Prospect Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile

Substanța activă: benzydaminum
Producator: Lozy’s Pharmaceuticals, Spania
Clasa ATC: [R02AX]: aparatul respirator >> preparate pentru zona oro-faringiana >> produse pentru gat >> alte produse
Faringo Miere şi Portocală conține substanța activă clorhidrat de benzidamină.

Indicații Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile:

Faringo Miere şi Portocală este indicat pentru tratamentul local simptomatic al durerilor în gât la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Contraindicații:

Nu utilizați acest medicament
- Dacă sunteți alergic la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

Administrare Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată este:
Pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta de 6 ani și peste: 1 pastilă de 3 ori pe zi trebuie suptă atunci când necesitați ameliorarea durerii. Nu trebuie să utilizați mai mult de 3 pastile pe zi.

Nu trebuie să utilizați Faringo Miere şi Portocală pentru mai mult de 7 zile.

Dacă simptomele persistă sau se agravează după 3 zile sau dacă prezentați febră, durere intensă în gât sau alte simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani: acest medicament trebuie administrat sub supravegherea unui adult.

Administrare orofaringiană:
Lăsați 1 pastilă să se dizolve ușor în gură.
Nu o înghițiți.
Nu o mestecați.

Dacă utilizați mai mult Faringo Miere şi Portocală decât trebuie
Dacă ați utilizat din greșeală prea multe pastile, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau să mergeți la secția de urgență a celui mai apropiat spital. Luați întotdeauna cu dumneavoastră ambalajul medicamentului, indiferent dacă în el mai există pastile rămase sau nu.

Deși foarte rare, simptomele supradozajului raportate la copii sunt excitaţie, convulsii, transpirații, ataxie (tulburare de coordonare a mișcărilor voluntare), tremurături și vărsături, după administrarea orală a unor doze de benzidamină de aproximativ 100 ori mai mari decât doza unei pastile.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile:

Substanța activă este clorhidrat de benzidamină. O pastilă conține clorhidrat de benzidamină 3 mg (echivalent cu benzidamină 2,68 mg)

Celelalte componente sunt:
Izomalt (E-953)
Acid citric monohidrat
Aspartam (E-951)
Galben de chinolină (E-104)
Ulei de mentă
Colorant roșu coșenilă (E-124)
Aromă de portocale
Aromă de miere

Precauții:

Înainte să utilizați Faringo Miere şi Portocală, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:
- aveți o afecțiune denumită fenilcetonurie.
- aveți astm bronșic sau aveți istoric de astm bronșic.
- sunteți alergic la salicilați (de exemplu, acid acetilsalicilic și acid salicilic) sau la alte analgezice antiinflamatoare numite AINS.
- după utilizarea pastilelor, durerea din gâtul dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează în decurs de 3 zile sau deveniți febril sau aveți dureri intense la nivelul gâtului sau alte simptome; trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Copii
Din cauza formei farmaceutice, Faringo Miere şi Portocală nu trebuie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Clorhidratul de benzidamină nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Acest medicament conține izomalt, aspartam și colorant roșu coșenilă
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

Acest medicament conține aspartam 3,409 mg per pastilă.
Aspartamul este o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător dacă aveți fenilcetonurie (FCU), o afecțiune genetică rară în care fenilalanina se acumulează din cauză că organismul nu o poate elimina în mod corespunzător.

Acest medicament conține colorant roșu coșenilă, care poate provoca reacții alergice.

Reacții adverse ale Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile:

Ca toate medicamentele, Faringo Miere şi Portocală poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Alte reacții adverse care pot să apară:
- Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
- Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
- Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
- Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
- Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
- Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

Mai puțin frecvente
- Sensibilitate a pielii la lumină (ce cauzează o iritație sau o arsură solară)

Rare
- Senzație de arsură sau uscăciune la nivelul gurii. Dacă vi se întâmplă acest lucru, încercați să beți un pahar de apă pentru a reduce efectul.

Foarte rare
- Simptome care includ dificultăți la respirație sau la înghițire, erupție pe piele, mâncărimi, urticarie sau umflare a feței, mâinilor și picioarelor, ochilor, buzelor și/sau limbii, amețeli (angioedem).
- Dificultăți la respirație (laringospasm sau bronhospasm)

Frecvență necunoscută
- Reacție alergică (hipersensibilitate)
- Reacție alergică gravă (șoc anafilactic), ale cărei semne pot include dificultăți la respirație, durere în piept sau senzație de apăsare în piept și/sau senzație de amețeală/leșin, mâncărimi severe ale pielii sau umflături apărute pe piele, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care prezintă potențialul de a pune viața în pericol. Dacă manifestați oricare dintre aceste semne și simptome, trebuie să cereți imediat un consult medical la cel mai apropiat spital.
- Pierdere locală a sensibilității mucoasei orale (hipoestezie orală)

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.
Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Faringo Miere şi Portocală împreună cu alimente și băuturi
Alimentele și băuturile nu au nicio influență.

Administrarea de Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Faringo Miere şi Portocală nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Prezentare ambalaj:

Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile cu aromă de portocale-miere se prezintă sub formă de pastile rotunde de culoare portocalie, cu diametrul de 19 ±1 mm și aromă de portocale și miere.

Pastilele sunt furnizate în blistere din PVC-PVDC/Aluminiu.

Mărimi de ambalaj: 12, 24 pastile.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați Faringo Miere şi Portocală după data de expirare înscrisă pe cutie și pe blister (EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă benzydaminum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Faringo Miere şi Portocală 3 mg pastile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.