Prospect Emanera 40 mg capsule gastrorezistente
Substanța activă: esomeprazolum
Producator: KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia
Clasa ATC: [A02BC]:
tractul digestiv si metabolism >>
antiacide, antiulceroase, antiflatulente >>
medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >>
inhibitori ai pompei protonice
Indicații Emanera 40 mg capsule gastrorezistente:
Adulţi• Boala de reflux gastro-esofagian (BRGE). Această boală apare când acidul din stomac scapă în esofag (tubul care uneşte gâtul cu stomacul) determinând durere, inflamaţie şi arsuri în capul pieptului. Medicamentul este administrat pentru:
- vindecare esofagului care prezintă leziuni sau inflamaţii;
- prevenirea reapariţiei acestor afecţiuni;
- ameliorarea simptomelor neplăcute care apar deseori în cazul acestor afecţiuni.
• Ulcerele de la nivelul stomacului sau părţii superioare a intestinului (duoden) care sunt infectate cu o bacterie numită "Helicobacter pylori". Dacă prezentaţi o astfel de afecţiune, medicul dumneavoastră vă poate prescrie şi acest medicament, în asociere cu anumite antibiotice, pentru:
- a vindeca ulcerele duodenale asociate cu infecţia cu Helicobacter pylori;
- a preveni reapariţia ulcerelor asociate cu infecţia cu această bacterie.
• Ulcerele de la nivelul stomacului determinate de medicamente numite antiinflamatorii nesteroidiene (AINS). Acest medicament este administrat pentru:
- vindecarea ulcerelor stomacului determinate de AINS;
- prevenirea apariţiei ulcerelor stomacului şi duodenului atunci când luaţi AINS.
• Tratamentul de lungă durată, după prevenirea resângerărilor din ulcerele gastro-duodenale prin administrare intravenoasă de esomeprazol.
• Cantitate prea mare de acid gastric, determinată de o tumoră de la nivelul pancreasului (sindrom Zollinger-Ellison).
Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi peste
• Boală de reflux gastro-esofagian” (BRGE). Această boală apare când acidul din stomac urcă înapoi în esofag (segmentul din tubul digestiv care face legătura între faringe şi stomac) determinând durere, inflamaţie şi arsuri în capul pieptului.
• Ulcere la nivelul stomacului sau la nivelul părţii superioare a intestinului (duoden) infectate cu un tip de bacterie denumită Helicobacter pylori. Dacă aveţi această afecţiune, medicul dumneavoastră vă poate prescrie şi alte antibiotice pentru a trata infecţia şi pentru a permite ulcerului să se vindece.
Contraindicații:
Nu utilizaţi Emanera- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la esomeprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă sunteţi alergic la alte medicamente inhibitoare de pompă de protoni (de exemplu, pantoprazol, lansoprazol, rabeprazol, omeprazol).
- dacă utilizaţi nelfinavir (un medicament utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV).
Nu luaţi Emanera dacă sunteţi în oricare dintre situaţiile descrise mai sus. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Administrare Emanera 40 mg capsule gastrorezistente:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.- Dacă luaţi acest medicament un timp îndelungat, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze (în special dacă luaţi medicamentul mai mult de un an).
- Dacă vi s-a prescris Emanera „la nevoie”, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simptomele îşi schimbă caracteristicile.
Cât să luați
- Ce doză trebuie administratăMedicul dumneavoastră vă va spune câte capsule trebuie să luaţi şi pentru cât timp. Acest lucru depinde de afecţiunea, vârsta şi de starea ficatului dumneavoastră.
- Dozele recomandate sunt descrise în paragrafele următoare.
Adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste
Tratamentul senzaţiei de arsură din capul pieptului determinată de boala de reflux gastroesofagian (BRGE)
- dacă medicul dumneavoastră determină că esofagul dumneavoastră este uşor lezat, doza uzuală recomandată este de o capsulă de Emanera 40 mg, o dată pe zi, timp de 4 săptămâni; dacă vindecarea esofagului este incompletă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda încă 4 săptămâni de tratament;
- după vindecarea esofagului, doza uzuală este de o capsulă Emanera 20 mg, o dată pe zi;
- dacă esofagul dumneavoastră nu prezintă leziuni, doza uzuală este de o capsulă Emanera 20 mg pe zi; după stabilizarea situaţiei, medicul dumneavoastră vă poate indica tratament la nevoie, în doză de până la maxim o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg pe zi;
- dacă aveţi probleme severe la nivelul ficatului, medicul dumneavoastră vă poate da o doză mai mică de medicament.
