Prospect Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar

Substanța activă: pramipexolum
Producator: Generics [UK], McDermott Laboratories, Mylan Hunga
Clasa ATC: [N04BC]: sistemul nervos >> antiparkinsoniene >> agenti dopaminergici >> agonisti dopaminergici
Pramipexol Mylan conţine substanţa activă pramipexol, care aparţine unui grup de medicamente cunoscute ca agonişti de dopamină, care stimulează receptorii din creier ai dopaminei. Stimularea receptorilor de dopamină declanşează impulsuri nervoase în creier, ceea ce ajută la controlul mişcărilor corpului.

Indicații Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar:

Pramipexol Mylan este utilizat pentru tratamentul simptomelor formei primare a bolii Parkinson la adulţi. El poate fi utilizat singur sau în asociere cu levodopa (un alt medicament pentru boala Parkinson).

Contraindicații:

Nu luaţi Pramipexol Mylan
- dacă sunteţi alergic la pramipexol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

Administrare Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră vă va face recomandări despre modul corect de administrare.

Luați Pramipexol Mylan comprimate cu eliberare prelungită numai o dată pe zi și în fiecare zi la aproximativ aceeași oră. Puteți lua Pramipexol Mylan cu sau fără alimente. Înghițiți comprimatele întregi cu apă.

Nu mestecați, nu divizați sau nu zdrobiți comprimatele cu eliberare prelungită. Dacă faceți acest lucru, există un pericol de supradozaj, deoarece medicamentul poate fi eliberat în corpul dumneavoastră prea repede.

În prima săptămână, doza uzuală zilnică este de 0,26 mg pramipexol. Doza zilnică va fi crescută de către medicul dumneavoastră la interval de 5 - 7 zile, până ce simptomele sunt sub control (tratamentul de întreţinere).

Schema creşterii dozei de Pramipexol Mylan comprimate cu eliberare prelungită:

Săptămâna 1:
Doza zilnică (mg): 0,26
Număr de comprimate: Un comprimat cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 0,26 mg.

Săptămâna 2:
Doza zilnică (mg): 0,52
Număr de comprimate:
Un comprimat cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 0,52 mg
SAU
Două comprimate cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 0,26 mg.

Săptămâna 3:
Doza zilnică (mg): 1,05
Număr de comprimate:
Un comprimat cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 1,05 mg
SAU
Două comprimate cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 0,52 mg S
AU
Patru comprimate cu eliberare prelungită Pramipexol Mylan 0,26 mg.

Doza de întreţinere recomandată este de 1,05 mg pe zi. Cu toate acestea, este posibil să fie necesară o creştere şi mai mare a dozei. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate creşte doza până la un maxim de 3,15 mg pramipexol pe zi. Este posibilă şi o doză de întreţinere mai mică, de un comprimat Pramipexol Mylan 0,26 mg pe zi.

Pacienţi cu boli ale rinichilor
Dacă aveţi funcţia rinichilor afectată, medicul vă poate recomanda să luaţi doza uzuală inițială de 0,26 mg administrată sub formă de comprimate cu eliberare prelungită o dată la două zile în prima săptămână. După aceasta, medicul dumneavoastră poate creşte frecvenţa administrării la un comprimat cu eliberare prelungită de 0,26 mg o dată pe zi. Dacă este necesară o nouă creştere a dozei, medicul dumneavoastră o poate ajusta în trepte a câte 0,26 mg pramipexol, până la un maxim de 1,57 mg pe zi.

Dacă aveţi probleme grave cu rinichii, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă schimbe tratamentul cu un medicament diferit care să conţină pramipexol. Dacă pe parcursul tratamentului problemele dumneavoastră renale se agravează, trebuie să vă contactaţi medicul cât mai curând posibil.

Dacă schimbaţi tratamentul de la pramipexol sub formă de comprimate cu eliberare imediată
Medicul dumneavoastră vă va stabili doza de Pramipexol Mylan comprimate cu eliberare prelungită pe baza dozei de pramipexol sub formă de comprimate cu eliberare imediată pe care o luaţi.

Cu o zi înainte de schimbarea tratamentului, luaţi comprimatele cu eliberare imediată ca de obicei. Dimineaţa următoare luaţi doza de Pramipexol Mylan comprimate cu eliberare prelungită şi nu mai luaţi pramipexol comprimate cu eliberare imediată.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Pramipexol Mylan
Dacă accidental luaţi mai multe comprimate,
- trebuie să vă anunţaţi medicul sau să mergeţi imediat la cea mai apropriată unitate medicală – departamentul de primiri urgenţe pentru consult.
- puteţi manifesta vărsături, agitaţie sau oricare dintre reacţiile adverse care sunt descrise la punctul „Reacţii adverse posibile”.

