Prospect Coloxet, comprimate filmate

Substanța activă: capecitabinum
Producator: Accord Healthcare Limited, Marea Britanie
Clasa ATC: [L01BC]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> antimetaboliti >> analogi ai bazelor pirimidinice
Coloxet 150 mg comprimate filmate
Coloxet 300 mg comprimate filmate
Coloxet 500 mg comprimate filmate

Indicații Coloxet, comprimate filmate:

Coloxet aparţine unui grup de medicamente numite “citostatice”, care opresc creşterea celulelor canceroase. Coloxet conţine capecitabină, care nu este ea însăşi un citostatic. Numai după ce este absorbită, este transformată într-un medicament anti-canceros activ (mai mult în ţesuturile tumorale decât în cele normale).

Coloxet este prescris de către medici pentru tratamentul cancerelor de colon, rectale, gastrice sau cancerelor de sân.

În plus, Coloxet este prescris de către medici şi pentru prevenirea apariţiei cancerului de colon, după îndepărtarea completă a tumorii prin intervenţie chirurgicală.
Coloxet poate fi utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Coloxet
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la capecitabină sau la oricare dintre celelalte componente ale Coloxet.
Trebuie să vă informaţi medicul dacă ştiţi că aveţi alergie sau o reacţie de hipersensibilitate la Coloxet.
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi,
- dacă aveţi boli de sânge,
- dacă aveţi boli ale ficatului sau boli ale rinichilor,
- dacă aveţi un deficit cunoscut al enzimei dihidropirimidin dehidrogenază (DPD) sau dacă sunteţi tratat acum sau aţi fost tratat în ultimele 4 săptămâni cu brivudină, sorivudină sau clase similare de substanţe ca parte a terapiei herpesului zoster (varicelă sau zona zoster).

Administrare Coloxet, comprimate filmate:

Medicul dumneavoastră vă va prescrie doza şi schema de tratament potrivite pentru dumneavoastră. Doza de Coloxet se calculează pe baza suprafeţei corporale.
Suprafaţa corporală este calculată în funcţie de greutate şi înălţime. Doza uzuală de Coloxet este de 1250 mg/m 2 suprafaţă corporală, luată de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).

Se dau două exemple: o persoană cu greutatea corporală de 64 kg şi înălţimea de 1,64 m are o suprafaţă corporală de 1,7 m 2 şi trebuie să ia 4 comprimate de 500 mg şi 1 comprimat de 150 mg, de două ori pe zi.
O persoană cu greutatea corporală de 80 kg şi înălţimea de 1,80 m are o suprafaţă corporală de 2,00 m 2 şi trebuie să ia 5 comprimate de 500 mg de două ori pe zi.
Comprimatele Coloxet se iau, în mod obişnuit, timp de 14 zile, urmate de o perioadă de 7 zile de pauză (când nu se ia nici un comprimat). Această perioadă de 21 zile reprezintă un ciclu de tratament.

Atunci când se administrează în asociere cu alte medicamente, doza uzuală pentru adulţi poate fi mai mică de 1250 mg/m 2 suprafaţă corporală şi este posibil să fie necesar să luaţi comprimatele la intervale diferite de timp (de exemplu, în fiecare zi, fără perioadă de pauză).
Este posibil ca medicul să dorească ca dumneavoastră să luaţi pentru fiecare doză o combinaţie de comprimate a 150 mg, 300 mg şi 500 mg.
- Luaţi comprimatele în combinaţia prescrisă de către medic pentru dozele de dimineaţa şi seara
- Luaţi comprimatele într-un interval de 30 de minute după sfârşitul mesei (mic dejun sau cină)
- Este foarte important să luaţi toate medicamentele conform prescripţiei medicului dumneavoastră.

Dacă aţi luat mai mult Coloxet decât trebuie adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua doza următoare.

Dacă aţi uitat să luaţi Coloxet nu luaţi doza omisă şi nici nu dublaţi doza următoare. Continuaţi tratamentul în mod obişnuit şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă încetaţi să luaţi Coloxet:
Nu există reacţii adverse provocate de întreruperea tratamentului cu Coloxet. În cazul în care utilizaţi anticoagulante cumarinice (de exemplu Marcumar), la oprirea tratamentului cu Coloxet poate fi necesar ca medicul să vă modifice doza de anticoagulant.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Coloxet, comprimate filmate:

- Substanţa activă este capecitabina. Fiecare comprimat filmat conţine capecitabină 150 mg. Fiecare comprimat filmat conţine capecitabină 300 mg. Fiecare comprimat filmat conţine capecitabină 500 mg.
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoză anhidră, croscarmeloză sodică, hipromeloză, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.
Film Coloxet 150 mg: hipromeloză, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer, oxid roşu de fer (E172), talc.
Film Coloxet 300 mg: hipromeloză, dioxid de titan (E171), talc.
Film Coloxet 500 mg: hipromeloză, dioxid de titan /E171), oxid galben de fer, oxid roşu de fer (E172), talc

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Coloxet: Înainte de a începe tratamentul cu Coloxet, asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie dacă:
- aveţi boli ale ficatului sau rinichilor
- aveţi sau aţi avut alte boli, cum sunt afecţiuni ale inimii sau dureri în piept
- aveţi afecţiuni la nivelul creierului
- aveţi dezechilibre ale calciului
- aveţi diabet zaharat

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Coloxet vă poate produce ameţeli, greaţă sau oboseală. Este deci posibil ca Coloxet să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Coloxet:
Acest medicament conţine lactoză anhidră ca excipient. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua Coloxet.

