Prospect Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală

Substanța activă: combinații
Producator: Novartis Consumer Health GmbH, Wrafton Laboratorie
Clasa ATC: [N02BE]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> analide (inclusiv combinatii)
Theraflu Max răceală şi tuse este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor răcelii şi gripei şi al frisoanelor. Aceste simptome includ dureri uşoare şi moderate, febră, congestie nazală (nas înfundat) şi tuse productivă, din piept.

Theraflu Max răceală şi tuse trebuie utilizat numai de către adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste.

Indicații Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală:

Theraflu Max răceală şi tuse trebuie utilizat NUMAI dacă prezentaţi TOATE simptomele următoare: durere şi/sau febră, nas înfundat şi tuse productivă, din piept. Trebuie să vă adresaţi medicului sau farmacistului dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă.

Contraindicații:

Nu luaţi Theraflu Max răceală şi tuse dacă:
• sunteţi alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină, guaifenezină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
• aveţi o boală de inimă sau valori crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune arterială)
• aveţi diabet zaharat
• aveţi hipertiroidism
• aveţi glaucom cu unghi închis (tensiune prea mare în interiorul ochiului)
• aveţi feocromocitom (un tip de tumoră a glandelor suprarenale aflate în vecinătatea rinichilor)
• luaţi sau aţi luat în ultimele 14 zile inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson)
• luaţi medicamente numite antidepresive triciclice
• luaţi medicamente numite beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute şi al problemelor cu inima)
• luaţi alte medicamente din clasa numită simpatomimetice cum sunt decongestivele, medicamentele care scad pofta de mâncare şi medicamentele care stimulează psihicul, similare amfetaminelor

Administrare Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum se descrie în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze recomandate
Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste, cu greutatea de 50 kg şi peste:
• Doza recomandată este de un plic la fiecare 4 - 6 ore, după cum este necesar.
• Nu luaţi mai mult de 3 plicuri (3 doze) într-un interval de 24 de ore (corespunzător la 3000 mg de paracetamol, 36,6 mg de clorhidrat de fenilefrină şi 600 mg de guaifenezină).
• Nu utilizaţi mai mult de 3 zile. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă după 3 zile simptomele persistă sau se agravează sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă.

Theraflu Max răceală şi tuse nu trebuie utilizat de către persoanele cu greutatea mai mică de 50 kg (adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste).

Nu depăşiţi doza recomandată.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Nu administraţi copiilor cu vârsta mai mică de 16 ani. Nu administraţi adolescenţilor cu vârsta între 16 şi 18 ani cu greutatea mai mică de 50 kg.

Pacienţi cu boală hepatică
La pacienţii cu afecţiuni hepatice, doza trebuie redusă sau plicurile se vor administra la un interval mai mare de timp. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 2 plicuri într-un interval de 24 de ore (cu un interval minim de 8 ore între administrarea plicurilor).

Pacienţi cu boală renală
La pacienţii cu insuficienţă renală, plicurile se vor administra la un interval mai mare de timp. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. În farmacii se găsesc forme farmaceutice adecvate utilizării în această situaţie.

Mod de administrare şi instrucţiuni pentru utilizare:
Pentru utilizare pe cale orală.
Dizolvaţi conţinutul unui plic într-o cană (250 ml) de apă fierbinte, însă nu clocotită. Amestecaţi până la dizolvarea completă. Lăsaţi să se răcească până puteţi bea conţinutul, dar beţi-l cât încă este cald.
După dizolvare, lichidul arată ca o soluţie cu aspect opalescent, de culoare galbenă cu un miros caracteristic de lămâie, mentolat. Nu prezintă particule contaminate.

Dacă luaţi mai mult Theraflu Max răceală şi tuse decât trebuie
Dacă din greşeală luaţi prea multe doze, solicitaţi imediat asistenţă medicală, chiar dacă vă simţiţi bine, din cauza riscului de producere a vătămărilor grave, întârziate, la nivelul ficatului.

