Prospect Lanzap 30 mg, cps. gastrorez

Substanța activă: lansoprazolum
Producator: Dr. Reddy`s Laboratories Ltd India
Clasa ATC: [A02BC]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >> inhibitori ai pompei protonice
Categoria: Antiacide, gastrita, ulcer
Tip: Capsule enterosolubile

Indicații Lanzap 30 mg, cps. gastrorez:

Lanzap este indicat in tratamentul de scurta durata al ulcerului duodenal, ulcerului gastric, esofagitei da reflux, sindromului Zollinger-Ellison.

Contraindicații:

Lanzap este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la lansoprazol sau la oricare alt ingredient folosit in formulare.

Administrare Lanzap 30 mg, cps. gastrorez:

Tratamentul de scurta durata al ulcerului duodenal: 15 mg zilnic, timp de 4 saptamani.

Eradicarea H.Pylori pentru a reduce riscul recurentei ulcerului duodenal:
Terapia tripla : Lansoprazol/Amoxicilina/Claritromicina
Doza orala recomandata este de 30 mg lansoprazol, 1 g Amoxicilina si 500 mg Claritromicina, de doua ori pe zi, timp de 10-14 zile.
Terapia duala: Lansoprazol/Amoxicilina
Doza orala recomandata unui adult este de 30 mg Lansoprazol si 1 g Amoxicilina, de 3 ori pe zi.
(Pentru prescriptia amoxicilinei si claritromicinei se tine cont de contraindicatii, atentionarii si informatii privind dozarea la pacientii varstnici si cei cu insuficienta renala).

Intretinerea ulcerului duodenal tratat:
Doza orala recomandata pentru un adult este de 15 mg o data pe zi.

Tratamentul de scurta durata al ulcerului gastric:
Doza orala recomandata pentru un adult este de 30 mg pe zi ,timp de 8 saptamani.

Tratamentul ulcerului gastric vechi cu administrare de medicamente AINS:
Doza orala recomandata pentru un adult este de 15 mg pe zi, timp de 12 saptamani.

Stari patologice hipersecretorii, inclusiv sindromul Zollinger-Ellison:
Dozele de Lansoprazol in starile hipersecretorii patologice variaza in functie de profilul individual al pacientului. Doza orala de start recomandata pentru un adult este de 60 mg o data pe zi. Aceste doze trebuie ajustate in functie de profilul individual al pacientului. Au fost de asemenea testate doze de pana la 90 mg. Dozele peste 120 mg vor fi administrate in doze divizate. Unii pacienti cu carcinom Zollinger-Ellison au fost tratati cu lansoprazol mai mult de 4 ani.

Boala de reflux esofagian
Tratamentul de scurta durata al bolii de reflux esofagian:
Doza orala recomandata pentru un adult este de 15 mg o data pe zi, timp do 8 saptamani.
Tratamentul de scurta durata al esofagitei erozive:
Doza orala recomandata pentru un adult este de 30 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani. Pacientilor care nu se insanatosesc dupa 8 saptamani de tratament, li se poate administra o terapie aditionala, timp de 8 saptamani. De asemenea se poate considera o terapie aditionala de 8 saptamani si in cazul esofagitei erozive recurente.

Administrarea la pacientii varstnici:
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici.

Administrarea la copii:
Nu au fost determinate siguranta si eficacitatea la utilizarea pediatrica a lansoprazol.

Administrarea la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica
Lansoprazol se metabolizeaza mai ales in ficat. Studiile clinice pe pacienti cu tulburari hepatice au indicat ca metabolizarea lansoprazol este prelungita la pacientii cu insuficienta hepatica severa. Totusi, nu este necesara ajustarea dozei; doza recomandata nu trebuie depasita. In cazul pacientilor cu insuficienta renala, doza nu trebuie ajustata.