Tratamentul ulcerelor determinate de infecţia cu Helicobacter pylori şi prevenirea revenirii bolii
- Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg, de două ori pe zi, timp de o săptămână.
- Medicul dumneavoastră vă va indica, de asemenea, să luaţi şi antibiotice, de exemplu amoxicilină şi claritromicină.
Tratamentul ulcerelor de la nivelul stomacului, determinate de medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS)
- Pacienţi cu vârsta peste 18 ani: doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg o dată pe zi, timp de 4 până la 8 săptămâni.
Prevenirea ulcerelor de la nivelul stomacului dacă luaţi medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS)
- Pacienţi cu vârsta peste 18 ani: doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg o dată pe zi.
Tratamentul de lungă durată, după prevenirea resângerărilor din ulcerele gastro-intestinale prin administrare intravenoasă de esomeprazol:
- Pacienţi cu vârsta peste 18 ani: doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 40 mg, o dată pe zi, timp de 4 săptămâni.
Tratamentul cantităţii prea mari de acid gastric, determinată de o tumoră de la nivelul pancreasului (sindrom Zollinger-Ellison)
- Pacienţi cu vârsta peste 18 ani: doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 40 mg, de două ori pe zi.
- Medicul dumneavoastră va ajusta doza, în funcţie de necesitate şi va decide cât timp trebuie să luaţi medicamentul. Doza maximă este de 80 mg, de două ori pe zi.
Adolescenţi cu vârsta 12 ani şi peste
Tratamentul senzaţiei de arsură din capul pieptului determinată de boala de reflux gastro- esofagian (BRGE)
• dacă medicul dumneavoastră a descoperit că segmentul din tubul direstiv care face legătura între faringe şi stomac (esofag) a fost uşor afectat, doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 40 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni; medicul dumneavoastră vă poate spune să continuaţi cu aceeaşi doză alte 4 săptămâni, dacă afecţiunea de la nivelul esofagului nu s-a vindecat;
• dacă afecţiunea de la nivelul esofagului s-a vindecat, doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg o dată pe zi;
• dacă esofagul nu a fost afectat, doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg pe zi;
• dacă aveţi probleme severe cu ficatul, medicul dumneavoastră vă poate da o doză mai mică.
Tratamentul ulcerelor determinate de infecţia cu Helicobacter pylori şi prevenirea reapariţiei acestor ulcere • Doza recomandată este de o capsulă gastrorezistentă de Emanera 20 mg de două ori pe zi, timp de o săptămână.
• Medicul dumneavoastră vă va spune să luaţi împreună cu Emanera şi antibiotice, de exemplu amoxicilină şi claritromicină.
Folosirea acestui medicament
• Puteţi lua capsulele la orice oră din zi.
• Puteţi lua capsulele cu alimente sau pe stomacul gol.
• Înghiţiţi capsulele întregi, cu un pahar cu apă. Nu mestecaţi și nu sfărâmați capsulele. Aceasta deoarece capsulele conţin pelete care împiedică medicamentul să fie dizolvat de către acidul din stomac. Este important ca peletele să nu fie distruse.
Ce trebuie să faceţi dacă aveţi dificultăţi la înghiţirea comprimatelor
• Dacă aveţi probleme la înghiţirea capsulelor:
- desfaceți capsulele, goliți-le într-o jumătate de pahar cu apă plată (neacidulată). Nu utilizaţi alte lichide.
- beţi amestecul imediat sau în decurs de 30 de minute. Întotdeauna amestecaţi conținutul înainte de înghițire.
- pentru a vă asigura că aţi îngițit tot medicamentul, puneți în pahar apă până la jumătate şi beţi-l. Peletele conţin medicamentul; nu le mestecaţi sau sfărâmaţi.
• Dacă nu puteţi înghiţi, peletele pot fi dispersate în apă şi puse într-o seringă. Apoi pot fi administrate printr-un tub direct în stomacul dumneavoastră (sondă gastrică).
Copii cu vârsta sub 12 ani
Emanera nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 12 ani.
Vârstnici
Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici.
Dacă utilizaţi mai mult Emanera decât trebuie
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Emanera, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să luaţi Emanera
- Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte. Dacă se apropie deja momentul pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată.
- Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată (adică două doze în acelaşi timp).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Compoziție Emanera 40 mg capsule gastrorezistente:
- Substanţa activă este esomeprazolul. Fiecare capsulă gastrorezistentă conţine esomeprazol 40 mg (sub formă de magneziu dihidrat).- Celelalte componente sunt: zahăr, amidon de porumb, povidonă K30, laurilsulfat de sodiu, alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), macrogol 3000, macrogol 6000, talc, carbonat de magneziu greu, copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), dispersie 30% şi polisorbat 80 în peletele din conţinutul capsulei, şi gelatină, dioxid de titan (E 171) şi oxid roşu de fer (E 172), în învelişul capsulei.
