Prospect TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile

Substanța activă: benzydaminum
Producator: Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco, Itali
Clasa ATC: [A01AD]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> alte preparate pentru tratamentul local
V-ati decis sa cumparati TANTUM VERDE cu aromă de lămâie, pastile pentru tratamentul afectiunii dumneavoastra. Va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni si sa respectati recomandarile pe care le contin.
Daca aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Indicații TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile:

TANTUM VERDE cu aromă de lămâie se utilizeaza pentru tratarea simptomelor in cazul unor afectiuni dureroase la nivelul cavitatii bucale si gatului – ca de exemplu amigdalite, faringite, laringite sau in cazul racelilor.

Contraindicații:

Utilizarea TANTUM VERDE cu aromă de lămâie nu este permisa in cazul in care exista o hipersensibilitate fata de substanta activa sau fata de oricare dintre excipienti.
De asemenea, utilizarea TANTUM VERDE cu aromă de lămâie nu este permisa in cazul fenilcetonuriei (o afectiune ereditara) datorita prezentei aspartamului.

Administrare TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile:

Doza recomandata este de o pastila TANTUM VERDE cu aromă de lămâie de 3 ori pe zi. Nu este recomandata administrarea pastilelor la copiii sub 6 ani. Administrarea pastilelor la copiii sub 12 ani (6 – 11 ani) se face numai sub supravegherea unui adult.

Durata tratamentului nu trebuie sa fie mai mare de 7 zile.

Care este modul de administrare al pastilelor TANTUM VERDE cu aromă de lămâie?
Se lasa pastilele sa se topeasca in gura.

Acțiune:

Substanta activa, clorhidratul de benzidamina, are efecte antiinflamatoare si calmante. Dupa absorbtia rapida si acumulare la nivelul tesutului iritat apare o reducere rapida a manifestarilor neplacute. TANTUM VERDE cu aromă de lămâie , pastile este bine tolerat local si are ca efect ameliorarea simptomelor in cazul unor afectiuni ale cavitatii bucale si gatului.

Compoziție TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile:

O pastila contine clorhidrat de benzidamina 3 mg si excipienti : Isomalt, aspartam, acid citric monohidrat, aroma de menta, aroma de lamaie, galben de chinolina (E 104), indigotina (E 132).

Precauții:

In cazul persistentei simptomelor sau daca nu se obtine rezultatul dorit cu acest tratament este ncesar sa va adresati medicului dumneavoastra.
Acest lucru este valabil si in cazul consumarii din neatentie a unor doze mari de clorhidrat de benzidamina (de exemplu, in cazul copiilor). Este permisa utilizarea TANTUM VERDE cu aromă de lămâie concomitent cu alte medicamente?
Deoarece pana in prezent nu au fost semnalate interactiuni, este posibila utilizarea concomitenta cu alte medicamente.

Reacții adverse ale TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile:

Imediat dupa administrare este posibila aparitia unei senzatii de amorteala la nivelul gurii si faringelui care face parte din efectul analgezic al produsului si dispare dupa putin timp. In cazuri foarte rare, este posibila aparitia unor senzatii de arsura la nivelul mucoasei bucale, a starii de greata sau a unor reactii alergice. Astfel de manifestari dispar dupa oprirea utilizarii pastilelor.
In cazul aparitiei de reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Administrarea de TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile în sarcină / alaptare:

Utilizarea TANTUM VERDE cu aromă de lămâie in timpul sarcinii sau alaptarii este permisa numai la recomandarea medicului dumneavoastra.

Prezentare ambalaj:

TANTUM VERDE cu aromă de lămâie este disponibil sub forma de pastile pentru supt, care nu contin zahar.

Ambalaj
Cutie cu 2 pachete din hartie laminata cu aluminiu a cate 10 pastile ambalate individual in hartie parafinata.
Cutie cu 3 pachete din hartie laminata cu aluminiu a cate 10 pastile ambalate individual in hartie parafinata.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă benzydaminum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TANTUM VERDE cu aromă de lămâie 3 mg pastile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.