Prospect Controloc 40 mg, comprimate filmate

Substanța activă: pantoprazolum
Producator: Nycomed Elvetia
Clasa ATC: [A02BC]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >> inhibitori ai pompei protonice
Categoria: Antiacide, gastrita, ulcer

Indicații Controloc 40 mg, comprimate filmate:

Ulcer duodenal, ulcer gastric, esofagita de reflux moderata sau severa, boala peptica ulceroasa asociata cu infectia cu Helicobacter Pylori, aditional la tratamentul antimicrobian. Nota: Controloc nu este indicat in caz de acuze gastro-intestinale usoare cum ar fi dispepsia psihogena. Înaintea inceperii tratamentului trebuie exclusa posibilitatea unui neoplasm gastric sau a unei boli neoplazice a esofagului deoarece tratamentul cu Controloc poate ameliora simptomele unui ulcer malign ceea ce intârzie diagnosticul. Diagnosticul de esofagita de reflux trebuie confirmat endoscopic.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscuta la unul din constituentii sai.

Administrare Controloc 40 mg, comprimate filmate:

Dozare. Absenta unor indicatii speciale permite folosirea schemei standard: Doza uzuala: recomandata este de 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) in priza unica zilnica. În anumite cazuri aceasta doza poate fi crescuta la 2 tablete pe zi. Doza maxima zilnica pentru pacientii vârstnici sau cu insuficienta renala este de 40 mg Pantoprazol. La pacientii cu insuficienta hepatica severa se va administra 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) la doua zile. Se va inghiti intreaga tableta, nemestecata si fara a se sparge, cu apa, inaintea sau in timpul micului dejun. Durata tratamentului: Ulcerul duodenal se vindeca in 2 saptamâni. Ulcerul gastric se trateaza 4 saptamâni. Esofagita de reflux necesita 4 saptamâni. Cazurile deosebite pot beneficia de prelungirea terapiei pâna la: 4 saptamâni in ulcerul duodenal; 8 saptamâni pentru ulcerul gastric si esofagita de reflux. Absenta unor studii asupra sigurantei adminis-trarii indelungate impune limitarea terapiei continue la cca 8 saptamâni.

Compoziție Controloc 40 mg, comprimate filmate:

1 tableta acido-rezistenta contine:
Ingredient activ: 45,1 mg pantoprazol sesquihidrat de sodiu (echivalent cu 40 mg pantoprazol).
Ingredienti inactivi: carbonat de sodiu anhidru, manitol (=0,0036 BU), crospovidone, polividone K25, polividone K90, stearat de calciu, propilen glicol, metilhidroxipropilceluloza, polii(acid acrilic, acid metacrilic) (etil, metil/acrilat, metacrilat)s 1:1, polisorbat 80, lauril-sulfat de sodiu, trietil citrat, coloranti: E171, E172.

Precauții:

Administrarea in sarcina si in perioada de alaptare. În timpul sarcinii si a alaptarii Controloc va fi folosit numai in cazuri de stricta necesitate. Studiile pe animale au dovedit absenta efectului teratogen, a leziunilor fetale. Medicamentul a fost detectat in cantitati foarte mici in laptele matern. Administrarea la copii. Nu exista inca experienta necesara privind tratamentul la copii.

Reacții adverse ale Controloc 40 mg, comprimate filmate:

Tratamentul cu Controloc poate da ocazional cefalee sau diaree. Rareori s-au constatat: greturi, dureri in abdomenul superior, balonare, eruptie cutanata si ameteli. În cazuri individuale s-au raportat: edeme, febra, debutul unor stari depresive si tulburari de vedere (vedere incetosata). În cazul aparitiei altor efecte secundare in afara celor mentionate mai sus va recomandam sa va adresati medicului curant!

Prezentare ambalaj:

Cutie x 1flac. x 28 compr. film. gastrorez;
Alte medicamente cu substanța activă pantoprazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Controloc 40 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Controloc 40 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.