Prospect Ramlora capsule

Substanța activă: combinatii
Producator: Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Republica Ceha
Clasa ATC: [C09BB]: sistem cardiovascular >> produse active pe sistemul renina-angiotensina >> combinatii de inhibitori A.C.E. >> inhibitori ACE si blocanti ai canalelor de calciu
Ramlora 5 mg/5 mg capsule
Ramlora 5 mg/10 mg capsule
Ramlora 10 mg/5 mg capsule
Ramlora 10 mg/10 mg capsule

Indicații Ramlora capsule:

Ramlora conţine două substanţe active: ramipril şi amlodipină. Ramiprilul face parte din clasa de medicamente numită inhibitori ai ECA (Inhibitori ai Enzimei de Conversie a Angiotensinei). Amlodipina face parte din clasa de medicamente numită antagonişti de calciu.

Ramipril acţionează prin:
• Scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care pot creşte tensiunea arterială
• Relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge
• Uşurarea muncii inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

Amlodipina acţionează prin:
• Relaxarea vaselor de sânge astfel sângele circulặ prin vasele de sânge mai usor.

Ramlora este utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată corespunzător prin administrarea asociată de ramipril şi amlodipină, la aceleaşi doze ca Ramlora, dar sub formă de comprimate separate.

Contraindicații:

Nu luaţi Ramlora
- dacă sunteţi alergic la ramipril, amlodipină (substanţele active), la medicamente de tipul inhibitori ai ECA sau la alţi antagonişti de calciu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Aceasta se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie
- dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită “angioedem”. Semnele pot include mâncărime, urticarie, pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflare a gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi de respiraţie şi înghiţire
- dacă efectuaţi şedinţe de dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. În funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca Ramlora să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.
- dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor în care irigarea cu sânge a rinichilor dumneavoastră este redusă (stenoză de arteră renală)
- în timpul ultimelor 6 luni de sarcină
- dacă aveţi diabet zaharat sau funcţia renală afectată şi sunteţi tratat cu aliskiren pentru tensiune arterială mare - dacă tensiunea arterială este neobişnuit de mică sau instabilă. Medicul dumneavoastră va trebui să facă aceasta evaluare
- dacă aveţi o îngustare gravă a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau prezentaţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima inima dumneavoastră nu poate furniza o cantitate suficientă de sânge în corp)
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct de miocard.

Nu utilizaţi Ramlora dacă oricare dintre cele prezentate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi Ramlora.

Administrare Ramlora capsule:

Luaţi întotdeauna Ramlora exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveți impresia că efectul de Ramlora este prea puternic sau prea slab, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Luaţi acest medicament pe cale orală, în acelaşi moment al zilei, în fiecare zi, înainte sau după masă. Înghiţiţi capsula întreagă cu o cantitate de lichid. Nu luaţi Ramlora cu suc de grepfrut. Ramlora trebuie administrat o dată pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate modifica doza, în funcţie de efectul pe care îl are asupra dumneavoastră Doza maximă este de o capsulă de 10 mg/10 mg, zilnic.

Vârstnici
Medicul dumneavoastră va reduce dozele administrate la începutul tratamentului şi va modifica ulterior aceste doze într-un ritm mai lent.
Utilizare la copii şi adolescenţi Utilizarea Ramlora nu este recomandată la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani deoarece nu sunt suficiente date privind utilizarea la această grupă de pacienţi.

Dacă luaţi mai mult Ramlora decât trebuie
În cazul în care aţi luat prea multe capsule, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, într-o uşoară stare de confuzie, în stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul.
Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştiinţa. Spuneţi unui medic sau mergeți imediat la cel mai apropiat serviciu de urgențe al unui spital. Nu conduceţi autovehicule în drum spre spital, cereţi altcuiva să vă însoţească sau chemaţi ambulanţa. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră. Acesta este util pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi utilizat.

