei, în fiecare zi, înainte sau după masă.
Înghiţiţi capsula întreagă cu o cantitate de lichid.
Nu luați Coreyra cu suc de grepfrut.
Coreyra trebuie administrat o dată pe zi.
Medicul vă poate modifica doza, în funcție de efectul pe care îl are asupra dumneavoastră. Doza zilnică maximă este o capsulă de 10 mg/10 mg.

Acest medicament nu este disponibil în concentrația de 10 mg / 10 mg, dar această concentrație poate fi obţinută de la alți deţinători de autorizații de punere pe piață .

Vârstnici
Medicul dumneavoastră va reduce dozele administrate la începutul tratamentului şi va modifica ulterior aceste doze într-un ritm mai lent.

Utilizarea la copii și adolescenți
Coreyra nu este recomandat pentru utilizare la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu există nici o informație disponibilă la această grupă de pacienţi.

Dacă aţi utilizat mai mult Coreyra decât trebuie
În cazul în care aţi luat prea multe capsule, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, confuz, în stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştinţa. Spuneți unui medic sau mergeți imediat la cel mai apropiat spital. Nu conduceţi autovehicule în drum spre spital, cereţi altcuiva să vă însoţească sau chemaţi ambulanţa. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră. Acesta este util pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi utilizat.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Coreyra

Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Coreyra
Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acțiune:

Ramipril acționează prin:
• Scăderea producției organismului de substanțe care ar putea crește tensiunea arterială
• Relaxarea şi lărgirea vaselor de sânge
• Scăderea efortului inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră

Amlodipina acționează prin:
• Relaxarea şi lărgirea vaselor de sânge, astfel ca sângele să treacă prin ele mai ușor.

Compoziție Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule:

- Substanţele active sunt:

Coreyra 5 mg/5 mg
Fiecare capsulă conţine ramipril 5 mg şi besilat de amlodipină echivalent la amlodipină 5 mg

Coreyra 10 mg/5 mg
Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg şi besilat de amlodipină echivalent la amlodipină 5 mg

- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu anhidru, amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearilfumarat de sodiu, oxid roșu de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), gelatină.

Precauții:

Înainte să utilizaţi Coreyra, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Spuneți medicului dumneavoastră dacă oricare din situațiile de mai jos este valabilă pentru dumneavoastră:
- dacă aveţi probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor;
- dacă aţi pierdut o mare cantitate de săruri din organism (din cauza unei stări de rău (vărsături), diareei, transpiraţiilor abundente, regimului alimentar cu conţinut scăzut de sare, utilizării medicamentelor diuretice pentru o perioadă mai lungă sau dacă efectuaţi şedinţe de dializă);
- dacă aţi urmat un tratament de ameliorare a reacţiilor alergice la veninul de albină sau viespe (desensibilizare);
- dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vi se administrează înainte de o intervenţie chirurgicală sau dentară. Trebuie să întrerupeţi tratamentul cu Coreyra cu o zi înainte de această operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră;
- dacă aveţi o concentraţie mare de potasiu în sânge (evidenţiată prin analiza sângelui);
- dacă aveţi o boală vasculară de colagen, cum sunt sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic;
- dacă aveţi o creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă);
- dacă aveţi o vârstă înaintată şi doza dumneavoastră trebuie crescută;
- dacă aveți o tuse seacă ce persistă de multă vreme;
- dacă tensiunea dumneavoastră arterială nu scade suficient. Medicamentele de acest tip par a fi mai puțin eficiente la persoanele ce aparţin rasei negre;
- dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari: - un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuţi şi sub denumirea de „sartani” – de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren;
- dacă sunteți gravidă, nu este recomandată administrarea în timpul primului trimestru de sarcină și este contraindicat în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp. Vezi şi informaţiile de la punctul „Nu luaţi Coreyra”.