Precauții:
Înainte să luaţi Emanera, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:- aveţi probleme severe la nivelul ficatului;
- aveţi probleme severe la nivelul rinichilor.
- aveți deficiență de vitamină B12.
- dacă ați avut vreodată o reacție alergică pe piele în timpul tratamentului cu un medicament similar cu Emanera, care reduce cantitatea de acid din stomac.
- Dacă apare o reacție alergică pe piele, în special la nivelul zonelor expuse la razele solare, adresați-vă cât de repede posibil medicului dumneavoastră, deoarece s-ar putea să fie nevoie să întrerupeți tratamentul cu Emanera. Amintiți-vă să menționați orice alte efecte adverse, cum ar fi dureri la nivelul articulațiilor.
Emanera poate ascunde simptomele altor boli. Ca urmare, dacă vi se întâmplă oricare dintre situaţiile următoare în timp ce luaţi Emanera sau în timpul tratamentului, trebuie să discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră:
- pierdeţi în greutate mult, fără vreun motiv, şi aveţi probleme la înghiţire;
- prezentaţi durere la nivelul stomacului sau indigestie;
- începeţi să vărsaţi alimente sau sânge;
- eliminaţi materii fecale de culoare neagră (cu sânge).
Dacă vi s-a prescris Emanera „la nevoie”, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simptomele sunt persistente sau îşi schimbă caracteristicile.
Dacă faceţi tratament cu un inhibitor al pompei de protoni, cum este Emanera, în special pentru o perioadă mai mare de 1 an, poate creşte uşor riscul fracturii la nivelul şoldului, încheieturii mâinii sau coloanei vertebrale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi osteoporoză sau dacă luaţi corticosteroizi (care pot creşte riscul osteoporozei).
Atenționări:
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelorEste puţin probabil ca Emanera să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, reacţii adverse cum sunt ameţelile sau tulburările de vedere pot apărea mai puţin frecvent, Rar. Dacă acestea apar, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje
Emanera conţine zahăr
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Reacții adverse ale Emanera 40 mg capsule gastrorezistente:
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave, întrerupeţi utilizarea Emanera şi adresaţi-vă imediat medicului:
- Apariţia bruscă a unei respiraţii şuierătoare, umflarea buzelor, limbii şi gâtului sau a corpului, erupţie trecătoare pe piele, leşin sau dificultăţi la înghiţire (reacţie alergică severă).
- Înroşirea pielii, cu apariţia de vezicule sau descuamări. De asemenea, pot apărea vezicule severe şi sângerare la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului şi la nivelul organelor genitale. Acestea pot fi simptome ale sindromului Stevens-Johnson sau necrolizei epidermice toxice.
- Îngălbenirea pielii, urină închisă la culoare şi oboseală, care pot fi simptome ale problemelor de la nivelul ficatului.
Aceste reacţii sunt rare şi pot afecta până la 1 din 1000 persoane.
Alte reacţii adverse includ:
Frecvente (poate afecta până la 1 din 10 persoane)
- Durere de cap.
- Reacţii la nivelul stomacului sau intestinului: diaree, durere la nivelul stomacului, constipaţie, vânturi (flatulenţă).
- Senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături).
Mai puţin frecvente (poate afecta până la 1 din 100 persoane)
- Umflare a picioarelor şi gleznelor.
- Tulburări ale somnului (insomnie).
- Ameţeli, furnicături şi amorţeli, somnolenţă.
- Senzaţie de rotire (vertij).
- Uscare a gurii.
- Modificări ale testelor de sânge ca verifică modul cum funcţionează ficatul.
- Erupţie trecătoare pe piele, blânde (urticarie) şi mâncărime la nivelul pielii.
- Fractură de şold, a încheieturii mâinii sau coloanei a vertebrale (dacă Emanera este utilizată în doze mari sau o perioadă îndelungată de timp).
Rare (poate afecta până la 1 din 1000 persoane)
- Probleme la nivelul sângelui, cum sunt scăderea numărului celulelor albe din sânge (leucopenie) sau a plachetelor (trombocitopenie). Acestea pot determina slăbiciune, apariţia mai uşoară de vânătăi sau infecţii.
- Valori mici ale sodiului în sânge. Acestea pot determina slăbiciune, stare de rău (vărsături) şi crampe.
- Agitaţie, confuzie sau depresie.
- Modificări ale gustului.
- Probleme ale vederii, cum este vedere înceţoşată.