Dacă uitaţi să luaţi Ramlora
Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Ramlora
Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Ramlora capsule:

- Substanţa activă este:
5 mg/5 mg, capsule
Fiecare capsulă conţine ramipril 5 mg și besilat de amlodipină echivalent cu amlodipină 5 mg.
5 mg/10 mg, capsule
Fiecare capsulă conţine ramipril 5 mg și besilat de amlodipină echivalent cu amlodipină 10 mg
10 mg/5 mg, capsule
Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg și besilat de amlodipină echivalent cu amlodipină 5 mg
10 mg/10 mg, capsule
Fiecare capsulă conţine ramipril 10 mg și besilat de amlodipină echivalent cu amlodipină 10 mg
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hidrogenfosfat de calciu anhidru, amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearilfumarat de sodiu, oxid roșu de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), gelatină, oxid galben de fer (E 172) (10 mg/10 mg), oxid negru de fer (E 172) (10 mg/10 mg),

Precauții:

Înainte să utilizaţi Ramlora, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreuna dintre următoarele afecţiuni:
- Dacă aveţi probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor
- Dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism (stare de rău (vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi o dietă săracă în sare, luaţi diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă) de mult timp sau efectuaţi şedinţe de dializă)
- Dacă urmează să vi se efectueze un tratament pentru a reduce reacţia dumneavoastră alergică la înţepăturile de albină sau viespe (desensibilizare)
- Dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vă poate fi administrat pentru o operaţie sau pentru orice lucrare stomatologică. Este posibil să fie nevoie să întrerupeţi tratamentul cu Ramlora cu o zi înainte de operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră - Dacă aveţi o cantitate mare de potasiu în sânge (observată la analize ale sângelui)
- Dacă aveţi o boală de colagen, cum sunt sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.
- Dacă luaţi aliskiren pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
- Dacă aveţi o creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă)
- Dacă sunteţi vârstnic şi doza dumneavoastră trebuie crescută
- Dacă prezentaţi o tuse uscată persistentă o perioada mare de timp
- Dacă tensiunea dumneavoastră arterială nu este suficient de scăzută. Medicamentele de acest tip pot fi mai puţin eficace la persoanele de rasă neagră
- Dacă prezentaţi umflarea bruscă a buzelor și a feței, limbii și a gâtului, posibil şi a mâinilor și picioarelor, dificultăţi de înghițire sau respiraţie, urticarie sau răguşeala ("angioedem"). Acesta poate fi un semn al unei reacţii alergice grave. Aceasta se poate întâmpla în orice moment în timpul tratamentului. Persoanele care aparţin rasei negre pot avea un risc mai mare de a prezenta de această afecțiune. Dacă aceste simptome apar, trebuie să spuneți imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi
Utilizarea Ramlora nu este recomandată la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani deoarece nu sunt suficiente date privind utilizarea la acestă grupă de pacienţi.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Ramlora poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care Ramlora vă provoacă greaţă, ameţeli sau oboseală, sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Acest lucru este mai probabil să se întâmple când începeţi tratamentului sau când treceţi de la un medicament la alte medicamente.