Dacă uitaţi să luaţi Pramipexol Mylan
Dacă uitaţi să luaţi o doză de Pramipexol Mylan, dar vă reamintiţi în interval de 12 ore faţă de momentul obişnuit de administrare, luaţi imediat doza şi apoi luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Dacă uitaţi să luaţi o doză pentru mai mult de 12 ore, luaţi următoarea doză individuală la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Pramipexol Mylan
Nu încetaţi să luaţi Pramipexol Mylan fără să vorbiţi mai întâi cu medicul dumneavoastră. Dacă trebuie să încetaţi să luaţi acest medicament, medicul dumneavoastră vă va reduce doza treptat. Acest lucru micşorează riscul de agravare al simptomelor.

Tratamentul cu Pramipexol Mylan nu trebuie întrerupt brusc. O întrerupere bruscă poate determina apariţia unei afecţiuni medicale denumite sindrom neuroleptic malign, care poate reprezenta un risc major pentru sănătatea dumneavoastră. Simptomele includ:
- absenţa mişcărilor musculare (achinezie),
- rigiditate musculară,
- febră,
- tensiune arterială instabilă,
- creştere a frecvenţei bătăilor inimii (tahicardie),
- confuzie,
- reducere a nivelului de conştienţă (de exemplu comă).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar:

Substanţa activă este pramipexol.

Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 0,375 mg, echivalent cu pramipexol 0,26 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 0,75 mg, echivalent cu pramipexol 0,52 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 1,5 mg, echivalent cu pramipexol 1,05 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 2,25 mg, echivalent cu pramipexol 1,57 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 3 mg, echivalent cu pramipexol 2,1 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 3,75 mg, echivalent cu pramipexol 2,62 mg.
Fiecare comprimat conţine diclorhidrat de pramipexol monohidrat 4,5 mg, echivalent cu pramipexol 3,15 mg.

Celelalte componente sunt: hipromeloză 2208 (E464), amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu (E470b).

Precauții:

Înainte să luaţi Pramipexol Mylan, discutați cu medicul dumneavostră sau cu farmacistul.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut orice altă afecţiune medicală sau simptom, în special dintre următoarele:
- Boli ale rinichilor.
- Psihoză (de exemplu, cu manifestări comparabile cu simptomele schizofreniei).
- Boli ale inimii sau ale vaselor sanguine severe. Veţi avea nevoie să vă fie verificată tensiunea arterială în mod regulat, în special la începutul tratamentului. Acest lucru este necesar pentru a evita hipotensiunea arterială ortostatică (o scădere bruscă a tensiunii arteriale când vă ridicaţi în picioare), care vă poate face să vă simţiţi ameţit sau să vă pierdeţi cunoştinţa).

De asemenea, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă dezvoltați oricare dintre afecțiunile de mai sus în timpul tratamentului cu Pramipexol Mylan, precum și următoarele:
- Halucinaţii (vedeţi, auziţi sau simţiţi lucruri care nu există în realitate). Majoritatea halucinaţiilor sunt vizuale.
- Dischinezie (de exemplu mişcări involuntare, anormale ale extremităţilor membrelor). Dacă aveţi o formă avansată a bolii Parkinson şi, de asemenea, luaţi și levodopa, este posibil să manifestaţi dischinezii, în perioada de creştere a dozei de Pramipexol Mylan.
- Distonie (imposibilitatea de a vă menține corpul și gâtul în poziție dreaptă și verticală (distonie axială)). În special, este posibil să prezentați flexiune (îndoire) spre în față a capului și a gâtului (numită și antecolis), îndoire spre înainte a părții inferioare a spatelui (numită și camptocormie) sau îndoire a spatelui înspre lateral (numită și pleurototonus sau sindrom Pisa). În aceste cazuri, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă schimbe tratamentul.
- Somnolenţă sau episoade de somn cu instalare bruscă (a se vedea și „Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor” de la acest pct.)
- Afectare a vederii. Trebuie să faceţi consultaţii oftalmologice regulate în timpul tratamentului cu Pramipexol Mylan.