Dacă manifestați o umflare bruscă a buzelor și feței, limbii și gâtului, posibil și a brațelor și picioarelor, dificultăți la înghițire sau respirație, urticarie sau voce răgușită (angioedem). Acesta poate fi un semn al unei reacții alergice severe. Acest fenomen poate avea loc în orice moment al tratamentului. Este posibil ca persoanele ce aparţin rasei negre să aibă un risc mai mare pentru această afecțiune. Dacă manifestați astfel de simptome, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

Nu este recomandată utilizarea Coreyra la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Coreyra poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care capsulele vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule și nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Acest lucru se poate întâmpla în special la începutul tratamentului sau când treceți de la alte rețete.

Reacții adverse ale Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetaţi să utilizaţi Coreyra şi contactaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una dintre următoarele reacţii adverse-puteţi avea nevoie urgentă de tratament medical:
- Umflarea feţei, buzelor sau gâtului ceea ce poate determina probleme la înghiţire sau la respiraţie precum şi mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele. Acestea pot fi simptomele unei reacţii alergice grave la Coreyra;
- Reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţiile trecătoare pe piele, ulceraţii ale mucoasei bucale, înrăutăţirea unei afecţiuni pre-existente a pielii, înroşire, apariţie a unor pustule sau exfolierea pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza toxică epidermică sau eritem polimorf).

Frecvența reacțiilor adverse menționate mai sus este necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:
- Bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii), dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept sau probleme mai grave care includ infarct miocardic şi accident vascular cerebral. Frecvențele acestor reacții adverse sunt frecvente (palpitații), mai puțin frecvente (dureri în piept, senzație de apăsare în piept, ritm rapid al inimii, infarct miocardic) sau necunoscute (nu pot fi estimate din datele disponibile) (accident vascular cerebral);
- Scurtarea respiraţiei sau tuse. Acestea pot fi simptome ale unor probleme la nivelul plămânilor. Acestea sunt reacţii adverse frecvente;
- Apariţie a vânătăilor mai uşor decât în mod normal, sângerări cu durată mai lungă decât normal, alte simptome de sângerare (cum este sângerarea gingiilor), puncte purpurii, umflături la nivelul pielii sau infecţii apărute mai uşor decât în mod normal, gât inflamat şi febră, stare de oboseală, stare de leşin, ameţeli sau paloare a pielii. Acestea pot fi semne ale unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase. Acestea sunt reacţii adverse rare;
- Dureri severe de stomac care pot ajunge până în spate. Acesta poate fi un semn al inflamației pancreasului (pancreatită). Aceasta este o reacţie adversă mai puţin frecventă;
- Febră, frisoane, oboseală, pierdere a poftei de mâncare, dureri de stomac, senzaţie de rău, îngălbenire a pielii sau albului ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme la nivelul ficatului, cum sunt inflamația ficatului (hepatita) sau deteriorarea ficatului. Frecvența acestor reacții adverse este necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Alte reacţii adverse includ:
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 10) - Somnolenţă (mai ales la începutul tratamentului);
- Palpitaţii (conştientizarea bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei;
- Umflarea articulaţiilor (edeme);
- Dureri de cap, ameţeală sau stare de oboseală;
- Stare de ameţeală. Acest lucru este posibil mai ales la începerea tratamentului cu Coreyra sau la doze mari;
- Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), mai ales în poziţia şezând sau la ridicarea bruscă în picioare;
- Tuse uscată iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită;
- Dureri la nivelul stomacului sau intestinelor, diaree, indigestie, senzaţie sau stare de rău (greaţă);
- Erupţie trecătoare pe piele cu sau fără zone umflate;
- Dureri în piept;
- Crampe sau dureri ale muşchilor;
- Cantitate mai mare de potasiu în sânge evidenţiată prin teste ale sângelui.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 100)
- Dificultăți de somn, modificări ale stării psihice, insomnia;
- Tremurături, slăbiciune, durere, stare de rău;
- Tulburări vizuale, vedere dublă;
- Vedere în ceață;
- Sunete în urechi;
- Strănut/secreții nazale determinate de inflamația mucoasei nasului (rinită);
- Modificări ale digestiei (inclusiv constipație), arsuri gastrice, uscăciune a gurii;
- Cădere a părului, transpirație accentuată, mâncărime a pielii, pete roșii pe piele, decolorare a pielii;
- Probleme la urinare, nevoie imperioasă de a urina, în special noaptea, urinări frecvente;
- Incapacitate de a obține o erecție, incapacitate sexuală la bărbați, dorință sexuală redusă la bărbați sau femei;
- Disconfort la nivelul sânilor sau mărire a sânilor la bărbați;
- Dureri articulare sau musculare, crampe musculare, dureri de spate;
- Creștere sau scădere în greutate;
- Probleme de echilibru (vertij);
- Mâncărimi și senzații neobișnuite la nivelul pielii cum sunt amorțeală, furnicături, ciupituri, arsuri sau mișcare (parestezie), pierderea senzației de durere;
- Pierdere sau modificare a gustului;
- Sentiment de depresie, anxietate, nervozitate neobișnuită sau agitație;
- Nas înfundat, dificultate la respirație sau agravare a astmului bronșic;
- Inflamație la nivelul intestinului, numită angioedem intestinal, cu simptome ca dureri abdominale, vărsături și diaree;
- Apetit alimentar absent sau diminuat (anorexie);
- Bătăi ale inimii rapide sau neregulate;
- Umflare la nivelul brațelor și picioarelor. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reține mai multă apă decât de obicei;
- Febră;
- Număr ridicat al unui anumit tip de globule albe ale sângelui (eozinofilie), observat în cadrul unei analize de sânge;
- Analize de sânge care indică modificări în funcționarea ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (pot afecta până la 1 utilizator din 1000)
- Senzaţie de slăbiciune sau confuzie;
- Limbă roşie şi umflată;
- Exfoliere sau descuamare severă a pielii, mâncărime, erupţie pe piele cu umflături;
- Probleme ale unghiilor (cum sunt pierderea sau exfolierea unghiei);
- Erupţie trecătoare pe piele sau vânătăi;
- Inflamație a vaselor de sânge, adesea însoțită de erupție la nivelul pielii;
- Urticarie;
- Umflături la nivelul pielii şi extremităţi reci;
- Ochi roşii, umflaţi, mâncărimi la nivelul ochilor şi secreţie lacrimală mai abundentă;
- Tulburări de auz;
- Teste ale sângelui care pun în evidenţă o scădere a numărului celulelor roşii, albe sau ale plachetelor sanguine sau o scădere a cantităţii de hemoglobină.