Reacții adverse ale Ramlora capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Încetaţi să utilizaţi Ramlora şi contactaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă prezentaţi una dintre următoarele reacţii adverse grave - puteţi avea nevoie de tratament medical de urgenţă:
- Umflare a feţei, buzelor sau gâtului ceea ce poate determina probleme la înghiţire sau la respiraţie precum şi mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele. Acestea pot fi simptomele unei reacţii alergice grave la Ramlora
- Reacţii severe la nivelul pielii cum sunt erupţii trecătoare pe piele, ulceraţii ale mucoasei bucale, înrăutăţire a unei afecţiuni pre-existente a pielii, înroşire, apariţie a unor pustule sau exfoliere a pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza toxică epidermică sau eritem polimorf) sau alte reacţii alergice. Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai sus este clasificată ca necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi:
- Bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate sau puternice ale inimii (palpitaţii), dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept sau probleme mai grave care includ infarct miocardic şi accident vascular cerebral.
Aceste reacţii adverse sunt frecvente (dureri în piept, senzaţie de apăsare în piept, palpitaţii) sau mai puţin frecvente (bătăi rapide ale inimii, infarct miocardic sau accident vascular cerebral)
- Scurtarea respiraţiei sau tuse. Acestea sunt reacţii adverse frecvente. Acestea pot fi simptome ale unor probleme la nivelul plămânilor.
- Apariţie a vânătăilor mai uşor decât în mod normal, sângerări cu durată mai lungă decât normal, alte simptome de sângerare (cum este sângerarea gingiilor), puncte purpurii, umflături la nivelul pielii sau infecţii apărute mai uşor decât în mod normal, gât inflamat şi febră, stare de oboseală, stare de leşin, ameţeli sau paloare a pielii. Acestea pot fi semne ale unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase. Aceste sunt reacţi adverse rare.
- Dureri severe de stomac care pot ajunge până în spate. Acesta poate fi un semn de inflamarea pancreasului (pancreatită). Sunt reacţii adverse mai puţin frecvente.
- Febră, frisoane, oboseală, pierdere a poftei de mâncare, dureri de stomac, senzaţie de rău, îngălbenire a pielii sau albului ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamare a ficatului) sau deteriorarea ficatului.
Frecvenţa acestor reacţii adverse este necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Alte reacţii adverse includ: Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi)
- Somnolenţă (mai ales la începutul tratamentului)
- Palpitaţii (conştientizarea bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei
- Umflare a gleznelor (edeme)
- Dureri de cap sau stare de oboseală
- Stare de ameţeală. Acest lucru este posibil mai ales la începerea tratamentului cu Ramlora sau la doze mari.
- Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), mai ales la şezutul brusc sau la ridicarea bruscă în picioare
- Tuse uscată iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, scurtarea respiraţiei
- Dureri la nivelul stomacului sau intestinelor, diaree, indigestie, senzaţie sau stare de rău (greaţă).
- Erupţie trecătoare pe piele cu sau fără zone umflate
- Dureri în piept
- Crampe sau dureri ale muşchilor
- Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de pacienţi)
- Schimbări ale dispoziţiei, somnolenţă
- Tremurături, senzaţie de slăbiciune, durere, stare de rău
- Tulburări de vedere ,vedere dublă, vedere înceţoşată, zgomote în urechi
- Strănut/secreţii nazale - ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită)
- Tulburări intestinale (inclusiv diaree sau constipaţie), arsuri la stomac, gură uscată
- Căderea părului, transpiraţii mai abundente, mâncărime, pete roşii pe piele, decolorarea pielii
- Tulburări urinare, nevoie crescută de urinare, mai ales în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor
- Imposibilitate de a obţine o erecţie, impotenţă, scăderea dorinţei sexuale la bărbaţi şi femei
- Disconfort la nivelul sânilor şi creşterea sânilor la bărbaţi
- Dureri la nivelul articulaţiilor sau dureri ale muşchilor, crampe musculare, dureri de spate
- Creştere sau scădere în greutate
- Probleme de echilibru (vertij)
- Mâncărime şi senzaţii anormale la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, senzaţie de arsură la nivelul pielii (parestezie), scădere a sensibilităţii la durere - Pierdere sau schimbarea gustului
- Probleme de somn - Stare depresivă, anxietate, nervozitate mai accentuate decât în mod normal, sau nelinişte
- Nas înfundat, dificultăţi la respiraţie sau înrăutăţirea astmului bronşic
- Umflare a intestinului numită „angioedem intestinal” cu simptome de durere abdominală, vărsături şi diaree
- Pierdere sau scădere a poftei de mâncare (anorexie)
- Bătăi ale inimii mai puternice sau neregulate - Umflare a mâinilor şi a picioarelor. Acesta este un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât în mod normal.
- Un număr crescut al anumitor celule albe din sânge (eozinofilie), observat la analize ale sângelui
- Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de pacienţi)
- Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie.
- Limbă roşie şi umflată.
- Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele cu suprafaţă proeminentă
- Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial).
- Erupţii pe piele sau vânătăi.
- Urticarie
- Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci.
- Ochi umezi sau umflaţi, roşii, cu mâncărimi.
- Tulburări de auz
- Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii sanguine, celule albe sanguine sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină.

Foarte rare (pot afecta până la 1 pacient din 10000)
- Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare.
- Cantitate mare de zahăr în sânge (hiperglicemie)
- Umflare a gingiilor
- Balonare abdominală (gastrită)
- Funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), colorare în galben a pielii (icter)
- Tonus muscular crescut
- Inflamare a vaselor de sânge
- Sensibilitate la lumină;
- Afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor

Alte reacţii adverse raportate:
Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.
- Dificultăţi de concentrare
- Analize de sânge care pun în evidenţă un număr mic de celule sanguine
- Analize de sânge care pun în evidenţă o scădere a concentraţiei de sodiu din sânge
- Schimbarea culorii degetelor de la mâini sau picioare la frig urmată de furnicături sau durere la încălzirea lor (sindrom Raynaud)
- Capacitate de reacţie redusă sau insuficientă
- Modificări ale mirosului
- Psoriazis