Spuneţi medicului dacă dumneavoastră sau familia dumneavoastră / cei care vă îngrijesc observă ca prezentaţi nevoi sau dorinţe de a vă comporta într-un fel care este neobişnuit pentru dumneavoastră şi nu puteţi rezista impulsului, imboldului sau tentaţiei de a face anumite activităţi ce vă pot face rău dumneavoastră sau altora. Acestea se numesc tulburări de control al impulsurilor şi pot include comportamente ca dependenţă de jocurile de noroc, poftă de mâncare excesivă sau cumpărături excesive, o preocupare anormală pentru sex cu o intensificare a gândurilor şi sentimentelor de natură sexuală. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă modifice sau să vă întrerupă tratamentul.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau membrii familiei / persoanele care vă au în îngrijire observaţi că manifestaţi episoade maniacale (agitaţie, senzaţie de euforie sau hiperexcitare) sau delir (scădere a gradului de conştientizare, confuzie, pierdere a simţului realităţii). Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă modifice doza sau să vă oprească tratamentul.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă manifestaţi simptome cum sunt depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpiraţii sau durere după oprirea sau reducerea tratamentului cu Pramipexol Mylan. Dacă problemele persistă mai mult de câteva săptămâni, poate fi necesar ca medicul să vă ajusteze tratamentul.

Pramipexol Mylan comprimate cu eliberare prelungită este un comprimat special conceput, din care substanța activă este eliberată treptat, după ce comprimatul a fost înghițit. Părți din comprimat pot trece ocazional și pot fi văzute în scaun (materiile fecale) și pot arăta ca un comprimat întreg. Informați-vă medicul dacă găsiți părți din comprimate în materiile fecale.

Copii şi adolescenţi
Pramipexol Mylan nu este recomandat la copii sau adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pramipexol poate produce halucinaţii (vedeţi, auziţi sau simţiţi lucruri care nu există în realitate). Dacă sunteţi afectat în acest sens, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Pramipexol a fost asociat cu somnolenţă şi episoade de somn cu instalare bruscă, în special când a fost utilizat în acelaşi timp cu alcool etilic sau alte medicamente cu efect sedativ. Dacă manifestaţi astfel de reacţii adverse nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vi se întâmplă acest lucru.

Reacții adverse ale Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse contactați de urgență un medic:
- Semne de reacție alergică gravă, incluzând șuierat în piept apărut brusc, erupție trecătoare pe piele, mâncărime sau urticarie pe piele, umflare a buzelor, limbii, feței sau gâtului, care cauzează dificultăți la înghițire sau respirație (reacție adversă mai puțin frecventă).
- Pneumonie (infecţie a plămânilor care poate determina febră, frisoane, transpiraţii, respiraţie dificilă, durere în piept şi stare generală de rău).
- Insuficienţă cardiacă care poate provoca dificultăți la respirație sau o tuse persistentă, oboseală extremă și umflare a gleznelor* (reacție adversă mai puțin frecventă).
- Cantitate mai mică de sodiu în sânge, care vă poate face să vă simțiți slabit și manifestările pot fi confundate cu durerea musculară. Aceasta poate fi determinată de secreția necorespunzătoare de hormon antidiuretic (ADH) un hormon care face corpul să reţină apă şi diluează sângele, reducând concentraţia de sodiu* din sânge (reacție adversă mai puțin frecventă).
- Leșin (reacție adversă mai puțin frecventă).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre aceste comportamente; ei vor discuta modalităţi de a controla sau reduce simptomele.

Alte reacţii adverse posibile:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- Mişcări involuntare, anormale ale extremităţilor membrelor (dischinezie),
- Somnolenţă,
- Ameţeli,
- Greaţă (senzaţie de rău).

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- Vedeţi, auziţi sau simţiţi lucruri care nu există în realitate (halucinaţii),
- Confuzie,
- Oboseală (slăbiciune),
- Lipsă de somn (insomnie),
- Exces de lichid, mai ales la nivelul picioarelor (edem periferic),
- Durere de cap,
- Tensiune arterială mică (hipotensiune arterială),
- Vise neobişnuite,
- Constipaţie,
- Tulburări de vedere cum sunt vederea înceţoşată sau vedere dublă sau o scădere a acuităţii vizuale,
- Vărsături (stare de rău ),
- Pierdere în greutate, inclusiv scădere a poftei de mâncare.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 10 de persoane):
- Frică excesivă pentru propria persoană (paranoia),
- Delir,
- Episoade de somn cu instalare bruscă,
- Tulburări de memorie (amnezie),
- Creştere a numărului de mişcări şi imposibilitatea de a sta liniştit (hiperchinezie),
- Creştere în greutate,
- Erupţie pe piele,
- Mâncărime,
- Nelinişte
- Scurtare a respiraţei (dispnee)
- Sughiţ.
- Incapacitatea de a rezista impulsurilor, nevoii sau tentaţiei de a desfăşura o activitate care ar putea să vă facă rău dumneavoastră sau celorlalţi, care poate include:
- Dependenţă patologică de jocuri de noroc, indiferent de posibilele consecinţe asupra dumneavoastră sau a familiei
- Modificarea sau creşterea apetitului sau comportamentului sexual cu consecinţe semnificative asupra dumneavoastră sau a celorlalţi, de exemplu creşterea dorinţei sexuale
- Dorinţă necontrolată pentru cumpărături sau cheltuieli
- Creşterea apetitului alimentar (consumul de cantităţi mari de alimente într-o perioadă scurtă de timp) sau dorinţă necontrolată/compulsivă de a mânca (consumul de alimente mai mare decât în mod normal şi mai mult decât este necesar pentru a satisface foamea)*
- Scăderea gradului de conştientizare, confuzie, pierderea simţului realităţii (delir)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
- Agitaţie, senzaţie de euforie sau hiperexcitare (episoade maniacale)