Dacă uitaţi să luaţi Theraflu Max răceală şi tuse
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului în care este momentul pentru administrarea următoarei doze. Apoi continuaţi tratamentul conform recomandărilor. Întotdeauna lăsaţi să treacă un interval de cel puţin 4 ore între două doze. Nu luaţi niciodată o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acțiune:

Theraflu Max răceală şi tuse conţine trei componente active:
• Paracetamol este o substanţă activă care reduce durerea (analgezic) şi scade febra (scade temperatura corpului atunci când aveţi febră).
• Clorhidratul de fenilefrină este un decongestionant nazal. Acesta desfundă nasul şi vă ajută să respiraţi cu mai multă uşurinţă prin reducerea inflamaţiei de la nivelul sinusurilor.
• Guaifenezina este un expectorant care fluidifică mucozităţile (flegma), ameliorând astfel tusea productivă, din piept.

Compoziție Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală:

Substanţele active sunt paracetamol, clorhidrat de fenilefrină şi guaifenezină. Fiecare plic unidoză conţine paracetamol 1000 mg, clorhidrat de fenilefrină 12,2 mg (care corespunde la 10 mg fenilefrină bază) şi guaifenezină 200 mg.

Celelalte componente sunt: zahăr (sucroză), citrat de sodiu, acid citric anhidru, acid tartric, sortimente de aromă de lămâie, aromă de lămâie (care conţine butilhidroxianisol (E 320)), aromă de mentol pulbere, acesulfam de potasiu, aspartam (E 951), galben de chinolină (E 104).

Precauții:

Este important ca Theraflu Max răceală şi tuse să fie utilizat NUMAI dacă aveţi TOATE simptomele următoare: durere şi/sau febră, nas înfundat şi tuse din piept.

Conţine paracetamol. NU luaţi în acelaşi timp cu oricare alte medicamente care conţin paracetamol.

În cazul în care depăşiţi doza maximă zilnică de paracetamol, pot să apară leziuni grave la nivelul ficatului.

În general, consumul regulat de medicamente pentru tratamentul durerii, mai ales o combinaţie de mai multe substanţe cu rol analgezic, poate duce la afectare renală permanentă, cu risc de insuficienţă renală.
Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul utilizării acestui medicament.
Nu utilizaţi împreună cu niciun alt medicament pentru tratamentul tusei, răcelii sau pentru nas înfundat.
Adresaţi-vă unui medic în cazul în care simptomele persistă mai mult de 3 zile, dacă se agravează sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Theraflu Max răceală şi tuse dacă aveţi:
• probleme cardiovasculare
• probleme cu ficatul
• probleme cu rinichii
• prostata mărită în volum, deoarece este posibil să reţineţi urină sau să aveţi dificultăţi în a urina
• o problemă de circulaţie a sângelui (cum este sindrom Raynaud)
• un grad uşor de icter (sindrom Gilbert)
• deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (deficit al unei enzime)
• distrugere neobișnuită a celulelor roşii din sânge (anemie hemolitică)
• deshidratare sau nu vă alimentaţi în mod corespunzător de mult timp (malnutriţie cronică)
• tuse cronică, astm bronşic sau emfizem pulmonar (boală de plămâni)

Copii şi adolescenţi
Nu daţi acest medicament copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani sau adolescenţilor cu vârsta între 16 şi 18 ani, cu greutatea mai mică de 50 kg.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament poate provoca ameţeli. Dacă aveţi ameţeli, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Theraflu Max răceală şi tuse conţine:
• Zahăr (zaharoză): Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Conţine 2 g de zahăr pentru fiecare doză. Acest aspect trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.
• Sodiu: Acest medicament conţine sodiu 5,10 mmol (sau 117 mg) pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
• Aspartam (E951) (30 mg / plic): Este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Reacții adverse ale Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

NU MAI LUAŢI Theraflu Max răceală şi tuse şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă aveţi:
• reacţii alergice, inclusiv respiraţie şuierătoare, dificultăţi de respiraţie, umflarea feţei sau gurii
• erupţie trecătoare pe piele (inclusiv urticarie, mâncărimi), înroşirea pielii
• exfolierea pielii, vezicule, ulceraţii, ulceraţii la nivelul gurii
• probleme care afectează sângele, inclusiv sângerări neobișnuite sau vânătăi
• îngălbenirea pielii sau albului ochilor (icter). Acestea sunt semne de probleme ale ficatului

Reacţiile descrise mai sus sunt rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane) sau foarte rare. Mai exact, reacţiile grave la nivelul pielii sunt foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane).