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ramlora împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, unul dintre următoarele medicamente. Ele pot scădea efectul Ramlora:
- Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (cum sunt medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)
- Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mici, şocului cardiac, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiei cum sunt epinefrina, noradrenalina sau adrenalina. Medicul dumneavoastră va trebui să vă controleze tensiunea arterială.
- Rifampicină (antibiotic utilizat pentru tratamentul tuberculozei)
- Hypericum perforatum (Sunătoare - preparate din plante medicinale pentru tratamentul depresiei)

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul dintre următoarele medicamente. Ele pot creşte probabilitatea de apariţie a reacţiilor adverse atunci când luaţi concomitent şi Ramlora
- Medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei (de exemplu, medicamentele Anti- Inflamatoare Non-Steroidiene-AINS cum sunt ibuprofenul sau indometacinul şi acidul acetilsalicilic)
- Medicamente pentru cancer (chimioterapeutice)
- Medicamente administrate pentru a împiedica respingerea organelor după un transplant, cum este ciclosporina
- Diuretice (comprimate care elimină apa) cum este furosemidul şi alte medicamente care pot scădea tensiunea arterială cum este aliskiren
- Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu din sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (pentru subţierea sângelui)
- Medicamente steroidiene pentru tratamentul inflamaţiilor, cum este prednisolon
- Alopurinol (utilizat pentru scăderea concentraţiei acidului uric din sânge)
- Procainamidă (pentru probleme ale ritmului bătăilor inimii)
- Ketoconazol, itraconazol (împotriva infecţiilor fungice)
- Ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV)
- Eritromicină, claritromicină (antibiotice)
- Verapamil, diltiazem (medicamente utilizate pentru tratamentul unor boli ale inimii şi tensiunii arteriale mari)
- Dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anormalităţilor severe de reglare a temperaturii corpului)

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi vreunul dintre următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de Ramlora:
- Medicamente pentru diabetul zaharat, cum sunt medicamentele orale pentru scăderea glicemiei şi insulina. Ramlora poate să scadă concentraţia de glucoză din sânge.
Verificaţi cantitatea de glucoză din sânge în timpul tratamentului cu Ramlora.
- Litiu (pentru afecţiuni psihice). Ramlora poate creşte cantitatea de litiu din sângele dumneavoastră. Va fi necesară verificarea atentă de către medicul dumneavoastră a cantităţii de litiu din sângele dumneavoastră.
- Simvastatina (un medicament utilizat pentru controlul nivelurilor ridicate de colesterol); Ramlora poate creşte nivelul de simvastatină din sângele dumneavoastră.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Ramlora.

Ramlora împreună cu alimente şi băuturi
Ramlora poate fi luat cu sau fără alimente. Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu Ramlora vă poate face să vă simţiţi ameţit sau că aveţi o uşoară stare de confuzie. Dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu ce cantitate de alcool etilic puteţi consuma în timpul tratamentului cu Ramlora, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale şi alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.
Persoanele care utilizează Ramlora nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot duce la creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al Ramlora.

Administrarea de Ramlora capsule în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Nu trebuie să utilizaţi Ramlora în timpul sarcinii. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Ramlora spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Înainte de a planifica o sarcină vi se va recomanda schimbarea tratamentului cu un tratament alternativ.

Alăptarea
Nu trebuie să utilizaţi Ramlora dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Fertilitatea
Nu există suficiente date privind potenţialul efect asupra fertilităţii.

Prezentare ambalaj:

Ramlora 5 mg/5 mg capsule: capsule gelatinoase de mărime 1, cu capac de culoare roz, opac, corp de culoare alb, opac.
Conținutul capsulei: pulbere de culoare albă sau aproape albă. Ramlora 5 mg/10 mg capsule: capsule gelatinoase de mărime 1, cu capac de culoare roz închis opac, corp de culoare alb opac.
Conținutul capsulei: pulbere de culoare albă sau aproape albă. Ramlora 10 mg/5 mg capsule: capsule gelatinoase de mărime 1, cu capac de culoare roşu brun opac, corp de culoare alb opac.
Conținutul capsulei: pulbere de culoare albă sau aproape albă. Ramlora 10 mg/10 mg capsule: capsule gelatinoase de mărime 1, cu capac de culoare brun opac, corp de culoare alb opac.
Conținutul capsulei: pulbere de culoare albă sau aproape albă.
Ramlora este disponibil în cutii cu blistere conţinând: 28, 30, 32, 56, 60, 90, 91, 96, 98 sau 100 capsule.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Ramlora după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ramlora capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ramlora capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.