Prospect Molaxole, pulbere pentru solutie orala

Substanța activă: combinatii
Producator: Recipharm Hoganas AB, Suedia
Clasa ATC: [A06AD]: tractul digestiv si metabolism >> laxative >> laxative >> laxative osmotice

Indicații Molaxole, pulbere pentru solutie orala:

Molaxole va ajuta sa aveti un tranzit intestinal comfortabil, chiar daca ati fost constipat pentru o perioada lunga de timp. Molaxole are, de asemenea, efect in constipatia foarte severa (numita si fecalom).

Macrogol 3350 creste volumul fecalelor prin legarea apei ducand la o normalizare a miscarilor intestinului gros. Consecintele fiziologice constau intr-o miscare crescuta a fecalelor inmuiate si usurarea defecatiei. Sarurile din formula medicamentului ajuta la mentinerea sarurilor normale ale corpului si a balantei apei.

Contraindicații:

Nu utilizati Molaxole
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la vreuna dintre substantele active: macrogol, clorura de sodiu, clorura de potasiu, hidrogen carbonat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Molaxole.
- daca aveti o obstructie a intestinului (matelor), o perforatie a peretelui intestinal sau boala intestinala inflamatorie severa cum ar fi colita ulcerativa, boala Crohn, megacolon toxic sau ileus.

Administrare Molaxole, pulbere pentru solutie orala:

Utilizati intotdeauna Molaxole exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur.

Dozặ uzuala pentru constipatie este de:
Un pliculet de la unu pana la de trei ori pe zi. Doza normala pentru cei mai multi dintre pacienti este de 1-2 pliculete pe zi. In functie de raspunsul individual administrarea a 3 pliculete pe zi ar putea fi necesara. Doza depinde de severitatea constipatiei dumneavoastra. Doza poate fi ajustata la valori mai joase catre cea mai mica doza eficace dupa cateva zile. Durata tratamentului este in mod normal de 2 saptamani. Daca aceste simptome persista dupa 2 saptamani de tratament trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.
Amestecati continutul unui pliculet cu o jumatate de pahar de apa (aproximativ 125 ml). Agitati pana cand pulberea e dizolvata si beti continutul. Daca doriti puteti adauga suc de fructe sau sirop de fructe imediat inaintea de a-l bea.
Copii (sub varsta de 12 ani): nu se recomanda.

Adulti: Doza uzuala este de 8 pliculete pe zi. Cele 8 pliculete trebuie sa fie utilizate intr-o perioada de 6 ore in fiecare zi, timp de 3 zile daca este necesar. O cura de tratament pentru fecalom nu depaseste in mod normal 3 zile.
Daca utilizati Molaxole pentru tratamentul fecalomului puteti amesteca 8 pliculete intr-un litru de apa.
Solutia poate fi apoi pastrata in frigider.

Copii (sub varsta de 12 ani): nu se recomanda.

Pacienti cu functia inimii alterata:
Pentru tratamentul fecaloamelor doza trebuie sa fie impartita astfel incat nu mai mult de doua pliculete sa fie administrate in fiecare ora.

Pacienti cu insuficienta renala:
Nu este necesara o schimbare a dozelor fie pentru tratamentul constipatiei sau cel al fecaloamelor.

Daca utilizati mai mult Molaxole decat trebuie
Daca utilizati mai mult Molaxole si va apare o diaree severa sau incepeti sa varsati, incetati sa luati Molaxole pana dispar aceste simptome, apoi incepeti sa luati din nou o doza mai mica. Daca sunteti ingrijorat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa utilizati Molaxole
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compoziție Molaxole, pulbere pentru solutie orala:

Substantele active sunt macrogol 3350 (cunoscut si sub denumirea de polietilen glicol 3350) 13.125 g, clorura de sodiu 350.7 mg, hidrogen carbonat de sodiu 178.5 mg, clorura de potasiu 46.6 mg.

Alte ingrediente sunt acesulfam de potasiu (E950) (indulcitor) si aroma de lamaie (aromatizant).

Precauții:

Aveti grija deosebita cand utilizati Molaxole
-daca va simtiti slabit, respirati cu greutate, sunteti foarte insetat cu durere de cap, daca aveti insuficienta cardiaca sau gleznele v-au devenit pufoase, incetati sa luati Molaxole si adresati-va medicul dumneavoastra imediat.

Nu utilizati Molaxole pentru perioade mai lungi de timp decat daca ati fost instruit s-o faceti de catre medicul dumneavoastra, de exemplu daca luati medicamente ce pot determina constipatia sau aveti o boala ce poate cauza constipatie, de exemplu boala Parkinson sau scleroza multipla (SM).

Atenționări:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista niciun efect asupra capacitatii de a conduce sau utiliza masini.

Reacții adverse ale Molaxole, pulbere pentru solutie orala:

Ca toate medicamentele, Molaxole poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Greata. Durere de stomac si crampe abdominale.
Bolboroseli abdominale si gaze gastrointestinale.
Diaree. Varsaturi.

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000)/ frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Umflarea alergica a fetei, reactii alergice bruste.
Daca vreunul dintre aceste simptome apare, incetati imediat sa luati acest medicament si adresati-va medicului dumneavoastra.
Reactii alergice, de exemplu reactii ale pielii, nas care curge.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Administrarea de Molaxole, pulbere pentru solutie orala în sarcină / alaptare:

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua Molaxole.

Prezentare ambalaj:

O pulbere alba pentru solutie orala.
Pliculete de 13,8 g intr-o cutie de 2, 6, 8, 10, 20, 30, 40, 50, 60 si 100 pliculete.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati Molaxole dupa data de expirare inscrisa pe pliculet si pe cutie dupa data de expirare. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii de depozitare la vreo temperatura speciala. A se pastra in ambalajul original pentru a-l proteja de umiditate. Solutia gata amestecata poate fi pastrata bine acoperita in frigider (2-8 grade C). Aruncati orice cantitate din solutia neutilizata intr-un interval de timp de sase ore.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Molaxole, pulbere pentru solutie orala(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Molaxole, pulbere pentru solutie orala vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.