Următoarele reacţii adverse pot apărea în cazuri rare sau foarte rare (pot afecta până la 1 din 1000 sau 1 din 10000 de persoane). Dacă apare oricare dintre următoarele, spuneţi medicului dumneavoastră:
• durere sau senzaţie neplăcută la nivelul stomacului (diaree, greaţă, vărsături)
• durere de cap, ameţeli
• creşterea tensiunii arteriale, palpitaţii, bătăi rapide ale inimii
• probleme cu somnul, nelinişte, nervozitate, iritabilitate sau confuzie
• respiraţie dificilă
• dilataţia pupilelor, creşterea tensiunii din interiorul ochiului

În cazuri rare pot apărea anomalii ale rezultatelor (sau valorilor) testelor pentru evaluarea funcţiei ficatului.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Theraflu Max răceală şi tuse împreună cu alte medicamente
Nu utilizaţi Theraflu Max răceală şi tuse dacă luaţi:
• sau aţi luat în ultimele 14 zile inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO), utilizaţi pentru tratamentul depresiei şi al bolii Parkinson şi antidepresive triciclice utilizate pentru tratamentul depresiei
• medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, cum sunt beta-blocantele
• medicamente care conţin substanţe simpatomimetice cum sunt decongestivele, medicamentele care scad pofta de mâncare şi medicamentele care stimulează psihicul, similare amfetaminelor

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, mai ales:

• medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi a bătăilor neobișnuite ale inimii (digoxină şi alte glicozide cardiace)
• medicamente pentru subţierea sângelui (anticoagulante), cum este warfarină sau alte substanţe cumarinice
• medicamente pentru tratamentul stării de greaţă şi vărsăturilor, cum este metoclopramid sau domperidonă
• medicamente pentru tratamentul tuberculozei (rifampicină şi isoniazid), al infecţiilor bacteriene (cloramfenicol)
• medicamente utilizate pentru tratamentul convulsiilor, cum sunt lamotrigină, fenitoină, fenobarbital şi carbamazepină
• colestiramină, utilizată pentru scăderea valorilor colesterolului
• zidovudină (AZT), utilizată pentru tratamentul infecţiei cu HIV (SIDA)
• probenecid, utilizat pentru tratamentul gutei
• ergotamină şi metilsergidă, utilizate în cazul migrenelor
• medicamente utilizate pentru tratamentul febrei sau al durerii uşoare (salicilaţi, salicilamidă)
• medicamente care conţin paracetamol sau substanţe decongestive pentru răceală şi gripă
• substanţe anestezice halogenate utilizate în cazul anesteziilor înainte de o intervenţie chirurgicală
• spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi acest medicament dacă vi se efectuează analize de urină.

Theraflu Max răceală şi tuse împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul utilizării acestui medicament.
Acest medicament poate fi utilizat în prezenţa sau în absenţa alimentelor.

Administrarea de Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală în sarcină / alaptare:

Nu luaţi Theraflu Max răceală şi tuse dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Prezentare ambalaj:

Acest medicament este o pulbere pentru soluţie orală de culoare aproape albă, cu aspect uniform, care nu prezintă conglomerate şi particule contaminate, ambalată în plic unidoză.
Theraflu Max răceală şi tuse este disponibil în cutii a câte 10 plicuri unidoză.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe plic şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Theraflu Max răceală şi tuse 1000 mg/12,2 mg/200 mg pulbere pentru soluţie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.