Prospect Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile

Substanța activă: benzydaminum
Producator: Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco, Itali
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local

Indicații Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile:

TANTUM VERDE conţine clorhidrat de benzidamină şi poate fi administrat ca tratament analgezic - antiinflamator în afecţiunile cavităţii bucale şi faringelui la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu luaţi TANTUM VERDE
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă suntenţi alergic la acid acetilsalicilic şi/sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Administrare Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală recomandată este de o pastilă Tantum Verde de 3 ori pe zi.
Pentru obţinerea efectului maxim, este indicat să se lase pastila să se dizolve în gură.

Utilizarea la copii și adolescenți
Din cauza pericolului de sufocare (prin alunecarea pastilei în căile respiratorii), administrarea pastilelor la copiii între 6-12 ani se face numai sub supravegherea unui adult.
Nu este recomandată administrarea pastilelor la copiii cu vârsta sub 6 ani.

Durata tratamentului
Durata tratamentului nu trebuie să fie mai mare de 7 zile.
Dacă după administrarea Tantum Verde simptomele nu se ameliorează sau se agravează trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult TANTUM VERDE decât trebuie
Trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Dacă uitaţi să luaţi TANTUM VERDE
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi TANTUM VERDE Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile:

Substanţa activă este clorhidratul de benzidamină.
Celelalte componente sunt : izomalt, acesulfam potasic, levomentol, acid citric monohidrat, ulei de eucalipt, galben de chinolină (E 104), indigotină (E 132).

Precauții:

Înainte să utilizaţi TANTUM VERDE, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveţi grijă deosebită când luați TANTUM VERDE:
- dacă aveţi un istoric de astm.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Utilizarea locală a benzidaminei la dozele recomandate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

TANTUM VERDE conţine izomalt (care este un tip de zahăr).
Dacă aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament.

Reacții adverse ale Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile:

Ca toate medicamentele, TANTUM VERDE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rar (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) pot să apară reacţii alergice, care pot fi grave.
Trebuie să discutaţi imediat cu medicul dacă brusc vi se umflă gura sau gâtul, apar dificultăţi la respiraţie, vi se înroşeşte pielea sau aveţi mâncărimi mai ales dacă afectează întregul corp. De asemenea poate să apară fotosensibilitate (sensibilitate la lumină).

Mai puţin frecvent (pot afecta până la 1 din 100 persoane) pot să apară senzaţie de arsură şi uscăciune a mucoasei bucale.
Dacă vi se întâmplă dumneavoastră, beţi un pahar cu apă pentru a reduce aceste senzaţii.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Nu s-au semnalat interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune.

Administrarea de Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să luaţi TANTUM VERDE.

Prezentare ambalaj:

Tantum Verde se prezintă sub formă de pastile verde închis, pătrate, translucide, prevăzute cu o cavitate centrală, cu gust de eucalipt.

Este disponibil în cutii cu 2 pachete sub formă de baton, acoperite cu folie trilaminată (hartie-PEaluminiu) a câte 10 pastile fiecare; cele 10 pastile sunt ambalate individual în hârtie parafinată.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau folie după EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30° C, în ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate.

Nu utilizaţi TANTUM VERDE dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă benzydaminum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Tantum Verde cu gust de eucalipt 3 mg pastile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.