Foarte rare (pot afecta până la 1 utilizator din 10000)
- Sensibilitate anormală la expunerea la soare;
- Cantitate mare de zahăr în sânge (hiperglicemie);
- Umflare a gingiilor;
- Balonare abdominală (gastrită);
- Funcționare anormală a ficatului, inflamație a ficatului (hepatită), îngălbenire a pielii (icter);
- Tensiune musculară crescută;
- Sensibilitate la lumină;
- Inflamația vaselor de sânge , de multe ori cu erupții cutanate;
- Afecțiune care include rigiditate, tremor și/sau tulburări de mișcare.

Cu frecvenţă necunoscută
- Urină concentrată (închisă la culoare), senzație sau stare de rău, crampe musculare, confuzie și crize care se pot datora secreției inadecvate de ADH (hormon antidiuretic). Dacă aveți aceste simptome, contactați-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil;
- Tremurat, postură rigidă, față ca o mască, mișcări lente și mers ezitant, dezechilibrat.

Alte reacții adverse raportate:
Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacții adverse devine gravă sau persistă mai mult de câteva zile.
- Dificultăți de concentrare;
- Analize de sânge care indică un număr scăzut de celule în sânge;
- Analize de sânge care indică o cantitate scăzută de sodiu în sânge;
- Modificare a culorii degetelor de la mâini și de la picioare la temperaturi scăzute, urmată de senzație de furnicături sau durere la încălzire (fenomen Raynaud);
- Reacții încetinite sau îngreunate;
- Modificări ale mirosului;
- Psoriazis.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la:
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luați oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot scădea efectul Coreyra:
- Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele anti- inflamatoare nesteroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic);
- Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mici, şocului, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiei cum sunt epinefrina, noradrenalina sau adrenalina. Medicul dumneavoastră va trebui să vă controleze tensiunea arterial;
- Rifampicină (antibiotic utilizat pentru tratamentul tuberculozei);
- Hypericum perforatum (Sunătoare - preparate din plante medicinale pentru tratamentul depresiei).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi unul din următoarele medicamente. Ele pot creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse atunci când luaţi concomitent şi Coreyra:
- Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele anti- inflamatoare nesteroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic);
- Vildagliptin (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2);
- Temsirolimus (pentru cancer);
- Medicamente administrate pentru a împiedica respingerea organelor după un transplant, cum este ciclosporina;
- Everolimus (pentru prevenirea respingerii unei grefe);
- Tacrolimus (utilizat pentru a controla răspunsul imunitar al organismului dumneavoastră, permițând organismului dumneavoastră să accepte organul transplantat);
- Diuretice (comprimate care elimină apa) cum este furosemidul;
- Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu din sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (pentru subţierea sângelui);
- Medicamente steroidiene pentru tratamentul inflamaţiilor, cum este prednisonul;
- Alopurinol (utilizat pentru scăderea concentraţiei acidului uric din sânge);
- Procainamidă (pentru probleme ale ritmului bătăilor inimii);
- Ketoconazol, itraconazol (împotriva infecţiilor fungice);
- Ritonavir (indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV));
- Trimetoprim și cotrimoxazol (pentru infecții cauzate de bacterii);
- Eritromicină;
- Claritromicină (pentru infecții cauzate de bacterii);
- Verapamil, diltiazem (pentru tratamentul unor afecţiuni ale inimii şi tensiunii arteriale mari);
- Dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anomaliilor severe de reglare a temperaturii corpului).

Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie:
Dacă luaţi un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi și informațiile de la punctele „Nu luaţi Coreyra” şi „Atenţionări şi precauţii”).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul din următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de Coreyra:
- Medicamente pentru diabetul zaharat, cum sunt medicamentele administrare pe cale orală pentru scăderea glicemiei şi insulina. Coreyra poate să scadă concentraţia de glucoză din sânge. Verificaţi îndeaproape cantitatea de glucoză din sânge în timpul tratamentului cu Coreyra;
- Litiu (pentru probleme psihice). Coreyra poate creşte cantitatea de litiu din sânge. Concentraţia de litiu din sânge trebuie verificată de către medicul dumneavoastră;
- Simvastatină (un medicament care scade colesterolul din sânge). Coreyra poate crește cantitatea de simvastatină din sânge.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Coreyra.

Coreyra împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Coreyra poate fi administrat cu sau fără alimente. Consumul alcoolului concomitent cu Coreyra poate determina o stare de ameţeală sau confuzie. Dacă sunteţi interesat de ce cantitate de alcool puteţi consuma în timpul tratamentului cu Coreyra, discutaţi despre aceasta cu medicul dumneavoastră, deoarece efectele medicamentelor care scad tensiunea arterială se pot adăuga la efectele alcoolului. Persoanele care utilizează Coreyra nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot duce la creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al Coreyra.

Administrarea de Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule în sarcină / alaptare:

Dacặ sunteţi gravidặ sau alặptaţi, credeţi cặ aţi putea fi gravidặ sau intenţionaţi sặ rặmậneţi gravidặ adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Nu sa luați Coreyra în timpul sarcinii. Dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu Coreyra, spuneți imediat medicului dumneavoastră. Înainte de o sarcină planificată trebuie să treceți la un tratament alternativ adecvat.

Alăptarea
Nu trebuie să utilizaţi Coreyra dacă alăptaţi.
Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Fertilitatea
Nu sunt disponibile suficiente date cu privire la potențialul efect asupra fertilității.

Prezentare ambalaj:

Coreyra 5 mg / 5 mg capsule cu cap de culoare roz opac şi corp de culoare alb opac. Conținutul capsulelor: pulbere albă până la aproape albă.
Coreyra 10 mg / 5 mg capsule cu cap de culoare roz închis opac şi corp de culoare alb opac. Conținutul capsulelor: pulbere albă până la aproape albă.

Coreyra sunt disponibile în cutii cu blistere care conțin 28 sau 30 de capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Acest medicament nu necesită condiții speciale de temperatură pentru păstrare.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă combinații (ramiprilum + amlodipinum):
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Coreyra 5 mg/5 mg, 10 mg/5 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.