Cu frecvenţă necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile):
- După oprirea tratamentului sau după reducerea dozelor de Pramipexol Mylan pot apărea: depresie, apatie, anxietate, oboseală, transpiraţii sau durere (numit sindrom de sevraj la oprirea administrării agonistului dopaminei).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre aceste comportamente; ei vor discuta modalităţi de a controla sau reduce simptomele.

Pentru reacţiile adverse marcate cu * nu este posibilă o estimare precisă a frecvenţei, deoarece aceste reacţii adverse nu au fost observate în studiile clinice, ce au inclus 2762 pacienţi trataţi cu pramipexol. Categoria de frecvenţă este posibil să nu fie mai mare decât “mai puţin frecvente”.

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau e posibil să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru include medicamente, preparate pe bază de plante, produse alimentare dietetice sau suplimente alimentare care v-au fost eliberate fără prescripţie medicală.

Trebuie să evitaţi să luaţi Pramipexol Mylan împreună cu medicamente antipsihotice (medicamente utilizate pentru tratamentul anumitor boli mintale).

Aveţi grijă dacă luaţi următoarele medicamente:
- cimetidină (pentru tratarea acidităţii în exces din stomac şi a ulcerului gastric)
- amantadină (care poate fi utilizată în tratamentul bolii Parkinson)
- mexiletină (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii, o afecţiune cunoscută sub numele de aritmie ventriculară).
- zidovudină (ce poate fi utilizată pentru tratamentul infecţiei cu HIV)
- cisplatină (pentru tratamentul diverselor tipuri de cancere)
- chinină (ce poate fi utilizată pentru prevenţia crampelor dureroase ale picioarelor din timpul nopţii şi pentru tratamentul unui tip de malarie numit malarie falciparum (malarie malignă))
- procainamidă (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii)
- orice medicamente care vă calmează (au un efect sedativ)

Pramipexol Mylan cu alimente, băuturi şi alcool etilic

Trebuie să fiţi atenţi în cazul în care consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Pramipexol Mylan, deoarece alcoolul poate creşte riscul de somnolenţă şi adormire bruscă. Pramipexol Mylan poate fi luat cu sau fără alimente.

Administrarea de Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră dacă trebuie să continuaţi să luaţi Pramipexol Mylan.

Sarcina
Nu se cunosc efectele pramipexolului asupra fătului. De aceea, nu luaţi Pramipexol Mylan dacă sunteţi gravidă, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Alăptarea
Pramipexol Mylan nu trebuie utilizat în perioada alăptării. Pramipexolul poate să determine reducerea cantităţii de lapte produse. De asemenea, poate trece în lapte şi astfel să ajungă la copilul dumneavoastră. Dacă utilizarea de Pramipexol Mylan este absolut necesară, alăptarea trebuie întreruptă.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Pramipexol Mylan 0,26 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate rotunde, cu margini teșite, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 8,9 mm în diametru x 3,6 mm în grosime, marcate cu „PP1” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 0,52 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate rotunde, cu margini teșite, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 9,9 mm în diametru x 4,0 mm în grosime, marcate cu „PP2” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 1,05 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 13,9 mm x 6,7 mm x 4,85 mm, marcate cu „PP3” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 1,57 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 14,9 mm x 6,9 mm x 5,15 mm, marcate cu „PP4” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 2,1 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 14,9 mm x 6,9 mm x 5,35 mm, marcate cu „PP5” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 2,62 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 16,1 mm x 7,9 mm x 4,85 mm, marcate cu „PP6” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan 3,15 mg comprimate cu eliberare prelungită: Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiuni de 16,1 mm x 7,9 mm x 5,35 mm, marcate cu „PP7” pe o faţă şi cu „M” pe cealaltă faţă.

Pramipexol Mylan este disponibil în cutii cu blistere care conţin 7, 10, 30, 90, și 100 de comprimate cu eliberare prelungită.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaje să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de temperatură de păstrare. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă pramipexolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Pramipexol Mylan 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg, 3,15 mg comprimate cu eliberar vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.