Prospect IZOCON A cremă

Substanța activă: combinații
Producator: S.C. Magistra C&C S.R.L., România
Clasa ATC: [D07XA]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in alte combinatii >> corticosteroizi cu potenta slaba
Grupa farmacoterapeutică: Corticoizi în alte combinaţii; corticoizi cu potenţă slabă în combinaţii.

Indicații IZOCON A cremă:

Infecţii fungice superficiale ale pielii însoţite de eczeme şi de fenomene inflamatorii, localizate mai ales la nivelul mâinii, spaţiilor interdigitale ale piciorului, regiunii inghinale şi genitale.
Terapia eritrasmei.
Pitiriazis versicolor.
Keratite micotice.
Lichenul plan.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la izoconazol, acetat de hidrocortizonă sau la oricare dintre componenţii produsului.
Leziuni tuberculoase sau sifilitice, localizate la nivelul regiunilor pe care se aplică crema; afecţiuni virale ( vaccină, zona zoster, varicelă).

Administrare IZOCON A cremă:

Izocon A se aplică de la nivelul zonelor cutanate afectate.
Se recomandă ca utilizarea Izocon A să se oprească în momentul în care s-au redus fenomenele inflamatorii sau eczematoase; se recomandă ca durata tratamentului să nu depăşească 2 săptămâni. Tratamentul se va continua prin utilizarea unui preparat antifungic care să nu conţină şi un glucocorticoid. Această recomandare este valabilă, în special, pentru utilizarea în regiunile genitală şi inghinală.

Pentru obţinerea unui rezultat optim este esenţială respectarea măsurilor de igienă. În caz de intertrigo la nivelul spaţiilor interdigitale, acestea trebuie uscate bine după spălare, iar şosetele şi încălţămintea trebuie schimbate şi dezinfectate zilnic.
Pentru prevenirea recăderilor, prosoapele şi lenjeria intimă (preferabil din bumbac) trebuie schimbate şi fierte zilnic.
Frecvent, în cazul infecţiilor de la nivelul spaţiilor interdigitale, se recomandă utilizarea unei comprese sterile pe care se aplică un strat de Izocon A şi introducerea acestei comprese în spaţiul interdigital.

Compoziție IZOCON A cremă:

100 g cremă conţin nitrat de izoconazol 1 g, acetat de hidrocortizonă 0,1 g şi excipienţi: alcool cetilic, vaselină albă, glicerol, polisorbat 80, p-hidroxibenzoat de metil, phidroxibenzoat de propil, apă distilată.

Precauții:

Trebuie evitată aplicarea Izocon A pe arii cutanate întinse sau timp îndelungat; în aceste situaţii există riscul apariţiei reacţiilor adverse determinate de absorbţia sistemică a glucocorticoidului, în special la sugar şi la copilul mic.

Aplicarea Izocon A la nivelul tegumentului feţei trebuie efectuată cu grijă, pentru a evita contactul cu ochii.

În infecţiile mixte (fungice şi bacteriene provocate de microorganisme gram-negativ) se impune asocierea antibioterapiei specifice.

Dacă pacientul suferă de dermatită periorală sau acnee rozacee, Izocon A nu se va aplica la nivelul tegumentului feţei.

Atenționări:

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale IZOCON A cremă:

De obicei, Izocon A este bine tolerat. Rareori pot să apară semne de iritaţie sau reacţii alergice locale.

Când Izocon A a fost aplicat pe arii cutanate întinse (>10 % din suprafaţă corporală) şi/sau timp îndelungat (>4 săptămâni), îndeosebi când s-a folosit un pansament ocluziv, s-au raportat reacţii adverse locale: atrofie cutanată dermo-epidermică (atenţie mai ales la sugari şi pe perioadă de timp mai mare de 4 săptămâni), teleangiectazii, vergeturi, acnee steroidiană, dermatită periorală, hipertricoză (mai ales la nivelul feţei), precum şi reacţii adverse sistemice determinate de absorbţia glucocorticoidului (la doze repetate şi pe o perioadă mai mare de timp).

Supradozajul:

Pe baza rezultatelor studiilor de toxicitate după administrare în doză unică, izoconazolul poate fi considerat netoxic. Riscul apariţiei unei intoxicaţii acute este improbabil după administrarea unei singure doze mari sau chiar după ingestia întregului conţinut al tubului cu cremă.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc.

Administrarea de IZOCON A cremă în sarcină / alaptare:

Până în prezent, administrarea izoconazolului la om în timpul sarcinii nu a evidenţiat potenţial teratogen.
Deoarece, după aplicare cutanată, izoconazolul şi acetatul de hidrocortizonă se absoarb sistemic în proporţie foarte mică, este improbabil ca medicamentul să fie excretat prin lapte.
La nou-născuţii ale căror mame au fost tratate cu Izocon A în timpul sarcinii sau al alăptării, timp îndelungat sau pe arii cutanate întinse, pot să apară reacţii adverse determinate de glucocorticoid. Când tratamentul a fost aplicat în ultimele săptămâni de sarcină se poate evidenţia reducerea funcţiei corticosuprarenalei. Ca o regulă generală, preparatele topice care conţin glucocorticoizi nu trebuie aplicate în timpul primului trimestru de sarcină.
În concluzie, aplicarea cutanată a Izocon A este contraindicată în primul trimestru de sarcină şi trebuie evitată în trimestrele doi, trei şi în perioada de alăptare.

Prezentare ambalaj:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi între 15-25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi între 15-25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IZOCON A cremă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IZOCON A cremă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.