Acțiune:

Lansoprazol inhiba secretia gastrica prin inhibitia selectiva a pompei de protoni din celula parietala gastrica. Metabolitii sai sulfonamidici inactiveaza pompa H+, K+-ATP-aza care catalizeaza etapa finala a secretiei gastrice acide.

Proprietati farmacocinetice
Lansoprazol este rapid si complet absorbit si dezvolta o cinetica lineara pentru un interval de doze intre 15 si 60 mg. Concentratiile maxime plasmatice (Cmax) de 0.75 1.15 mg/l sunt atinse in 1.5 2.2 ore dupa administrarea unei doze unice de 30 mg lansoprazol. Administrarea concomitenta cu alimentatele reduce atat Cmax cat si ASC cu 50% si creste timpul de atingere a Cmax cu 3.5 3.7 ore. Asemenea tuturor inhibitorilor pompei de protoni, lansoprazol se leaga puternic de proteinele plasmatice (97%), se metabolizeaza rapid la nivel hepatic de catre citocromul P 450 si are un clearance renal neglijabil. Lansoprazol este transformat in metaboliti activi la nivelul celulelor parietale gastrice. 1½ la eliminare al lansoprazol este de 0.9 1.6 ore. Dupa administrarea unei doze unice de 14 C lansoprazol, o treime a fost excretata in urina si 2 treimi in fecale.

Compoziție Lanzap 30 mg, cps. gastrorez:

Fiecare capsula enterosolubila contine:
Lansoprazol 30 mg

Excipienti:
Manitol, carbonat de magneziu, lactoza. carmeloza calcicazaharoza, povidona (PlasdoneK-29/32), metil-hidroxibenzoat de SOdiU, propil-hidroxibenzoat de sodiu, apa purificata, dioxid de titaniu , alcool izopropilic, acetona, stalat de hipromeloza, alcool cetilic.

Precauții:

Raspunsul simptomatic la terapia cu lansoprazol nu elimina prezenta tumorilor gastrice.

Reacții adverse ale Lanzap 30 mg, cps. gastrorez:

Reactiile adverse raportate la mai mult de 1 % dintre pacienti includ dureri abdominale,diaree,greata si dureri de cap.

Supradozajul:

Nu exista informatii legate de supradozare.

In caz de supradozare, se va interveni cu terapie simptomatica si de intretinere.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Cu alte medicamente:
Lansoprazol este metabolit de catre sistemele citocromului P 450. Lansoprazol nu prezinta interactiuni relevante clinic cu alte medicamente metabolizate de catre citocromul P 450 cum sunt warfarina, antipirina, indometacin, ibuprofen, fenitoina, propanol, prednison, diazepam, claritromicina sau terfenadina. La administrarea concomitenta de lansoprazol de teofilina, clearance-ul teofilinei este crescut cu 10 %. Sucralfatul reduce biodisponibilitatea inhibitorilor pompei de protoni cu 16-17%, astfel ca inhibitorii de pompa de protoni se vor administra cu cel putin 30 minute inainte de sucralfat. Lansoprazol poate intarzia absorbtia medicamentul a caror absorbtie este pH dependenta, deoarece inhiba secretia gastrica acida pentru un timp indelungat ( de ex. ketonazol, esterii ampicilinei, saruri de fier, digoxina).

Cu alimente:
Administrarea concomitenta cu alimente reduce atat Cmax cat si ASC cu 50 % si creste timpul de atingere a Cmax cu 3.5 3.7 ore.

Administrarea de Lanzap 30 mg, cps. gastrorez în sarcină / alaptare:

Nu exista suficiente date disponibile pentru recomandarea utilizarii lansoprazol la femeile insarcinate.

Prezentare ambalaj:

2 blistere x 10 capsule intr-o cutie pliabila din carton, inscriptionata corespunzator.

Condiții de păstrare:

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, ferit de lumina.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă lansoprazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Lanzap 30 mg, cps. gastrorez(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Lanzap 30 mg, cps. gastrorez vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.