Prospect Triderm crema

Substanța activă: combinatii
Producator: Schering-Plough Corporation USA
Clasa ATC: [D07CC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi puternici
Categoria: Dermatoze, hiperkeratoze, calozitati
Grupa farmaceutică: corticosteroizi cu potenta mare, combinatii cu antibiotice
Tip: Crema

Indicații Triderm crema:

Triderm Crema este indicat pentru ameliorarea manifestarilor inflamatorii ale dermatozelor care raspund la corticoterapie, cand sunt complicate cu infectii secundare determinate microorganiseme sensibile la substantele active ale acestui preparat dermatologic sau cand este suspectata posibilitatea aparitiei unor asemenea infectii.
Clotrimazolul s-a dovedit a fi eficient in tratamentul unor afectiuni, cum sunt:
- tinea pedis, tinea cruris si tinea corporis, determinate de Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum si Microsporum canis;
- candidoza determinata de Candida albicans;
- tinea versicolor produsa de Malassezia furfur (Phityosporum obiculare).
Bacteriile sensibile la gentamicina includ tulpinile sensibile de Streptococi (grup A beta hemolitic, alfa hemolitic), Staphylococcus aureus (coagulazo-pozitiv, coagulazo-negativ si unele tulpini care produc penicilinaza) si bacteriile gram-negativ: Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris si Klebsiella pneumoniae.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Administrare Triderm crema:

Se recomanda aplicarea unei pelicule fine de Triderm Crema astfel incat sa acopere complet intreaga suprafata de piele afectata si ariile invecinate, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Pentru ca tratamentul sa fie eficient, Triderm Crema trebuie aplicat in mod regulat.
Durata terapiei variaza in functie de extinderea si localizarea afectiunii si de raspunsul pacientului la tratament. Cu toate acestea, daca dupa trei sau patru saptamant nu se obtine o ameliorare clinica, diagnosticul trebuie reevaluat.

Compoziție Triderm crema:

Un gram crema contine betametazona 0,5 mg sub forma de betametazona dipropionat 0,643 mg, clotrimazol 10 mg si gentamicina sub forma de gentamicra sulfat 1,0 mg si excipienti: parafina lichida, vaselina alba, alcool cetostearilic, propifenglicol, macrogol cetostearil eter, alcool benzilic, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, acid fosforic, hidroxid de sodiu, apa purificata.

Precauții:

Utilizarea antibioticelor topice timp indelungat poate determina ocazional inmultirea microorganismelor nespecifice. In acest caz, precum si in cazul iritarii, sensibilizarii sau suprainfectarii in timpul utilizarii Triderm Crema, tratamentul trebuie intrerupt si trebuie instituitat o terapie adecvata.
A fost demonstrata hipersensibilitate incrucisata la aminoglicozide.
De asemenea, in cazul utilizarii glucocorticoizilor topici pot sa apara in special la sugari si la copii, oricare dintre reactiile adverse care au fost raportate la utilizarea sistemica a glucocorticoizilor; incluzand supresia suprarenaliana.
Absorbtia sistemica a glucocorticoizilor topici sau a gentamicinei este crescuta in cazul in care sunt tratate suprafete intinse ale corpului sau daca se utilizeaza pansamente ocluzive, mai ales pe perioade indelungate sau in prezenta unor leziuni cutanate distructive. Trebuie evitata aplicarea gentamicinei pe rani deschise sau pe leziuni cutanate. in aceste cazuri este posibil sa apara efectele nedorite ce apar in urma utilizarii sisternice a gentamicinei. in astfel de conditii, trebuie luate masuri de precautie corespunzatoare, in special in cazul sugarilor si copiilor.
Nu se recomanda utilizarea gentamicinei timp indelungat
Triderm Crema nu este destinat utilizarii oftalmice.

Atenționări:

Copiii pot prezenta o sensibilitate mai mare de supresie a axului hipotalamo-hipofizo-suprarenalian si de aparitie a efectelor corticosteroide exogene decat adultii, din cauza absorbtiei crescute, datorate unei suprafete mai mari de tegument raportata la greutatea corporala.
La copiii care au primit glucocorticoizi topici au fost raportate supresia axului hipotalamo-hipofizo-suprarenalian, sindrom Cushing, retardare liniara a cresterii, intarzierea cresterii in greutate si hipertensiune intracraniana. Manifestarile supresiei suprarenale la copii includ concentratii scazute ale cortizolului plasmatic si absenta raspunsului la stimularea cu ACTH.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Triderm Crema nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Triderm crema:

Reactiile adverse au fost semnalate foarte rar si includ hipocromie, arsuri, eritem, exsudatie si prurit.
in cazul utilizarii glucocorticoizilor topici, in special cand se utilizeaza pansamente ocluzive au fost semnalate urmatoarele reactii adverse locale: arsuri, prurit, iritatie, uscaciune, foliculita, hipertricoza, eruptii acneiforme, hipopigmentare, dermatita periorala, dermatita alergica de contact, maceratia pielii, infectii secundare, atrofie cutanata, striae si miliarie.
Din aproximativ 1000 pacienti carora li s-a administrat tratament topic cu clotrimazol pentru dermatomicoze, 95 % au prezentat o toleranta locala foarte buna. Reactiile adverse raportate includ: eritem, usturime, vezicule, descuamare, edem, prurit, urticarie si iritatie generala a tegumentelor.
Tratamentul cu gentamicina a produs iritatie tranzitorie (eritem si prurit) care, de obicei, nu a impus intreruperea tratamentului.

Supradozajul:

Simptome
Utilizarea excesiva sau prelungita a glucocorticoizilor topici poate suprima functia hipofizo-suprarenaliana putand provoca insuficienta suprarenaliana secundara si manifestari de hipercorticism, inclusiv boala Cushing.
Deoarece dupa aplicarea de clotrimazol marcat cu 14C pe tegumentele intacte sau lezate sub pansament ocluziv timp de 6 ore, nu au fost decelate cantitati masurabile (prag inferior de detectie de 0,001 mcg/ml) de material radioactiv in serul subiectilor umani, se considera ca supradozajul cu clotrimazol in administrare cutanata este foarte putin probabil.
Nu este de asteaptat ca o singura supradoza de gentamicina sa produca simptome.
Utilizarea excesiva sau prelungita a gentamicinei poate conduce la infectarea cu fungi sau bacterii rezistente.

Tratament
Este indicat tratamentul simptomatic corespunzator. Simptomele de hipercorticism sunt de obicei reversibile. Daca este necesar, trebuie tratat dezechilibrul electrolitic. in caz de toxicitate cronica se recomanda intreruperea treptata a administrarii glucocorticoizilor.
Daca se inregistreaza o dezvoltare excesiva a microorganismelor rezistente, tratamentul cu Triderm Crema trebuie intrerupt si instituit tratament adecvat.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu este cazul.

Administrarea de Triderm crema în sarcină / alaptare:

Deoarece siguranta utilizarii glucocorticoizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilita, medicamentele din aceasta clasa trebuie utilizate in timpul sarcinii numai daca beneficiul matern justifica riscul potential pentru fat. Medicamentele din aceasta clasa nu trebuie utilizate in cantitati mari sau perioade indelungate la femeile gravide.
Deoarece nu se cunoaste daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce cantitati detectabile in laptele matern, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a atratamentului, luandu-se in consideratie importanta medicatiei pentru mama.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub de aluminiu cu 15 g crema.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambafetr
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Triderm crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Triderm crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.