- Apariţia bruscă a respiraţiei şuierătoare sau scurtarea respiraţiei (bronhospasm).
- Apariţia de inflamaţii în gură.
- Apariţia unei infecţii determinată de fungi, numită candidoză, care poate afecta intestinul.
- Probleme la nivelul ficatului, incluzând icterul care determină îngălbenirea pielii, urină închisă la culoare şi oboseală.
- Pierdere a părului (alopecie).
- Erupţie trecătoare pe piele la expunerea la soare.
- Dureri ale încheieturilor (artralgie) sau ale muşchilor (mialgie).
- Stare generală modificată şi lipsa energiei.
- Transpiraţie abundentă.
Foarte rare (poate afecta până la 1 din 10000 persoane)
- Modificări ale numărului de celule din sânge, inclusiv lipsa celulelor albe (agranulocitoză) şi reducerea numărului celulelor roşii şi albe, precum şi a plachetelor (pancitopenie).
- Agresivitate.
- Văzul, percepţia şi auzul unor lucruri care nu există (halucinaţii).
- Probleme severe la nivelul ficatului care duc la insuficienţă hepatică şi inflamaţie la nivelul creierului
- Debut brusc cu înroşirea pielii, apariţia de vezicule sau descuamări. Acestea pot fi asociate cu febră mare şi dureri articulare (eritem poliform, sindrom Stevens-Johnson sau necroliză epidermică toxică).
- Slăbiciune musculară.
- Probleme severe ale rinichilor.
- Creşterea sânilor la bărbaţi.
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
- dacă luaţi esomeprazol mai mult de 3 luni, este posibil ca nivelul magneziului în sângele dumneavoastră să scadă. Valorile scăzute ale magneziului pot determina oboseală, contracţii involuntare ale muşchilor, dezorientare, convulsii, ameţeală, creşterea frecvenţei bătăilor inimii. Dacă aveţi oricare dintre simptomele acestea, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Valorile scăzute ale magneziului pot, de asemenea, să determine scăderea valorilor potasiului şi calciului din sânge. Medicul dumneavoastră poate prescrie efectuarea regulată de analize de sânge, pentru urmărirea concentraţiilor de magneziu din sânge.
- inflamarea intestinului (care poate determina diaree).
- erupție trecătoare pe piele, posibil însoțită de dureri articulare.
În cazuri foarte rare, Emanera poate afecta celulele albe ale sângelui, ducând până la deficienţa sistemului imunitar. Dacă aveţi o infecţie cu simptome, cum sunt febră cu stare generală sever afectată, sau febră cu simptome locale de infecţie, cum sunt durerea în gât sau de la nivelul gurii, sau dificultăţi la urinare, trebuie să vă adresaţi medicului cât mai repede posibil, pentru a exclude cu ajutorul testelor de sânge, eventuala lipsă a celulelor albe (agranulocitoză). La consult, este important să spuneţi cu ce medicamente aţi facut tratament.
Nu trebuie să vă alarmaţi din cauza reacţiilor adverse posibile. S-ar putea să nu apară niciuna.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
Interacțiuni cu alte medicamente:
Emanera împreună cu alte medicamenteSpuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Emanera poate afecta felul în care alte medicamente acţionează şi unele medicamente pot avea efecte asupra Emanera.
Nu luaţi Emanera dacă utilizaţi următorul medicament:
- nelfinavir (utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV).
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare:
- atazanavir (utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV)
- ketoconazol, itraconazol sau voriconazol (utilizate în tratamentul infecţiilor determinate de fungi);
- digoxină (utilizată în tratamentul bolilor inimii);
- erlotinib (utilizată în tratamentul cancerului);
- citalopram, imipramină sau clomipramină (utilizate în tratamentul depresiei);
- diazepam (utilizat pentru tratamentul anxietăţii, relaxarea muşchilor sau în epilepsie);
- fenitoină (utilizată în epilepsie); dacă utilizaţi fenitoină, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze când începeţi sau întrerupeţi tratamentul cu Emanera;
- medicamente utilizate pentru subţierea sângelui, cum este warfarina; medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze când începeţi sau întrerupeţi tratamentul cu Emanera;
- cilostazol (utilizat în tratamentul claudicaţiei intermitente – durere care apare în picioare în timpul mersului pe jos, cauzată de aportul insuficient de sânge);
- cisapridă (utilizată pentru indigestie şi senzaţie de arsură în capul pieptului);
- metotrexat (medicament chimioterapic utilizat în doze mari pentru tratamentul cancerului) – dacă luaţi doze mari de metotrexat, medicul dumneavoastră poate întrerupe temporar tratamentul cu Emanera;
- clopidogrel (utilizat în prevenirea formării cheagurilor de sânge)
- tacrolimus (utilizat în transplantul de organe)
- rifampicină (utilizată în tratamentul tuberculozei);
- sunătoare ((Hypericum perforatum) (utilizată în tratamentul depresiei uşoare).
Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris antibioticele amoxicilină şi claritromicină, precum şi Emanera, pentru tratamentul ulcerelor determinate de infecţia cu Helicobacter pylori, este foarte important să-i spuneţi dacă luaţi orice alte medicamente.
Emanera împreună cu alimente şi băuturi
Capsulele pot fi luate cu sau fără alimente.
Administrarea de Emanera 40 mg capsule gastrorezistente în sarcină / alaptare:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi să luaţi Emanera în acest timp.
Nu se ştie dacă Emanera trece în laptele matern. Ca urmare, Emanera nu trebuie utilizat dacă alăptaţi.
Prezentare ambalaj:
Corpul şi capacul capsulei sunt de culoare roz închis.Conţinutul capsulei este format din pelete de culoare albă până la aproape albă.
Capsulele sunt disponibile în cutii cu blistere a 7, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 şi 100 capsule şi în cutie cu flacon din plastic cu 98 capsule. Capsula desicantă din flacon nu este comestibilă.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Condiții de păstrare:
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Blister din OPA-Al-PE+desicant/Al+PE
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Blister din OPA-Al-PVC/Al
A se păstra la temperaturi sub 30°C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate
Flacon din PEÎD
A se păstra recipientul bine închis, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă esomeprazolum:
- Nexpes 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Sandoz 40 mg comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Polpharma 40 mg, pulbere pentru solutie perfuzabila/injectabila
- Esomeprazol Sandoz 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă
- Nexium 10 mg granule gastrorezistente pentru suspensie orală, plic
- Pragastrol 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Cipla 20 mg, 40 mg comprimate gastro-rezistente
- Esomeprazol AstraZeneca 40 mg, compr. gastrorezistente
- Esomeprazol Hospira 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă
- OMEPRAZOL DR. REDDY’S 20 mg capsule gastrorezistente
- Almagel Uno 20 mg comprimate gastrorezistente
- Remesolin 20 mg / 40 mg, capsule gastrorezistente
- Meprene 20 mg, capsule gastrorezistente
- Esomeprazol Teva 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Nexpes 40 mg, comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Torrent 20 mg comprimate gastrorezistente
- Helides 20 mg capsule gastrorezistente
- Esomeprazol Torrent 40 mg comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol AstraZeneca 20 mg, compr. gastrorezistente
- Digen 20 mg comprimate gastrorezistente
- Meprene 40 mg, capsule gastrorezistente
- Mesopral 20 mg, 40 mg capsule gastrorezistente
- Esomeprazol Terapia 40 mg comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Terapia 20 mg comprimate gastrorezistente
- Esomeprazol Sandoz 20 mg comprimate gastrorezistente
- Helides 40 mg capsule gastrorezistente
- Pragastrol 40 mg, comprimate gastrorezistente
- Emanera 20 mg capsule gastrorezistente
- Esomeprazol Mylan 20 mg/ 40 mg capsule gastrorezistente
- Esomeprazol Teva 40 mg, comprimate gastrorezistente
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Emanera 40 mg capsule gastrorezistente(din aceeași clasă):
- Acilesol 10 mg, comprimate gastrorezistente
- Acilesol 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Almagel Uno 20 mg comprimate gastrorezistente
- Azatol 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Azatol 40 mg, comprimate gastrorezistente
- BELMAZOL, caps.
- Controloc 20 mg comprimate gastro-rezistente
- Controloc 40 mg comprimate gastro-rezistente
- Controloc 40 mg comprimate gastro-rezistente
- Controloc 40 mg, comprimate filmate
- CONTROLOC Control 20 mg comprimate gastro-rezistente
- Dexilant 30 mg, 60 mg capsule cu eliberare modificată
- Dexlansoprazol Takeda 30 mg, 60 mg capsule cu eliberare modificată
- Dicarbocalm Control 20 mg comprimate gastrorezistente
- Digen 20 mg comprimate gastrorezistente
- Dyspex 20 mg, comprimate gastrorezistente
- Dyspex 40 mg, comprimate gastrorezistente
- Dyspex i.v. 40 mg, pulbere pentru solutie injectabila
- Emanera 20 mg capsule gastrorezistente
- EPIRAZOLE, capsule gelatinoase
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Emanera 40 mg capsule gastrorezistente vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!