Reacții adverse ale Coloxet, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Coloxet poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Atunci când Coloxet este utilizat singur, cele mai frecvente reacţii adverse, care pot afecta mai mult de 1 persoană din 10, sunt:
- diaree, greaţă, vărsături, stomatită (răni la nivelul gurii şi gâtului) şi dureri abdominale
- reacţii de tip mână - picior la nivelul pielii (furnicături şi amorţeli, durere, umflare sau înroşire la nivelul palmelor sau tălpilor), erupţii trecătoare pe piele, uscăciune a pielii sau mâncărime
- oboseală
- pierdere a poftei de mâncare (anorexie)

Aceste reacţii adverse pot deveni severe; de aceea, este important ca întotdeauna să-l informaţi imediat pe medicul dumneavoastră la apariţia oricărei reacţii adverse. Medicul vă poate indica să reduceţi doza şi/sau să întrerupeţi temporar tratamentul cu Coloxet. Acest lucru vă ajută să reduceţi riscul ca aceste reacţii să continue sau să devină severe.
ÎNTRERUPEŢI imediat tratamentul cu Coloxet şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă apare unul dintre următoarele simptome:
- Diaree: dacă aveţi mai mult de 4 scaune pe zi, mai multe scaune decât în mod obişnuit sau diaree în timpul nopţii.
- Vărsături: dacă aveţi vărsături mai mult decât o dată în 24 ore.
- Greaţă: dacă vă pierdeţi pofta de mâncare şi cantitatea de alimente mâncate în fiecare zi este cu mult mai mică decât în mod obişnuit.
- Stomatită: dacă aveţi dureri, înroşire, umflături sau răni la nivelul gurii.
- Reacţii de tip mână-picior la nivelul pielii: dacă aveţi dureri, umflături, înroşire a mâinilor şi/sau picioarelor.
- Febră sau infecţii: dacă aveţi temperatura de 38°C sau mai mare sau alte semne ale unei infecţii.
- Dureri în piept: dacă apare durere localizată în mijlocul pieptului, în special dacă apare la efort. Dacă sunt abordate din timp, aceste reacţii adverse se pot ameliora în intensitate în decurs de 2-3 zile de la întreruperea tratamentului. Dacă aceste reacţii adverse se manifestă în continuare, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră. Acesta vă poate recomanda să reîncepeţi tratamentul cu o doză mai mică.

Alte reacţii adverse, mai puţin frecvente şi de regulă uşoare, care pot afecta între 1 şi 10 persoane din 100, sunt: scădere a numărului de celule albe sau roşii ale sângelui, erupţii trecătoare pe piele, pierdere a părului neimportantă cantitativ, oboseală, febră, slăbiciune, somnolenţă, dureri de cap, senzaţie de amorţeală sau furnicături, modificări ale gustului, ameţeli, insomnie, umflare a picioarelor, constipaţie, deshidratare, herpes, inflamaţie a nasului şi gâtului, infecţii la nivelul pieptului, depresie, tulburări la nivelul ochilor, inflamaţie a venelor (tromboflebită), scurtare a respiraţiei, sângerări la nivelul nasului, tuse, rinoree, sângerări la nivelul stomacului, arsuri în capul pieptului, flatulenţă excesivă, senzaţie de uscăciune la nivelul gurii, modificări ale culorii pielii, probleme la nivelul unghiilor, durere la nivelul articulaţiilor, pieptului sau spatelui şi pierdere în greutate.

Dacă sunteţi îngrijorat din cauza acestora sau a oricăror alte reacţii neaşteptate, informaţi-l pe medicul dumneavoastră. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente:
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Acest lucru este foarte important, pentru că administrarea mai multor medicamente în acelaşi timp poate accentua sau diminua efectul medicamentelor.

Trebuie să fiţi precaut mai ales dacă luaţi oricare dintre următoarele:
- medicamente pentru gută (alopurinol),
- medicamente anticoagulante (cumarină, warfarină),
- anumite medicamente antivirale (sorivudină şi brivudină) sau - medicamente pentru crize epileptice şi tremor (fenitoină).

Utilizarea Coloxet cu alimente şi băuturi
Coloxet trebuie luat în decurs de 30 de minute după mese.

Administrarea de Coloxet, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Înainte de începerea tratamentului trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, dacă credeţi că sunteţi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă.
Nu trebuie să luaţi Coloxet dacă sunteţi sau credeţi că sunteţi gravidă. Nu trebuie să alăptaţi dacă luaţi Coloxet. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Coloxet 150 mg comprimate filmate Comprimate filmate de culoarea piersicii, pală, de formă alungită, biconvexe, cu lungimea de aproximativ 11,4 mm şi lăţimea de aproximativ 5,3 mm, marcate cu „150” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.

Coloxet 300 mg comprimate filmate Comprimate filmate de culoare albă până la aproape albă, de formă alungită, biconvexe, cu lungimea de aproximativ 14,6 mm şi lăţimea de aproximativ 6,7 mm, marcate cu „300” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.

Coloxet 500 mg comprimate filmate Comprimate filmate de culoarea piersicii, de formă alungită, biconvexe, cu lungimea de aproximativ 15,9 mm şi lăţimea de aproximativ 8,4 mm, marcate cu „500” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.

Coloxet este disponibil în următoarele mărimi de ambalaj: Cutie cu blistere (Aluminiu/Aluminiu şi PVC-PVdC-Aluminiu) care conţine 30, 60 sau 120 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Blistere din Aluminiu/Aluminiu Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.
Blistere din PVC-PVdC/Aluminiu A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.
Nu utilizaţi Coloxet după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă capecitabinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Coloxet, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Coloxet, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.